Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 208
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Около 2500 лв... но и аз като всички ми се иска оптимален вариант качество - цена

# 271
Happy_mother , за помещението 37 кв.м. добрите климатици са в порядъка на 2200-2500 лв., т.е. бюджетът ви е за климатик за голямата стая.  Thinking А относно цена качество , то всички са така, купуваш си евтин климатик, който си отговаря на цената като замръзва, разваля се и т.н., купуваш си скъп и му се радваш дълго време без проблем. Peace

# 272
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Да може и така да направя. Да сложа само в голямата, а понататък в другата стая. Какъв би ми препоръчала?
Благодаря ти  предварително за отделеното време!  bouquet

# 273
Happy_mother, ето тези модели ще ви свършат работа за 37 кв.м. : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 50 ZG-S ( 2300 лв. ), TOYOTOMI TAN / TAG A 53 IV  ( 2250 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 14 LG ( 2220 лв. ). За малката стая можете да си вземете обикновен климатик, ще ви върши супер работа, а специално на Mitsubishi Heavy, са и страшно икономични и разликата с инверторите откъм икономия на ел.енергия е минимална - MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 40 HG-S ( 1320 лв. )  Peace

# 274
  • Бг-мама
Здрасти и от мен! Ето какво избрахме за хола който е около 30кв и е преходен с кухня -12-13 кв  , капарирахме го и тази седмица ще го вземем и ще го монтират.дано сме направили добър избор и да ни топли и служи много години.
http://v-clima.com/prod.php?id=49

# 275
Ох,сега се сетих,че забравих да отчета в темата на какво се спрях последно.Чудех се между 3 модела на Панасоник,но накрая избрах и аз като Зечова , модел ма Фуджицу Дженерал, само че този http://v-clima.com/prod.php?id=15.От 2 седмици го имам,засега се държи добре,пък за напред ще видим.

# 276
Изчетох първата страница на темата с полезната информация.Моля за съвет за климатик -помещението е хол:
  20 кв.м,тухла,юг,голям 4-крилен прозорец,осигуряващ обилно слънцегреене,тъй като пред него няма балкон,който да засенчва.От източната страна на стаята има 1 балконска врата и остъклен балкон.Стаята е само хол,няма трапезария и кухня към нея.Под-естествен паркет,дограма-нова дървена със стъклопакет,височина до тавана 2,50м.Явява се вътрешна стая ,тъй като зимата остъкл.балкон е затворен,лятото пък-обратното.Отстрани се отоплява частично-има тръби  на парно,което ние не ползваме,но по принцип плащаме за тази екстра.
 Предварително благодаря!

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 23:10 от ФЕЯТА

# 277
  • София
искам да попитам - все пак не е ли добре от време на време да се поизключва климатика, а не да бачка нон-стоп месеци?  newsm78 В спалнята ни (8-ца Панасоник) не сме го изключвали вече месец - това добре ли е за климатика?

# 278
galita, това е коментирано преди 2 стр. Те затова са създадени по този начин, за да си бачкат месеци наред мез да се изключват. Разбира се, добре е да се изключат не за друго, а за почистване на филтрите 1 път в месеца !
за инверторните климатици е по-добре и са по-икономични, ако не се изключват, просто като не сте в стаята и сте на вън ги намаляваш на 20 градуса и готово. Като сте си в къщи си го пускай на среден вентилатор, като ви няма може и на тих. Peace

# 279
  • София
забравих да пиша, че този климатик не ни е инверторен, а обикновен. Важи ли същото - да не се изключва (само 1 -месечно за почистване на филтрите)?

Пак се върнах назад и си спомних, че сте коментирали разстоянието от тавана на вътрешното тяло - единя ни климатик (пак Панасоник, но инверторен) е монтиран на около 3 см от тавана.  newsm78 Също ме подсети да ви питам и - на въпросния климатик много му е шумно външното тяло - най-шумно от другите ни климатици, особено като се пусне шума е толкова силен - все едно излита самолет, и дрънчи някак. Трябва да викна фирмата, която го е монтирала да го оправи, нали? То мина почти една година  Embarassed, а си бръмчи още от самото начало така. Thinking

# 280
  • с/у ОколоМръсТното
абе не е ли време за нова тема?
Ще ни сложат катанеца...

# 281
Здравейте,
имам нужда от съвет по отношение на избора за климатик.
Става въпрос за помещение от около 20 квадрата, изцяло гледащо на юг и зад остъклена с ПВЦ дограма тераса. Досега имаше климатик Daikin, но на 8-мата година компресора гръмна и сега трябва да го сменим. Стаята е много топло и честно казано май ще се ползва повече за охлаждане лятото, отколкото зимата. Разполагам с около 1100-1200 лв с монтажа и демонтажа на стария. Прочетох, че конвенционалните Midea  не били лоши. Но се чудех дали за толкова пари не можем да вземем конвенционален Panasonic или Hitachi?
А дали има смисъл, какво Ви е мнението за конвенционалните климатици на тези марки?
И на коя фирма във Варна да се доверя?
И последно какво се прави със старите климатици, не ми се вижда разумно да го хвърля в контейнера заради фреона?
Каквото и да ми препоръчате, ще съм Ви много благодарна   bouquet

# 282
След малко ще пусна нова тема, тъкмо исках да добавя разни неща на 1 стр. Peace
Ето я новата темааааа - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352830.msg9394819#msg9394819

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 14:48 от Stra4iatela

# 283
здравейте - порових се в нета и попаднах на този форум - надявам се да ми помогнете с избор на климатик
накратко - помещението е с източно изложение , което е 50 куб. м. като височината е 2,4 метра .
имам на едната стена която е на изток тераса - и  на нея стена има прозорци и врата - като площта на тези прозорци е около 7 квадратни метра с дървена дограма .
измерената температурна разлика беше такава   вънка 10 градуса / вътре до стъклата 16 градуса , а в другият край на стаята е 19 градуса .
като максимум цена без монтажа да бъде до 2000 лева .
като гледам Дайкин няма да е .

# 284
lamer29, моля пиши в новата тема -

Общи условия

Активация на акаунт