СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 216
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Лиляна, според мен системата ви е включила в чакащите за текуща първа група, деца, родени 2005 г., защото детето е навършило 3г.  Ако ви приемат, ще вървите с предния набор. Иначе може да кандидатствате по новия регламент за прием от септември за първа група, деца, родени през 2006 г.  Peace

# 1 531
  • София
А според вас какво справедливо има в сумата на платените данъци? Аз плащам само ДОД, тъй като нямам собственост, за която се дължи доход.... Освен това стойността на платения данък върху дохода мисля, че следва да е поверителна, защото с този плосък данък, то е все едно да ти напишат заплатата  #Crazy

Аха , вие къде плащате данъка на жилището си newsm78 ?

Първо, ние нямаме жилище, за което да плащаме данък - живеем под наем.
Второ, и да имахме жилище, въобще не е задължително да живеем в него, за да плащаме данъка му.
Трето, не разбрах въобще смисъла на въпроса ти - каква е връзката с темата за детските градини и ясли?

Аз лично смятам, че признаването на настоящ адрес е чудесно, защото, както написах вече няколко пъти, няма никакво значение в кой град е адресът върху личната ти карта и в този смисъл считам за редно да се признава и временен, и постоянен адрес, това е всичко.

А тънките сметки, които си правиш... са за твоя сметка - да не кажеш после, че аз съм те накарала да не се регистрираш   Whistling Всичко до момента са ПРОЕКТИ!!!

# 1 532
Зелено човече, има голяма логика в СУМАТА. Ако ти си платила 1000 лева данъци тази година, а съседката ти е платила 5000 не виждаш ли логика тя да получи нещо повече от теб срещу 5 пъти по-голяма сума? Ами просто е - ако отидеш в магазина с твоите 1000 лева и съседката ти с нейните 5000 виждаш ли логика да подскачаш на куц крак защо на нея и дават повече покупки толкоз нечестно, защото според теб трябва да ви дадат поравно срещу твоите 1000 и нейните 5000 лева, че дори намираш локгика ти да получиш повече покупки  Joy Joy Joy.
А ако те притеснява, че заплатата ти ще я знае някой съди държавата. Тя задължава работодателите да изпращат декларация 1, където точно е описана твоята заплата месец по месец. Това инфо отива в една система и почти всяка институция, която се интересува от теб иска и получава това инфо. Тоест ако някой от общината живо се интересува от точно твоята заплата то това не е проблем, но не мисля, че на някой му пука. ЗАПЛАТАТА НЕ Е ЛИЧНИ ДАННИ и няма закон, които да я брани. Ти си даваш ЕГН-то, това на детето, точния ви адрес, както и почти всичките си лични данни и не се притесняваш, а се вайкаш, че някой ще ти види заплатата  hahaha

# 1 533
  • Върху лъчите на Слънцето.
Критерий К1 за местоживеене е добър, но той няма да е определящ за никого, защото всеки може да изпълни това условие

Този критерии е 99% безсмислен, ако не се въведе срок на адресна регистрация!

Критерий К2 за работещ родител също е справедлив (защото, дори родител , който няма работа, би могъл да се самоосигурява)
Няма нищо спряведливо тук! От къде ще се самоосигурава, след като няма доходи?  ooooh! Пълни глупости!!!
Също такаби трябвало да бъде отстранен критерии К6:
К6   Детето посещава държавна детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване   
1 т. само за ЦДГ   
Служебна бележка от държавна детска ясла на територията на Столична община
Ако този критерии отпадне трябва ясленчетата в ОДЗ да кандидатстват на общи основания за грединските групи, наравно с останалите деца, а не да се прехвърлят директно!

Не бих сложила подписа си под това! Това обслужва твоите интереси в частност!

# 1 534
  • гр.София
 Ger4o, цинично е Wink
 Има логика да поощрят този,който е платил всички данъци, а не кой колко.
 И тази с 1000  и тази с 5000 ще платят една и съща сума в магазина за еднакво достъпен хляб.
 Ако има дефицит няма да ти кажат-хлябът ще го дадем на тази с 5000.
 Остава да му вдигнат цената до...джоба на богатата Grinning

Какъв парадокс. Би трябвало да е престижно някой да си даде детето в ЧДГ. Но в прекрасните български условия дори богатите бягат от там.

# 1 535
Здравейте,

За ваша информация, проектът за регламент (версия 10), който ще бъде представен на Консултативния съвет в понеделник съдържа следните промени на критериите:
...Поздрави,

Явор Джонев

ooooh! ooooh! ooooh!
Нямам думи!

"К4 - за братя/сестри до 18 - променен на "Семейството е многодетно" - по 1 точка за трето и всяко следващо дете" - одобрявам! 

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 14:00 от Гневна

# 1 536
  • гр.София
Здравейте,

За ваша информация, проектът за регламент (версия 10), който ще бъде представен на Консултативния съвет в понеделник съдържа следните промени на критериите:
...Поздрави,

Явор Джонев

ooooh! ooooh! ooooh!
Нямам думи!

Joy
 Запази сили за версии 11-12-13...

# 1 537
Lovi - татко.

Железни майки сте!
Като цитирате трудното водене на две деца в различни градини, къде са татковците Ви?
И не ми излизайте с номера че те са постоянно заети с изкарване на пари за семейството и не могат да водят поне едното дете.
Всичко е въпрос на семейно планиране. Както сте се разбрали за броя на децата в семейството, така и ще се разберете за воденето им на градина.

hahaha Joy Joy Joy Хайде,хайде! И ти не ми се виждаш от "железните" съпрузи и бащи като знам избора ти!  Mr. Green Моя мъж не би постъпил като теб и изобщо няма претенции да е "железен".И това само за да уреди децата си в ДГ!  Mr. Green

# 1 538
reniris ,искаш ли да си защитавам казуса градината на детето ми да е до училището на по-голямото?
 Или да ме видиш как сутрин в 7.40 малкото води голямото на уч-ще?! После се връща вкъщи.    После на обяд-същото упражнение?!
 Не искам да говоря за себе си.
 Би ли ми казала,кой дето живее в Люлин и детето му (първото) е там на градина ще кандидатства за второто чак в Младост?! Понеже за това говорите.

Имаше идея и въпрос-не може ли ако второто бъде прието изобщо-то тогава с-мата автоматично да го праща в градината на първото.

В яслени групи бяха приети основно такива деца. Много родители и не мислеха да си пускат малките деца на градина въобще,но го направиха само и единствено заради предимството.
 Та колко нуждаещи се майки на единствено дете не можаха да  дочакат реда си именно заради това предимство.

И не ме набеждавайте ,че спазвам принципа Аз не искам на мене да ми е добре, искам на Вуте да му е зле.
 Не смятам,че това е основателно предимство при не малък, а ГОЛЯМ недостиг на места.

Браво! Но явно много малко хора разбират това!  Peace

# 1 539
Щурчо, аз казах, че подкрепям критерия за многодетните - нямам нищо против тях. Тук обаче дискриминацията е моето срещу твоето дете. Тоест не между мен и теб. Моето дете няма да получи образование, защото твоето дете се е родило по независещи от него обстоятелства като четвърто. Моето се е родило първо по независещи от нещо обстоятелства като първо - тоест дискриминирано е по произход. Моето дете няма да получи услугата, която ще получи твоето заради произхода си. Факт е това, но аз лично не бих ритала срещу многодетните. Не са толкова много, че да не получат по 1 точка за смелостта.
За писмото - никоя от останалите мами не се поинтересува... Тоест ако ще пишем писмо от мен и теб можем да го пуснем по нета. Имат виртуално деловодство и са много коректни там - това ще ми е 20 жалба, всичките са ми удовлетворени  Joy Joy Joy. Както казаха момичетата не мога да представлявам техните интереси  Mr. Green, а не мога да ги представлявам, защото стават все по-справедлии и ако се отнеме и предимството на породените и това за първо дете в същата ДГ всички деца ще имат равен шанс!

А това за данъците  Mr. Green... дори да не се класира моето ще имам моралното удовлетворение от това.
За това си права. Ако се гледа "произход" то.. и децата с баща неизвестен също дискриминират децата с известен такъв... newsm78..ама...и аз съм ЗА да си останат точки за тях, понеже... детето няма вина...пък..и на родителката чисто човешки трябва да се помогне..
Честно казано , аз винаги съм казвала, че критерия "многодетен родител" няма връзка с децата а единствено с майките.(тъкмо за това бях против К4 във вида в който беше, когато се даваше точка за всяко дете - защото за мен родителите на 1 и 2 деца са АБСОЛЮТНО равни, докато многодетните са си многодетни...както искаш ме разбирай..)  АКО обаче Общината държи да твърди,че е помислено за многодетните родители, то това наистина е точната формулировка на К4..
..
Иначе, аз винаги съм казвала,че най-трудно се гледа 1 дете. Който както иска да го тълкува..
Давай да се организираме, за писмото . Вече съм на линия Simple Smile

# 1 540
п.п. в нашата община в Слатина искат за регистрация на постоянен адрес нотариален акт , акт за граждански брак и т.н , което значи ,че наистина ще съм жител на тази община щом представям нотариален акт на жилище  (или съм омъжена за човек с постоянен адрес от тази община)- логично !
Може би искат нотариален акт, защото предишният ти адрес не е софийски. Аз преди години си смених постоянниат адрес - от единя квартал в другия Laughing и не са ми искали.

# 1 541

А ако има съдебно дело по спор за имот и няма как да платиш данъка при положение че не се знае твое ли е или не какво правиме?
Тука стана като на пазара от ДЗ до данъците и обратно . Вече незнам аз детето  на ДЗ ли го давам или ще кандидатства в президенството за работа баси  Sick #Cussing out Embarassed
Според мен, докато не се знае имота твой ли е или не...няма логика да ти излизат данъци за него, като задължение  newsm78

# 1 542
Чакайте бе, как няма да се знае дали имота е твой или мой? В нотариалният акт пише, че е на Пешо и остава такъв докато Гого не го оспори този факт. Дотогава трябва да се плащат данъци. То това дело може да се проточи с години.

# 1 543
  • гр.София
Дидиа, ти сигурна ли си,че знаеш всичко?
 Щото трети път правиш намеци и аз те разбрах. И според мен нямаш основания да се възмущаваш.
 И скачаш срещу анонимните обвинения от разни гости, а го правиш и ти.

Надявам се да си изясните нещата на ЛС и да не продължаваш да дъвчеш едно и също.
 Измъквам се от темата поне за известно време.

# 1 544

Това не е дискриминация. Просто е абсурдно сутрин да отивам да оставям едно дете на едно място, после второто на друго .Хайде   да речем аз съм добре - имам кола, разхождам ги. Ами хората, които  ползват градския транспорт?Как майката да отиде на работа навреме и да заведе децата на градина едновременно ако трябва да чака транспорт. В този случай  могат да я изгонят от работа. Или пък трябва да тръгва в 5ч. Но пък градините отварят в 7ч?Какво се прави в такава ситуация?Има много "ако" в цялата тази работа. Според мен трябва да се запази този критерии. Но също така според мен решаването на въпроса с градините е отварянето на нови  такива,а не измислянето на нови и нови критерии за прием. Точно пред 43- ти блок в Младост 1, тоест под прозорците ми, има  градина, която не  работи? Питам се защо? Градината е голяма, а не се използва. Имат време да седят и мислят регламент за кандидастване, а нямат време за ремонти.

Чакай да ти дам един пример от моя живот..
Преди ..найсет години, когато каките ми бяха в ДГ (те са породени) и ходеха на едно място. ОБАЧЕ, аз като една амбициозна майка, като стана голямата на 5г я записах на алианс. И взе да ходи 3 дни в седмицата до центъра (живеехме в Дружба). САМА водех и двете деца.
Искаш ли схемата?
Ставаш в 6, приготвяш ги, в 7ч-7.30ч оставяш малкото в градината, в 7.30-8.00ч  си на Славейков и оставяш голямото в "Алианса". В 10.30 го взимаш и го връщаш обратно в ДГ в Дружба, за да може да обядва, да спи и след това да си ги вземеш вечерта едновременно...
 Peace
Да кажа, че таткото не се включваше изобщо..Ползвах САМО градски транспорт..
И няколко месеца по-късно , преместих детенце в предучилищна (на 6г..значи през април) в другия край на София, за да учи френски там.. И..пак успявах да ги видя и двете с ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ. и да ги взимам и двете ..пак така..
..
Това тогава си беше ЛИЧЕН ИЗБОР, защото места имаше..
Единствената разлика, която отчитам сега е, факта, че има огромни задръствания. Преди ..найсет години нямаше толкова движение в София, просто защото града си беше нормалне и още не се беше изсипала тук цяла България..
Та..дай да не си говорим КАК. АКО се налага, организация ще се намери.
Да не подхващам с върпоса: Мен някой пита ли ме как ще си водя малкото дете на ДГ (където и да е) и голямото на училище в другия край на града ? (защото съм си избрала училище, което ми харесва, а не кварталното, пък ДГ изобщо няма да има особен избор коя да е..)? Но..тия неща всяко семейство си ги решава и не е работа на Общината или обществото изобщо да мисли за моето удобство..Аз преценявам къде да кандидатстват, така, че да ми е възможно да ги отвозвам (вече имам кола) и..в която от всички ДГ в които съм кандидатствала го приемт- там ще го возя (имам си предварителна представа как точно ще става това)

Общи условия

Активация на акаунт