ФЪН ШУЙ VI

• 24 590
  • 326
  •   1
Отговори
# 165
  • София
 Нелето, прочети поста ми в началото на страницата.

# 166
Нелето, прочети поста ми в началото на страницата.
ок, ще ги прегледам пак  Wink
а как така се оказва, че някоя зона ти е извън апартамента?
нашето семеиство например има кооперация, малка, но понеже само семейството живее в нея дали трябва да включваме междуетажните стълби в зоните, или гледаме само апартаментите?

# 167
Да-а-а-а! Темичката май доста позацикли. Момичета, най-важно е настроението!  bouquet
Предлагам за известно време да оставим зоните, посоките и школите на спокойствие и да се съсредоточим върху емоциите, които поражда в нас темата за фън шуй.  С най-близките си приятелки си отляхме индивидуални свещи с осмоъгълна форма като ба-гуа и в цветовете на петте елемента, като най-долния цвят е цвета предхождащ, цвета , който символизира елемента на човека по година на раждане, както е според цикъла на съзиданието. Всеки път като я паля, се чувствам невероятно, колкото и аматьорски да изглеждат тези ни занимания. Всеки ден прибавям допълнителни познания в своя процес на изучаване на класическите школи, защото със съвременните вече се "посправих" и е вярно, че те вече не са ми "достатъчни". Колкото и недостъпни като висша математика да ми изглеждаха в началото, вече започна да ми просветва, когато схванах основните принципи. Но това е процес... Не очаквайте, че като зададете един конкретен въпрос, колкото и да ви вълнува точно в момента, ще направите фън шуй чудо в дома си. Имаме шанса в темата да участват истински експерти, уважавайте техния професионализъм и поне влизайте в информационния блог за да не "циклим" постоянно една и съща информация. Praynig И все пак най-важното е емоцията и настроението   bouquet

# 168
  • Варна
Имаме, едно пано над леглото в спалнята, с цветя, /по точно рози/
от известно време много ни дразни и мен и съпруга ми.
Смятаме, да го променим така или иначе, обаче, каква форма ще е подходяща за над леглото.
Дали кръгове ще са подходящи ,или спирали  newsm78
Моля, помогнете със съвети и идеи.

Ами, тези школи ме объркаха, а и последната книга "Фън шуй за душата"  / която чета/ някакси ме озадачава.
Един вид всичко е разрешено стига да ви доставая удоволствие.
Няма строги правила и рамки Thinking. А и темите , като Ви чета, се замотках,
като пате в калчища Embarassed Мислех си ,че имам някакв хабер , от Фън шуй, ама нъц  Wink

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 17:11 от evil

# 169
  • Sofia
Здравейте и извинявайте,че така нахлувам в темата ви!От известно време чета темите ви и се позапалих,обаче имам някои въпроси и моля за отговор,колкото и лаишки да ви се струват
Като абсолютно начинаещ се спрях на метода на шапките за определяне на зоните.Тъйкато за начало се заех с активиране на зоните в магазина ми,ме интересува има ли някаква специфика за такъв вид помещение?

# 170
  • София
evil, наистина е много трудно на начинаещите. Това го осъзнах тези дни. Бях на един курс за професионалисти и там почти всички бяха абсолютно начинаещи. Оплетоха се тотално. В главите им настъпи пълен хаос и ще им трябва доста време да осмислят информацията, която получиха. Да не говорим, че за тях курса не беше пълноценен, защото не можеха да си обяснят какво се случва, камо ли да задават въпроси на лектора.
Хайде да се разберем така - след като разбрахте, че няма смисъл да се занимавате със зоните на парите, брака и т.н. започнете да търсите литература за класическите школи във фън шуй. До колкото ми е известно на български е издадена книга на Ева Уонг "Основи на фън шуй". Като начало мисля, че е добре, въпреки че не съм я чела. Доверявам се на авторитета на авторката. Най-добрия начин да се научи нещо все пак са курсовете. Мисля, че в скоро време Алексей ще организира някакъв курс, но за съжаление цената ще е доста висока и не всички, които имат желание ще имат финансовата възможност да се включат. Обмислям вариант за курс с по-достъпна цена, но за сега е само проект.
chocha, има определени изисквания за магазини, но едва ли ще може да се обясни всичко в един пост.

# 171
  • София
shoshi , твой курс ли планираш? Би ми било интересно!  Simple Smile

# 172
  • Sofia
а къде да прочета за спецификите Peace

# 173
Здравейте момичета! За първи път влизам в темата. Четох, но това, което ме интересуваше не можах да го намеря.
Знам, че номерата на колите също имат значение-примерно 666 и т.н.
Интересува ме само първата цифра на колата ли означава нещо или първите две или пък всички. Първите номера на колата са 46 и какво означават те. Напоследък съм станала доста суеверна и ако трябва ще отида и ще ги сменя. Какво ще ме посъветвате? Или какъв номер на колата да си избера? Hug Благодаря предварително Hug

# 174
  • Sofia
Здравейте момичета! За първи път влизам в темата. Четох, но това, което ме интересуваше не можах да го намеря.
Интересува ме само първата цифра на колата ли означава нещо или първите две или пък всички. Първите номера на колата са 46 и какво означават те. Напоследък съм станала доста суеверна и ако трябва ще отида и ще ги сменя. Какво ще ме посъветвате? Или какъв номер на колата да си избера? Hug Благодаря предварително Hug
това не е ли свързано с номерологията?

# 175
това не е ли свързано с номерологията?
Дори и така да е, предполагам, че имате някакви идеи къде да търся, в Гугъл и Уики нищо не намерих.

# 176
  • Варна
Това, за което питаш е номерология и няма нищо общо с фън шуй, но понеже съм донякъде запозната, прати ми номерът на колата на лични, ще ти кажа каквото знам.

# 177
  • Варна
shoshi благодаря. Ще я търся утре Simple Smile
А мнение за Ричард Уебстър и "Фън шуй за дома" може ли да чуя Wink

Имам и въпроси относно разположението на зоните  у дома, newsm78 живеем в къща на два етажа.
По мои сметки ми липсват части от зоните на слава и брак, както и зоната
на наставниците е много задръстена в стълбища, нагоре и надолу, направо съм в шах ooooh!
Моля, за съвет с евентуални корекции. Praynig

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 22:31 от evil

# 178
  • Варна
evil, не съм я чела точно тази книга, но объркването ти е напълно разбираемо.

И аз започнах преди много години с прословутите зони, ориентирани спрямо входната врата.
Много ми беше интересна идеята, но нещо много простичка и постничка ми се виждаше. Ама - мога ли да споря?! Mr. Green

В крайна сметка метнах книгите по фън шуй в ъгъла и почти ги забравих, докато не попаднах на тази тема.
Няма да се обяснявам в подробности, но след като започнах курсовете по класическия вариант получих отговор на много въпроси и отново възприех фън шуй като нещо, което работи.
Това, че няма строги правила не е свързано с липсата на някаква база, а точно обратното - прекалено индивидуални са отделните случаи, за да има задължителни и окончателни рамки.

Мимина го е казала много добре. Grinning

Не ти се вижда схемата.

# 179
  • Варна
Нова статия в блога: Flutter

http://-spam273-.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт