Училищният звън децата сбира,АПРИЛчето на ясла нови другарчета намира

• 12 084
  • 312
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Linofrina, безаварийно ти шофиране! Честито!   bouquet аз все не се престрашавам да запиша курсове...

Говоренето като при Лина, повечето думички само аз и баба й ги разбираме. Всичко, що се обува е 'ми-ми' /сигурно от честото миене на обувките, защото и миенето е 'ми-ми'/. 'кун' означава 100 неща - закопчаване, включване, защипване, отваряне и обратните им действия, а също и копче, цип, дистанционно и т.н. Доскоро се чудих що е то 'гуго', но от няколко дни ми светна, че означава 'друго'. Ползва го винаги, когато й омръзне нещо, сиреч през две минути. Crazy И повечето бърборене е все в тоя стил. Crossing Arms За сметка на това разбира абсолютно всичко, това частите на тялото за нищо ги няма /с подробности като колене, палци, мишници/. Също и видовете животни /малко бъркаше мама Кенга и бебето Ру Joy, но с истинските животи нямам грижа, различава кон от зебра, тигър от лъв и т.н./. Формите също ги научи бързичко, реди без проблеми пъзел с празни места за различни форми, също отдавна се оправя чудесно с къщата на Чико. Учихме и цветовете с ключовете за къщата, но според мен тях просто ги наизусти кой ключ за коя врата е, още не разпознава цветовете по име. От месеци прави кули и реди кубчета по еднаквост на картинките. Ядосвам се, че не говори повече, но това е, всяко дете се развива с индивудуални темпове в различните области. И няма нужда да са еднакви. Peace

Ара, Телетъбисите с индийчетата са любими на Калина, когато иска да й го пусна взима една чинийка и почва да 'напява' нещо , въртейки чинийката пред себе си, много е смешна. hahaha

За празника мисля да не поръчваме цели менюта за децата, а? Евентуално сокче, солетки, бисквитки. Гласувам с две ръце за еклерова хелоуинска торта!!! За хапките нямам претенции, каквото решите. Нека има нещичко за хапване, но да не прекаляваме. От опит: винаги остава. Ели, ако ще се занимаеш с това, ще съм много доволна. Mr. Green Но ако трябва ходене на място, няма проблем, на двайсетина минути пеша ми е. Peace

# 46
  • София
Aleksi Вики не се страхува от банята. Аз съм я къпала в стаята около 1 седмица след като се роди, после бабата си замина и ние веднага се преместихме в банята, та нея не я е страх от душа вече, къпем я обаче с подвижната слушалка, но ако го пусна на душ от горе и я е страх, то тогава водата не е и толкова насочена и много пръска и може би това е причината да се страхува.
Аз днес много се ядосах че не можах да и направя клипче, че ми свършиха батериите. Ходи, сочи разни неща и им се обяснява. Не иска да гледа детски книжки и това си е. За сметка на това днес баща и е дал книгата с рекордите на Гинес и не може 2 часа да и я отнемем. Гледа, разгръща страниците и обяснява: куче, коте (под коте се разбира всичко де що е от семейство котки hahaha ) копче, я куче и т.н. Голям смях падна. В асансьора не можем да тръгнем докато не натисне "копчето". Вече членува някой думи и то на място. Виж котето, ето го там котето, но ела коте. Направо и се чудя. Права е Илит, че всички се развиват много индивидуално. Изобщо не може а цели фигурките. Имаме пъзел с различни животни и не знае как да ги поставя по местата, имаме и с фигурки - бута кое където види. Според мен още е малка за това. За сметка на това много я влече техниката. След малко ще се опитам да кача снимка как поправя компютъра с баща си ooooh! И като се прибираме знае кой от ключовете за коя ключалка е, вика ключ, ключа (предполагам отключа се опитва да каже) и ни сочи ключалките Joy
Ето я снимката

# 47
Браво Нуше, виждам че си имате още един майстор вкъщи, мъжко момиче!
За празника- и аз мисля, че няма нужда от менюта, даже ме съмнява нашта при толкова играчки да се спре на едно място. "За" съм за хапки, солети и подобни. Неси определено няма да даде да я рисуват, трудно понася всякакво вмешателство по тялото- миене на очи и ръце, чистене на уши,решене, къпането даже стана мисия невъжможна.
Linofrina, Браво и умната! Hug
Алекси сигурно ти е много тежко, като ги гледаш така Калина и Борис. Бързо да се дооправят. Praynig
Не знае частите от тялото. Като почва нещо да и говоря и обяснявам, нулево внимание. Гледа си нанякъде и си се занимава с нещо.
вече 3 седмици ходи на ясла с един ден пропуск. Миналата седмица беше кошмар, почваше да реве със ставането, като я взема ми се тръшкаше остатъка от деня. Развали си яденето, заспиваше трудно ooooh!. Но тази седмица беше много по добре. Оправи си яденето, спането и не се тръшка толкова, общо взето се поуспокоих. Нейната хрема мина отдавна отсамосебе си , а аз все се сополива. Тази нощ се събуди към 1.30 и плака много, въпреки че ми отмаляха ръцете да се носиме. Нещо я е изяло по ръцете и тя се е разчесала и те са оттекли. Никъде другаде няма пришки, само по китките има около 10-тина Shocked Thinking
Ох, сама съм си виновна за поведението и като цяло, като я разглезих. До преди да я отбия през август не съм я оставала да реве и все съм се съобразявала с нея ooooh!
Вече се чуствам по свободна да мисля и за себе си, почвам да чета за изпитите за докторантурата. По точно сега ще си пиша конспектите и ще си развивам въпросите Grinning

# 48
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Елку тук съм вече. Налице съм за срещата, макар да не съм очарована от клуба. На мен ми е близко и тезидва дни още съм отпуска и мога да проверя

# 49
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Eто майлко от снимките ни - http://dezygg.multiply.com/photos/album/48
и клипчета - http://dezygg.multiply.com/video/57
http://dezygg.multiply.com/video/56
http://dezygg.multiply.com/video/59

# 50
Ели, златна си за организацията   bouquet
За менюто - мисля, че не е нужно д апоръчваме отделно за дребосъците, Мая почти нищо не яде, ако яде е задължително от моята чиния, така че ще си хапне нещо от нашите хапки. ( Илитката празнува РД-то на Калина там и беше поръчала хубави хапки, така че може да се посъветваш и с нея ). Торта - аз съм за  Peace не че Мая, ще яде, но половинаката много държи на сладките неща  Wink
За капаро - предлагам да съберем парички на една срещичка в МОЛ-а на Стамболийски, примерно четвъртък, колкото толкова, ако някой не може да дойде, ще съберем и за него
  Peace
Ние ще сме : Мая, аз, татко и и Гури  Peace

# 51
Здравейте и от нас, мацки!
Linofrina, безпроблемно шофиране и много да внимаваш по тези пътища ужасни!
От всичките умения, които изброявате на малките ви сладурчета, нашият господин се справя само с частите на тялото без никакви грижи. Говоренето все още е мираж, въпреки, че се появяват проблясъци като "кок"- "скок","оп" - ''хоп", ''тава"- "това", но мъцането си е най-разпространено. И аз имам чувството, че ми прави на инат като го карам да каже "мама" и "тати", защото ме гледа предизвикателно, както когато отива да прави пакост, хили се и нищо не казва.
Къпането - тук има вана и той е вътре, а ние с баща му обикаляме наоколо със слушалката. И той недоволства понякога, като му се мие косата, но цяло лято му се повтаря: "Дай главата назад" и вече май схваща, че така не е толкова неприятно.
Залъгалката май няма да я откажем скоро, защото си заспива с нея, а ако го оставя би си я дъвкал по цял ден, но я крия и му я давам само като се приспиваме.
Миналият уикенд бяхме на миниекскурзийка в по-добрата част на Румъния - Трансилвания. Ако хората посещават тази част на страната, не се учудвам, че казват, че са по-напред от нас. Наистина имаше много красиви места и са мноогоо далеч от тази част, която е тук, около Букурещ. Дори не говорят на истински румънски, а на някаква смесица с унгарски и немски, а имената на населените места си ги пише и с двете им имена! Ето и снимки от това, което успяхме да видим за 3 дена: http://irinama.multiply.com/photos/album/19. Smooth ни разходи из Родопите, а аз да ви поразходя из Трансилвания.
Све, как е оперираното геройче? Пак изчезнахте някъде... Wink
Алекси, бързо да се оправят сладурите ви! Hug
450, май няма защо да се тревожиш за ел.уредите у дома! Laughing
Момичета, да ви питам дечицата ви ходят ли все още понякога на пръсти? Нашият балетист честичко си се придвижва така, но се чудя само да му се смея или вече да се замислям?  newsm78

# 52
Марини-Благодаря за чудните снимки, с които ни разходи из Трансилвания.
Та в този ред на Хелоунски мисли отново благодарности на Елку-Елена за организацията. Твърдо за съм за тортата, особено обичам еклеровите, тъй като са ми по-леки. Присъединявам се към предложението да не поръчваме индивидуално меню за децата. Хапки, солети, парчета пица или сладки и сокове ще са достатъчни. А ако има кой да изрисува децата на място ще е супер. То и аз смятам да се издокарам от Джъмбо с някоя рогата диадема  Twisted Evil.
Капаро - Нашият тати още се колебае дали да остане на купона, тъй че засега сме Белослава и аз. В колко часа ще е срещата в четвъртък? Аз към 17ч. ще мога да стигна до МОЛ-а, понеже съм на работа.

# 53
  • Попово
Здравейте и от нас по нощите  Hug
залъгалка и шише с биберон- отказахме ги от раз, има няма преди месец месец и 1/2, просто ги махнах и заместих приема на мляко с биберон със чашка на чико от тези с накрайник като на мин.вода (ама какво обяснение  Embarassed) интересно е , че нито ги търси, нито рева, само искаше повечко на ръце и като си легнеше да лягам и аз до него Peace в този ред на мисли, какво мляко давате на дечицата че ние си приемаме Фризо 3, като отказваме всяко друго и сутрин си го търсим  Crazy
къпане- от как цяло лято се къпят с батко си сами в банята съм много хеппи, Гого влиза пълни му големия леген, пускаме малкия змей, плацика се  и после на стационарния душ с батко си довършват "мероприятието" сега от как захладня, направо на душа в затоплена баня, без капризи Mr. Green но пак с батко си, ако е с мен на подвижния душ ама нещо не го кефи Wink
450, бравос на Вики и за  уменията и техническата мисъл  Hug
Момичета, да ви питам дечицата ви ходят ли все още понякога на пръсти? Нашият балетист честичко си се придвижва така, но се чудя само да му се смея или вече да се замислям? 
и Тошката похожда на пръсти, с батко му го бъзикаме "как ходят балерините" и се почва  Joy изправя се на пръсти, слага си ръцете на кръста и се върти в кръг  hahaha
Aleksi, как са малките братче и сестриче  Simple Smile като ти чета поста и винаги се сещам за една много приятна детска песничка-   
Братче и сестриче
на пътека спрели,
минзухар видели.
Минзухар ги пита,
жълт като жълтица:
- Де така, дечица?
Отговарят двете -
братче и сестриче:
- Търсиме кокиче.
Китка да направим,
че е първо цвете
и го няма лете.
Върнем ли се вкъщи,
с обич най-голяма
ще закитим мама.  Hug
хайде стига толкоз, спокойна нощ и притни сънища от един караконжул  Sunglasses  bowuu

# 54
Илит, направо ме разби с уменията на Калина! Браво, браво!
Амалия все още нито може да отключва къщата на Чико, нито уцелва кое къде да мушне!
За говоренето - аз съм преводач, но дори и аз понякога срещам затруднения с някои по-специфични форми на жаргон. Напоследък Мията се опитва всичко да повтаря, но не й се удава... Иначе ни назовава без грешка, а щом види кола на снимка или на улицата, веднага сочи и казва "тати", защото нас тати ни вози с колата.

450, имаме разни неща за поправяне - вече няма съмнение, че ще викнем Вики Wink

За къпането: Амалия не се страхува почти от нищо - дори да е непознато. Обожава подвижния душ, играе си с него, често го държи. Плиска вода на всякъде. къпем я или в нейната вана, или под душа.

Марини, за ходенето на пръсти - Амалия сега най-обича да куцука. Явно опитва различни начини на ходене. Ходи понякога на пръсти, особено с едни пантофи, с които това не е никак трудно.

За срещата Ели - и от мен големи благодарности, че отново се нае с организацията! Аз също смятам, че менюта за децата не са необходими - хапки, солети - това е напълно достатъчно. ДОри и сокове можем да не поръчваме - аз лично ще нося питиета за Амалия.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 10:06 от Ламята Спаскa

# 55
За Хелоуин - и аз мисля да се маскирам, мисля че ще е още по-вечело ако и ние се маскираме  Peace
Торта  Peace еклеровата е суперска на Лагуна, като цяло не ям сладки не ям сладки неща, но нея я ям. Но каквато и да се поръча 1 член от нашето семейство ще яде
  Wink

# 56
За маскирането: виждала съм реакции на малки деца и да ви кажа, хич не бяха хубави! плашат се дребните . За Амалия не се притеснявам хич, но ако има по-плашливи дечица, трябва да го имаме предвид.

А иначе - аз съм си маскирана и без специални костюми, така че  Joy

# 57
  • Beyond the Frontiers
Важно!!!
В клуб Приказка без край свободни часове са само от 15 -17 –не мисля ,че ни устройва, за 2 ноември е същото
В клуб Таласъмчетата има свободен час от 17.30- 19.30 - което е перфектно стига да сте съгласни, капарото е 50 лв

цените там http://talasamcheta.com/services-party.htm

# 58
А къде се намира Таласъмчетата, че забравих?

# 59

Общи условия

Активация на акаунт