ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 3

• 58 611
  • 622
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, ето нещо и от мен от позицията на моите 38 години - до всички отчаяни, на които им е писнало да се борят - не се вманиачавайте, животът не е само изследвания, пийте си лекарствата, пазете си диетата, правете опити за забременяване и подайте документи за осиновяване. Ще видите, че ще намерите спокойствието си! Simple Smile
В махалата имаме не едно и две семейства, които първо са осиновили дете, а после имат и успешно раждане. Важното е да има дечица:)

# 106
Доди, слънчице, на патерици, че съм заблеяна уфтсъ ЧРД! Да си ми живичка и здравичка! И Господ да те благослови!  bouquet  bouquet  bouquet
Аз пък съм на 33  Cry

# 107
Симичке  Hug Hug Hug благодаря ти. И аз съм заблеяна, няма да се притесняваш, все пак сме възрастни хора вече  Wink
Абе вече четвърти ден съм в групата на 30 годишните, ми не е чак толкова зле. Още повече като акъла си ми е останал на 20  Mr. Green Ще ревем чак като станем на 88 години, сега няма какво да се тръшкаме. Ще гледаме напред и това е  Peace
А ти, Симичке моя, как си със сънищата напоследък?

# 108
Шашава работа са моите сънища  Crazy
Ако не сънувам как си гушкам лекаря, сънувам как той мен ме гушка - уж да ми вдъхне кураж, ама не съвсем  hahaha
От време на време се внася разнообразие от сънища в които съм бременна или раждам.
Един свестен кошмар нямам дори.
Мъка  Joy

Аз да попитам нещичко тук, което изобщо не е по темата, да ме прощавате  Blush Преди месец изкарах остър бронхит и бях на силен антибиотик. Наскоро се сдобих с някакво съмнително течение - дали е от това? Знам, че съм за лекар, ама пусто   ooooh!

# 109
Симичке, антибиотици и гъбички вървят почти винаги ръка за ръка. Най-вероятно течението ти е от гъбичките, те пък от антибиотика. Отивай да си пускаш микробиология и да си оправяш гъбарника ( ама как добре звучи  hahaha )
И ако си мислиш, че само ти сънуваш психо-трилъри, много се лъжеш. Моето дори не може да се опише с думи. Но ми е забавно  Joy

# 110
Честит Рожден Ден, Додичка с голямо закъснение Embarassed
Желая ти мнооооооооого здраве и скоро да гушкаш бебче  bouquet

За годините, и аз забременях чак  няколко месеца преди да навърша 34, съдба...

Поздрави на всички  Hug

п.п. Дидко, мерси за инфото   bouquet

# 111
Минка, благодаря  Hug Hug Hug
Сима, ходи ли на доктор вече?

# 112
Момичета, чета, чета и се чудя дали съм за тук........ newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Имам много въпроси, на които търся отговор....На определени от тях вече около 16-17г.

Та.....никога не съм имала редовен цикъл. За тази година имам 4 цикъла(като последния е след прием на лекарства), а една година имах.....само 2 пъти в годината......Излишно е да казвам,че съм без овулация. Излишно е да казвам,че и съм с наднормено тегло. От край време съм с поликистозни яйчници(все това ми казват на УЗ), хоромоните ми никога не са били балансирани и т.н., и т.н. Благодаря на Господ,че станах мама! Първите 2 пъти след прием на лекарства, третия - спонтанно.

Но...след като от юни месец нямах цикъл, ми бе писнало да се чувствам тежка отвътре и реших да отида на гинеколог. Той ме препрати към ендокринолог. За първи път ме пращат на ендокринолог. Изледванията ми за щитовидната жлеза и диабет са добри - по думите на докторката. Кръвна захар ми е взета след като бях яла преди 2 ч., като стойностите и бяха 5,9 при референтни 6,1. ИРИ ми е със стойност 35 при норма 17. И от тук ми изписа Сиофор 1000. Пия го от известно време. Чувствам се много добре, странични ефекти почти нямам. Т.е. имах, но те отшумяха след 2-3-я ден. Днес си чакам ЛХ, ФСХ, пролактина и тестостерона. И по собствено желание помолих да ми направят и кръвна захар, защото не бях яла.

Ендокриноложката ми каза,че проблемите ми идват от повишения ИРИ........След 7 дни прием на Сиофор по половин таблетка сутрин и вечер(за да ми свикне организма постепенно го увеличавах) ми дойде цикъла. Ендокриноложката е сигурна,че Сиофора ще ми помогне на цикъла. От няколко дена пия и Редуктил. След няколко диети килограмите ми се връщаха и йо-йо ефекта при мен е силно изразен. Сега...не знам...сигурно съм свалила някой друг килограм..........Нямам намерение скоро да се качвам на кантар.

Та искам да попитам..........С търсачка ми излезе тами тема при ключова дума Сиофор. Има ли момичета, които наистина са се повлияли добре от Сиофор-а, т.е. цикъла им е станал от нередовен в сравнително редовен. Какви са резултатите им с другите хормони?

И друго... - за тук ли ми е въпроса или трябва да се обърна към друга тема(коя?)? Извинете ако не съм за тук!!!!! Hug

Благодаря ви!

Желая ви живи и здрави бебченца на всички ви от сърце!  bouquet

# 113
Мама Цоцоланка , има много момичета, които са се повлияли от това лечение, имат си редовна овулация и са zабременели беz проблем. Сигурна съм, че й те Ще се включат и Ще ти отоворят скоро. И много добре са те насочили към ендокринолог. Той/тя най добре Ще ти помогнат.  Peace

# 114
Мама Цоцоланка, точно за тук си ти е въпроса  Peace Аз обаче така и не разбрах правила ли си обременяване с глюкоза  newsm78 Инсулиновата резистентност може да се установи само по този начин. Ако не, задължително си направи ИРИ с обременяване с глюкоза. В темата е писано много за обременяването, ако не си наясно какво точно означава - казвай, ще те светнем.
Друго важно нещо - ендокринолога каза ли ти, че Сиофора върви ръка за ръка със нисковъглехидратна диета? Аз от една година съм на Сиофор, но и от толкова  съм на НВД (не се яде  нищо,  което съдържа бяло брашно, захар, ориз и картофи) За цикълът ми, не съм сигурна дали се е нормализирал, но аз и не съм имала чак такива проблеми като при теб. Средно на 40 дни си идва гадината мръсна, някой път дори забравя да спре. Но имах много високо ЛХ, което само три месеца след прием на сиофор достигна перфектните си стойности. Въпреки това обаче спонтанна овулация досега не съм установявала. Повечето мацки, тук обаче го постигат. И това е отговора на един от въпросите ти - повечето жени с инс. резистентност се повлияват много добре от сиофора, но ако е съпроводен с диета. Аз лично свалих 14 кг., и то само първите 4 месеца от приема на лекарството и диетата. Следващите месеци не свалях нищо, но и не качвах ( което ме радва изключително много). И до днес продължавам с диетата ( не чак толкова строго обаче, колкото ми се иска  Embarassed )
Пиши какви са стойностите на хормоните, които чакаш. Интересно ми е какво ти е ЛХ-то и пролактина. Ако трябва да обобщя:
- изисквай да ти пуснат ИРИ с обременяване с глюкоза ( при СПКЯ, зайчетата изкачат главно от три места - щитовидна жлеза, пролактин и инсулин. Щом  щитовидната ти е добре, проблема трябва да се търси в другите две.)
- забрави за бързите въглехидрати
- нужен ти е активен двигателен режим
- не спирай Сиофора, влияе ти добре

Дано си разбрала нещо от дългия ми пост, но в желанието си да ти помогна и да кажа колкото се може повече неща, май само те обърках. Питай тук, всичко, което те интересува - с каквото можем ще помагаме  Hug

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 11:55 от Dodichka

# 115
Миле и Додичка......благодаря ви много! Ще питам и ще разчитам на вас, и на останалите в темата.....Незнам какво е това обременяване...........

Ето ги и самите резултати:

Правени са на 2-я ден от цикъла. Докторката така ми каза - да си избера 2 или 3-я ден от цикъла.

LH - 4.37 mlU/ml            жени фолик. 2,4-12,6  овул. 14-95,6(пик)  лут 1,0-11,4

FSH - 4.37 mlU/ml                                3,5-12,5            4,7-21,5               1,7-7,7

Prolactin - 247,2 микро-u/ml       72,00 - 511,0

Testosteron - 0,933 nmol/l           жени 0,22-2,9

По принцип.......правя си от близо 2 години домашен пълнозърнест хляб, като все пак и бял консумирам главно под вид на питка или пица, сладко по принцип много-много не ям, от месата - само пилешко, а за картофите.... - виж тук незнам как ще се разберем........Ям плодове, зелечуци, не пия и не пуша, тази година ми е слаба откъм двигателна активност, но ако я изключим нея(годината) - ако не друго, поне много ходя пеша.........

# 116
  • Пловдив

Ами и аз мога да похваля Сиофора.От него свалих 12 кг, получих овулация,която нямах доста преди това , уж нормализирах хормоните и най-важното забременях

# 117
На пръв поглед хормоните ти са добре.
Обременяването е вземане на кръв за изследване на кр.захар и инсулин по следната схема. Първото вземане е на гладно, след това се изпиват 75 гр. глюкоза, разтворени в 200 гр. вода. Един час след изпиването се взема кръв отново. Два часа след изпиването пак. Накратко, взема се кръв на 0-вата, на 60-тата и на 120-тата минута. От това как се покачват захарта и инсулина на 60-тата минута и как се движат на 120-тата се вижда дали може да се говори за инс. резистентност или не. Почти всички сме си публикували резултатите от обременяванията ( аз дори съм дала някъде резултатите и от трите ми изследвания) Ако ти се рови, виж в цифри това, за което ти говоря. За да не те обърквам още повече ( че днес сама не мога да се разбера какво говоря  Crazy ) ще спра дотук. Ако направиш изследването и публикуваш резултатите, ще ги коментираме заедно.
Относно диетата - никакво бяло брашно, под каквато и да е форма, за захарта се отнася същото - никакви сокове, безалкохолни,  абе каквото се сетиш че съдържа захар го елиминираш. Сега за картофите и ориза, ще направя едно признание  Embarassed От декември до март-април ( месеците, в които свалих 14-то кг.) съм карала почти само на картофена крем супа и ориз със зеленчуци. Просто в заведението, в което се храним, докато съм на работа, избора не беше кой знае какъв голям. И въпреки всичко успях. Откакто спрях и картофите и ориза, въобще не мърдам. Дали да не си ги почна пак  newsm78 Между другото тук си имаме шампион - М-Дидко, тя започна Дюканската диета и постигна страхотни резултати. Ако се окаже, че имаш проблеми с инсулина, колкото и да ти е трудно, това е изхода. Самото заболяване е такова, че клетките не отговарят на подадения инсулин. В резултат на това, при прием на въглехидрати, жлезата подава многократно повече инсулин, отколкото при здрав организъм, за да може да се справи с повишените нива на кр. захар. Инсулина обаче НЕ е неизчерпаем хормон, и в един момент, той просто свършва. Тогава вече говорим за диабет от тип 2. Целта на диетата и на двигателния режим е да се създаде памет на тези клетки, и те да започнат да отговарят на инсулина. Метформина ( който е основна съставка на Сиофора) не внася допълнително инсулин в организма, той просто подпомага неговото усвояване. В този ред на мисли, не можем да разчитаме само той да възстанови баланса в организма ни.

Много се разпрострях нещо, по всичко личи, че днес не ми се подхваща работи, ама грам  Embarassed Мама Цоцоланка, според мен, поговори си с ендокринолога, и изисквай да ти бъде направено това изследване. И започни с диетата от днес, трудно е, но ти с три деца си се оправила, та това ли ще ти се опъне  Hug

# 118
Додичка, златна си! Hug Hug Hug Hug Hug Hug

С всичко друго бих се справила....ама пусти хляб.......Защото все пак аз в пълнозърнестия хляб слагам и бяло брашно.....иначе не става добре(това е др. тема обаче)........Май ще мина без хляб да ям.........но с картофи...
Не съм пристрастена нито към сокове, нито към безалкохолни - с тях няма да ми е проблем.......

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 15:26 от Мама Цоцоланка

# 119
Здравейте и от мен, отдавна се чудя дали да ви пиша, че може и бой да ям. Спрях си сиофора, пусти странични ефекти, така и не минаха и дозите сменяхме и какво ли не....диетата си я пазя и си купих и хром и диабекан да пия, ще опитам така. Кг иначе не помръдват, но сигурно и ТСХ-то ми още е високо. Отказах се и обременяване да правя, по-точно го отложих малко във времето и така. Белички правя аз, но не се издържаше, сега съм и усмихната и си излизам без проблеми, само се надявам цикълът да продължи да си ми идва на 28 ден, а не като преди, когато си му щукне.
Прегръщам ви силно и ви пращам безброй усмивки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт