DE 92 - Добре дошли на новите звезди Ева, Мария, Яна, Елиас!

• 16 553
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
Ехее, диво цвете, щом и с дирндел сте се обзавели вече, ще става баварки от вас Laughing

Сбъдваща мечти, кажи колко ще го ползвате този телефон. В смисъл, дали честичко ще говори по него мъжът ти или ще го има само "за всеки случай" като моя.
Мъжът ми е с една припейд-карта на Simyo и я зарежда на половин година с 10-15 евро:) (10 цента/мин. независимо до къде звъни). Аз все още имам един договор към Водафон, който в края на годината свършва, но ако можех бих се отказала веднага- Най-много да имам 3 евро разговори на месец, а аз винаги плащам по още 6 такса. Много им здраве, като свърши и аз преминавам на припейд.
Ако пък не говорите много, но държите на договор, може би нещо такова няма да е зле. Тези 100 евро гутхабен на мен даже биха ми стигнали за двете години договор hahaha
Обаче викам да дам думата на другите, защото аз наистина съм пишман ползвателка на хенди и по-добре да не давам съвети ooooh!

# 91
  • в сърцето на един мъж...
Лаленце, да са ти живи и здрави децата, много са хубави! Да им върви в живота и да не срещат трудности по пътя си!  bouquet
Шоши, това е егати кошмара #Cussing out
Диво цвете, много сте готини, вече сте ехт бавариш Peace
Сбъдваща мечти, аз честно казано още си карам на припейд. Имам на е-плюс карта, купих си я с телефона и трета година го ползвам. Като лоялен клиент сега звъня на 10 цента, а и ако не говорите - общо взето с по 20 до 50 евро може да се справите. Сега Водафон имат разни промоции - домашен телефон, интернет и хенди, така че може и това да проверите.

# 92
Това с детето и счупената ръчичка е много гадно наистина, но щом е изкарало цяла вечер и цяла нощ без да реве или да се оплаче от някаква болка, може наистина да не е заревало при падането. При двадесетина бебоци, които непрекъснато падат и стават в тази възраст, едва ли може да се регистрира всяко падане, ето че самата майка часове наред не е разбрала, че има сериозен прблем, а го е отдала на лошо настроение. Не ги оправдавам, ако са виновни, разбира се, само споменавам, че може и да не се разбере. Преди години на едни познати детенцето им си беше счупило крачето, в къщи, и те го разбраха почти седмица след това. Невероятно но факт. Докато скачала по леглото в един момент седнала и замрънкала, че я заболял кракът- нормално е при беснеене да стъпи човек на криво и да го заболи, казали й да седни и да кротне малко, болката минала и пак тръгнала нормално, ходи на градина, само чат-пат споменавала, че крачето я наболява, но пък се движи без проблем. Докато един ден (след 4-5 дена) майката все пак не решила да я покаже на лекар, съмнявайки се в леко изкълчване и хоп- счупен крак Shocked как е вървяло през тези дни си остана загадка за всички....

# 93
Благодаря за съветите!
Тук мобилния много не го ползваме, идеално ми пасват предплатените карти. Но в ДЕ си мисля че поне първите 6 месеца ще имаме доста говорене - докато се установим, докато наместим административните подробности, около раждането и бебето в началото. Хубаво е да имаме една карта на договор с по-евтини разговори, за да не се ограничаваме в комуникациите. 1 година договор ще ни свърши работа. Аз ще карам пак с предплатена. Или обратното, няма значение.
Значи Водафон засега ми препоръчате, така ли да разбирам?

Иначе тези комбинирани - дом. телефон, интернет, хенди - супер. Ама ако имахме вече адрес. Пък с адреса сме до никъде още. Надявам се тази седмица да ни проработи вече късмета и да намерим нашето си местенце.

# 94
Едно омърлушено добрутро и от мен.

Не знам дали при вас се случва/се е случвало, но откакто влязох в 7-ия месец, непрекъснато имам ужасни кошмари. Тази нощ сънувах, че сме на война, аз се редях на някаква опашка за храна, държех Хана за ръчичката и все се надявах, че детето ще получи едно варено яйце, защото знаех, че е много гладно. Е не й дадоха, а ме принудиха аз да го изям, а детето ме гледаше с големи мъдри и гладни очи. Събудих се около 1 през нощта и след два безуспешни опита да заспя станах в три и започнах да работя.

Знам че е абсурдно, че хормоните се ебават, но това безсъние ми разгонва фамилията, едва ли ми се събират повече от 3-4 часа сън на денонощие.

Кошмарите идват почти всяка нощ, снощният беше сравнително кротък, не ми се иска да ви плаша с най-страшните - те обхващат почти цялата история на човечеството. Чудя се дали това не е начин вътреутробно да предадем на децата си повечето архетипи, чрез които после ще общуват подсъзнателно...

Прочетох и, че и Константин Павлов се е споминал. Голям поет. Лека му пръст.

# 95
Ами за Водафон в момента го препоръчвам, понеже срещу 15 евро месечно можеш да говориш с 26 държави безплатно, без мобилни телефони, като най-важните вътре са Германия и България, или поне на мен в момента са ми важни Embarassed Затова съм доволна от тях. А и ти можеш да вземеш хенди, като той има стационарен домашен, те ми нават през интернет телефония, така че си мисля, че няма да ви е проблем липсата на домашен адрес. Но пък винаги можеш да провериш условията им какви са, за да решиш дали те устройва.
Мишке, не си сама луда Mr. Green И аз сънувам кошмари. Миналата нощ сънувах, че тичах, на някакво състезание бях, загубих го,ама още нещо имаше и изобщо голяма лудост беше. Явно е нормално да имаме такива сънища, а и те са отражение на живота ни в момента - притеснения, стрес... Изобщоо, хормони...

# 96
Мисля, че какъвто и договор да е по-евтино от 10 цента на минута (както е при предплатените) няма да ти излезе, най-веротно даже ще е по-скъпичко. Нашият домашен телефон го пуснаха за 4 работни дни, така че това не е проблем. Като подпишете договора за жилището и след това откриете абонат, докато се пренесете и настаните линията ще ви чака даже.
Договор за една година аз лично не съм срещала, всички са за 2...

Мишке, съчувствам ти, аз накрая сънувах много кошмари и като се прибавеха към тях киселините и изтръпналите ръце, съвсем не ме ловеше сън. Стискам палци довечера да ти се размине и да се наспиш Simple Smile

# 97
  • Germany
Аз се включвам с един въпрос - трябват ми пакетчета за чай - само пакетчетата, аз ще си слагам чая вътре. Къде мога да открия такива неща и имат ли по специално наименование на немски?

Мишка, единственото време когато не съм сънувала нищо - това са 2-те ми бременности - рай за мен, защото през другото време аз сънувам толкова истинско и много....и с продължения  ooooh! ooooh! ,

bouquet

# 98
Бибе, само на Дойче телеком са за по 2 години контрактите. Останалите са за по-малко време. Ама все пак Сбъдваща мечти ще си реши де Simple Smile
Децита, има такива торбички в ДМ - мисля че се води Tee Beutel, аз поне от там съм си купувала.

# 99
Аз се включвам с един въпрос - трябват ми пакетчета за чай - само пакетчетата, аз ще си слагам чая вътре. Къде мога да открия такива неща и имат ли по специално наименование на немски?
Ти държиш ли на тези пакетчета? Защото подобна функция има и чаеното яйце: (Tee-Ei)

А тук са торбичките, това е произволен линк, разтърси се по-подробно, може и да има по-евтини...

Малеее, днес станах на всяка манджа мерудия Embarassed

Гея, ти може би говориш и за фестнетц (Комплет-ангебот), аз обаче имах предвид чистите хенди-договори, за които пита и Сбъдващата, а там наистина не съм срещала едногодишен договор newsm78

# 100
  • Germany
Благодаря  Heart Eyes

Сега съм с тее ай, но ми пропуска и трябва после да прецеждам и ....дълга и широка става.. Flutter

# 101
  • Германия
Вах ти ужаса в яслата да си счупи ръка. Макар, че наистина може да се потрошиш и да не е чак толкова болезнено, зависи от мястото. Аз успях да си счупя крака при игра на футбол, заболя ме, но реших, че ще мине и не е сериозно. После и на тренировка по гимнастика ходих, чак седмица след това един познат ме посъветва да ида при хирург да види защо ме наболява и не минава синьото...Аз още неориентирана тук, вместо при хирург попаднах в спешното, те ми се накараха първо, изпратиха ме на рентген, после лекарката се хвана за главата, че наистина било счупено, гипсираха ме, извикаха такси...и се прибрах по зимно яке, гипс...и тантелени шорти(щото панталон нямаше как да се обуе вече). Такси-шофьора със сигурност се е зарадвал на гледката, както и няколкото студенти пред блока, едно българче минаваше случайно и ме внесе вътре....

Мишке, и аз докато бременеех сънувах какво ли не ужасии. Било нормално, ми казаха тогава.

Цветето, пази девойчето, да не започнат да я задирят скоро баварските момци  Wink

Галуни, кумата ми пътува преди няколко месеца през Румъния, нямаш кибичене по граници (най-вече сръбски), пътищата...абе нещо подобно на Петрохан, завои и не много широко, според нейното описание.
Чиколина или Десита май също бяха минали оттам  newsm78

Вечка прибра ли се вече у дома?

# 102
...

Любим поет. Бог да го прости.
И аз се скапах.

Пепе, борим се още с тези лоши колики и не губим надежда, че скоро ще отминат.

За пътищата в Румъния мога да заема неутрална позиция, но доста хора пътуват по магистралите им. Не по второстепенните. Wink
За разлика от нас, те май са усвоили парите от ЕС  за инфраструктурата си по предназначение. Mr. Green

# 103
Пак мерси за разясненията, много сте ми полезни.
В немско май телекомуникациите по-бързи и по-евтини от тук. Само може да ме радва това.
Хич не ми дойде наум, че като намерим квартирата и подпишем договора, докато се пренесем може да подпишем договор за комбинирани услуги, да си ползваме хендито и като влезем окончателно в апартамента да включим и останалите опции.
4 дни за инсталация е срок непостижим тук. В момента сме на оператор с добри цени и услуги телефон, интернет и ТВ, безплатен телефон до EU,USA,БГ... ама за инсталирането му чакахме седмици. Хем имаха прекаран кабел до всички апартаменти в блока, чакахме само инсталиране на модема им. Франстелеком са още по-зле, докато се закачим и после откачим бая зор видяхме. Мистикова сега е на тоя хал.
Мерси пак, страхотни сте всичките!

# 104
  • Германия
...

Любим поет. Бог да го прости.
И аз се скапах.

Пепе, борим се още с тези лоши колики и не губим надежда, че скоро ще отминат.

За пътищата в Румъния мога да заема неутрална позиция, но доста хора пътуват по магистралите им. Не по второстепенните. Wink
За разлика от нас, те май са усвоили парите от ЕС  за инфраструктурата си по предназначение. Mr. Green
Мамуни, сега се сетих за един от педиатрите ни, като го помолих да даде съвет за нещо срещу Blähungen той каза " Вържете го здраво, да не излети като балоните"  Crazy после даде рецепта за 4 опаковки  Саб Симплекс. Не помогнаха естествено. Confused

Общи условия

Активация на акаунт