Ето времето настана, да се срещнем февруар

• 13 916
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Като прочетох други теми, има и мами качили 30кг през бременността.  Аз стискам палци да не прехвърля +15, че ще заприличам на слон.  Не се притеснявам толкова за килата от колкото стриите и целулита които остават след сваляне.  Sick

# 121
Toло, весело изкарване в Солун, не забравяй магазините и да се похвалиш. И да споделиш за Марков, че аз съм на 7-ми при него. И няма да се притесняваш, стискаме палци, всичко ще е наред.
За килограмите - аз стартирах 61, сега съм вече 65 и ми е много голям корема... Лошото е, че от хормонални препарати за няколко месеца от 52 станах 60, та имам мнооооого да свалям после, живот и здраве.
Честито на мамите за хубавите резултати, Desika, споко, нашия "големец" е доста напред с килограмите, има време да се уравновесят нещата.
Много лошо с тези вируси - милото ми се обади, че не е добре, диария го е хванала, колежката ми и тя е със същите симптоми, как ще се отърва аз не знам....
Хубав ден от нас с бебо и се раходете и за нас в това хубаво време  Laughing

# 122
Привет мами!
Много сте писали, та не успях всичко да запомня ...
Аз и вчера и днес бях по разходки на слънчице и затова не съм влизала тук.
Мечолана, аз бях при д-р Марков в петък - всичко обяснява и показва, има снимки, но диск не ми даде.
За килограмите - аз съм +5 и Laughing все са на корем
За срещичката - племенницата ми има рожден ден на 25.10 и незнам за колко часа ще обявят детският рожден ден, но ако успея - ще наместя нещата, за да дойда.
сребърна, защо не пуснеш въпроса и в темата за счетоводно, дано успее някой да ти помогне!
Десика, приятно изкарване в Испания и - чудесни резултати, няма причина да се притесняваш.
 welcome на присъединилите се към нас мами!
Честито на разбралите цвета на гащуранките!
И на Карбо - честито шесто квадратче!
     Щях да забравя - вчера получих нещата от Ларедут, пристигнаха за две седмици. Много са хубави, всичко е произведено или в Китай или в Бангладеш, но на външен вид изглеждат качествени /подлежи на проверка през февруари/. Поръчвах размери за 6 мес, но специално бодитата тип "прегърни ме" ми се струват доста малки /тесни/, защото ги сравних с едни подаръци, на които пише 0-3 мес. Пижамките /намалени/ са със закопчаване отзад, което на снимката не се вижда, но рискувах и спечелих. Доколкото знам най-неудобно за майките са дрешки, които се обличат през главата на бебето /особено докато е мъничко/, така че копчетата отпред или отзад са много важни.
Пазете се мами,   bouquet

# 123
Iva_angel, пак ми казва, че ти е препълнена пощата. Изтрии и от изпратените.

# 124
Ха-ха бухтичке това с копчетата отзад звучи много удобно особено за бебе което лежи през цялото време не мислиш ли Simple Smile  а тези които се обличат през главата са с копченца на раменцата след седмица обличане вече ще си спец независимо от към кой край трябва да го нахлузиш повярвай ми Wink
А колкото до килограмите мами ако вашите ви се виждат много можете да се успокоявате като се сещате за мен от време на време - аз от началото до сега съм +12 smile3556

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 15:24 от k.penkova

# 125
Момичета, започнахте ли да купувате бебешки неща, или още само се оглеждате по магазините?

# 126
Аз съм доста суеверна и затова още нищо не купувам. Май взех да си правя списъци с необходимите неща, но са все още само в главата ми, де...

# 127
  • София
Iva_angel, пак ми казва, че ти е препълнена пощата. Изтрии и от изпратените.

Уфф, ами сега видях като си оставих по едно съобщение в получени и изпратени, че кутията ми е пълна вече на 1/3, много тъпо така, а преди да изтрия нещо имах по 11 съобщения и в 2те, нещо от скоро ли са тези ограничения не знам, ама както и да е, вече би трябвало да става Мечи, съжалявам за неудобството  Sad

# 128
Здравейте и от мен!
Аз не се вълнувам хич от тези килограми. Преди да забременея бях 55 сега сам почти 70.
Но не ми пука! Миналата бременност качих над 30 кг Embarassed., които после свалих за по-малко от година с малко въздържание при храненето и денонощни грижи за бебето! Така че...всичко си е до човека, майка ми разказва че с мен е качила 9 кг.
 ooooh!
Ох, момичета, стискайте ми палци - утре сутринта съм на ФМ. Ще пиша след това...хайде чао засега!

# 129
Ха-ха бухтичке това с копчетата отзад звучи много удобно особено за бебе което лежи през цялото време не мислиш ли Simple Smile  а тези които се обличат през главата са с копченца на раменцата след седмица обличане вече ще си спец независимо от към кой край трябва да го нахлузиш повярвай ми Wink
Само споделям какво съм чула от други майки /ще ми е за пръв път/, пък и копченцата са дребни и едва ли бебето ще усети нещо от тях. Така или иначе вече са ми подарили и от тези за нахлузване, така че ще ставам спец, няма начин  Laughing

# 130
Аз съм доста суеверна и затова още нищо не купувам. Май взех да си правя списъци с необходимите неща, но са все още само в главата ми, де...

Ние си купихме количка, бяха с намаление 50%.  Изглежда са стояли доста в магазина.  Бяха само 2 останали.  Но ме натрупаха с подаръци.  Сега си имам много дрешки за бебо, но не ги и поглеждам защото и аз спадам към суеверните малко.

Здравейте и от мен!
Аз не се вълнувам хич от тези килограми. Преди да забременея бях 55 сега сам почти 70.
Но не ми пука! Миналата бременност качих над 30 кг Embarassed., които после свалих за по-малко от година с малко въздържание при храненето и денонощни грижи за бебето! Така че...всичко си е до човека, майка ми разказва че с мен е качила 9 кг.
 ooooh!
Ох, момичета, стискайте ми палци - утре сутринта съм на ФМ. Ще пиша след това...хайде чао засега!

Стискам палци.  Хайде да кажеш утре как е минало.

# 131
Сега ако кажеш и каква количка си си взела. Незнам защо, но като че ли на нас тези със зимните кошове няма да ни трябват много, та съм се насочила към нещо с летен кош + кошница за кола, която да се слага и директно и на рамката за количката. Все пак, бебетата ще се родят феруари, докато вземем да излизаме ще стане края на март - незнам струва ми се, че зимния кош е излишен. Вие как мислите?

# 132
  • sofia
Tesori i az na 28 sum na FM pri Iankova ot 15,30 h. moje da se zasechem tam.

# 133
  • Велико Търново
sreburna аз съм счетоводител и макар че не се занимавам конкретно с ТРЗ се поразрових в Кодекса на труда и се надявам това да ти е от полза. А ако има по-запозната мама нека и тя се включи, мисля, че това е важно за всички   chef

Закрила при уволнение
Чл.333. (1) (изм.,ДВ,бр.100 от 1992 г., бр.110 от 1999 г., бр.25 от 2001 г.) В случаите по чл.328, ал.1, точки 2, 3, 5, 11 и чл.330, ал.2, т.6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение от инспекцията по труда за всеки отделен случай:
1. (изм.,ДВ,бр.52 от 2004 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст или съпруга на лице, което отбива редовната си военна служба;
....
(5) (нова,ДВ,бр.52 от 2004 г.; изм.,бр.46 от 2007 г.) Бременна работничка или служителка може да бъде уволнена с предизвестие само на основание чл.328, ал.1, т.1, 7, 8 и 12, както и без предизвестие на основание чл.330, ал.1 и ал.2, т.6. В случаите на чл.330, ал.2, т.6 уволнението може да стане само чрез предварително разрешение на инспекцията по труда.

и съответно:

Прекратяване на трудовия договор от работодателя с предизвестие
Чл.328. (1) (изм.,ДВ,бр.21 от 1990 г.,бр.100 от 1992 г.) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл.326, ал.2 в следните случаи:
1. при закриване на предприятието;
7. при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което работи, когато то се премества в друго населено място или местност;
8. когато заеманата от работника или служителя длъжност или работа трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, заемал преди това същата длъжност;
12. при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор.

Прекратяване на трудовия договор от работодателя без предизвестие
Чл.330. (1) (изм.,ДВ,бр.100 от 1992 г.) Работодателят може да прекрати трудовия договор без предизвестие, когато работникът или служителят бъде задържан за изпълнение на присъда.
(2) Работодателят прекратява трудовия договор без предизвестие, когато:
6. (пред.т.6,ДВ,бр.100 от 1992 г.; пред.т.5,бр.83 от 1998 г.) работникът или служителят бъде дисциплинарно уволнен.

Кодекса на труда го има тук http://law.dir.bg/reference.php?f=kt-86 , а дисциплинарните наказания се разглеждат в чл. 190, 192, 193, 194, 195.

Не съм сигурна дали може да се позовеш на чл. 174, защото става въпрос за отпуската ти за текущата година, а тя наистина се изчислява пропорционално на отработеното време. Единствения начин да ти прекратят трудовото правоотношение е с дисциплинарно уволнение, т.к. след 24.09 не се водиш вече отпуск, а не си и на работа и работодателят ти може да извърти нещата, че това е самоотлъчка от твоя страна (чл. 190 ал. 1 т. 2) Confused Моят съвет е да се пробваш да си вземеш болничен от личния лекар за периода 25.09-03.10 и по този начин да оправдаеш отсъствието си.
Не знам доколко ти бях полезна, а ако имаш отговор от Инспекцията по труда пиши и тук да видим какво е тяхното становище  Peace

# 134
Сега ако кажеш и каква количка си си взела. Незнам защо, но като че ли на нас тези със зимните кошове няма да ни трябват много, та съм се насочила към нещо с летен кош + кошница за кола, която да се слага и директно и на рамката за количката. Все пак, бебетата ще се родят феруари, докато вземем да излизаме ще стане края на март - незнам струва ми се, че зимния кош е излишен. Вие как мислите?

Ето ми количката        Heart Eyes
Точно с седалка за кола е.  При нас февруари е още лято, а и зимата ни не е много зима, така, че няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт