За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 954
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Стейси, дано мине по-скоро! За съжаление не мога да ти помогна с практика, Гергана е без памперс от около 4 месеца, но досега не е имала такива пропуски, въпреки, че в градината ме предупредиха, че може да се случи. Явно е по-чувствително твоето детенце.

# 181
Благодаря за съветите!  Hug Отдавам го на стреса от смяната на обстановката. Сега си спомням, че се беше напишкал и най-първият ден, когато тръгна на ДГ преди 1 месец. Гледам да не му причинявам допълнителен стрес, но този от смяната няма как да избегна. Мисля, че се чувства добре там, не го наказват, че тича. Даже ми разказва увлекателно как е минал денят. Преди не го правеше. Лошото е, че самият той се потиска от това напишкване и днес ми каза, че не иска вече да ходи на ДГ, защото се напишква там. Кръгът се затваря и става страшно.  Sad

# 182
Здравейте!
Стейси, горе главата!Това най-вероятно е вид защитна реакция.Тръгвайки на градина децата преживяват нов период в живота си - адаптиране /приспособяване/ към нова материална и социална среда - далеч от близките си, от любимите играчки, от позната обстановка, от усвоените навици.Те преживяват "емоционална криза", подобна на стреса.
Тази вечер бях на родителска среща.Ще събираме пари за учебници, моливи, пастели, блокчета, бои и четки и нови играчки.В групата на сина ми имаше всичко на всичко 5 плюшени играчки и счупена кухня за момиченцата.Нормално, сутрин да плачат и да не искат да ходят...
Освен това се разбрахме родителите да се редуваме и да носим от време на време плодове за децата./Добре, че в крайна сметка надделяха плодовете, в началото повечето родители бяха твърдо ЗА носенето на снаксове и бонбони. ooooh!/.

# 183
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ние имаме друг проблем,в градината не яде или яде само плодовете за десерт,едната лелка миналата седмица явно ме излъга,че била яла по малко от всичко,но 2 дни госпожите са се опитвали да и дават таратор,филийка,нищо не била яла и те даже се притеснили. Cry.Незнам на инат ли го прави,от стрес ли.Аз очаквах да се напикава,а тя пък отказва храната.Мислех,че като гледа другите деца,няма да имаме проблем поне с това. ooooh!Уж я пуснах на градина да си направи режим на спане,хранене,а то какво се получава,дано премине този период.

# 184
Steisi , не се притеснявай! Моята дъщеря спи на обяд без памперс от миналото лято, но в градината веднъж вече се напишка.В къщи се е напикавла изключително рядко и то, ако е пила много течности .  Помоли госпожата и лелките задължително да го  карат  да пишка преди сън. Мисля, че до петата година напикаването не се счита за сериозен проблем newsm78

Мария снощи обеща да не плаче, когато тръгва на градина, ама ще видим  Wink

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 06:41 от шоши

# 185
Ох, ние вчера следобед уж пак бяхме добре. Но снощи и тази сутрин се повтори отново същият ужас и с по-голяма сила - крещене, викане, повтаряне на едно и също до безкрай......
Явно при нас стресът е много голям. През деня подтиска емоциите си, а вечер и рано сутринта се отприщват  Cry !
И на всичко отгоре аз не съм убедена, че детската градина е непременно наложителна - детето ми си има изградени навици, приятели. Вкъщи играят със сестричката си, занимавам ги....Така или иначе тази година съм вкъщи...
Това чувство го подтискам в себе си - пред него говоря естествено само най-хубави неща за градината, гледам да го разсмивам, да го разсейвам, да му помогна с каквото мога....
Ще видим до кога ще продължи адаптацията и как ще постъпя по-нататък!

# 186
  • Добрич
MamaBelle, децата имат уникалната способност да усещат вълненията ни. Сякаш са с невидими антени. Ако ти в себе си не си твърдо убедена от необходимостта за посещение на градина на този етап и се колебаеш, детето най - вероятно улавя това твое излъчване и подсъзнателно се възползва от ситуацията. Ако обаче сега размислиш да го спреш после, когато наистина трябва да го запишеш на градина най - вероятно ще ти е още по - трудно, защото то ще мисли, че колкото по - силно плаче толкова по - добре, за да го спреш отново.

# 187
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Днес се разминахме без рев,само мрънкаше,че не иска да ходи.Явно започна да се усеща,че и да реве и да не реве,все пак ще отиде на градина.Дано се адаптира вече.Само с яденето се притеснявам дали ще прояде,защото детето на една приятелка в градината яде само хляб и таратор,нищо друго,но той и у тях си е капризен.
MamaBelle  - и аз се чудя понякога дали това е най-доброто решение,но като се замисля,не мога да и осигуря всеки ден интересни забавления,още по-малко пък деца,защото всички са на градина вече.Така,че се самоубеждавам,че е по-добре да я пускам с другите,поне и аз да си свърша нещо на спокойствие и вечерта да си поиграем качествено,дори и за 1 час.

# 188
  • Добрич
... не мога да и осигуря всеки ден интересни забавления,още по-малко пък деца....

radost24, напълно споделям твоето мнение. За развитието на децата е много важно да общуват с други деца.

# 189
  • у дома
Стейси, дъщеря ми е без памперс от повече от година и до се га никога не се е напишквала в съня си. Миналта седмица се случи 2 пъти  Confused Мисля, че е от стреса.
Наталия е болна и е при баба си. Говорих с учителката и тя ми каза - Ох много лошо, връщаме се в началото...  Tired

# 190
  • Mediterraneo
Моята дъщеря не яде в градината  Tired Онзи ден като я вземах тъкмо бяха приключили със закуската и госпожата ни чу да си говорим какво и колко е яла. Жената направо си каза, че почти нищо не хапва, освен малко супа на обяд и чая или айрана на закуските  Rolling Eyes
Знам, че няма да умре от глад, но много й говоря как трябва да се храни, за да стане голяма и да я запишем на езда( това й е голямата страст напоследък); как всички деца иначе ще порастат, а само тя ще стои малка и ще й се смеят... Дано прояде най- после!
Иначе няма проблеми- сутрин като тръгваме казва, че ще плаче за мен. Съгласявам се да плаче, но да знае, че всички ще й викат бебе и ще й се смеят. Отказва се от намеренията си бързо  Mr. Green
Нещо ми кашля вече цяла седмица- при бягане и скачане например и вечер като си легне. Не съм я спряла от градина, госпожите казват, че не кашля през деня. Довечера сме на преглед, че се притеснявам да не ми направи нещо сериозно  Thinking

# 191
вчера всичко беше ок при нас, а днес такъв рев е ревала....направо откачих 
постоянно иска нещо а като и го обещая или направо подам пак е недоволна,
няма угодия, а и продължава да не яде,
госпожите казват, че се глези, че няма друга причина  ooooh!
до кога ще е тази адаптация ?

# 192
Имаме напредък  newsm68 Влезе в стаята само с насълзени очи. Госпожата беше пуснала музика и подскачаше заедно с децата Wink та на нея и стана интересно и забрави да реве  Laughing

Тарталета и дъщеря ми е луда по коне. Сутрин ходи на градина с една играчка конче и разказва на всички, че баща И щял да и купи истинско конче  Mr. Green

# 193
  • София
При нас днес се получи нещо като фалстарт.  Sad Звъни ми мъжът ми в работа и ми крещи, че не съм му дала медицинските документи.  Shocked А тях директорката вчера ги взе на родителската среща и каза, че са на ред. Та крещяла му, че няма да вземе детето без документите, мъжът ми бесен се върнал с детето да ги търси вкъщи, разправя ми, че директорката така безобразно се държала, че излизаме и от настоятелството и т. н. Обяснявам му аз какъв е случаят, връща се мъжът ми в градината и се оказва, че директорката е объркала Адриана с друго дете.  ooooh! Извинила му се жената, но детето естествено влезнало с рев и "Не искам тука" в групата.  Cry

# 194
  • Mediterraneo

Тарталета и дъщеря ми е луда по коне. Сутрин ходи на градина с една играчка конче и разказва на всички, че баща И щял да и купи истинско конче  Mr. Green

Същата работа. Вчера си занесе понито, което стои уж в шкафчето. Отивам да я вземам, играчката я няма. Моята дрисла го извадила да го показва и децата я нападнали  Laughing Госпожата го прибрала на високо, за да не остане без грива  Laughing
Решихме, че играчките ще ги носи до градината, после аз ще ги връщам в колата.

Общи условия

Активация на акаунт