Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 224
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
rivalka, за инверторните климатици е по-добре и са по-икономични, ако не се изключват, просто като не сте в стаята и сте на вън ги намаляваш на 20 градуса и готово. Като сте си в къщи си го пускай на среден вентилатор, като ви няма може и на тих. Peace

Това ясно, ама функцийте -auto и  economy -нямат ли файда никаква? Аз прочетох в setcom-форума, преди малко, че най-удачно било когато   включи на най-високата скорост и тогава да се включи economy newsm78

# 241
rivalka, за инверторните климатици е по-добре и са по-икономични, ако не се изключват, просто като не сте в стаята и сте на вън ги намаляваш на 20 градуса и готово. Като сте си в къщи си го пускай на среден вентилатор, като ви няма може и на тих. Peace

Това ясно, ама функцийте -auto и  economy -нямат ли файда никаква? Аз прочетох в setcom-форума, преди малко, че най-удачно било когато   включи на най-високата скорост и тогава да се включи economy newsm78

хе хе ми то в сеткома както и тук са все независими експерти ...като всичко в домена "точка бг" ако се сещаш....това за връзки с тоя оня да не си помислиш сега пък...няма такова нещо...))))))

# 242
  • Sofia

[/quote]

хе хе ми то в сеткома както и тук са все независими експерти ...като всичко в домена "точка бг" ако се сещаш....това за връзки с тоя оня да не си помислиш сега пък...няма такова нещо...))))))
[/quote]

Благодаря все пак, ама пак нищо не разбрах-от Вас експертитете:Или помагайте -Ако  можете-или НЕ пречете Naughty

# 243
rivalka, и аз се интересувам и ще чакам отговори на по-запознати  Peace

Да се похваля, понеже по-рано нямах възможност, миналата седмица си взех Fujitsu 12LGC. Айде и малка почерпка по случая:

Аз го държа на авто или хай като сме в къщи, на тих вечер като гледаме ТВ и през ноща, вчера беше и на икономи като не си бяхме в къщи. Общо взето експериментирам още, но ще следя специалистите тук какво ще кажат по въпроса.

# 244
rivalka, като излизате можете да го пускате на тих режим или като спите, всичко останало - Auto и Economy са малко измислени... Искаш съвет - давам ти, ако не ти харесва това е отделен въпрос.
elin_a , честито, да си го ползвате със здраве, добър избор
  bouquet

# 245
Stra4i, мерси!   bouquet

# 246
  • Sofia
rivalka, като излизате можете да го пускате на тих режим или като спите, всичко останало - Auto и Economy са малко измислени... Искаш съвет - давам ти, ако не ти харесва това е отделен въпрос.
elin_a , честито, да си го ползвате със здраве, добър избор
  bouquet

Благодаря ти, и аз имах такива подозрения, ама.....но все пак да питах. Две зими вече караме с тях, цялата къща се отоплява, като ги държиме на най- слабото, и като изчисля средно сметките за ток не са никак високи- в сравнение с парното де! Ама понеже се зачетох, за тези функций и за това....   bouquet

# 247
Аз идвам с един глупав женски въпрос, понеже спорим с моят мъж.

Когато излизаме от в къщи и няма да ни има 2-3часа аз изключвам климатика. Съответно когато се приберем го включвам отново (температурата в стаята доста бързо пада). Той ми обяснява, че няма нужда да го изключвам и че така няма да "спестя" ток, а точно обратното.
Е, хайде сега тези, които разбират да ми обяснят вярно ли е това, или не. Дали ако работи 2-3часа ще изгори по-малко ток или равен на този, който ще изгори при повторно включване и достигане до желаната температура?
Надявам се да е станало ясно какво питам. ))

# 248
  • Sofia
Mirama, и моят въпрос беше сходен. Още като ни ги монтираха-момчето(а то ни е близък приятел) каза,че не трябва да ги изключваме,защото след това докато възстанови температурата, харчи повече ток. Както са и бойлерите,между другото. И аз отначало,пусти Тома неверни-само ходех включвах-изключвах,но се мисля,че не е правилно.Замислих се за маслените радиатори, като ги включиш и чак след 10-15мин.загряват и идва топлото- а през това време ти харчат ток....,а ако се сложат на слабо само да поддържа.Не знам де, това са от чути и прочетени неща, нека и някой който разбира да каже Laughing

# 249
Stra4iatela ,благодаря ти за изчерпателният отговор Hug

# 250
  • с/у ОколоМръсТното
. Дали ако работи 2-3часа ще изгори по-малко ток или равен на този, който ще изгори при повторно включване и достигане до желаната температура?

инверторите пестят ток и като не се изключват.
Казваш, че Т в стаята пада бързо. И когато се приберете, пускаш климатика на 24-5 градуса. Но в стаята ти е към 15 (да речем). Машината започва да работи на макс. мощност, за да достигне колкото се може по-бързо зададената от теб Т. И съответно харчи доста.
А ако не го изключваш, машината ти поддържа някакви си 19-21 градуса и когато се прибереш и все пак почувстваш хлад, можеш да зададеш 25-6, но машината има да преодолее около 4-5 градуса, а не 10-15. Съответно ще са и нужни по-малко усилия (респ. ток) за таз дейност.

# 251
  • София
Аз идвам с един глупав женски въпрос, понеже спорим с моят мъж.

Когато излизаме от в къщи и няма да ни има 2-3часа аз изключвам климатика. Съответно когато се приберем го включвам отново (температурата в стаята доста бързо пада). Той ми обяснява, че няма нужда да го изключвам и че така няма да "спестя" ток, а точно обратното.
Е, хайде сега тези, които разбират да ми обяснят вярно ли е това, или не. Дали ако работи 2-3часа ще изгори по-малко ток или равен на този, който ще изгори при повторно включване и достигане до желаната температура?
Надявам се да е станало ясно какво питам. ))
Мъжът ти имаправо. Особено ако климатикът е инверторен. Най-много ток климатикът харчи при пускане, т.нар. пусков ток. Пък и докато загрее отново стаята, ще работи на максимална или близка до нея мощност.

# 252
Здравейте днес ми монтираха MITSUBISHI SRC 35 ZGX-S а вътрешното тяло е на 9 см от тавана това нормално лие

# 253
Здравейте днес ми монтираха MITSUBISHI SRC 35 ZGX-S а вътрешното тяло е на 9 см от тавана това нормално лие

не не е нормално ама ако питаш "майсторите" ще ти кажат че МХИ е голяма работа и това няма значение...сигурно се сещем даже кои са ти го монтирали...

# 254
buran това как ще се отрази на работата му и ще имали някави проблеми

Общи условия

Активация на акаунт