За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 979
  • 303
  •   1
Отговори
# 90

Та да използвам случая да попитам под чия опека са детските градини ?  Ако не сме доволни от организацията и от бездействието на директорката към кого да се обърнем?

към общината

# 91

Та да използвам случая да попитам под чия опека са детските градини ?  Ако не сме доволни от организацията и от бездействието на директорката към кого да се обърнем?

към общината

Към кого по точно в общината?

# 92
  • София
Ох, защо не мога да вдигам скандали?!
Да дойда да ударя едно рамо  Mr. Green! Шегата настрана, постъпили са изключително безотговорно!

Около нас нищо интересно... От днес са вече самостоятелна група, чакам родителската среща...

# 93
  • София

към общината

Към кого по точно в общината?

Дирекция "Образование". Веднъж в районната общинска администрация и втори път - в Столична голяма община.  Peace

# 94
Благодаря, Ели! Ако стане нетърпимо, ще те имам предвид.  Hug Heart Eyes

# 95
лелеее....ама тия проблеми само в София може да ги има ooooh!
При нас няма такова нещо- по 2 деца в шкафче... Thinking
И не мога да кажа че съм недоволна от г-жите. Вършат си работата както трябва и даже тайно от д-рката Mr. Green са включили печка да не настиват децата.
Моята калпазанка обаче има единствения проблем, че не иска да пиша в ДГ. Стиска се от 8 сутринта до 5 вечерта Tired

# 96
  • Варна
От денс и ние сме на градина. Детето сън не спа, стана рано и беше толкова щастливо че ще ходи на "голямата градин" с бати, а не в яслата при бебетата. Облече рокля стисна си раничката и тръгнахме с усмивка. Каза ни чао, гушна бати и му каза да си ходи в неговата група, грабна си пижамката и влезе в стаята......обаче е непозната обстановка....застана в средата в очакване някой да и каже нещо може би...но след като постоя минута и госпожата не и обърна никакво внимание и продължи да с иоправя бюрото, се огледа и се разплака. Излезе от стаята и беше стигнала до входната врата когато баща и я хвана и я върна - госпожата не я беше видяла, че е излязла. Разрева се с пълно гърло....а така чакаше този ден. Сега ми е чоглаво и ми се свива стомаха само като си помисля, че може би не и е добре там. Знам че ще свикне, познава някои от децата, защото са от квартала, но въпреки това... Не може ли учителките малко да ги предразполагат и да се погрижат да се чувстват сигурни....поне първия ден  Sad

# 97
mishelin, това е ужасно - първо как така няма да обърне внимание на детето, когато е влязло и второ как не е видяла, че е излезнала от стаята.

# 98
  • София
mishelin, наистина съжалявам!
Поне първите дни могат да са по-любезни и даги посрещат
още преди да са влезнали в голямата стая.

Децата ще свикнат, но на какво ще ги научат, хора без такт и
отношение нямам представа!
Дано всичко е наред и въпросната дама си е взела бележка!
А, нейната реакция след като се разплака детето, каква беше?

# 99
mishelin, наистина много неприятно! Стана ми мъчно за твоето момиченце  Sad !

Ние преди малко ходихме уж да вземем нашия батко, но се оказа, че учителката го е сложила да спи. Промъкнахме се на пръсти, тя тъкмо завиваше дечицата. Той питал дали ще го вземем - тя казала, че няма, но ако дойдем ще го събуди  Wink !
Като ни видя в коридорчето госпожата им дискретно се промъкна и излезе. Каза, че бил спокоен, играел си и с дечицата........дано да е така  Praynig
Явно само раздялата сутрин го мъчи и ще трябва да измислим как да се справим с това!

# 100
  • София
мимиту с кeрилeзация, ти от кой град си?  Hug

# 101
  • София, "Младост 3"
От денс и ние сме на градина. Детето сън не спа, стана рано и беше толкова щастливо че ще ходи на "голямата градин" с бати, а не в яслата при бебетата. Облече рокля стисна си раничката и тръгнахме с усмивка. Каза ни чао, гушна бати и му каза да си ходи в неговата група, грабна си пижамката и влезе в стаята......обаче е непозната обстановка....застана в средата в очакване някой да и каже нещо може би...но след като постоя минута и госпожата не и обърна никакво внимание и продължи да с иоправя бюрото, се огледа и се разплака. Излезе от стаята и беше стигнала до входната врата когато баща и я хвана и я върна - госпожата не я беше видяла, че е излязла. Разрева се с пълно гърло....а така чакаше този ден. Сега ми е чоглаво и ми се свива стомаха само като си помисля, че може би не и е добре там. Знам че ще свикне, познава някои от децата, защото са от квартала, но въпреки това... Не може ли учителките малко да ги предразполагат и да се погрижат да се чувстват сигурни....поне първия ден  Sad
стана ми много мъчно...не се разчувствам лесно, но така описано...
не е нужно да има лошотия за да се чувстват децата зле...уви достатъчно е и безчувствние за да ги накара да не са ок
но ти имай вяра в детето си! ще се справи дори да не й е добре...някои уроци са сурови и тежки...но може би ще трябват на децата ни...
пък може и утре госпожата да е по-отзивчива!

# 102
Това, което описваш ми се стува направо невъзможно. Аз поемам новите и чувствителните деца от гардеробната, опитвам се да ги успокоя с мили думи или да им отвлека вниманието с хубава играчка. Винаги досега съм успявала да накарам децата да спрат да плачат, налагало ми се е да ги нося, да ги гушкам, да им пея и др. Не мога да гледам страдащо дете, веднага бих ревнала и аз.
А да излезе от стаята без да го видя................. Naughty

# 103
  • София, "Младост 3"
Това, което описваш ми се стува направо невъзможно. Аз поемам новите и чувствителните деца от гардеробната, опитвам се да ги успокоя с мили думи или да им отвлека вниманието с хубава играчка. Винаги досега съм успявала да накарам децата да спрат да плачат, налагало ми се е да ги нося, да ги гушкам, да им пея и др. Не мога да гледам страдащо дете, веднага бих ревнала и аз.
А да излезе от стаята без да го видя................. Naughty
само дето дъщерята на ИМшел сигурно не е при теб
хора разни и преподавателите също
не виждам защо да не е възможно...даже на фона на 20 и кусур деца крещящи и пищящи ми се вижда съвсем възможно

# 104
  • Варна
mishelin, горката душичка. Наистина е много гадно. Дано да свикне детенцето и да забрави лошия момент.
Днес и на Ивчо му беше първи ден след двуседмично отсъствие и след цяло лято на сборна група. Сутринта ни спретна обичайното театро - ах колко съм нещастен и оставете ме да спя, но една близалка направи чудо и всичко си дойде на мястото. В градината влезе спокоен и без проблеми. госпожата им ги посрещаше на вратата.
Само едно ми направи лошо впечатление и при дъщерята и при сина. И на двете места в градината работеше телевизора и децата бяха насядали срещу него и гледаха телевизия преди закуска.

Общи условия

Активация на акаунт