МАЙче сладко гука и бърбори, какичка и батко първокласници са горди (13)

• 11 780
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
Селин, чудесна тема. Благодаря. Благодаря и на АнМари за колажа (нали не бъркам) чудесен е. Момичета, как ви се занимава и кога намирате време не знам, но такава радост носите. Дечицата са прекрасни, растат неусетно, ужасно неусетно и бързо дори.
Селин, успех със захранването Peace .
Днес боцнахме и третия Пентаксим на Бояна. Няма да й давам Панадол. Минаха няколко часа и тя си е ок. Приказва, играе. За първи път сама издърпа детелинката на музикалната кравичката. Аз само й я подадох. Тя я хвана и вече знаеше, че трябва да дръпне. Не й помогнах и тя я издърпа сама. Зарадва се и само си я подръпваше после докато я изпусна.
Купих й едно огледало на TAFTOYS. Преди няколко дни като излизахме от Люлинското МЕТРО я ударих без да я видя с вратата на багажника по главичката. Беше в кенгуруто у Георги, а той се приближил зад мен до колата, когато понечих да затворя багажника. Толкова горко се разплака милата, че разплака мен. Появи й се червена резка на главичката. Толкова виновна се почувствах, толкова мъчно ми стана. След две минути на нея й мина вече, но аз се чувствах зле цяла вечер. Та после минахме отсреща в ХИПО-то и взех две лигавничета и това огледало: http://www.taftoys.com/toysframe.asp?prod_id=10785#10785
Може да се закача, може да се слага настрани или пък пред детенцето като е по корем. А Бояна сега много се захласва по образа си. Смее се и много си говори като се види. Интересно й е да гледа и другите в огледалото, да наблюдава и Кора. Онзи ден стоя по коремче около петнадесет – двадесет минути пред огледалото и си гука и говори.
От няколко дни много „приказва” и вече намери разрешение с многото слюнка, която я задавяше – впрегна я в гъргорене :О))). Много й е забавно и не спира вечер да гъргори с различни интонации, гласни.
Много се смее на Кора, радва се много като я види, когато е наблизо или като тича около нея. Смее се, пищи, рита с крачета, маха с ръчички.
Сега се събуди и се разплака. Вечер го прави. Събужда се изведнъж и наддава вой. Като й дадем биба и млъква и пак заспива.
Снощи вечеряме и тя само се връткаше, играеше си, обръщаше се по корем и не спираше да си говори, гъргори, извива едно трели... И по едно време с Георги ахнахме – Бояна се обърнала по корем и се вдигнала на ръчички, ама главичката й се подаваше над леглото и ни гледа. Толкова високо се беше вдигнала. На плота вече се опитва да пълзи – мести последователно крачета и врътка дупе. Дори днес на консултацията се юрна да пълзи по плота. Малко на място, но поне крачетата местеше вече упорито и правилно. Няма спирка. Снощи я хванах подмишничките и тя „заходи” по пода. Мести едно след друго краченца, стъпва и изпъва коленца.
С татко си много се забавлява. Той ръмжи, боботи, срещу нея, а тя примира от кеф. Смее се, пищи.
Другата баба беше на гости онзи ден. Взела Бояна на коленете си и й се радва, а Бояна напъхала и двете ръце в устата си нережда АЛЛБЛАААА МЛАААА ГЛААААА. И по едно време баба й казва „Ей, лигло” и Бояна с една самодоволна интонация, ясно и отчетливо се „позна :О))). „ МДААААА!” Беше много смешно. А днес докато чакахме пред кабинета на педиатърката и Бояна се размрънка така хубаво каза „мама”. Но със сигурност отново беше случайно подреждане на сричките. Ама си я гушнах де. Толкова беше мило.
Ех, цял дневник изписах, ама така да си похваля гарджето.
Леле, колко бързо растат Rolling Eyes Blush

ПП:
Мале, мале, сварих на първа Crazy Mr. Green.
Надя Никол, заповядай и добре дошла. Hug
Maria_ дано всичко е ок. Чела съм, че щом майката е болна като кърми дори предава още повече антитела на бебето. Между другото като бях бременна Георги много сериозно се разболя и тръгна с маска из къщи. Аз му казах, че няма смисъл. В едно легло сме, един до друг се храним... ама НЕ СЕ РАЗБОЛЯХ БЕ!!! #Crazy Сериозно - само от тази маска, зад която той не спираше да кашля и ме предпази. Та помагат наистина, предпазват доста.
Селин, ако имаш време и ти се занимава, можеш ли да добавиш, че Боянка е родена 50 см. Отпред в списъка не е написано, пък виждам и в онази табличка за мерките. Не е важно всъщност - само пуста суета Embarassed .

Лаленце, честити християнчета. Живи, здрави  добри.  bouquet

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 23:35 от DiyanaChar

# 16
  • ул. "Мечтание"
tanita, поправих мерките и теглилките! Но в оня файл не мога нищо да пипам, нега Алабала го е правила! Освен да направя нов!

Дианка, твойта е голяма скица! Това огледало е много готино. Много ми хареса. Май ще е следващата придобивка на дребния!

nadia_nikol, добре дошла!

Maria, нашинкия едва днес (на третия ден) успя да схване какво точно долу-горе да прави с лъжицата! Ще се научи, няма страшно!

Нашия пък се сдоби с още една играчка за надлеглото. Оле днеска голяма рабодст беше, като му я закачих за шезлонга! Така доволно подритваше и дърпаше мечетатата! hahaha Mr. Green Направо имах чувството, че щесе пръсне от кеф! Вчера пък направи на пух и прах един каталог на АИКО. Много му е кеф как шомулка като мачка страниците... Олеее, какво ги чака книгите ми! Rolling Eyes

П.П.: Диянка, поправих ви! Но както казах в табличката не мога да бутам.
Надя, добавих и вас! Можеш да напишеш също кога ти е бил термина, колко се е родил малкия...

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 23:38 от Lady Frost

# 17
Селин, благодаря ти  bouquet Това е достатъчно.

Maria_ , бързо да оздравявате и дано малкия не се разболее.

# 18
  • Варна
  bouquet  bouquet  bouquet

# 19
# 20
  • София
То и Алекс го нямало в оня файл с теглото.
Ще взема да кажа на Джони да драсне едно php.

# 21
Ох най накрая здравейте и от нас Simple SmileДве седмици нямахме интернет и се побърках далеч от цивилизацията Simple Smile
Честито на всички, които имат повод за празнуване тези дни  bouquet

Набързо какво ново при нас-обръщаме се стабилно и за секунди от гръб по корем и правим опити за обратното обръщане,докато седим по корем много смешно целенасочено сграбчваме всяка възможна играчка Simple SmileНа 17 септември Криско стана християнче Simple SmileУчудващо добре мина кръщенето,даже много се смя на попа а като го потопи в казана така почна да се плацика..Много мило ми стана Simple SmileЗапочнахме да се храним с пюре от морковче,пробвали сме и пюре от ябълка Simple SmileА толко обича да ги яде тези две пюрета че не мога да ви опиша Simple SmileС нетърпение чака лъжичката и даже като се забавя да му дам след като е глътнал или пъха ръчичка да я смуче или надава рев да действам по бързо Simple SmileМного се смеем и си говорим на бебешки Simple SmileОх немога да се сетя сега за друго че бързам да го храня-приятен ден на всички Simple Smile

П.С Може ли да ни включите в септемврийския колаж качих 2 снимчици там Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 06:30 от Gugalinka

# 22
Eх, и на 2стр. не е зле.
Селин  bouquet и както са го подкарали на молба някои мами и аз да се включа- нашата красавица си няма име отпред в колонката с родените. Та ако може на 12май на ехенце да добавиш, че момиченцето е Виктория.
А пък ние вси сме болни. Тя каката го довлече от училище изглежда. Ама при Вики, нали  е с по слаба имунна сист. и се проявявя по по разл.начин.Имаме нещо като конюктивит с гноен секрет и запушено течащ нос.И сега си слагаме капки в очите и в нослето, пием Осцилококцинум и вит.С. аз си позволявам да си пръскам Биопарокс, който ми помага на болното гърло-пише, че е разрешен по време на бременност и кърмене.
Много се разписах, а след малко трябва да яхвам автобуса и да прибираме Ивето.

# 23
Селин,мерси за толкова добре оформената тема  bouquet
Скоро не съм качвала снимки на Мадлен,та ето ви една от снощи след баня и една с двете каки

Незнам как да направя снимките по-малки
Днес сме на консултация и трябва да ѝ бият третата ваксина,но ще пропусна-нослето ѝ хърка от тази нощ.Е то как няма като Мони и мъжът ми са болни.Дано само не стане по-сериозно и не се разболее бебето.Ще се отчета за пИрфектните ѝ мерки по-късно.Хайде до скоро,че бебка ме вика да я гушкам

# 24
Малеее момичета Вие направо ме сразихте! Grinning
То много писаници много нещо!
Разни нови теми-красоти!
Разни пораснали деца-чудесии! Wink
Lady Frost ,благодаря за прекрасно нагласената ни тема!
AnMary,а на теб благодарности за колажа!
Добре дошли на всички нови мами и техните бебоци!Ейй увеличава ме се Simple Smile
...........и както казвате-децата растат,няма лабаво Mr. Green
Днес май пак ще има разходки!Ураааааа! newsm44
Айде стига съм писала-Гого ме чака да му подам топката че паднала Peace
Усмивкии от нас!

# 25
децата са добре благодаря Алекси:)
утре сме на имунизация:(
снощи тати се върна от Англия и сега бебоците се запознават с него:)
бяха на 2 седмици когато ги остави и отиде да изкарва парички,че челядта е много и трудно можем да се справим ако работи тук:(за съжаление ще го виждаме на 5 месеца за 2 седмици:(
интересното е че не са го забравили усмихват му се ,смеят му се явно инстинкт:)
Прекрасна тема и колаж  bouquetи всички майчета са сладури

# 26
  • Перник
Добро утро и от нас с Ванчето! Simple Smile
Честито на всички, които имат повод за празник!  bouquet Но мили мами, аз мисля, че всеки ден е празник с децата ни! Светът просто е по-различен и хубав! Grinning
Селин, AnMary, благодаря ви за старанието!  bouquet Селин, като ще поправяме мерките, моят Ванко се роди 53 см., но не е спешна работа де! Embarassed
DiyanaChar, и аз се запалих по това огледало и довечера май сме на пазар! Wink
Gery_s, и ние сме така с найлонките(както казвам на торбичките) - голяма игра пада с тях! Party Но непрекъснато го дебна да не си я напъха в устата и да не се задуши.
А имам чувството, че вече всичко разбират бебоците. Снощи с татко му си играят и татко му го закача и вика: "Хей, вълчо, я да видим можеш ли да ръмжиш?" и ръмжи срещу малкия и нашият уж кротушко като заръмжа, като се развилня да се прави на вълк! Grinning Просто разбира на какво си играят с татко му!
greta.kr, много хубави и лъчезарни момичета! Да са живи и здрави и все така усмихнати!
Ние утре сме на консултация, давидим какво ще ни каже педи за захранването. Аз спрях всякакви опити за пюрета и сокчета, защото започна да се запича. Реших да изчакам. Та утре ще докладвам моето тупарлаче колко е пораснало(струва ми се доста, защото едва го вдигам) и дано третият пентаксим да няма проблем, че миналия път се зачерви малко боцнатото!
Хайде чао от нас и много усмивки ви желаем в този слънчев, макар и хладен ден! Hug
P. S. Добре дошли на новите мами! welcome Nadia_nikol, децата ни са родени на една дата! Да са ни живи и здрави!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 09:54 от mona-bonbona

# 27
# 28
  • Луната ни пази
Здравейте,мамчета! Аз първо днес да почерпя, че любимият е рожденик! Макар че го няма у дома ( за втора поредна година), аз смятам да си пийна чаша винце за негово здраве!

После искам да благодаря на Селин за прекрасната тема  newsm51 и на Ан- Мари за страхотния колаж  smile3525. Браво, момичета! smile3501
Сегааа....какво щях да пиша още....
Лъжичката- отначало бях купила една лъжичка на канпол, но моята госпожица ама ниииикак не я хареса, после реших, че и е голяма. Взех термо лъжичката на Нуби и с нея започна да яде кашичката. На Кокомишката кашите на Хип не и хареса, но на Фризокрем ги обожава. Не че сме пробвали много видове де, само два за сега, оризова на Фризокрем и банан+ праскова на Хип. Ще видим следващите как ще ги поеме.
Напоследък моята Кокомишка също се заплесва по една кесийка и по образа си в огледалото, само като се види и започва толкова широко да се усмихва. Гледаме ТВ с пълна пара и се смее с глас на Цветомир Семов (водещият на БТВ новините), явно и харесват ушите му.
Пее си много самичка и така се приспива, извива гласче, сменя тоналности...,абе не знам ( Преслава и Димана са ми братовчедки, че да не вземе да тръгне по техния път, чаак страх ме хваща   smile3516 )  Много често вика и се кара на играчките си, особено на едно малко сладко плюшено зайче. Освен това му яде ушите и опашката. Имаме пробило зъбче отгоре и второто на път, както и двете отдолу за това спи неспокойно нощем, ама все пак спи. Абе пълна програма сме.... това от нас, целувки на всички бебоци    love001 , поздрави на новодошлите мами и бебчовци  welcome

# 29
  • Някъде по Дунава
Здравейте на всички  love001 едва сега успявам да се включа,много задачи предиобед имахме.Преди малко се върнахме от консултация и беба яде,та сега се кара на възглавницата и се опитва да заспи.Порастнала е с 0,5кг и 2,5 см и сега е 6,2кг и 64,5см.Уж се роди сравнително голяма и хапва добре,но все по толкова си качва.Е,ще е фина мадама като мама(от преди раждането Laughing ). Mona-bonbona поздравления за изказването,наистина всеки ден е празник с мъниците,въпреки че понякога се превръща в сериала "Войната в къщи",но без това неможе  Confused
Нека се радваме на хубавото време,че не се знае до кога ще е и излизаме по често.

Общи условия

Активация на акаунт