DE 92 - Добре дошли на новите звезди Ева, Мария, Яна, Елиас!

• 16 492
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
А гинеколога ти е за убиване - това се прави в 24 седмица още и се контролира, а не се чака да идеш да раждаш #Cussing out Ама карай, ще помагаме с каквото можем, ако имаш въпроси - питай.
Гея мерси за поясненията, в четвъртък съм на диетолог, ама дотогава също искам да съм стриктна.   bouquet
А иначе лекарката ми наистина ми е за убиване, тя нищо не е споменала за тест, аз без да говоря с нея си го направих, струваше ми се че има нещо гнило с мен. Ако не бях 37 седмица сигурно щях да я сменя. Като и казвам това ми има или пък това и тя ами нормално.  #2gunfire  #2gunfire .
До 120 ли трябва да са ми стойностите за да е всичко наред?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 13:45 от vanche_mamche

# 196
Гея, по този повод се сетих за Пирио, нашата финландска кума. Един зимен ден преди години трябвало да заведе четвъртото чаве /на около три месеца/ на профилактичен преглед, колата обаче отказала нещо да запали, тя погледнала термометъра - минус 27 градуса - и решила да отиде до кабинета пеша с количката. Подбрала и едно от по-големите деца за компания. Не било далече, каза тя, около половин час през снега. Влязла в кабинета, там я посрещнали малко опулено, но прегледали детето, всичко наред, после предложили да й извикат такси. Не, мерси, щяла да си ходи пеша. При минус 35? Ей, кога паднаха толкова тези температури, попитала Пирио, аз тръгнах на минус 27... Не може, казали й сестрите, температурите се вдигнаха, сутринта бяха минус 40.
Пирио стигнала до вкъщи с такси и видяла, че термометърът се бил счупил.
Интересното беше, че коментарът й не засегна бебето, а беше по-скоро в стил: "Тогава разбрах защо колата не запали".

# 197
  • в сърцето на един мъж...
До колкото си спомням преди хранене трябва да са между 60 и 70, но дори и да е малко завишена, т.е. да отива към 80 пак е в граница. След ядене не трябва да надвишава 100-110. Ако искаш ще поровя за моите наставления, които ми даде лекаря, но в общи линии аз съм ти написала най-важното, което ти трябва, за да влезеш в норма.
Мишка Joy Joy Joy Просто ме убиват тези хора, ама сега е ясно що са най-здравите и що по морето още май месец са във водата Laughing

# 198
Оспамвам темата и изчезвам. Гея, не им се чуди, това си е част от фолклора за лапландците.

Was ist Kälte?

+10°C
Die Bewohner von Mietwohnungen in Helsinki drehen die Heizung ab. Die
Lappen
(Bewohner Lapplands) pflanzen Blumen.

+5°C
Die Lappen nehmen ein Sonnenbad, falls die Sonne noch über den Horizont
steigt.

+2°C
Italienische Autos springen nicht mehr an.

0 °C
Destilliertes Wasser gefriert.

-1 °C
Der Atem wird sichtbar. Zeit, einen Mittelmeerurlaub zu planen. Die Lappen
essen Eis und trinken kaltes Bier.

-4 °C
Die Katze will mit ins Bett.

-10 °C
Zeit, einen Afrikaurlaub zu planen. Die Lappen gehen zum Schwimmen.

-12 °C
Zu kalt zum Schneien.

-15 °C
Amerikanische Autos springen nicht mehr an.

-18 °C
Die Helsinkier Hausbesitzer drehen die Heizung auf.

-20 °C
Der Atem wird hörbar.

-22 °C
Französische Autos springen nicht mehr an. Zu kalt zum Schlittschuhlaufen.

-23 °C
Politiker beginnen, die Obdachlosen zu bemitleiden.

-24 °C
Deutsche Autos springen nicht mehr an.

-26 °C
Aus dem Atem kann Baumaterial für Iglus geschnitten werden.

-29 °C
Die Katze will unter den Schlafanzug.

-30 °C
Kein richtiges Auto springt mehr an. Der Lappe flucht, tritt gegen den
Reifen und startet seinen Lada.

-31 °C
Zu kalt zum Küssen, die Lippen frieren zusammen. Lapplands
Fußballmannschaft
beginnt mit dem Training für den Frühling.

-35 °C
Zeit, ein zweiwöchiges heißes Bad zu planen. Die Lappen schaufeln den
Schnee
vom Dach.

-39 °C
Quecksilber gefriert. Zu kalt zum Denken. Die Lappen schließen den obersten
Hemdenknopf.

-40 °C
Das Auto will mit ins Bett. Die Lappen ziehen einen Pullover an.

-44 °C
Mein finnischer Kollege überlegt, evtl. das Bürofenster zu schließen.

-45 °C
Die Lappen schließen das Klofenster.

-50 °C
Die Seelöwen verlassen Grönland. Die Lappen tauschen die Fingerhandschuhe
gegen Fäustlinge.

-70 °C
Die Eisbären verlassen den Nordpol. An der Universität Rovaniemi (Lappland)
wird ein Langlaufausflug organisiert.

-75 °C
Der Weihnachtsmann verlässt den Polarkreis. Die Lappen klappen die
Ohrenklappen der Mütze runter.

-120 °C
Alkohol gefriert. Folge davon: Der Lappe ist sauer.

-268 °C
Helium wird flüssig.

-270 °C
Die Hölle friert.

-273,15 °C
Absoluter Nullpunkt. Keine Bewegung der Elementarteilchen. Die Lappen geben
zu: "Ja, es ist etwas kühl, gib' mir noch einen Schnaps zum Lutschen"

# 199
Бибе, с най-голямо удоволствие! Обаче на 2.10 заминаваме и сме аут до 8.10 - така че мога по-следващия уикенд (11-12.10) чак Sad Иначе изложбата изглежда много яка - до кога е?

Ми6ка, позволи ми моля те да постна в нашата отчетна - там се чудят дали на 13 гр да извеждат бебетата навън Crazy

# 200
Хаха, това съм го чела Joy Абе не им се чудя много, кефя им се. Все пак хорицата няма как да живеят при други условия Mr. Green
Иначе моята майка се беше карала на баща ми тогава, че ми е позволил, ама детето ми е зимно бебе, дай сега три месеца да не излезе на чист въздух. И като чета това с оставянето по за 20-30 минути навън, па после за повече, па като стигне до 1 час, чак тогава се извежда... ooooh! Мерси съм. Моя спеше най-добре навън, така че аз си почивах, той спеше, мирна къщата. Изобщо не съм се чудила дали да излиза или не Laughing

# 201
ТИ, ВЕЧКА! - как така преди 40-ия ден го изкарваш навън - чужди хора да го урочасват и тайно зад гърба ти да ръсят прах от нокти и опашки на дяволи! Поне час не му ли ми очите след това? А конски мъниста и червени, бели, розови и сини конци? Как така си го извела без поне пет одеала, три вълнени шапки, хирургическа маска и планинарски обувки? Или поне вълнени очила!!!!!

И не ми казвай, че не го осоляваш! Непременно да му дадеш водичка с анасонче и копърче, ама много водичка, че то цицата е добро, ама водичката си е незаменима.

Със zахар  Naughty

Или със сол - детето само щяло да си избере каква водичка да пие - ние трябвало само да му предложим  Whistling Е с черна сол де - не била вредна. Майката е химичка - знаела какво прави - да не си помислите сега нещо Crazy

# 202
   Вечернице, голям купон е у вас, май? Голям майтап си! Hug
   Биба, а тиквени манджи има ли на тиквеното изложение? Ако няма баница с тиква, не ми се ходи. Laughing
Така ми се яде, а нямам кори да си спретна. Не мога да уцеля тиква, която просто да си опека със захар
във фурната. Все питам на пазара и все едни безвкусни стават. Знаете ли коя става?

# 203
ТИ, ВЕЧКА! - как така преди 40-ия ден го изкарваш навън - чужди хора да го урочасват и тайно зад гърба ти да ръсят прах от нокти и опашки на дяволи! Поне час не му ли ми очите след това? А конски мъниста и червени, бели, розови и сини конци? Как така си го извела без поне пет одеала, три вълнени шапки, хирургическа маска и планинарски обувки? Или поне вълнени очила!!!!!

И не ми казвай, че не го осоляваш! Непременно да му дадеш водичка с анасонче и копърче, ама много водичка, че то цицата е добро, ама водичката си е незаменима.

Със zахар  Naughty

Или със сол - детето само щяло да си избере каква водичка да пие - ние трябвало само да му предложим  Whistling Е с черна сол де - не била вредна. Майката е химичка - знаела какво прави - да не си помислите сега нещо Crazy

Стига бе, сериоzно ли?  Shocked

Анна, в турските магаzини има кори, или в немски супер кори zа Щрудел  Wink

# 204
  • Germany
Оооо нищо не знаете вие - ако бебто нещо настине - се прави един миксаж от мед, ракия и се топи беберона на бебто и се дава - и кашлицата до сутринта я няма!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аз това трябваше да си го адна към фаворитите, но е истина и го пише във форума - не мога да повярвам просто, че някой е толкова малоумен  Crazy Crazy Или пък за силна кашлица се мажат гърдичките с мас от дивеч!!!!, ама не от друго ами от дивеч  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! кво да ви разправям

С големия ми син в Бг личната лекарка - където ходихме на консултации - тукашните У-та - все ми викаше майка рекордьорка по кърмене - ти тоя Сашко твоя до казармата ли смяташ да го кърмиш? Shocked Shocked Shocked Shocked Аз за това я ползвах само за ваксините иначе си имах друг лекар - пълна изкуфялничка  ooooh!

# 205
Майра, то и мен ме няма този уикенд тук. A тиквите са тук докато свърши сезона (2.11.)
Анна, баница може и да няма, най-вероятно някой тиквен щрудел, обаче в кръчмата, която всяка година строят специално заради изложбата, има само тиквени манджи- от супата до десерта и кухена- всичко е със и от тиква, може да си харесаш нещо Wink

# 206
Ми6ка, позволи ми моля те да постна в нашата отчетна - там се чудят дали на 13 гр да извеждат бебетата навън Crazy

Намираш ли смисъл, че можеш нещо да промениш? Иначе нямам против. Ако пускаш обаче случката с Пирио, следва да уточниш, че лапландският студ е различен от софийския - много по-сух е и почти приятен /по лични спомени/.

# 207
В тази връзка - някоя от вас да е правила супа от тиква? И да има хубава рецепта? Прияло ми се е такова чудо, ама не искам да експериментирам, а да си направя нещо, дето е пробвано и е вкусно.

# 208
   оо, Биба, значи ще се ходи дотам, обожавам тиквени манджи.
   Geia, аз правя много вкусна тиквена супа, но ще ти напиша на ЛС, че да не оспамваме с рецепти. Simple Smile

# 209
Татяна, сериозно. Оправданието (като цялата тема скокнахме колко е вредно) беше, че педиатърката казала така ooooh!

Бибе, значи за следващия уикенд съм ок. Аз мога даже и през седмицата де..

Ми6ка, аз далеч не съм тръгнала да променям - те едва ли ще послушат мен Wink

Общи условия

Активация на акаунт