СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 000
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
Щурчо, отново започва да се дъвче нещо, което е дъвкано отдавна- критериите.  Пускани са многократно анкети, носени са за обсъждане, г-н Джонев  е запознат с преобладаващите мнения във форума.

Според мен трябва да се мисли какво да се прави с децата с равен брой точки. Тепърва да се махат и слагат критерии- няма да стане и се надявам поне това вече да е ясно в цялата манджа, в която сме цопнати.

Колкото до родителите с едно дете, те са масов случай и се надявам да не се получи така, че да отпаднат някои критерии, които дават предимство. Ако, обаче се получи така, нека единствено има предимство за близнаците- нито за породени, нито за брат/сестра, нито да повече от едно дете. Това е за мен социална справедливост. Така всички ще имат равен старт. Както съм писала и преди- само родителите на близнаци не са имали избор, когато са раждали.

Но това са лаф-мохабети, които ги водим няколко жени. Тези неща вече са обсъждани и гласувани в Работната тема, която се надявам да има по-голяма тежест.

# 1 291
Защо не се опита вариант вместо да се троят нови, общината да наема площи във всичките тези офис сгради дето разреши да построят.
Предполагам, че след като излезете от форума тръгвате полулиците и виждате че има празни сгради.
Така хем няма да фалират предприемачи, хем места ще се отворят, а и работни места ще има.
Колкото до наема, със сигурност родителите ще са съгласни да плащат по-висока такса, но детето да е там, от колкото да плаща на черно на детегледачка.
А колкото до критерият предимство, аз лично съм против каквото и да е. немога да приема че някой ще ме убеди, че едно човешко същество има предимство пред друго в което и да е общество. това да не е някакво кралство със арестократи и плебеи.
ако и когато се приеме, ще го обжалвам. имам право на защита, детето ми има право по конституция на равни права.
Ако толкова се настоява за предимство, то да се дава от службите за социално подпомагане. Предимството трябва да се доказва, не с един документ, а с отговорност. Неможе да са социално слаби родители, защото единият все е на борсата и да си уплътняват времето с правене на преродени деца и т.н.
Може и да нъм точен с болничните, но щом държавата плаща, значи има проблем. ако детето се е заразило в детската, значи там има въспитател който си е затворил очите, това също е проблем
щом като новата система неможе да реши проблема, трябва да се премахне и по пътя на естествения подбор да се реши.. който издържи на студа.. печели

# 1 292
  • София
Не можах да гледам предаването... и от това, което прочетох, добре, че не съм могла - само щях да се ядосвам, а сега не му е времето...
За яслите също е проблем обаче там поне можеш да отидеш на място да си подадеш молбата при директорката и колкот по рано, толкова по добре. Разучавате в района чистите ясли и отивате и подавате молба, че да не се налага да се чака много дълго.
А колко най-рано може да се подадат документи в тези "чисти" ясли  newsm78
Вече съм на вълна за наш Нероден Петко като му вземем документите и да идем да подаваме веднага молба за ясла  #Crazy

Преди 2 дни се обадих в една такава "чиста ясла" и ми казаха, че ако сега подам документите на есен ще го вземат детето, септември или ноември, но ще го вземат.

K'во е "чиста ясла"?

# 1 293
  • София
Чиста ясла е заведение за отглеждане на деца от 10м. до 3г. Там документи се подават на място, по всяко време на годината.

# 1 294
Мами, загубих нишката на темата... Моля ви кажете ми дали трябва да се записвам някъде за срещата в поведелник и дали изобщо ще има такава. Да не се затреса в общината с целия си блясък и да ме гледат като полезно изкопаемо, че в понеделник ми е много кофти ден и ще дойда с доста компромиси.

# 1 295
ОК!
Изчетох сумати постинги.
Според мен с тези социални критерии няма да стане нищо
Предлагам , а дори моля тези които ще присъстват на обсъждането да предложат следният критерий:
Таксата за градината да се обявява на търг в интернет. Който даде най-много, той печели мястото в градината.
Така дали ще плащам 600 лева за детегледачка или ще ги давам за детска градина - все тая.
Така ще има пари да се подобри храната, да се оправи материалната база, да се разтовари бюджета на общината, а може и да има пари за строеж на нови детски градини.
След като сте решили да живеете в София и да имате по-високи доходи от колкото в някое малко градче, ще си плащате за удоволствието.
Мисля така ще се намали корупцията , ако някъде съществува, ще отпадне критерия жребий (какво като не е родено с късмет детето, нали родителите са богати)
А отделно ако персонала е по добър от към педагогика и т.н., ще има по-голям наплив и по-високи такси и по-високи заплати.
Така даже може да дойдат от провинцията детски учителки, които са наистина добри и те ще има по-добър живот.
А ако иска общината да си запази по 1-2 места за наистина хора в нужда: инвалиди, самотни и т.н.
Няма какво да се караме на по 80-100 страници постинги. Явно става дума за пари. Е, нека това да е критерият. Единствен критерий.
Така и хората ще имат стимул да печелят повече, сиреч може и данъци повече да плащат. Та ефекта да се мултиплицира в ръст на БВП

# 1 296
  • София
Чиста ясла е заведение за отглеждане на деца от 10м. до 3г. Там документи се подават на място, по всяко време на годината.

smile3525

# 1 297
  • София
При критерий К1 се иска постоянен адрес,а не адресна регистрация. Между тези 2 понятия има разлика.В нашата община "Надежда" искат задължително нотариален акт от жилище за постоянен адрес.За тези,които живеят под наем незнам дали ще успеят да си вземат постоянно местожителство.Доколкото разбрах адресна регистрация(настоящ адрес)важи само за студентите,така че според мен този критерий ще играе роля.

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО !Има голяма разлика !Според мен ше се вземе под внимание. bowuu

# 1 298
Защо не се опита вариант вместо да се троят нови, общината да наема площи във всичките тези офис сгради дето разреши да построят.
Предполагам, че след като излезете от форума тръгвате полулиците и виждате че има празни сгради.

Суууууупер предложение!  Sick Голям келепир от ДЗ в офис сградите,които са НАПЪЛНО НЕПОДХОДЯЩИ за отглеждане на деца.С мраморните подове,френските прозорци и липсата на зелени площи и дворове.Явно си далеч от понятието "детска ГРАДИНА".

Може и да нъм точен с болничните, но щом държавата плаща, значи има проблем. ако детето се е заразило в детската, значи там има въспитател който си е затворил очите, това също е проблем

Чудя се дали и ти можеш да си прочетеш цитираното изречение и да хванеш смисъла /за граматиката няма да коментирам/ Laughing Държавата плащала - иде ми да ти напиша нещо,ама съм възпитана  Mr. Green
                 "Ако детето обаче си е донесло заразата от в къщи значи там има родител , който си е затворил очите " Как ти звучи това? И защо не вземеш да спреш да пишеш глупости,че ми е писнало от такива като теб!
                 И за сведение ТАКСИТЕ нямат нищо общо с персонала ,заплатите,храната на децата,консумативите.Вземи се поинтересувай КАК се финансира едно ДЗ и тогава ръси глупостите си за търга по интернет и какво ще плащаш.То пък голям плащач се изписа  Sick
                Е ,за това всичко ще ни е скапано защото слушаме простотии и ни управляват хората,които ги ръсят пък ние стоим като телета. Sick

# 1 299

Суууууупер предложение!  Sick Голям келепир от ДЗ в офис сградите,които са НАПЪЛНО НЕПОДХОДЯЩИ за отглеждане на деца.С мраморните подове,френските прозорци и липсата на зелени площи и дворове.Явно си далеч от понятието "детска ГРАДИНА".

Чудя се дали и ти можеш да си прочетеш цитираното изречение и да хванеш смисъла /за граматиката няма да коментирам/ Laughing Държавата плащала - иде ми да ти напиша нещо,ама съм възпитана  Mr. Green
                 "Ако детето обаче си е донесло заразата от в къщи значи там има родител , който си е затворил очите " Как ти звучи това? И защо не вземеш да спреш да пишеш глупости,че ми е писнало от такива като теб!
                 И за сведение ТАКСИТЕ нямат нищо общо с персонала ,заплатите,храната на децата,консумативите.Вземи се поинтересувай КАК се финансира едно ДЗ и тогава ръси глупостите си за търга по интернет и какво ще плащаш.То пък голям плащач се изписа  Sick
                Е ,за това всичко ще ни е скапано защото слушаме простотии и ни управляват хората,които ги ръсят пък ние стоим като телета. Sick

OK
щом не става дума за пари
ще видим в понеделник за какво иде реч
за една година не се намери никакво, ама НИКАКВО решение.
аз поне направих реално предложение. и не се опихах да предредя някого като си измисля критерий, примерно - зелените ми очи и баба реститутка
да става каквото ще. ще мина на страната на "телетата"

# 1 300
                  Е,как да не си измислил критерии  newsm78 Измисли - търг по интернет  Mr. Green Само не бъди толкова сигурен ,че ще го спечелиш! Joy Joy Joy Пак ще има начин и ти ще останеш с пръст в уста и с паричките в джоба. Mr. Green
                   А за "телетата" си е истина.Всички мърморим къде ли не,но действия - 0 и то пресечена.Сори,ама ако не ви харесва израза заменям го с "търпеливи,като...." изберете си сами като какво. Laughing

# 1 301
Дами, само да се включа че Куки даде инфо че в понеделник среща ще има, но не за обсъждане, нито са поканени всички. Срещата е на консултативния съвет и е затворена за външни лица. Срещата е за представяне на критериите преди да се внесат в СОС. Инфото е от Минчева.

Проверете си го и вие или ако обича БабаТонка да се включи и да поясни кое е вярно.

# 1 302
Щурчо, отново започва да се дъвче нещо, което е дъвкано отдавна- критериите.  Пускани са многократно анкети, носени са за обсъждане, г-н Джонев  е запознат с преобладаващите мнения във форума.

Напротив, аз мисля, че няма да е лошо пак да се пусне една анкета. Защото относно критериите бяха премълчани доста аргументи "против" някои от тях. Сега почнаха да се задават неудобните въпроси.
Анкетата обобщено трябва да съдържа въпросите:
1. Съгласни ли сте с промяната на критерия брат/сестра до 18г да се промени с Дете на многодетна майка. ДА или НЕ
2. В случай, че критерия брат/сестра до 18 г. остане, то точка да се дава само в случай, че кандидатства по-малкото дете, т.е. майката няма да е в отпуск по майчинство. Да или НЕ
3. Съгласни ли сте адресната регистрация да се точкува на интервали 0-5 г - 1, 6-10 год - 2т... Да или НЕ
4. Да се посочва - АЗ съм майка на едно дете. Да или НЕ
5. Да се посочва - Аз съм майка на две или повече деца. Да или Не.

Ако има още някой да ме допълни. Ако искате де.

# 1 303
Ама че съм смотана! Сега пък  "чисти" ясли. Това да го разбирам като - групи за отглеждане на деца над 3г. няма, така ли? Ако е така, дали някой знае дали има такива в район "Надежда". Аз преди знаех за една, близо до "8–ми Март". Дали има останала такава, в нашия район, ако някой знае естествено.

П.П.Намерих им списъка. Май си възвръщам чувството за ориентация  ooooh! Благодаря за информацията за записването на място.

# 1 304
  • Нови искър
Ама че съм смотана! Сега пък  "чисти" ясли. Това да го разбирам като - групи за отглеждане на деца над 3г. няма, така ли? Ако е така, дали някой знае дали има такива в район "Надежда". Аз преди знаех за една, близо до "8–ми Март". Дали има останала такава, в нашия район, ако някой знае естествено.

П.П.Намерих им списъка. Май си възвръщам чувството за ориентация  ooooh! Благодаря за информацията за записването на място.

Дай списъка ме и ние сме от Квартала

Общи условия

Активация на акаунт