ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 3

• 58 605
  • 622
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Дали някой от вас има освен Инсулинова резистентност и завишени Anti TPO. И ако да какво лечение прилагате? Simple Smile

Аз!Пия си Метфодиаб и Л-тироксин.До скоро пиех и Селеногин и Лимфомиозот,но ги спрях на своя глава.

# 91
  • София
И аз Simple Smile
Пия Метморфин,Л-тироксин и  капки Лимфомиозиот всички предписани ми от Тодорова.

# 92
  • София
Благодаря момичета за вниманието  Hug
На 28ми съм на поредната консултация при Тодорова и след това веднага ще ви пиша. Надявам се да нямам повод за притеснение  Peace

# 93
Благодаря ти Цецинка. На мен ТАТ и МАТ са ми в норми и доктора ми каза, че само антителата не са проблем и не ми изписа никакви лекарства. Незнам какво да правя може би трябва пак да отида, защото и TSH ми е 2,7 пък нали трябва да е 2 за да мога да забременея

# 94
  • Пловдив
terzieva тези хормони са луда работа .Миналата година ТСХ беше 1.5.Малко след забременяване беше 2.5 , а преди месец ми е 1.68 .Иди разбери как и колко newsm78

# 95
здравейте, момичета. обещах да пиша, като получа отговор от доцент Орбецова, тя днес ми е писала. Категорично спирам Глюкофажа веднага, толкова ниски нива на захарта не са никак безобидни. Ще се поддържам само с диета и спорт и дано наистина има ефект, вече не знам на какво да се надявам... Като се прибера в БГ ще правим още изследвания, тя иска да провери дали наистина става въпрос за инсулинова резистентност или е било моментно състояние, но при всички положения съветът й е категорично хранителен режим с малко въглехидрати и спорт.
Успех от мен и мнооооооооооооого  preggo и  newsm30

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 14:04 от sivoto

# 96
sivoto радвам се, че си получила отговор от доц. Орбецова, и то абсолютно адекватен отговор  Peace Не смеех да давам  съвети, но мен лично много ме притесняваха тези ниски стойности на захарта, и не намирах никаква логика в пиенето на метформин при теб. Сега обаче да не вземеш да изключиш съвсем въглехидратите. Наблягай по-скоро на бавните въглехидрати. И не се претоварвай със спорта, че аз имам съвсем пресен спомен от един жесток кръвоизлив след два  часа във фитнеса, прекарани с една твърде амбициозна инструкторка  Embarassed Дръж ни в течение, как се развиват нещата при теб. Успех  Hug

# 97
Здравейте,
Lanna - наистина стойностите на кръвната захар се влияят от храненето. Ако се вълнуваш от постоянните стойности, попитай за изследване на гликиран хемоглобин - той показва средните стойности за 2 до 3 месеца назад.
http://arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2440/subprm/carbohydrate-metabolism/alpha/0.html
Пиши как е минало при Тодорова.
sivoto - чудесно е че те е консултирала доц. Орбецова. Ще чакаме да кажеш как се чувстваш само на диета и движение.
Доди - този фитнес ...
Аз нещо реших сама да си направя изследване и си пуснах ИРИ и кръвна захар с обременяване. Ето ги резултатите - в норма се движат, макар че ИРИ на 120 минута е към горната граница - явно трябва да внимавам с въглехидратите (напоследък му бях отпуснала края  Embarassed) Само на метфодиаб и диета съм последните 3 месеца.
                                  март    юни    октомври    реф.
IRI 0 мин                   34,83   8,01    14,23          3 - 24,9
IRI 120 мин             216,60  10,01   23,09          3 - 24,9
Глюкоза на гладно     7,50   5,06    5,46            2,7 - 6,2
Глюкоза след обр.      8,17   4,01    4,57            2,7 - 7,8

Hug и успех на всички!

# 98
  • София/Варна
Дидко, а следиш ли по някакъв начин дали овулацията ти се е възстановила? Защото при мен още след първия месец цикъла се урегулира и според УЗИ започнах да пукам фоликулите относително навреме.

# 99
KayRenn - според мен не съм имала проблеми с овулацията. Последният преглед при Персенска ми беше на 8 октомври - един-два дни преди овулация - видя вдясно два достатъчно големи фоликула. Пусна ми и микробиология - там всичко е наред. Август месец ми пуска и изследвания за изчерпване на яйчниковия резерв - заради годините и да се види как ще реагирам на стимулация - и там са наред.
Заради генетични проблеми сме насочени към ин-витро ИКСИ с преимплантационна диагностика - февруари-март 2009. Чакам и вече пощурявам  Crazy
Тези последните изследвания са си май малко излишни - но имам чувството, че като правя някакви изследвания се придвижвам стъпка напред ... Може и да е фалшиво това чувство ...
Обещала съм си да не чета в подфорума за осиновяване докато не направим поне един опит за ин-витро. Понякога си мисля, че вече ми е време да са запозная с процедурите там. Но ще изчакам.

Hug

# 100
  • София
М-Дидко  Hug
Аз да си отчета от срещата с Тодорова.
Каза че са ми нормални стойностите на захарта, но да огранича сладкото, защото не и допада как ми варира глюкозата на гладно. Аз мисля да си направя една диабетична диета и без това съм спряла ориза, картофите и хляба, сега няма да вкуся и нищо сладко. Мисля само от време на време да си позволя чист домашен мед  Embarassed newsm78

# 101
Дидко, ей го къде е февруари, няма да усетиш как ще си дойде  Hug Изследванията ти ми се струват много добри. Аз да си призная честно, също съм се отпуснала малко с диетата  Embarassed Позволявам си по нещо сладичко от време на време и след това ми е толкова гузно. Обаче вече една година пазя тая идиотска диета, пия сиофора и освен 14 кг. надолу, нищо друго не съм постигнала. Овулацията не успях да възстановя, съдейки от последните няколко прегледа, инсулина и той си ми беше висок (преди 4-5 месеца) и въобще започна много сериозно да ми писва от цялата тая работа. Обаче друг избор нямам, ще си мрънкам от време на време, ще отмъщавам понякога ( и аз не знам на кой) с по някое сладкишче  и ще си продължавам както досега.
И още нещо да кажа, четенето в Осиновяване, лично на мен ми подейства по начин, който не очаквах. Няма да крия, много четох, много плаках, но накрая имах съвсем ясна представа какво точно искам от този живот. От мига, в който го разбрах се почувствах свободна и не може да си представите колко ми олекна. По съвсем различен начин приемам нещата вече.
А след 3 дена ставам на 30..........Ужасно се чувствам, така ми се реве, но няма къде да се покрия, така че в знак на протест, довечера отивам да дегустирам тортата, която ще поръчам за тоя скапан рожден ден.

# 102
  • София
Dodichka  HugАз пък искам да ти кажа, че след 30  Wink е най-весело  Hug Hug Hug
И непременно да ти се подари нещо златно за да ти е на късмет за следващите 30  Peace

# 103
Дидко, ти ме разби с тези резултати, за 4 месеца инсулина от 200 ти спада на 10, това е супер. Hug
Ти за тези месеци колко килограма отслабна, аз много бавно я карам нещо, за 5 месеца отслабнах само 8 кг, а инсулина от 62 ми стана 48  Cry а като си помисля, че зимата се отслабва още по-трудно.
Додичка, 14 кг си е доста, само лошо, че с фитнеса така се  е случило.
Сивото, дано без лекарства да не получаваш кризи Praynig

Поздрави на всички   bouquet

# 104
Здравейте с малко закъснение, ама нямах интернет 2 дни...
Ще ви държа в течение, разбира се, аз редовно ви чета, но още съм нова в тази област и рядко пиша...
Dodichka, още си много млада, имаш страшно много време, знаеш какво ти е и ходиш при много добри специалисти - просто няма начин да не стане. Напоследък разбрах за много двойки, които от години опитват за бебе, че са успели с процедури или просто с добри лекари и съм много обнадеждена. Важното е да не се отчайваме, защото тогава занемаряваш и лечение, и диета (поне аз съм така) и само си вредим.
Дидко, звучи като да сте идеално подготвени за процедурата, дано да стане от първи път  Praynig
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт