DE 92 - Добре дошли на новите звезди Ева, Мария, Яна, Елиас!

• 16 544
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
Бибе, много хубави снимки.
Изглежда ми по-хубаво от плеймобил парк.

# 76
А някой ходил ли е във Фантазияланд?
Аz... обаче преди точно 10 години Laughing
Мога да кажа, че бях умопомрачена от емоции и впечатления Simple Smile Да се вzеме обаче под внимание, че по него време оЩе живеех в БГ (бях на гости тук) и zа първи път преz живота си влиzах в увеселителен парк от тоzи калибър Simple Smile Бяхме 2 дни с преспиване там. Един ден, оЩе по време оно, беШе абсолютно недостатъчен zа да се обиколи, види и иzпробва всичко. Ние и zа два дни не успяхме де, но все пак видяхме по_голямата част. Шоута, атракции, кулиси_ всичко ми беШе вzело акъла, чувствах се като Алиса в страната на чудесата Laughing
Леа като стане на 7_8 пак Ще я посетим....
Само zа сравнение_ тогава двудневен билет струваШе 41 ДМ, а сега гледам е 43,50 ? _ аШколсун Crazy

...Изглежда ми по-хубаво от плеймобил парк.
Естеството на двата парка е раzлично, zатова не може да се сравняват директно. Плеймобил съЩо много ми хареса, но той е един огромен Шпийлплатц, идеален zа деца под 10 години, а въzрастните нямат много zанимавка там, освен да обикалят малчовците Wink

# 77
Извинявам се, че се намесвам така в темичката ви, но да попитам знае ли някой как се казва царевично нишесте на немски?  Embarassed

# 78
Maisstärke...

# 79
# 80
Извинявам се, че се намесвам така в темичката ви, но да попитам знае ли някой как се казва царевично нишесте на немски?  Embarassed

Maisstärke. А Биба е предварила!

Bibe, описанието на Фантазията звучи страшно привлекателно...трябва да навия дребнта да ни даде една вечер "свободно" Mr. Green...

# 81
Първо едно сърдечно ЧЕСТИТО на новите мами със сладки отрочета   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet (много пропуснах напоследък). Да са 3драви и жи3ненки, да радват мама, тати и всички бли3ки...

А ето и снимки от кръщенето на моя тандем. Кръстници са брат ми (на малкия) и братът на мъжа ми (на малката).

http://www.lale32.snimka.bg/album.php?album_id=290846

# 82
Аз съм била във Phantasialand, още като живеехме в Бон. Първият път като отидохме и на едно от влакчетата избухна пожар, развали им се автоматиката и сваляха хората със стълби  Shocked Като цяло не ме впечатли особено, но аз не и падам много по подобни увеселения  Wink
Лале, много са сладки!

# 83

А ето и снимки от кръщенето на моя тандем. Кръстници са брат ми (на малкия) и братът на мъжа ми (на малката).

http://www.lale32.snimka.bg/album.php?album_id=290846

Simple Smile  Честито на новопокръстените    Simple Smile  много са сладки на пследните снимки - с еди такива омагьосващи погледи     bouquet

И това кръщене ме замисли...как е поставен при вас въпроса с религията? Лили я кръстихме, когато бе на две години и...хм....не знам какво ще измислим сега с моето Съкровище по повод идващото бебе. Съкровището не е кръщаван и няма религия, която да е фамилно наследена. Не му е интерсно сега да се кръщава. Това не ме притеснява. Само си мисля...как така едното ми дете да е кръстено, а другото да не е    Thinking   то още имаме време да го мисля/мислим, ама сега попадам на снимките на Лале и се сетих да ви питам за мнение    Simple Smile

Иначе ние вчера ПАК бяхме на Октобърфест    Wink   ще сложа снимки малко по-късно, за да видите моя репортаж от събитието    Sunglasses

# 84
Добро утро!
Диво цвете, и аз така се чудех и в крайна сметка замразих проекта "кръщаване" за неопределен срок и ще видим какво ще дойде. Аз и друг път съм разказвала- мъжът ми се е кръстил по собствено желание в ученическа възраст, не за друго, а защото съучениците му се подготвяли за Конформацион и той да не се цепи от колектива Crazy Свекитата, самоотлъчили се от църквата доста преди това, пак трябвало да приемат вярата, защото нали детето иска, а не можело да се кръщава дете на родители атеисти Wink Направили масово кръщене и година след това свекърът се поизнервил от църковния данък, че трябва да плаща въпреки, че не вижда църквата от вътрешната й страна и хоп- пак се отлъчили...цигания голяма ooooh! Мъжът ми пък се отказа някъде по времето, когато започна да печели по-сериозни пари- пак по данъчни причини. И сега аз просто не виждам причина да кръстя детето си в някоя от тукашните религии, защото просто нямаме техни представители в семейството. Как да я направя протестантка примерно, при положение, че няма никой, който поне мъничко да й обясни тази религия и традициите й.
Единственият вариант при нас е да я кръстя православна, обаче и от това се въздържам, защото не се знае дали и на нея, както и на баща й, няма да й дойдат мераците да празнува нещо с останалите Laughing, а тук много се тачат подобен род празници....
А Лили трябва ли да посещава религионсунтеррихт или ако иска?

