За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 938
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
ДАни днес е вече пак в къщи с Т, вчера вдигна и днес сутринта пак
оставих и сестра му, че вчера и тя бе с Т - да не рискувам да тичам да я прибирам...
но иначе търчат и играят и са в супер насптоение та ме озадачава тази Т....

очевидно нямате стаж с болестите Sunglasses- децата често са учудващо жизнени и с много висока Т Confused, изолирай ги по-добре- вчера с Т, днес - без- това въобще не значи, че детето е здраво

# 226
Despina, тук ДГ и у-щата са газифицирани.

# 227
  • Добрич
...Голям спор стана обаче относно климатика. Трябва ли не трябва ли, полезен ли е и т.н.
Вие имате ли климатик в стаите при децата и какво мислите за това да има климатик в детската градина.

Определено съм против. В нашата детска градина няма климатик.

# 228

bella все едно чета моите мисли.
и аз не съм убедена че това е най-доброто за децата ми. да, съгласна съм че е хубаво децата да общуват с други деца, НО...
от друга страна е много важно на какъв персонал ще попаднеш-да не им крещи, да не ги заплашва децата /не дай Боже да ги бие/, да не ги обижда /и такива случаи съм чувала/...
или пък от друга страна просто да ги остави на самотек, и безучастно да гледа /или въобще да не гледа/ бой сред децата или пък да пусне по цял ден двд-то и да си чопли носа...
въобще много се притеснявам именно от това.
дъщеря ми е нежна душа /ако така мога да се изразя/ . в къщи не сме се нагрубявали, не използваме обидни думи, не я бием и наказваме...много ми е притеснено как ще поснесе ако такива неща се случат в градината. за съжаление май всичките тези гореспоменати неща не са изолиран случай в БГ градините и е въпрос на късмет да попаднеш на добър педагог...
моля се да греша дълбоко Praynig

Tази вечер имахме малко напредък. Пуснах на сина ми филма "Таткова градина" с Еди Мърфи - една много забавна комедия. Там има едно хлапенце, което пищи и не иска да се отделя от майка си, но единият от татковците-учители му предложи долар и то го взе и влезна ухилено в градината - та много се смяхме с това дете.
После четохме книжката "Франклин отива на училище" във варианта Франклин отива на детска градина - много хубава и подходяща, за притеснителни дечица. Успокои се човека и заспа. Сега се моля утре дано да е по-спокоен вече - поне малко - и в петък ще го взема наобед - да му се увеличи почивчицата.
А иначе аз съм доволна от госпожите - той не се е оплакал. Като го питам, какво не му харесва, казва, че защото мама я няма, затова - иначе не е казал нищо лошо и не се е олакал. Само снощи ми каза, че госпожата не му била приятелка и казала на едно дете, че имало златна майка. След като разпитах кое дете, стана ясно, че е детенцето с още две братчета и обясних на Живето, че майка му наистина е златна - има три дечица и се грижи за тях. Така си говорим, когато е по-спокоен.

# 229
  • Враца
От три деца, които бяха сутринта в градината и трите кашляха и им течеше носа. Марина каквато е прилепчива очаквам включване тези дни. Започнах да и давам бронховаксом от вчера, довечера и цитросепт.

# 230
Добро утро. Как сте днес?

Тити, не мога да допусна нито един от вариантите. Би трябвало госпожите да се заместват или да намерят друг начин, докато се излекува.

Мишона, дано бързо оздравее Ния и това е последното ви боледуване.

Деспина, няма климатик в нашата ДГ. Не мога да взема отношение дали е добре или не. Според мен не би трябвало да има проблеми, че се отопляват с климатик.

МамаБеле, браво за напредъка. Дано днес сутринта си спомня какво е гледал и не плаче.

Ва-ва, дано се размине на Марина.

В групата ни има варицела. Разбрах по много странен начин. Не от там, а от майката на болното дете. Снощи бяхме на гости, малко след нас дойдоха други съседи с две деца. Малкото е в една група с Гергана. След около 30 минути майката ми казва ни в клин ни в ръкав: Очаквай след десетина дни да се опъпчите. Аз в началото въобще не можах да схвана какво иска да ми каже. После поясни, че дететнцето е с шарка. Е, питам се, някой от вас ще заведе ли болното си от шарка дете на гости при други деца? Ясно ми е, че е по-добре да минава докато са малки, но... И разбира се тя е знаела, че е шарка, защото голямото детенце е било болно преди това, но въпреки всичко вчера сутринта е завела малкия с Т на градина. Пъпките се появили надвечер.

# 231
  • Враца
В групата ни има варицела. Разбрах по много странен начин. Не от там, а от майката на болното дете. Снощи бяхме на гости, малко след нас дойдоха други съседи с две деца. Малкото е в една група с Гергана. След около 30 минути майката ми казва ни в клин ни в ръкав: Очаквай след десетина дни да се опъпчите. Аз в началото въобще не можах да схвана какво иска да ми каже. После поясни, че дететнцето е с шарка. Е, питам се, някой от вас ще заведе ли болното си от шарка дете на гости при други деца? Ясно ми е, че е по-добре да минава докато са малки, но... И разбира се тя е знаела, че е шарка, защото голямото детенце е било болно преди това, но въпреки всичко вчера сутринта е завела малкия с Т на градина. Пъпките се появили надвечер.

Направо останах без думи Shocked
Марина, когато  уж  беше болна от варицела предупредихме всички, с които сме имали контакт, но и през ум не ми е минало да водя детето при други деца. не я пуснах и на градина, въпреки че ми бяха казали, че е не е варицела, докато не потърсих трето мнение.

# 232
Добро утро!

Днес Мария плака съвсем малко. Няма ги вече онези истерични ревове и тръшкане.

Дю, би трябвало да сложат групата под карантина. А детето не бих си завела на гости и най- вече на детска градина в никакъв случай Naughty. Заради такива безотговорни родители другите деца се разболяват smile3512

# 233
  • В средата на времето
Добро утро и от мен!

Кристиян и днес не се разплака - дано попреминава ревливият период Praynig
Дю, а може и въобще да не се опъпчи.  Simple Smile Кристиян три пъти го подминава Варицелата след като е бил контактен със заразени и болни деца. Въпреки, че този факт не знам да ме радва ли или не.. Thinking

Тити, за вашата болна учителка - според мен е правилно да и намерят заместничка докато се оправи. Както изискват децата да идват здрави в градината, така и те трябва да спазват това правило. Тази маска нищо не предпазва Simple Smile

# 234
Добро утро.
ние с тръшкането май ще го караме през ден,
днес влезе спокойна, малко и беше да се раз мрънка, но не  Whistling
ще ги водят на театър и може би това я заинтригува

# 235
Нямам думи за такива безотговорни родители Sad-да водят болни деца от шарка на гости или на градина.
Wa Wa, и в нашата група има сополиви и кашлящи деца.Вчера като вземах Стефи, едно от децата /сополиво,ама много/ го вземаше майка му,та същата тази майка имаше най-големи претенции на родителската среща за това да не се водят болни деца на градина.И докато излезем от двора на ДГ детето си ядеше,с извинение сополите, и тя дори не си направи труда да му ги изтрие.
Стефи не я пуснах 3 седмици на градина за да се излекува напълно,и ако пак се разболее -ще откача.Ама срещу кого да се боря- с безотговорните родители ли?

# 236
да се включа и аз - Марти тръгна на 01.10 - вчера беше страхотен - влязъл без да каже чао на баща си - той го води...., но днес почваме с пазарлъците сутринта, спа спокойно и през нощта всчико беше ок (предишния ни неуспешен опит с ДГ беше с крясъци посред нощите , напишквания и т.н.) .
Днес мисля да го взема малко по - рано Thinking, вчера бяхме там в 5, може би е било прекалено късно като за пръв ден - сега се обвинявам малко, особено след като той каза , че ни е чакал по - рано... ooooh!
Уфф, мъчно ми, чувствам се виновна, че го мъча нарочно все едно - знам, че това са глупости и че те всичко усещат.
Баща му повече се държи и затова той го води..

# 237
ааа, и друго да ви питам или да пусна отделна тема , ще видим - На какво сте записали децата си? Ако въобще сте ги записали на нещо - при нас има английски , футбол, бойни изкуства.. Rolling Eyes аз ще го запиша, за да му минава времето по - бързо и за да е интересно..

# 238
Да, така е за съжаление  Tired Предполагам, че днес ще сложат групата под карантина, но аз също останах безмълвна снощи. Уж съм отворена и не си мълча, но за 2-3 минути само гледах с облещени очи и не можах да кажа и дума, когато съседката каза, че детенцето има шарка.

Нането, днес съм на родителска и се надявам да ни кажат какви допълнителни занимания има и тогава ще решавам на какво да я записвам.

# 239
Стефи не я пуснах 3 седмици на градина за да се излекува напълно,и ако пак се разболее -ще откача.Ама срещу кого да се боря- с безотговорните родители ли?
нито с родителите, нито с персонала се получава. Ако тази седмица чакам госпожата с маската да оздравее, другата седмица ще се разболее лелката, а с приятелчетата се редуват да боледуват, направо не могат да се засекат в градината.

и при нас това има - футбол, английски, народни танци. бих го пуснала на народни танци, а за английския - той сега български проговаря  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт