СЕПТЕМВРИ вече отминава, мама без корем остава!

• 15 839
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добро утро и от нас 2 в 1 още.
Флучия,Мирка,Иринка благодаря за подкрепата.И аз изпаднах вече в положението на Флучия и Шматка по 3-4 приятелки на ден ме проверяват дали съм родила.Даже и колежките в работата ми дето цяла бременност не се сетиха за мен сега ще ме проверяват-все едно ще го запазим в тайна ,ако има бебе.Вчера имах от следобеда до днес сутринта като менструални болки на 5 мин.,но сега спряха-мъжа ми вече се гласеше,че ще има бебе.

# 136
  • София
Момичета, имам питане. Ради има на пъпчето лека зеленикава коричка. С какво да я третирам? Спирт и още какво?

# 137
Дими и аз качих снимка на бебе Ники.И само да кажа че бях с "ненормално" раждане-секцио.  bouquet

# 138
Абе кви са тия приказки за термометри>???
Ще ви бия, ей! Ще си повредите децата! Naughty

Честити рожби на Мона и Бони!  bouquet

На малкия му падна пъпчето и го изкъпах.

Дими, вметни, моля те в списъка, че съм с нормално раждане. Благодаря!

# 139
Чета диагонално, но СЪНИ, КАЖИ КАК ДА СЕ ВИДИМ? ПРосто това с рагадите и слабото наддаване е явен признак, че имате проблеми с позицията. Погледни й небцето и юздичката, но кажи как да се видим. Мисля, че нещата лесно могат да бъдат оправени Hug Може би ще се наложи да ес дава малко добавка, за да закрепне дететнце, но ако се наложи е добре да я даваш със спринцовка, примерно... или ако е с шише да ... ох, хубаво е да се видим или чуем Hug

Ирини, Любо ака така. Не е разтройство Peace Обаче червените пъпчици са си подсичане Peace А може и да са гъби, ама е малко вероятно. Често сменяне на пампата, обилно омазняване (ако може не с цинков крем, а с мазнина някаква) и изхождане по принципите на ЕБХ ще ви оправят положението за два-три дни Hug Но да знаеш, че честото миене може да задълбочи проблема, така че просто повече въздух на дупето Peace

# 140
Асе, ти мен май съвсем ме забрави. Беше писала в предната тема да чакам ЛС - нъцки.
Не разбрах за какво, ама ако намериш време, драсни 2 реда.

# 141
Здравейте, майчета! Вчера ви се похвалих, че с малката сме само на кърма, но тази сутрин имахме проблем. Яде в 6 часа и сега в 9 не поиска да захапе гърдата. Едната ми гърда е по-голяма от другата и зърната ми също са много големи. Още в болницата ми казваха: о, какви големи зърна, бебето ще се измъчи с тях. Педиатърката като дойде първия ден у дома също това каза! Но до тази сутрин нямахме проблем. Малката си засукваше.
Много съм уплашена. Опитах да й дам й по-малката гърда, но и от нея не поиска да засуче. Сега й дадох малко вода и заспа. Възможно ли е просто да не е била достатъчно гладна и затова да се е успокоила само с водата? Много се паникьосах. Да отивам ли да си купя помпа и да започвам да се цедя ли да изчакам до следващото й хранене?
Моля помагайте!

# 142
Флу, по-добре си вземи помпа! Вярно че са скъпи, но има възможност като не даваш от едната гърда заради зърното да се намали драстично лактацията Бебо първите дни яде по-малко, хубаво е да стимулираш малко, аз се изцеждах в началото. Не знам дали аз съм точния човек който трябва да ти дава акъл, но това мисля. Аз пък съм с малки гърди - и пак проблем Sad Веднъж съм цедила преди кърмене околом 50мл а според мен това е недостатъчно, вярно че в гърдите имах още кърма, но не знам Confused

Съншайн, мила наистина се обади на Асето, аз го направих и тя ми даде много ценни съвети и се надявам скоро да се видим  Peace за да видим позата - сигурно нещо бъркам

Имам няколко въпроса, ще си ги задам след малко че малкия май ще се събуди! Да знаете съм ги мислила цяла нощ, имам чувството че вече  затъпявам  Crazy

Ирини, надявам се неразположението на бебка да мине бързо, не мога да дам адекватен съвет  Embarassed

# 143
  • София
Момичета, сигурни ли сте, че изхождането с термометър е правилно?!! Чела съм, че е много вредно. Първо, стомахчетата стават лениви. И второ - после, като пораснат, децата ще отделят много газове. Няма ли друг начин да се справите с положението?  Hug
Флуч, не съм специалист. Радослав също понякога се назландисва, докато захапе и аз така се притеснявам. Но с настояване от моя страна, в крайна сметка досега винаги е захапвал. Успех, мила. Друго не знам какво да ти кажа.  Hug

# 144
Добро утро. Аз имам инфарктна сутрин. Синът ми беше забъркал коктейл от оцет, захар и чай и мажеше по пода. Сега хвърля топка покрай нас. След малко ще го изкарам навън.

Флучия, не давай вода - така я залъгваш и си мисли, че е яла и не суче. Аз имам доста големи и зърна и гърди. Не са ми били никакъв проблем. Просто бебето захапва само част от ареолата, а не цялата.
Преди да й дадеш изцеди малко (можеш и на ръка), за да се "намали" гърдата. А и да тръгне кърмата. Може малката да има някакъв проблем и да не иска да суче. Виж какво ще стане при следващото хранене и ако пак се повтори потърси помощ от педиатъра ви.
Сега се сетих за кърмаческата стачка. Синът ми няколко пъти я правеше. Тогава го кърмих върху корема ми с леки полюшвания, за да заспи леко. В просъница захапваше и сучеше. Потърси за кърмаческата стачка в кърмаческия и прецени дали при вас е това.

Успех!

# 145
Ето ги и моите въпроси - проблемации:

1. Малкия преди хранене вече стана неспокоен, трудно го слагам в поза за кърмене опъва се, върти глава, бута ми гърдите с ръце? Това нормално ли е според вас?

2. Не успявам и с оригването , все се гъне  Cry Как ги държите вие? При мен понякога се оригва дуги пъти не. Слагате ли ги да лягат без да са се оригнали? Rolling Eyes

3. По колко време сучат вашите дечица, моето откарва по 1 час но не знам дали е нормално - яде спи - яде спи  Tired
Мисля че е станал по-ленив  Thinking

4. Какво правите когато бебчо се задави? Аз го изправям но ме е вече страх дали това само е достатъчно  Tired

5. Ядете ли храни от забранените заради колики? Аз се опитвам да избягвам всичко, но от неяденето на шоколад мисля че мозъкът ми блокира тотално newsm78 А пиете ли безкофеиново кафе с мляко  Thinking

Мисля че толкова въпроси накуп не сте виждали, дори съм си ги записала за да не ги забравя (което често ми се случва напоследък) Може и от недоспиването да е  Crazy

Лек ден милички, ще се радвам ако намерите време да пишете по мойте въпросчета  Hug
  bouquet
Сега отивам да кърмя - успешно, надявам се!

# 146
Бизу, и Оги е понякога така при кърмене - върти се, бута с ръце, драска ме с нокти. Мисля, че прави това когато е по-неспокоен и му е тежко на корема.
Относно оригването - Оги се оригва, но Виктор не искаше. Него редовно си го слагах да спи без да се оригне. Той много повръщаше, но само в будно състояние. При спане и капка не е пускал навън.
При задавяне просто го изправяш прав. Дори не е необходимо да го тупаш по гръбчето, обикновено се изкашлят сами. Мисля дори, че Виктор първата дума, която научи беше "гълтай". Него пък го държах на ръце легнал, когато започнеше да повръща. Според повечето това не е правилно, но на него много му помагаше. Казвахме му "хайде, гълтай" и той послушно си гълташе млякото, което му беше вече в устата и спираше да повръща. Ако го държах прав пък беше непресъхващ млечен извор. Ама не знам това дали работи при други бебета.

# 147
  • София
Честити бебчета на Мона и Бони!   bouquet
Бони, синът ми (той е вече на 10 год.  Wink) също се казва Константин.  Simple Smile

Бизу, ще се опитам да отговоря на въпросите ти.  Hug

1) Може би малкият се изнервя от глад и затова прави така. Опитай да го слагаш на гърдата още при първите признаци на глад.

2) Щом се върти и гъне, можеш да го държиш изправен под мишничките. Аз слагам Галина изправена до гърдите си, като я държа с едната ръка за гръбчето, а с другата между крачетата. Ако не се оригне в рамките на пет минути, я слагам да спи и така.

3) В повечето случаи и моята суче доста дълго. Тъкмо реша, че вече е приключила, и тя изведнъж засуква пак.  Laughing Държа я, докато се уверя, че няма повече да се храни.

4) Няма нужда да правиш друго, достатъчно е да го изправиш, той ще се справи с останалото.  Wink

5) Лично аз избягвам само газообразуващи храни, иначе пия кафе и ям шоколад. Засега не съм забелязала да има някакво отражение.

Флуч, мила, не бързай да си правиш заключения- може малката да е била успана, или не много гладна. Ако проблемът продължава, хубаво е някой да ти покаже нагледно как точно да слагаш бебчето на гърдите. Женските гърди са с най-различна форма и размери, и понякога е необходима малко повече "техника".  Hug

Страйп, не ти е лесно с бебе и малко дете!  ooooh! Аз съм толкова доволна, че моите две вече са достатъчно големи, за да не правят много поразии и да се обслужват сами! Хареса ми, обаче, коктейлът, който е забъркал синът ти!  Joy

# 148
Момичета, в събота от 13.45 ще излъчват предаването, което вчера снимаха у дома. Биберон по телевизия СКАТ
Обяснявам разни основни неща за кърменето и показвам различни пози... Надявам се да е полезно, особено за момичетата, които са по-надалеч Hug

Флуч Hug Ама ще се сърдя - телефоните ми висят навсякъде - звънете, бе Hug Най-вероятно нама проблем детето... Ама сега пиша с една ръка и ми е трудно Confused Наистина ми е по-лесно да говоря Wink

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 11:10 от Асенцето :)

# 149
Ох като чета то било нормално акитата да са на зрънца така ли  newsm78 аз така се бях шашнала понеже в книгите пише с консистенция на паста за зъби че трябва да са а нашите са като ориз и леща белички на златиста основа. А докога ще са им такива?

Мами да питам как услявате да задържите бебетата в странично легнало положение? Макс го подпирам с голяма възглавница но от 2 дена го намирам все по гръб обърнат. Сложих още една възглавниза да "укрепя" малко ама той пак си  намира начин да се обърне нормално ли е? Не е ли малък да се върти така? И да го оставям ли по гръб като се завърти или да го обръщам пак настрани?

Общи условия

Активация на акаунт