Лале, много са сладки твоите, да са ви живи и здрави  bouquet

# 85

А Лили трябва ли да посещава религионсунтеррихт или ако иска?

Бибе, и аз така съм "замразила" за сега проекта "Кръщаване", ама все си мисля как да стане. Ако Лили не бе кръстена нямаше така да го мисля. А сега хем Лили е ортодокс, хем родата на Съкровището нямат религия    Simple Smile   и аз не знам на къде ще тръгнат нещата.

Иначе в училище тук имаме право да избираме между "Католическо вероучение", "Протестантксо" или "Етика", та ние сме избрали "Етика" в училище    Wink   

Преди няколо седмици обаче се срещнахме в Tierpark с една дама от БГ. Тя ме заприкзава като ме е чула да си говоря с Лили и ми разказа, че тук /в Мюнхен/ много българи се събирали в една ортодоксална църква на Max Weber Platz. Навила съм се и ние да отидем някоя неделя. Да видим до къде ще стигнем    Simple Smile

...тъкмо източих снимките от вчера и се сетих да се похваля, че ние първо купихме Dirndl в събота и така вчера Лили бе с Dirndl. Голяма емоция    Laughing   за съжаление снимките, дето съм направила са мноооооооого репортажни и ще вмъкна тук само отбрани моменти    Simple Smile

хубав ден от мен     bouquet

# 86
Привет, аз пак ще досаждам.

Моля, препоръчайте мобилен оператор, евентуално икономичен тарифен план на договор. Ако има и хенди към него, още по-добре. Мъжът ми си изпра неговото на 90 градуса в пералнята,тоест свари го, та нищо не става от него. Аз хенди си имам, мисля да си взема предплатена карта на същия оператор, за да имаме постоянна връзка с татито ни.

Благодаря

# 87
След темата за забавленията на децата в дискотеките в БГ, останах потресена от следната случка.  ShockedМайката пише в юнската отчетна тема
Цитат
Така ето равносметката на яслата.Четвърти ден сме на ясла и днес ми я върнаха със счупена ръчичка.А най-лошото като я вземах  е че не ми казаха ,че е паднала или се е ударила.Видя ми се омърлушена,но си мислех че и се спи .Нито ми се смееше както обикновено нито ми говореше и си мислех ,че ми е сърдита ,дето я оставям сама.Прибрахме се и веднага заспа.Събуди се и въобще не се надигна от леглото .Викам си какво му стана на това дете.Все едно не е мойто дете.Сти не мърда.Взех я .Мерих и темп.,мъчих се да я разсмея давам и играчки не помръдва.Взе да се тресе и си викам мале разболя се.Взех да я обличам да я стопля.Пак се тресе.Половин час мина докато се свържа с лекарката и ,да ми каже какво да правя.Хептен се шашнах.По едно време гледам,че въобще не мърда лявата си ръка.Съблякох я да и видя ръчичката дали е подута.Освен ,че беше подута имах чувството ,че е извадена.Шашнах се.хайде в бърза помощ.Снимаха я и се останови,че е счупена.Представяте ли си какъв шок беше за мен.Мислех,че само е извадена или натъртена.На кой да му мине през ъкъла ,че може да е счупена Shocked CryСринах се тотално.Мъка докато и сложат гипса,мъка е и сега. В яслата твърдят ,че не е падала не е ревала че нищо и нямало.А къде мамка му си счупи ръката докато я нося по пътя за в къщи ли!! #Cussing outПросто съм ядосана ,бясна и разстроена и притеснена...................Нямам думи вече.
@->-- wild flower, църквата наситина е много хубава. Ние на всеки празник сме там  Peace А по въпроса за религията не знам какво да посъветвам. Точно вчера съседката ми разправяше, че класовете в у-щето на сина й ги групират поради организаторни причини по религия.

# 88
  • ride my bike...
здравейте мами,
извинете ме, че ви се намевам в темата, но искам да попитам нещо...
Има ли някоя от вас, която е пътувала до Берлин през Румъния?
Интересува ме как са пътищата, за колко приблизително се пътува....
Благодаря

# 89
  • Germany
_ШоШи_,  ooooh! ooooh! Confused Cry Това вече е прекалено, то бива то може  ooooh!- ама те съвсем са го ударили през просото....

Общи условия

Активация на акаунт