Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 208
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте днес ми монтираха MITSUBISHI SRC 35 ZGX-S а вътрешното тяло е на 9 см от тавана това нормално лие

не не е нормално ама ако питаш "майсторите" ще ти кажат че МХИ е голяма работа и това няма значение...сигурно се сещем даже кои са ти го монтирали...

buran това как ще се отрази на работата му и ще имали някави проблеми
Да бе верно, можеш ли да ни осветлиш къде е проблема? И според теб на какво разстояние трябва да го монтират?
Нещо пак говориш наизуст.  newsm78

# 256
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте днес ми монтираха MITSUBISHI SRC 35 ZGX-S а вътрешното тяло е на 9 см от тавана това нормално лие

споко, де. Няма драма.

# 257
Ок, мерси много, все пак исках и странично мнение. ))))
Тогава няма да си "играя" да спирам и пускам климатика през 30-40мин. ))))

А я да ви попитам - нощно време държите ли климатиците включени? Аз буквално откачам от шума, дразни ме и го спирам към 00ч, съответно го пускам чак когато се събудим към 9.30-10.30ч. Температурата не пада с повече от 2градуса.

# 258

не не е нормално ама ако питаш "майсторите" ще ти кажат че МХИ е голяма работа и това няма значение...сигурно се сещем даже кои са ти го монтирали...

buran това как ще се отрази на работата му и ще имали някави проблеми
Да бе верно, можеш ли да ни осветлиш къде е проблема? И според теб на какво разстояние трябва да го монтират?
Нещо пак говориш наизуст.  newsm78

ми вземаш инструкцията за монтаж  на МХИ и действаш...там са 6.5 см но това е за работата на техниката пък за  другото кой както си знае физиката де

# 259
. Дали ако работи 2-3часа ще изгори по-малко ток или равен на този, който ще изгори при повторно включване и достигане до желаната температура?

инверторите пестят ток и като не се изключват.
Казваш, че Т в стаята пада бързо. И когато се приберете, пускаш климатика на 24-5 градуса. Но в стаята ти е към 15 (да речем). Машината започва да работи на макс. мощност, за да достигне колкото се може по-бързо зададената от теб Т. И съответно харчи доста.
А ако не го изключваш, машината ти поддържа някакви си 19-21 градуса и когато се прибереш и все пак почувстваш хлад, можеш да зададеш 25-6, но машината има да преодолее около 4-5 градуса, а не 10-15. Съответно ще са и нужни по-малко усилия (респ. ток) за таз дейност.
а когато проветрявам - и то повече от 30 мин.?

# 260
PUM, по това време на годината пак го намалявам на 19-20 градуса  Peace и проветрявам.

# 261
искам да ви помоля да ми дадете  съвет за инверторен климатикза отопление и охлаждане до 1300лв.От Враца съм на 8 етаж във гарсионера. Климатика ми трабва за детска стая3.20 на3.60 и височина 2.60 с 1 външна стена и стара дограма.Много моля да е икономичен на ел енергия.През лятото плащаме ток до 40 лв-45лв,а зимата 120 лева на месец за отопление на същата стая.В нас работи един хладилникбойлер и се включва 2 пъти на седмица и 2 пъти във месеца пера(пера във баща ми).Електромера ни е електронен. комшийте до нас плащат със климатик хитачи с цена 1300лева купен миналата година включен е нон стоп,бойлер всеки ден +2 перални на ден пуската и зимата  плащат 30 лева ток а през лятото 15 лева най-много.Поради тази причина искаме икономичин климатик

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 21:32 от PETINKA_1970

# 262
Здравейте !!!
Реших да се допитам до всички Вас - тука намирам доста интересни изказвания.
Искам да си взема климатик, ще отоплявам гарсониера, само едната стая от 20 кв.м. и се чудя:
Мидея за 1000лв или Fuji LGC за 1500лв.  Confused
Какво бихте ме посъветвали ???
Благодаря !!!

# 263
smehulka , не знам какви изказвания си прочела, но явно не си внимавала, никъде няма съвет да си вземеш Мидея, пред марков климатик от рода на Fujitsu или Fuji....  Peace

# 264
а на мен ще отговорите ли

# 265
PETINKA_1970, ето ти предложения : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 20 ZG-S ( 1335 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 9 LG ( 1370 лв. ) -  това са двете неща в диапазона на вашия бюджет, даже малко го надвишават, но аз лично това бих ви препоръчала.

# 266
Здравейте,

Писах преди няколко страници, но явно не в подходящия момент Embarassed
Предстои ни покупка на климатици за две помещения, които ще се ползват предимно за охлаждане, а за отопление само през преходните сезони.
Дограмата е ПВЦ, външна изолация има.
Стаите са:
1) 12 кв/2.55 височина, южна
2) хол 18кв/2.55 с преход към трапезария 10/2.55, западно изложение.

Четох в темата, че при вариант преход се препоръчват два климатика, но при положение, че няма да се използват непрекъснато струва ли си средства за още един климатик в трапезарията .

Бихте ли ме посъветвали към какви климатици да се насочим.   bouquet
А, освен това и финансите са важни, примерно до 2500 лв. за двата .

Благодаря предварително.
За 2500 лв. за двата климатика можете да си купите нещо от китайските посредствени климатици, ако искате инвертор. Иначе за тези що-годе малки помещения ще ви свършат чудесна работа добри обикновени климатици примерно : MITSUBISHI HEAVY ОБИКНОВЕН SRK / SRC 28 HG-S ( 1136 лв. ) за 12 кв. и MITSUBISHI HEAVY/ ОБИКНОВЕН SRK / SRC 40 HG-S ( 1311 лв. ) - при всякакви варианти е по-добре качествен марков обикновен климатик, отколкото посредствен китайски климатик. За инвертори не ти давам предложения, защото не се вмествате в бщджета.  Peace

# 267
МЕРСИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 newsm53

# 268
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте!
Имам нужда от съвет за климатиците, които да закупя.
Става въпрос за хол който е около 37 м2, височината е около 2,50 м. Стаята е с югозападно изложение с 5 прозореца, с ПВЦ дограма, с топлоизолация, тухла. Климатикът ще се ползва за отопление и охлаждане.

Другата стая е 15 м2, изложението е североизток, с 2 прозореца /много студена стая с външна стена, а е детска/ и до нея има стая 18м2, която по принцип е вътрешна и доста топла-с 2 малки прозореца.

Какво ще ми препоръчате?
Ще съм Ви благодарна за полезните съвети! Може да ми препоръчате и фирма от която сте доволни на ЛС за София   bouquet

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 13:05 от Happy_mother

# 269
Happy_mother , с какъв бюджет разполагате ?

Общи условия

Активация на акаунт