ДЕКЕМВРИ вече наближава, до голямата радост малко остава

• 14 048
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен,
включвам се вторнишки с усещането, че е понеделник и че ме чака ужасно дълга седмица...

Тази нощ не спах почти никак, не знам каква беше тази революция, но бебо рита, мърда, въртя се, и аз с него, и така няколко часа...   Crazy Днес цял ден съм като пребита, а на всичкото отгоре имах ужааасно много работа и сега направо не мога да си кажа заглавието, а утре трябва да ставам рано да давам кръв за изследвания. Ще гледам да не забравя, че не трябва да закусвам преди това (да не стане като миналия път  Joy), че вече съм като робот в това упражнение - гладна или не, аз си закусвам профилактично, да не ми стане лошо от падането на кръвното.
Но това беше само черешката на уикенд-тортата - два дни обикаляхме магазините и избирахме тапети, а на третия ги лепихме. И пак не е готово, ей, аман вече!  #Crazy

За зърната на гърдите: докато бяхме на море през лятото ги мажех с масажното олио на Хип и непрекъснато имах секрет. След морето реших да спра да ги мажа - мажа само гърдите, но без тях, и секретът намаля. Не знам дали има връзка, но не мисля да ги мажа с нищо предварително, а след това за кърменето да си взема силиконови накрайници против разраняване и някакво кремче.

Момичета, ще чакам утре отборът от Токуда да разказва впечатленията си, че докато и аз успея да се вредя за посещение, то ще си е вече време за раждане...

Хайде, наоплаквах се, сега отивам да си легна, че съм гроги.  Hug

# 121
  • Бургас
Микровълновата ни е http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=01000066, диаметъра на чинията е 29 см

# 122
Привет и от мен:)
От 100 години не съм писала, но затова пък ви чета неизменно, просто докато изчета и се стигне до постинг, щерка ми вече ме е нападнала и иска да пише букви  Joy

Утре за срещата и аз съм на линия, направо я очаквам с нетърпение...

Невидимке, микровълновите са ни еднакви Simple Smile Тъкмо и аз се чудех чудовището на Авент дали ще влиза, но вече мога да дишам спокойно  Hug

Да ви се похваля, след цели месеци ремонтни дейности от различен характер, най-накрая детската стая за детенце е готова, и детското креватче се освобождава за бебчето Simple Smile Стана за чудо и приказ - по поръчка ми я прави един мебелист, защото стаята е миниатюрна, а трябва да побере две дечица, но... стана бонбон Simple Smile Вчера и каката спа за сефте в новото си легло за щастие без бунтове, но .. тази вечер ненадейно каза "искам да спинкам в старото легълце", та стискайте палци адаптацията по откъсване от нас да мине леко Simple Smile

Леле, стана цял ферман .. Embarassed

Весела вечер и хубави сънища на всички Simple Smile

# 123
Ха, добър вечер и лека нощ на всички ви!
Добре дошли на новодошлите мами, еййй, вие в 7 месец се включихте, дано до края всички мами и бебета са ок.
Ники, стискалес на палцалес от нас! Вярвам, че всички много, много се надяват! Praynig

Все по-трудно дишам. Май само в легнало положение ми е добре. Кокалите ме болят зверски, краката тоже /аз имам проблем с нерв на крака евентуално, не е диагностицирано,  но пък е изследвано доста Thinking/, та трудно вървя като се преуморя. Абе куц, дебел катър ако сте виждали - това съм аз Whistling

Моите момчета вече спят и аз бързам да се опъна.

Искам да ви помоля за съвет - много ми е притеснено, че от вчера сутрин поддържам постоянна температура между 37 и 38 градуса, пих парацетамол, чайчета с мед и лимон, ама я сваля с 2-3 десети най-много. Какво може да се пие за сваляне на температурата? Не е много висока, но знам, че не е хубаво за бебчо да се поддържа температура.
Мерси предварително!!!
На лекар отиде ли?Нямам време сега да чета, бързам да се намъкна под завивките, обаче по-добре да ти пуснат една урина, кръвна, слушалка и УНГ. Трябва да видиш - поддържането на Т от 37-38 градуса е кофти и внимавай, пази се много.
Панадол можеш да пиеш над 38, дано не се налага!

# 124
Мамчета корема ми преди половин час ужасно се втвърди и ми е едно странно такова... пък и бебка май нещо не е спокойна много странно все едно се гърчи  Shocked някой друг? аз май ще отлитам към леглото че ме наболява... лека на всички

# 125
  • София
Dani_cat, моят термин е на 25.12. По принцип не съм си мислила да се ангажирам с конкретен лекар поради ред причини: първо, не смятам, че ние обикновените хора можем да определим кой е добър лекар,кой е по-добър и т.н., дори и да сме чули разни истории, всяка бременност е индивидуална и така, не мога да си избера лекар само защото трябва на някого да дам пари, не го разбирам...Теб какво точно те притеснява? Че трябва да вдигнеш някой доктор от масата ли?

Хи-хи, това ми хареса!!! В общи линии идеята ми е да се чувствам по-спокойна, че мога да разчитам конкретно на някого - като имам въпроси да се обадя, предварително да коментираме раждането, а когато дойде време - "да го вдигна от масата"  Grinning. Аз съм си такава - всичко трябва да се планира и да се знае предварително с точност. Толкова ужасии прочетох в нета, че не ми се ще да разчитам на случайността...

Видях, че имате среща в 12.45 в Токуда. Предварително ли сте се записали, посещението част от ден на отворените врати ли ще бъде? Моля, дайте малко инфо, т.к. и аз с интересувам.

Ziggie_81, това приличат на предварително контракци. На мен ми се случват редовно, както и на други мами също. Консултирай се с лекар и сгурно ще ти изпише Магнезии, мисля, че почти всички бременни започват да го пият в даден момент. Ако сега те стяга по-дълго време, може да изпиеш 1 но-шпа за отпускане. Така са ми казали лекарите. 

Засега лека и спокойна нощ на всички!

# 126

Ziggie_81, това приличат на предварително контракци. На мен ми се случват редовно, както и на други мами също. Консултирай се с лекар и сгурно ще ти изпише Магнезии, мисля, че почти всички бременни започват да го пият в даден момент. Ако сега те стяга по-дълго време, може да изпиеш 1 но-шпа за отпускане. Така са ми казали лекарите. 

Simple Smile   добро утро мами-бърборани     bouquet
Ziggie, и аз мисля, че няма нещо притеснително. Най-вероятно са подготвителни контракции и с пиене на Магнезий ще намалеят. При мен също се появиха преди около месец едни контракции през ноща. Ходих на лекар и лекарката ми каза да пия Магнезий вечер преди лягане /300 мг/ и сега съм ОК. Не ми се схващат и краката през ноща    Peace   Разбира се, че лекар все пак ще ти каже повече за тези контракции, та според мен иди на лекар и не се шашкай.

Мамчета, като чета за какво ви надуват главите относно бремеността ми стана весело. При мен пък все ме питат кога ще се роди бебето и като кажа "В началото на декември" и всики са мнооооооооооооого изненадани, защото все си мислят, че бебето ще се роди всеки момент - много ми бил голям корема    Grinning   и така    Simple Smile   явно си е нормално да сме обградени с внимание сега. После, като се родят бебетата пък ще ни питат "Момче ли е или момиче? Как се казва? Ами на кого е кръстено?" и т.н.   Свиквайте    Wink

# 127
Добро утро и от мен! Усмихнато е при нас, дано да е така до края, а още по-хубаво и до края на октомври поне. Heart Eyes
При нас нищо ново, утре съм на ЖК, а днес имам страшно много работа, затова може би ще ви чета по-често, отколкото ще пиша.  bouquet

# 128
ДОБРО УТРО И ОТ МЕН сладки ма
Аз днес ще се срещна с моаята бебка ,нямам търпение да разбера колко е пораснала,а на всички вас желая един прекрсен ден

# 129
Добро утро,сладуранки!Браво на дъщеричката на Ники! Praynig Praynig Praynig
Вчера ходих на лекцията за нервно-психичното развитие на кърмачето.Нямаше много хора,но темата беше много интересна,а лекторката изключително компетентна.Разказа подробно за двигателното развитие,мускулниа тонус,примитивните рефлекси - на Моро,за автоматичното ходене,което изчезва към 2месец,за контрола на главата - към 3-4,за прохождането - от 10м. до 1год и 4 мес,иначе проблем,за говора,показа мнооооого снимки и т.н...А накрая можеше да си рисуваме с бои по коремите,но почти всички се изнесаха,включително и аз,че беше голям студ.
Ще се местим в друг апартамент,сложиха ни климатика,дограмата,обаче страхотни дупки отстрани на прозорците.Един майстор се мотае вече 2 седмици и май нищо не прави #Cussing out #2gunfireта днес мисля да ходя при него да му давам зор..че после трябва и да боядисва....Стискайте палци да се позабърза,че търпението ми....

