Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 199
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
azuro, твърдо не ти препоръчвам ОСАКА, сглобяват се къде ли не, до скоро практиката беше такава - отива се в Китай, намира се къде най-евтино се произвежда дадена част и се поръчва там, сглобя се от най-евтините части от различни фабрики и ето ти марка ОСАКА, НЕО, Елит и т.н. Ако някой е доволен от ОСАКА, то е по-скоро изключение, отколкото правило  Peace Рядко ще чуеш българин да се оплаче, че нещо ефтино, което си е купил не бачка, но пък скапе ли се нещо скъпо, ще опищи света. Peace
buran, въпросът със жуженето го има къде ? Защото освен аз, почти всичките ми познати са с MHI и никой не се е оплакал от жужене, клиенти също не съм чула да се оплакват, според мен това "жужене" е 1 на много хиляди, ако го има, защото не съм го чула.  Peace
yoyoana, TREO - поредния китайски боклук  Peace от рода на ЕЛИТ, НЕО и т.н. С какъв бюджет разполагате, височина на тавана и какво е строителството ( тухла, панел ) и каква Т искате да постигате през зимата, за да ви дадем по-точен съвет за марка, модел ?
Feja, като цяло CHOFU са сериозен производител, но мисля че този модел е от тези, произведени за японския пазар, които силно не препоръчвам.

как кде жужуенето си го има и идва от мотора ..това е ..пък дали е 1 на 100 не знам някъде е 2 от 3 бр.  на Мила родино се правят на тапи и това си е  ..да не говорим че ктао видях как са монтирали щях да падна пък и като ми казаха каквое било...ато ва то домен точка БГ

# 181
Здравейте. Искам да попитам някой използвал ли е мулти-сплит система DAIKIN?
И фирма "Вулкан 2002" надеждна фирма ли е.
Модела на климатиците е FTXG25E за едната стая от 18 кв. и FTXG35E за хола 28 кв.
Външното тяло е 2MXS50. newsm78

# 182
Kkali, Мулти-сплитът не е добър вариант всеки ще ти го каже. При вас няма възможност за 2 външни тела ли? Не съм чувала за тази фирма. Ако държиш на Daikin иди в Атаро, които са основни представители или http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=21

# 183
Ами всъщност за всичко има място, но са ми прекарани тръби за мулти-сплит система. А и всички ме убеждават, че това е най-добрият вариант. Иначе по цял свят правят така. Дори излиза по-скъпо като цена. Оф и аз вече незнам какво да правя.  newsm78

# 184
Ами щом са ти прекарани тръби, нямаш избор. По цял свят практикуват малко по-различен вариант за климатизация, но у нас идва доста скъпо рядко се прави Laughing Предполагам се нанасяте в ново жилище. Желая ти да се въоражиш с нужното търпение и нерви Wink

# 185
Ами Благодаря, но нали пък за това слагаме DAIKIN. Уж, за да е топло. Били най-добрите. Имам избор да сложа и 2 отделни, но да ми къртят пак не ми се щеSad Дано само не умрем от студ, че тогава става сложно. Naughty Да ново строителство. Нестига, че чакаш сума ти време за Акт 16, ами и те задължават с почти всичко.

# 186
За самсунга няма ли да изкажете мнение, щото утре ще ходя да го купувам Thinking

# 187
Плодова фея, за Самсунг по принцип ли ? Твърдо не си го купувай, големи боклуци, залагат на дизайн, а като технически параметри са нищо и са доста шумнички, и са със страшно евтини китайски части, демек силно ненадеждни.  Peace

# 188
Здравейте всички,
Обзавеждаме ново жилище и сме на тема климатици.Реших да се допитам до вашето мнение, ще съм благодарна да чуя ваши съвети Peace
Трябват ни 2 климатика- за всекидневна, която е 15кв.м. западно изложение и спалня-20 кв.м.-източно изложение.И двете стаи са с хубава ПВЦ дограма, с изолация.Блокът е тухла,около нас не се отоплява.Ще ги ползваме предимно за отопление.Ще ми се да не са много скъпи Confused , защото вече поограничихме бюджета-максимум до 3000 с монтажа за двата.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 189
Плодова фея, за Самсунг по принцип ли ? Твърдо не си го купувай, големи боклуци, залагат на дизайн, а като технически параметри са нищо и са доста шумнички, и са със страшно евтини китайски части, демек силно ненадеждни.  Peace
За този Samsung AGV 12 VBA

# 190
Едни познати имат SAMSUNG. Много добър дизайн наистина, но като отидем на гости приказката си не можем да чуем и външното и вътрешното са много шумни. А и ако е по-скоро за отопление не ти го препоръчвам. Върти като луд и не топли. Поне техния модел. Пък и е китайски. Но вече си е въпрос на избор. Само за инфо климатика не е ли модел AQV 12 VBA?

# 191
О да, грешката е моя, и ще е основно за охлаждане, защото имаме парно.

# 192
  • София
Здравейте,
И аз да се наредя на опашката с въпросите.Трябват ми два климатика. Едната стая е 16кв., с височина около 2,60, западно изложение, с итонг, изолация и ал.дограма. Другата е 25 квадрата, същата височина на тавана, с южно изложение. За сега сме се спрели на Mitsubishi SRK 20 ZG-S за малката и SRK 25 ZG-S за голямата. Добре ли сме се ориентирали?
Другия вариант за малката стая Panasonic CS/CU- RE 09 HKE (CS/CU- E09HKE)? А каква е разликата между последните два?

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 19:28 от .svetlanka.

# 193
PeaceНапълно подкрепям!
Да допълня,че и няма части за тях.
Дядо ми има Самсунг и за 1 година сума и проблеми му създаде.

# 194
  • с/у ОколоМръсТното
.svetlanka. - кой ти каза, че 25м2 могат да се климатизират с MHI25?
Хич не се заблуждавай  Naughty За поне 35-ца си, ако държиш на MHI (което не те съветвам).
Разликите м/у "Е" и "RE" серии на Панасоник сiгурно над 1000 пъти ги писах  ooooh!. Върни се назад и прочети.
За по-малката стая можех да купиш MHI 20-ka, но това е неоправдано скъпа инвестиция. Не си заслужава.

Плодова фея, защо пък точно със САМСУНГ ще се охлеждаш? Има по-качествени решения.

Общи условия

Активация на акаунт