Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 910
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Аз останах с впечатлението , че не е това , но се въздържах от въпроси , защото явно и той не беше наясно.Тук във форума коментираха такова пречистване с биомаса и някой беше казал , че миришело.Не ми се рови за тая тема сега и за тези микроорганизми.Май ги сипваха и по тоалетните чинии , обаче изобщо не съм сигурна!  newsm78 Може би вече дрънкам глупости !  Rolling Eyes  Laughing

# 91
И аз намерих нещо , ама и то е с организми ! Явно мъжо изобщо не подозира за бубите в тая станция !  Mr. Green

http://www.smvebg.com/individual.php  Тези са от Пловдив.

# 92
ДИДИ, абсолютно съм съгласна стеб, че това е може би най-точния ориентир за оразмеряването  Peace тръгваш от съдържанието на стаята ...мериш наличната и преценяваш къде е идеалната среда  thumbsup
Обаче на мен ми е малко трудно така...
1-во поред стечения на обстоятелствата където живееем в момента имаме страшно много мебели, което определено бих искала да избегна в къщата  Praynig
2-ро кооперацията е стара-стара и стаите са много нестандарно оразмерени   Sick
3-то на практика кухня, хол, дневна, трапезария, камина, мокро и вс. друго без спалните са ми в едни 18 кв.м ...дето понякога не ми се и влиза дори  Mr. Green
4-то поради горните причини, а и заради лудата ми работа ...също и 2-мата хулигани - гледам да прекарвам в къщи минимум време ...освен спането  Joy
и затова не мога да прибегна до рулетката за съжаление и карам на представи и фантазии, да не говорим, че изобщо не съм наясно с мебелите, които тепърва ще трябва да купуваме някой щастлив ден като построим мечтата  #Crazy

та в тая връзка се надявам да не сътворя накрая някоя идиотия с помещенията и разчитам, че арх. ще ме озапти  Naughty а и съм обещала на мъжо, че няма да минавам границата от 250 квадрата ТОТАЛ  hahaha

сори за офф-а  Rolling Eyes

# 93
ВЯРА , има и друг метод - пак пробван от мен !  Mr. Green Докато си пиеш кафето си взимаш една тетрадчица и започваш да си драскаш вътре - стая , диванче , шкафче и т.н. и си драскаш размерите.За някой размер ако не си сигурна как ще изглежда пространствено , си намираш място от апартамента , където да го видиш с рулетката !  Wink

Дано съм ти била полезна и да съм обяснила сносно ! 
  bouquet

П.П. Размерите на мебелите са горе-долу стандартни.Най-добре да ги смяташ мъничко по-големи.Един фотьойл е 1м/1м , трапезарни шкафове , витринки и т.н. са обикновено между 45 и 50 см дълбочина.Гардеробите са около 60 см. И така ! Аз съм ходила и по магазините с рулетка в ръка , затова и отидох да ми направят проект за кухня , та да го дам на арх да направи помещението с тези размери ! / не че проектът ще е същия , но шкафовете са стандартни ! /

# 94
3дравейте Hug
Е,аz открих Америка(т.е. вашата тема) чак сега,когато вече построихме къштата и остават около 4 седмици да се нанесем ooooh!...Преди малко повече от година почна нашето"ходене по мъките" и съм беzкрайно доволна,че края му се вижда.Няма какво да ви раzкаzвам,zнаете как е.При мен в момента усилено се боядисва,фасадата е готова и остана само да сложат ламината,да пренесем мебелите и се нанасяме.После само оградата  Crazy...абе има си о6те работа,но важното е че до нанасянето малко остана...

# 95
MKT , здравей !  Grinning

Нищо , че сте пред завършване - може да споделиш трудности , съвети , препоръки към тези , които сега започваме !  Peace А аз като най-нахална ,ще си изпрося и снимки !  Wink И да кажеш нещо за вашата фасада. Виждам че местожителство пише Австрия , там ли е къщата ? Ако е така , фасадата ще ми е още по-интересна !
  Simple Smile

# 96
И един модел стълбище , което изобщо не е за нашите стандарти и проблеми с отопление/охлаждане !  Mr. Green

# 97
Благодаря zа посрештането,Диди Hug
Ште се радвам ако мога да помогна на някого....Да,къштата е в Австрия.Неzнам как 6те я въzприемете. ThinkingТук  я намират zа модерна...Фасадата не е ништо особено- 16см студиопор(или стиропор,неzнам как се каzва точно Embarassed) в/у тухлите,после мрежа,която се zамаzва и накрая маzилка с иzбрания цвят.

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 20:24 от MKT

# 98
MKT и тук я намираме за модерна !  Peace Наистина вие сте привършили отвън вече.Малко ви остава.Сподели колко евро на кв.м. излиза грубият строеж в Австрия и после с изолация и дограма ? Мисля ,че това ще бъде доста интересно за всички в темата , защото досега не е писал някой строящ в чужбина.

# 99
Привет МКТ  bouquet
Честита ви къща! Бързо нанасяне и подреждане Grinning
Разказвай...квадратура, разпределение, ..какви са модите там /дай некой сайт Mr. Green/...а бе казвай каквото се сетиш Hug

# 100
  • густо майна Филибето
MKT, добре дошла! Интересна къщичка Simple Smile На мен ще ми е по-интересно да разбера там има ли някакви особености, характерни само за Австрия. Както например това, че в Америка се влиза най-често през гаража и от входната врата - в хола Simple Smile Гледах и някакви скандинавски планчета - там пък задължително има мокро помещение, от което се излиза на двора.

# 101
Мерси Hug
Ами дано да съм ви интересна с информацията,която имам Wink Тук по принцип в момента има бум на готовите къшти.Купуват си място,иzбират си къшта и им я носят и сглобяват zа 2 дена(не преувеличавам,наистина толкова трае).Ние иzбрахме другия вариант и zатова и толкова дълго чакаме.Първо седнахме с мъжа ми и начертахме един непрофесионален Mr. Green чертеж с раzпределението на стаите и как искаме да иzглежда къштата.С него отидохме при архитект и той ни направи плана(мисля че 1500евро ни вzе zа услугата).Другото,което трябва6е да решим е дали да имаме подzемен етаж.Тук всички строят с подzемен етаж.Ние се откаzахме,австрийците все клатят глава като минат покрай нас Heart EyesАми не мога да си представя какво ште правя под zемята,при положение,че имам два етажа горе newsm78.Освен това удоволствието би ни струвало оште 30 000 евро,които дадохме на друго място Peace.3а грубия строеж,иzлиzа около 400 евро на кв.Къштата е 240кв с гаража.Дограмата 11 000евро,но са 15 проzореца.Фасадата иzлеzе обшто 15 000.Покривът е от най евтините варианти,нарича се "пултдах" и струва 10 000 евро.
Неzнам какво оште да ви пи6а.На първия етаж има хол с ниша,в която е кухнята,2 детски стаи,тоалетна с душ и килерче под стълбиштето.На втория е спалнята с дрешник,о6те една детска стая,една стая като бюро zа мъжа ми,тоалетна,баня,перално помештение.Стълбите са с мрамор и парапетите са от неръждавейка.Имаме подово отопление и стенно в банята(то е като подовото,просто тръбите са на стената не на пода).
Ами това е в об6ти линии.Отоплението ни е Геотермално. Пробиха две дупки дълбоки 80м в градината,от тях иzлиzат тръби,отиват в Помпата и оттам по тръбите на подовото.Дано раzбрахте не6то...
Ако имате конктретни въпроси- отговарям,иначе в момента друго важно не се се6там.

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 09:39 от MKT

# 102
Прочетох много внимателно.Архитектурният проект е доста по-евтин от тук , но останалата част е по-скъпа.Но то сигурно и заплатите ви са значително по-високи !  Mr. Green Геотермалното е познато тук под названието термопомпа.Само че аз някак си не мога да приема охлаждане с такива тръби  newsm78 и бяхме решили вътрешните тела да са конвектори.Само че вода няма и по-нататък ще видим как стои въпросът със серпентините в двора .

# 103
  • Пловдив
МКТ, добре дошла и от мен с пожелание за много щастливи мигове в новия дом.   bouquet
Къщата ви изглежда много добре.

Диди, защо да няма вода?  newsm78 А как стои въпроса със сондите?
Стълбището много ми хареса.  Покрива стъклен, какво по-хубаво!? Обаче ако поискам нещо подобно ще ме отрежат само с поглед и без думи.  Joy

# 104
Замислих с по един друг въпрос Thinking-дайте акъл Hug
Та по идеен проект на втория етаж ще са нашата спалня + баня и 2 детски /още не сме уточнили с обща баня или 2 отделни Crazy/, а на първия също ще има тоалетна, баня и някакво килерно/мокро помещение...
Сега-дилемата е къде по дяволите да е пералнята?? newsm78
Логично е като се преобличаш-демек в спалнята /щото там ще е и дрешника/ а и банята.. да е там нейде ..в близост.
От др страна не предвиждам тераса на 2-ия ет., а пък тез изпрани дрехи ще трябва да съхнат все пак някъде Mr. Green Сушилня за момнта не искам, защото не става от пералнята да набутам цялото пране в сушилнята, а може само половината Crossing Arms
От една трета страна пък, изпраните/незнайно на кой етаж Mr. Green/ , изсъхнали /пак незнайно къде Mr. Green/ дрехи, трябва...да се гладят! Това пък къде?!До мом гладя пред ТВ-то в хола ooooh!
Т.е. ако пералнята е горе -трябва да търча с легени мокро пране за да го простра някъде/все още нямам идея къде Mr. Green/, а после и да го изгладя.
Ако  перящото устройство е на първия-трябва пък да мъкна кошовете със сухо пране, а после обратно горе изгладените Crazy
Как е най-рационално? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт