Мами в БЕЛГИЯ - 6

• 17 032
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Блонди, честито!

За клавиатурата - аз миналата година там, с френската клавиатура, докато разбера коя буква къде е ,си правех следното: Кликвам  за отговор и си пробвам всеки клавиш на коя буква отговаря , така открих всяка бг буква къде ми е. Не пращах поста Grinning.

# 121
  • Варна
Здравейте момичета!
Започвам да планирам пътуване до Брюксел и ще ви моля за малко помощ. Тъй като вероятно ще сме отседнали в Париж, смятам от там до Брюксел да стигнем със скоростния влак.

Първо искам да ви питам дали този влак е удобен, комфортно ли се пътува и гарата, където пристига в централна зона ли е? Не знам дали в рамките на един ден ще можем да стигнем и до Антверпен, тъй като много искам да разгледам и този град. Искам да ви питам още:

Може ли да си закупя билет за скоростен влак от Париж до Антверпен, да сляза в Антверпен, след като го разгледам да стигна до Брюксел и от там със скоростния - до Париж? Идеята ми е ако купя билет от Париж до Антверпен, ще мога ли да сляза навръщане в Брюксел? Може би питането ми е елементарно, но тъй като в България си нямаме скоростни влакове, не зная каква е организацията. Дали отсечката от Брюксел до Антверпен е със скоростен влак?

За един ден ще може ли да се разгледат двата града или е по-добре да се разгледа само единия от тях?

# 122
Здравей,
TGV-то пътува само Брюксел-Париж. Много е удобно, много бързо, тихо, супер конфортно и супер скъпо  Laughing Ако си вземете билетите месеци по-рано са на по прилични цени, иначе наистина цените са много високи. Ще ти потърся сайт ако има да видиш дестинациите и цените.
Да ти кажа честно, в Антверпен няма кой знае какво интересно  Thinking Брюж или Гент са много по-красиви, но и там става, разбира се. Можете да стигнете с влака от Централната гара в Брюксел, може за един ден, близо е. Но и Брюксел, и Антверпен за един ден може малко да ви озори, но не е невъзможно.

Мерси, момичета, ама все пак трябва да изчакаме и окончателното решение на банката  Crazy

# 123
http://www.tgv.com/FR/

Проверих - спира и в Антверпен, и в Брюж, и в Гент и в Остенде  Peace

60 евро дава за билет за човек, втора класа. Добре е, бяха по-скъпи  Crazy

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 12:27 от Блонди

# 124
айде аз ще Честитя като стане , къде е апартамента Блонди , в Брюксел ли
Честно казано на мен Антверпен ми е любимото място за разходки и шопинг , Че в Бр има много църни по улиците , но това си е мое мнение , но за един ден наистина ще трябва доста бързо да вървите
аз си мисля някой ден да отида с влака до Амстердам , на 2 Часа ми е , без деца и мъже  Mr. Green

# 125
В Брюксел, да, точно зад ЕК  Simple Smile

В Брюксел не само църни, ами и чаршафи има много, ама...  Rolling Eyes Те поне не се мотаят из тур-местата  Grinning

# 126
  • Overijse, Belgie

Важното е, че го имате  Simple Smile

А, имаме го...още го изплащаме....затова ни се искаше да го дадем под наем...

# 127
  • Варна
Благодаря много за отговорите  bouquet  bouquet  bouquet

Ако правилно съм разбрала ще може да си купим билети от Париж до Брюж, да го разгледаме и да се качим на скоростния влак обратно (до Париж), като слезем в Брюксел. По този начин ще спестим време и мисля, че този вариант е по-добър отколкото да вземем друг влак от Брюксел до Брюж и обратно.

Имам още едно питане. Паркът малката Европа много ли е отдалечен от центъра на Брюксел и по какъв начин да стигна до него? Може ли с метро или автобус и от къде се взема? Интересува ме също приблизително колко време отнема разглеждането на парка и има ли опашки за билети.

Е, те станаха повече въпроси, но ще се радвам, ако ми помогнете.

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 15:44 от vstan

# 128
В Брюксел е парка, но не е в Центъра. Аз с кола винаги ходя, не знам как е, но няма начин да не се стига с метро и/или рейс. Опашки няма. Разглеждането отнема около час набързо, два по-внимателно.
За един ден няма да успеете всичко обаче  Crazy
Паркът спокойно може да го пропуснете  Grinning

# 129
Стига се с метро 1А спирка HEYSEL, ако не се лъжа е последната. От гишетата където продават билети за метрото можете да си вземете безплатни карти на Брюксел. Аз бих разгледала Гент пред Брюж, но това е мое предпочитание.

# 130
Здравейте момичета,аз пак имам питане.Както споменах по рано съпругът ми заминава в командировка следващата седмица,ще бъде в град Нинове,сякаш така се пише,моля ви пуснете ми някакъв линк към този град и друго да питам,малко ми е неудобно ама за нас е важно.Тъй като само храната ще си поеме той кажете моля ви горе долу какви средства ще му трябват за храна на месец?Той не е претенциозен,хапва вси4ко?А и още един въпрос ние също ще заминем при него следващия месец,кажете как да си търсим квартира и как стоят нещата с детските градини там.Благодаря ви предварително.  bouquet

# 131
Нинове е в хубавата част на Белгия , т.е има по-малко маймуни и както Блонди казва -чаршафи , ако ме разбираш , аз имах приятели там и сме ходили доста често , на мен много ми харесва , за съжаление те не са вече там и не мога да ти помогна с информация но предполагам че квартира и детски градини се търсят както навсякъде , но не знам дали толкова лесно ще можете да дадете децата на градина
успех , ще си обменяме инфо , нали сме от варна  Mr. Green
а колкото до храната ,мъжа ти може и с 100 евро на седмица да изкара , без ресторанти

# 132
Ехеее ,благодаря за бързия отговор.Ние сме с едно дете на 1.8 месеца и исках да знам просто ако решим да я дадем още сега на детска градина,тоест ако се наложи де. А ти в момента къде си?Ако си в Варна да се срещнем ако имаш желание и време?

# 133
не в белгия съм за съжаление , но няма значение , ако има нещо питай Wink

# 134
julllka, както ти е казала и Jeje - може и с малко пари да се храни, хубавото на Белгия е, че има храни и стоки за всеки джоб. Е, със сто евро може малко зор да е, но с 200 може  Peace
В Нинов не е лошо, близо е до Брюксел, спокойно е, като всяко малко градче. Ето, да разгледате:

http://www.ninove.be/frmverdstad.asp

Както обикновено, фламандците не предвиждат френски  Twisted Evil, та не знам кое къде е, дано се оправиш Crazy

За детската - предполагам, че бързо няма да може да ги пуснете, тук не става така, но ще го мислите после. За квартири там не знам, ето ти търсачка за апартаменти за този град (къщите ще са по-скъпи), разгледай  Simple Smile

http://www.immoweb.be/fr/rent.Results.gallery.cfm?xmi=&xkeep … p;xsearchonglet=N

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 11:41 от Блонди

Общи условия

Активация на акаунт