# 130
Здравейте!  Grinning
Ники  Praynig

Бамби,да се отчетеш после колко е пораснала момата ти! Wink

Добре дошли на новите бременелки!  bouquet

Вени,оздравя ли? Confused Както ти казах и по телефона,много се радвам за кистичките-знам,как си се притеснявала! Hug

Лени,как беше тази нощ-къде спа каката?  Laughing Стана ми смешно,щото и ние скоро имахме подобни трепети! Wink

Зиги,тревожно е ако имаш болки...иначе такива втвърдявания имаме всички-някои по-често,други по-рядко! Peace

За бикините за еднократна употреба-аз ползвах такива след секциото и пак ще се заредя-доволна съм! Peace
За стерилизатора (и аз съм с този на Авент) -хм,и аз се зачудих дали ще се побира в нашето микровеле,но ако има проблем,ще взема маминото-то поне е изпробвано! Wink
Хубав ден! Hug

# 131
  • София
Добро утро и от мен, мамчета!
Да се похваля - днес вече нямам температура и се чувствам доста по-добре. Урааа  newsm44 Дано не вдигам повече, че гадна работа. Преборих я с Парацетамол-3 пъти на ден по 1 и чай с мед и лимон. Вчеря бях при доки и ми каза, че за 1-2 дни температура 37-38 градуса не е проблем за бебчо, проблем е ако е по-висока и по за дълго. Каза, че може да се пие Парацетамол и Фервекс и Вит. С, ама днес като нямам не смятам да пия вече лекарства, само натурални неща.
Стискам палци на всички настинали да се оправят по-бързичко, а на другите - много да се пазите и да се обличате добре, че това променливо време е много кофти...

# 132
Здравейте мацки ,
Да драсна и аз някой ред Simple Smile
Тази нощ хич не можах да спя , защо така незнам ... сега съм направо труп. В 3 часа станах до тоалетна и край , чак към 6 съм заспала. Много гадно !!!

зиги81 , не се притеснявай за контракциите , наща доки ми каза като ми се стегне корема да си лягам на ляво и така.Аз си пия магнезий всеки ден по 1 таблетка.

Като гледам как всички се стягате за бебките и чак се притесних , че нищо не сме купили още Sad трябва да взема да излезна по магазините в най-скоро време. Добре че стаята на бебка е готова , мебелите и пердета трябват Simple Smile
Лек ден

# 133
  • Бургас
Leny, качи някоя снимка на детската, а и другите мами, че да черпим идеи. Grinning И нашата е малка - 4.20/2.80 е. Направо се чудя как се се обзавежда след време. Мислим да се обърнем към фирмата, която прави мебелите за целия апартамент.

Мамчета корема ми преди половин час ужасно се втвърди и ми е едно странно такова... пък и бебка май нещо не е спокойна много странно все едно се гърчи  Shocked някой друг? аз май ще отлитам към леглото че ме наболява... лека на всички
Питай си доктора. И на мен така ми става.Подготвителни контракции са, като ти се стяга корема. Боли ме от време на време като бебето натиска. Докторката ми каза, че магнезий се изписва ако ти се случва повече от 4-5 пъти на ден. Иначе е нормално. Много хора пият и нош-па, но аз лично от него съм като парцал и се отказах да ги взимай. Трябва почивка само Grinning

Снощи прочетох за стерилизатора, че е 28 см на 16.6 височина. Та нормално трябва да влиза в 20л микровълнова. Grinning

anhelito, и аз не съм започнала с покупките. Като изляза в болнични тогава, само бебо да не ме изненада по-рано Grinning Само за родилното ще си накупя скоро нещата и ще заредя сака, че татито вече се притеснява. Трябвало да сме подготвени Grinning

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 11:16 от bubabo

# 134
Здравейте  Hug

леле днес голям зор с тая работа докато прехвърля всичко на колежката незнам направо  #Crazy #Crazy

Лени  Hug

Ники много ще се радвам да се видим днес  Hug Praynig

айде чао от мен за сега продължавам да работя и след малко ще тръгвам към Токуда  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт