ОКТОМВРИЙКИ влизат в месец девети, есен настъпва и време за отчети

• 13 896
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Днес май никакви ни няма в писането. И аз досега прах, пусках сушилня, чистих из кухнята и коридора, баня, тоалетна, абе като гледам бая работа отметнах  Crazy
Сега почвам с чуденката какво да правя докато стане време за сън  Confused Ох, да ви кажа тази скука направо ме съсипва. Ама аз съм си виновна, ни ми се излиза, нито вкъщи ми се стои вече. Мъжо горкия се побърка с мене. Гледа ме, че обикалям като муха без глава, пита ме какво ми е, пък аз незнам  Tired

вземи си някоя книжка за бебета и почети малко например. PeaceХем ще отмориш, хем ще научиш нещо. А ако ще кърмиш, кърмаческия форум и по-точно Библиотеката към него е добър вариант за убиване на времето.

# 151
  • София

вземи си някоя книжка за бебета и почети малко например. PeaceХем ще отмориш, хем ще научиш нещо. А ако ще кърмиш, кърмаческия форум и по-точно Библиотеката към него е добър вариант за убиване на времето.

Пуки, мерси за идеите, ама от кърмаческия вече всичко интересно и важно според мен ми е копирано и запаметено в отделна папка на компа. Та тази работа я свърших отдавна. Книга имам много интересна(не е за бебета), ама даже не ми се чете и филми не ми се гледат. Абе незнам как да го обясня, странно усещане е, буквално нищо не ми се прави.
Благодаря ти все пак  Hug

(лъжа, ражда ми се вече)  Laughing

# 152
Здравейте на всички!
Благодаря за хубавите пожелания !
Вече ни изписаха и сме О.К. с Кая. В болницата (1АГ Света София) беше доста неспокойна, но откакто сме се прибрали - 1.30ч. непректснато спи, а не е яла от 10ч. сутринта ooooh!
 Но като я гледам колко хубаво и спокоини си спинка, не мога да я будя. Уж в болницата не беше студено, ама на нея маи и е било- сега не е нито толкова лилаяа, нито толкожа неспокойна. там бебетата бяха само по една бархетба ризка и повити надолу с пелени.
 Не знам какво да ви разказвам- това ми е второ секцио, ако кажа, че не боли ще ви излужа, но пък и не е толкова страшно, още на другия ден почнах да се разхождам по коридорите на болницата. Е, пия отвреме на  време и аналгинче- гледам да са най -много до 3 на ден.
Сега ще почне интересното в къщи с каката ( на 6г.) и бебето, добре че мъжо си е взел 1 седмица отпуска.
Ами за сега това, отивам да си поопъна кръста че ме понаболява,
малката продулжава да си спи, явно си взима нощния сън и тази нощ ще е интересно в къщи Mr. Green

# 153
Честито на всички родили мами и успех на тепърва раждащите-Да ВИ е леко и безпроблемно раждането!
 Ще гледам да пиша по често вече.

# 154
Здравейте и отмен.
Чесито ни ново бебче и барзо възстановяване на Барабинка   bouquet
Светли леко раждане, ако е дошъл момента   bouquet
Деним честит рожден ден   bouquet
Ние с мъж ми днес правиме 11 години, откакто се загаджихме и все си мислех, че ще е хубаво бебчо да се роди на днешната дата  Thinking Още ми е ярък спомена от съботната вечел на 97 година, все едно беше вчера  Grinning
Иначе тия два дни нещо нямам много настроение за писане. Вчера успях да разрева детегледачката ни, от което ми стана много тъпо, щото аз си я обичам жената, но пък и държа на сина ми да му се говори правилно, а не с детски думи. Както и да е, сега ще ме тресе два дена треската, че не съм постъпила правилно  Confused
Иначе се разходихме на пазар за малкия и лекинко се поотчайвам вече - не е човешко едни обувки за него и зимно яке да са на цените за възрастен човек, че и по скъпи даже  Close Обаче, като знаят, че за себе си човек би се лишил, но не и за детето си и са готови винаги да издевателстват и да те ударят точно там  #Cussing out
Мимисофия, ако не се лъжа Алис беше обяснила, че цветът на тапата може да бъде от розов, до кафяво-червен, през жълтеникав. Така че, ако до сега си нямала някакво течение, или гъби, значи е възможно да е част от нея.
Сев то вие сигурно сте решили за името, но на мен ми харесва Михаела. Мария е също хубаво име, но както е силно, така е и много тежко име за носене. Аз поради тази причина се отказах бебо сега да е кръстен на баща ми  - Петър и предпочетохме да е Цветан.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 15:57 от manana

# 155
Мандрагора, мила, бързо възстановяване и лесно гледане на децата ти желая,

и мен ме чака същото- секцио, батко на по малко от 2 годинки, и татко, който обаче този път предвидливо взима 3 седмици отпуска. Шубе ме е доста, не толкова от секциото, колкото от възстановяването седмица две след него, щото баткото доста мечешки рита и мачка, и се прави, че не разбира от дума...
Миналия път въпреки факта, че кърмех ми бяха предписали Оксикодон за обезболяването (Джак от "Лост" се дрогираше с такива, ако помните) и хич не ми харесаха страничните му ефекти, та ще гледам да стискам зъби предимно...

Ще си мисля за mimi_ic, като добър пример, как се справя човек със секцио, малки деца и домашни любимци с мерак и положителност, въпреки трудностите.

# 156
  • София
Абе като заговорихме за секцио, я да задам няколко въпроса към преживелите го.
1.Нищо обезболяващо ли не дават после заради кърмата? Мен като ме оперираха, помня че цяла нощ пищях за течен аналгин, дупето ми беше станало на решето от него, ама много ме болеше, а ако и това не може  Shocked
2.Как вадят плацентата при секцио? През корема или слагат окситоцин за естественото и отделяне?
3.Вярно ли е че при секцио кърмата слиза по-бавно? Ако е така, бебетата на АМ ли я карат първите дни?
4.Как режат за секцио? Напречно или надлъжно? Че си имам вече един белег и ако се наложи, много ми се ще да режат пак по него, че хич не се виждам с + на корема  Sad
Ако някой не го мързи, ще се радвам да ми отговори  Mr. Green
Ща не ща, почвам да се настройвам лека полека  Blush

# 157
Наистина е мързелив ден днес, и аз така го усещам. Чудя се как така в Пловдив е напекло, а тук е мрак  Whistling. Нищо не ми се прави и само се мотам. Сутринта да ви се похваля свърших още една хубава работа - разчистихме с моята козметичка родилния терен  Sunglasses. Ако кажа, че беше приятно ще излъжа, направо ужасно си болеше, мислех си че се подготвям за родилните болки  Mr. Green. Ама така е първото почистване, аз досега не съм пробвала "бразилско" оформяне, а първия път преди раждането се бръснах.
Мандрагора, добре дошла и пиши честичко как сте, пък и снимки на Кая искаме  Hug
Мимисофия, сигурно е част от тапата, защото като количество е доста малко  Peace
Честит рожден ден, Деним!!!  smile3525
Майли, не бързай, постепенно ще влезеш във форма. Сестра ми лежа като теб преди раждането месеци и после й беше адски трудно да се раздвижи
И аз имам планирано развлечение като Надежда, само че спортно, ще ходим на баскет след малко, в нашия град баскетбола е религия и с мъжа ми сме фенове
За секциото нищо не мога да кажа, дано и сега да ми се размине да науча  Praynig

# 158
Гале, аз ако бях на твое място щях да спя докато ми душа иска. Тъкмо ще си запасиш тялото със сили, след раждането ще са ти нужни. Мен това недоспиване ми спира притока на енергия, убива ми кондицията за цял ден  Sad

# 159
НА КОЙТО НЕ МУ СЕ ЧЕТЕ ЗА СЕКЦИО, МОЛЯ ДА ПРЕСКОЧИ ТОВА МНЕНИЕ:

sisilia, ще ти отговоря като пациент, не като лекар, така, че не ми се доверявай много:

1. Анестезиолога си прави някакъв микс от незнам какви обезболяващи, и поне при мен 2 дни в болницата си ме държаха обезболяващите от операцията и само се хилех като тиква и обяснявах какъв майтап е това нещо секциото на всички. В последствие, както казах ми изписаха онова дрогиращо лекарство, дето не ми хареса... От него ми се завиваше свят, а имаше и странния ефект да ме кара да чувам гласа си 2 метра пред мен- абсолютна дрога!

2. Плацентата я вадят през разреза, но лохии пак си имаш няколко седмици. Ако кърмиш- първите няколко дни след секциото има и едни слаби и съвсем поносими контракцийки по време на кърмене- съвсем нормално, защото се прибира матката така...

3. В разни литератури съм чела различни неща- едни казват, че малко по късно слиза кърмата при секцио, други го отричат с обяснението, че слизането на кърма е обусловено от отделянето на пролактин..., което е функция на мозъка, и че единственото условие, да ти слезе кърмата по бързо, е да слагаш бебето на гърдата си винаги когато иска. Докторът ми потвърди втората теория, а май и аз я поддържам. Слагай го на гърдата бебето, дори да тече само коластра първите дни, защото природата си знае работата и това би трябвало да му стига. Плюс, че коластрата е натурален лаксатив и така бързо ще изака мекониума...

При мен кърма си имаше още в деня на секциото с баткото (обаче бебето си беше при нас от 3тия час след операцията), хем не съм имала течове на коластра преди това.

4. Що народ познавам със секцио- все е с хоризонтален разрез, който чудесно може да се скрие под банския Wink...

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 16:44 от [sfkbfk]

# 160
Деним,  newsm59   Здраве, щастие, любов и най-прекрасното бебоче скоро Grinning
mandragora, добре завърнала се  Hug Да се храни добре и да расте голяма, малката Кая, за радост на мама и тате Peace

# 161
Да се включа и аз днес... и да помоля за HELP..снощи не вярвах, че днес по това време ще съм още без бебче.
   От 1 часа снощи ме хванаха болки(мисля, че са истинските контракции), но бяха нередовни през 10 мин.,5 мин.,8 мин. и т.н...Не можах да мигна въобще.. и цял ден ми е скапано.  Sad Цяла седмица имам втвърдявания на корема, но без болки, но снощи и днес цял ден...лудница... Дали е нормално толкова време да мине вече с болки(все още са нередовни,през разлчни интервали), взех да се плаша лекичко...

# 162
. А иначе мисля Гери поддържаше връзка с Трикси, т.е. обратното, когато Гери беше в болница Трикси ни осведомяваше за нея, а после нали май Гери ни съобщи, че е родила  newsm78....Та, с обърканото си обяснение  ooooh! исках да кажа, че Гери като се появи ще ни каже удобно ли й е да притесни Нелито с обаждане
Вчера се чух с Трикси бебка е била с два пъти омотана пъпна връв и тоновете на са и били добри затова е била със секцио, но всичко е минало добре PeaceВчера каза че в 18.15 ще ходи да я види и след това не сме се чули но съм сигурна че всичко е наред Hug
Сисси ще я изпишат след около 2 седмици така че ако някой има път към Шейново може да я види иначе ви праща поздрави Peace
Това е от мен не успях много да ви прочета ама стискам палци на разраждалите и чакаме хубави новини  bouquet

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 17:50 от gery_roz

# 163
  • Варна
Да се включа и аз днес... и да помоля за HELP..снощи не вярвах, че днес по това време ще съм още без бебче.
   От 1 часа снощи ме хванаха болки(мисля, че са истинските контракции), но бяха нередовни през 10 мин.,5 мин.,8 мин. и т.н...Не можах да мигна въобще.. и цял ден ми е скапано.  Sad Цяла седмица имам втвърдявания на корема, но без болки, но снощи и днес цял ден...лудница... Дали е нормално толкова време да мине вече с болки(все още са нередовни,през разлчни интервали), взех да се плаша лекичко...

Да, може и няколко дни да имаш такива болезнени, но нерегулярни контракции. Може даже да спират и пак да започват.Но ти чакаш регулярните.Ако се притусняваш, звъниш на доки разбира се. Аз първия път имах цяла седмица такива разиграващи контракции и пак не родих, а преносих и ме сложиха на системи.

# 164
Честит рожден ден на Деним!Много здраве и любов  bouquet

АЗ съм много щастлива напук на мрачното време навън! Най-после днес си намерих кутия за биба в оранжево да ми отива на количката! Обиколих целия град и най-после намерих така желаната оранжевка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт