1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 876
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
честито  бебенце на петенце да е жива здрава и засмяна за радост на мама тати и бати

честито и на всики който са имали имен ден

Вчера ходихме в пирогов.Малкото падна на п лочките и си разцепи брадата  За 3път пада на нея и то все на същото място  замислям се да и взема какска с предпазител на брадата.Шиха я  та днес не ми е ден.Не го очаквах просто .На вън ми падна 3 пъти на брада и сега е 4 тия милата ми тя как ми изкара ангелите аз си знам.

# 241
Ох, Орхидейке,няма как така е с малки деца.Спомням си едната близначка на 3 РД си сцепи и тя брадата залепиха я ,но след обед пак паднала и я разлепила,та пак я лепиха ooooh!

# 242
  • София
а, Орхидейке, не така! Дотук - каквото било-било!  Naughty Повече ходене в Пирогов не ви се полага!  Hug
Лика, Ние взехме флуорна паста Колгейт- но Вики както викаше, че й люти така взе пак да си я яде. Според мен щом не я плюят значи все още са за контролиран прием на флуор (,ментол и т.н.) - т.е. пак ще си вземем Ненедент  Peace И без това си пие минерална вода, така че не мога да знам колко точно флуор приема ... А за зъбчетата - трябва вече по-старателно да са мият - отдели им ако дава минутка повече и със по-силен натиск търкай навсякъде - трябва да се измият и с Ненедента. Все пак е добре да се отиде на зъболекар щом се съмняваш за петната. Това ме подсеща, че и аз бях решила Вики да я водя при моята зъболекарка  Thinking ... нали си отчупи на 2-3 пъти малко крайче от предния зъб (почти незабележимо е, но може да се налага заглаждане  newsm78)
Мишленце, не така бе мило! Горкото дупе!  Hug Вземи Дуфалак и не мъчи детето с отдавна отречени методи. С Дуфалака не се привиква- той е само някакъв ензим (като добавка може да се дава). Но ако все пак не свършите работа и си 'фен' на по-силовите методи  Wink - 2 кубика глицерин със спринцовка ще мине по-меко и безболезнено за детето от сапунената вода. Като гледам при вас е само реакция на прахчетата след ентеровируса, отколкото някакъв голям проблем, дано да е само инцидентно  Peace Ооох, а на нас със Сашко ни е голяма мъка акането  Tired вече 4 мсеца насам ooooh! дано се пооправи с течение на захранването  Praynig
Нюня, за костюм и аз се чудех - дали няма в карнавалния магазин на бул. Мадрид?  newsm78 Ако не скъп костюм, то поне някоя оригинална маска или аксесоар мисля, че ще намериш там.

# 243
ГАЛИТА а дано е така че май ни абонираха за там брат и за 8 г 2 пъти е ходил там  а тои е палав.А тя за 3 г 5 пъти #Crazy

# 244
Честит имен ден на Ади на патерица Heart Eyes Да е жива и здрава  bouquet

Орхидейке, абонаментна карта ще ви извадят там на вас ooooh! Дано ви е било за последно вече Praynig

Галитка, то хубави съвети си ми дала, мила Heart Eyes , ама в 12 вечерта нямаше как да прибягвам до аптеката докато детето пищи, та приложих бабешките методи Rolling Eyes Дуфалак сега ме подсетихте че имам ама може и да му е минал вече срока, беше малко след като се родиха когато го ползвах за пръв и последен път. Съвсем не ми дойде на акъла да пробвам и това. А и просто положението беше наистина спешно, представете си цяла нощ детето ви да квичи хем от болка, хем че му се ходи Crazy Сега си е добре, явно му размина, днес и Ели вече май е добре , чукам на дърво Praynig

Нюня, явно ми е стара информацията за принцеските костюми в Джъмбото, явно отдавна съм ги гледала ooooh!

Момичета,  да ви питам че нещо съвсем съм изкуфяла напоследък, ще пътувам за Мароко на гости при една приятелка, та искам да взема за семейството й някакъв подарък, понеже ще спим у тях. Мисех си да взема нещо за техните като бродирана покривка или нещо от сорта и отделно нещо сладичко, ама освен баклава друго нищо не се сещам, а ме е страх да не ми се разсипе из багажа ако взема баклава Sick Забравих да кажа, че семейството са мароканци, затова ми се иска да е нещо типично от тук. Те баклава там нямат. Ако се сетите нещо, моля ви пишете, че време не остана Praynig

# 245
  • София
Петенце Честита да ти е девойка с това прекрасно българско име! Да ти е здрава и нека ти е мамина мила отмяна! Много те поздравявам за куража и производството! Поздравления и за помагачите около теб. Как сте? Баткото осъзнава ли събитието? Чакаме снимки и подробности. Hug

# 246
  • София/Овча купел 2
bon_toni,браво на Ванката.Той герой е излязъл.Защо ли и ние не отиваме така на детска newsm78.
DIVA_ORHIDEQ,много кофти.Дано скоро и мине на Дидката.
mishlentze,и аз имах спомен за карнавални костюми точно,но една госпожа ме отряза много яко,че нямат такива Mr. Green.
galita,къде точно е този магазин?

Ние ходихме на преглед тази сутрин.Кашлицата е по-добре сега.Допива днес и утре сиропчетата и после я оставяме да изчисти сама.

# 247

Вашите януарчета каква ползват - детска от типа Ненедент или с флуор?
Ние в момента сме с флуорна паста за зъби детска на Oral-B пише : Stages
Отпред е с картинка с принцеси  Mr. Green и Мимито й се радва  Laughing

# 248
Привет мами!

Аз докато се наканяда пиша,ще свърши темата..
Благодаря на всички за пожеланията за успешна бременност!Мисля че тази ще е по- спокойна и безпроблемна от предишната,дано! Praynig

Охо,Петенце-честита ви принцеска Калина!Да е здрава и много да папка.Радвам се,че толкова леко е било раждането и бързо си се възстановила. Hug Разкажи когато намериш време как сте в първите дни на адаптация в къщи?

Дес
честита първа годинка на Хриси! Голяма да порасне и да слуша мама,тати и кака Вяра! Hug

Честито и на всички именници,които съм пропуснала!Да ви е живо и здраво името и със здраве да го носите!

niunia за малко с теб да сме отново заедно в отчетните,и аз се надявах бебето да е водолей като татко си,ама Божа работа!Да сме живи и здрави-няма да я върнем. Laughing  Peace Дано ви се изпълни желанието за мъж! Wink
Беше питала за карнавални костюми,виж тук: http://www.moetoparty.com/display.php?page=menu1_7

В петък бяхме с таткото на ФМ и 4D- ще си имаме още една госпожицаFlutter Май и двамата с таткото се бяхме наточили за мъж,той дваж повече тъй като освен наща кукла, той има и бъдеща абитуриентка от първия брак.. Ами художник ми е той,поне наистина ги прави хубави,а и аз няма да ставам свекърва.
Просто ще бъда не по-малко досадна тъща.  Joy
Иначе всичко с бебката е наред,броихме пръстчета и беше забавно.В момента е 468гр./Марков каза,че върви по-малка засега,обаче била с дълги крака-има на кой да се метне   /
Имаме си и диск-поразителна е приликата с каката! 

DIVA_ORHIDEQ дано скоро се оправи Дидката и да забравите за инцидента и ти и тя и дано не я боли много миличката и да може да дъвче. Sad Hug

bon_toni само така да сте и занапред!И да е здрав Ванюшката да си ходи със желание на градина.  bouquet

lika паста може би от околко година ползваме Вадемекум,не се оплаква да и е люта,само я сменяме розова/зелена.Най-добре зъболекар да го види Алекс,а пък ти нищо не пречи да му увеличиш млякото и сиренето. Wink Целувки на малкия красавец!  Hug

mishlentze ама скъсА се да пътуваш бе жена! Simple Smile Благородно ти завиждам обаче,събирай впечатления от чужбинско и за мен горката,дето носа не съм си показвала навън.. Blush
Щом са чужденци,според мен ще им е интересно да им подариш нещо типично нашенско,я стомна,покривка,дървена гъдулка,кукла в народна носия,розово масло и т.н. В подлеза на Мин.съвет има няколко такива магазини за чужденци и е пълно с такива неща. Peace
А защо точно баклава?Може и розов локум примерно.
За слабително и аз щях да ти предложа Дуфалак,макар да съм го използвала с Дари веднъж-дваж като беше бебе.

Беше ме питала за къщата,ама докато отговоря и забравих,та се връщах назад.. Crazy
Ами намираме се с/у кулата на копитото,в Княжево по-точно.Двора е около 700кв.и при нас има денивелация,засипвахме с машини и пак сме далече от равните площи,ама нищо дето викаш ще се пързалят децата зимата. Wink Зад зимната градина има барбекю,около него 17 огромни бора. Heart Eyes Мечтая някой ден да изравним мястото и да насипя райграс,има и един недовършен бъбрек с идеята да е като мини езерце ама кога ще стане незнам..
И аз много харесвам плодни дръвчета,засега имаме голям орех,/малко го поокастрихме наскоро/круша,ябълка,малко лозички.Баща ми ни донесе няколко корена грозде/забравих му сорта/което било с огромни зърна,чепката стигала до 2кг.,засадихме го с мъжа ми,ама да видим ще се хване ли въобще,че земята е малко глинеста.Баща ми е голям мераклия по овошките,постоянно му носят разни коренища,има си градина зад офиса с бадеми,праскови,череши,кайсии,круши и т.н.ама там почвата позволява и всичко му дава богата реколта.
Иначе по къщата си има още много работа,не сме измазали коридорите вътре,а догодина живот и здраве ще правим външна изолация. Rolling Eyes Сега имам само тези снимки,като придобие по-приличен вид отвътре и отвън,ще се пУфаля. Wink
Изглед от терасата: http://media.snimka.bg/1284/008823465-big.jpg
BBQ: http://media.snimka.bg/1284/008823470-big.jpg
Бяла "спретната" къщурка: http://images05.snimka.bg/000560267-big.jpg

Айде пак написАх фермана,ама така е като не се вясвам често.. Blush

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 16:24 от БОДЛИВКА

# 249
  • Madrid
Патенце,честита втора рожба!!!Да е здраво,послушно и красиво като батко си! Simple SmileМного щастие и топлина в семейството ви пожелавам!  bouquet

Бодливка,страхотен изглед има къщата ви,просторен!Много ми харесва. Peace
Аз откога карам мъжа ми да овладее изкуството "как  се прави момиче?",ама трудна му е нещо,че и от желание не го докарва особено! Crazy
 Лика,Самуил използва Ненедент и така мисля да е до към три години и половина.Няма причина да не измива добре.
Дива Орхидея,съжалявам за Диди. ConfusedМилото,Самуил между другото постоянно си удря главата и нослето.Като падне,все главата е ударена! Confused

# 250
  • София
Здравейте  Hug Ние вече сме здрави, но е доста капризен напоследък  Confused и много гладен. Grinning
Водих го на театър в събота . Постановката беше чудесна, харесвам много представленията на театър Възраждане. Държа се прилично, но май му е рано за изкуство. Въпреки, че имаше деца, които изобщо не им понесе - разреваха се и си излизаха. Ох, трябва да излизам...
Поздрави за именния ден на Ади!  bouquet

# 251
 Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания!!! Да ви се връщат  Heart Eyes Wink

Честит имен ден на Ади (макар и на патерици)   bouquet

Мишленце, и аз мислех да вземеш локум, ама той си е турска манджа

Бодливка, страхотен изглед, а в барбекюто съм направо влюбена

Лика, Калоян от известно време е зарязал неговата паста и си се мие с наште "лютите". Хич и не мога да го прелъжа за неговата

Галита, мерси за приветствието  Mr. Green

Неда, един от вариантите за име беше и твоето.  Laughing В последния момент обаче ми заприлича на Калина малката и така решихме. Иначе баткото се радва, не помага, ама и не пречи, засега няма ревност, иска да гушка малката... Иначе тя спи през деня, ама първата нощ цяла нощ ми е висяла на гърдата  Shocked  Ще видим как ще е днес...

Тук има снимчици http://istratkova.myphotoalbum.com/view_album.php

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 19:48 от petenceto

# 252
Бодливка, първо честита новина за втората щерка, живо и здраво до е детето  bouquet За къщата - ти на това чудо къщурка ли му викаш Crazy Вюто ви е супер, беседката направо ме грабна просто Heart Eyes Обожавам ковано желязо. Ние мислехме парапетите да правим от ковано желязо, но майсторите решили че се зида терасата и когато отидохме вече правеха изобацията Crazy Мъжа ми се ядоса и ги караше да я бутат, но после решихме че може би е по-добе понеже сме отгоре на един хълм и вероятно ще духат хали през зимата. Та сега сме решили само перилата да са по-засукани от ковано желязо. Иначе не се притеснявай, всяко нещо с времето си, важното е, че вече сте новодомци Heart Eyes

Мерси за идейките за подаръка, ще мисля още, утре ще се разходя до центъра да проверя подлеза до президентството и също има един магазин на Пиротска от който съм купувала много успешен подарък за чужденци пак, ама те пиеха алкохол, тези сега не пият Grinning Та трябва да мисля друго. Подаръка който купих преди от там беше една двойна кутия за вино, с дърворезба - 2 рози и надпис България, във всяка част на кутията сложих по една нашенска покривка - в едната част бяла и добавих бяло вино, в другата червена покривка с червено вино. Много се хареса Peace Утре ще му мисля. Бодливка ,пожелавам ти догодина с мъжо да сте на почивка с децата /или без тях/ в чужбинско Hug Аз отивам сега на гости на една приятелка мароканка ,с която се сприятелихме на езиков курс в Испания. Живях там една година, но си останахме близки приятелки, та гледаме поне веднъж годишно да си ходим на гости. Миналата година й намериха рак на гърдата точно когато бях при нея в Испания, сега като мина химио и радиотерапията ще правят сватбата, която иначе трябваше да бъде през май тази година. Така че през март живот и здраве съм на сватба там, казват че било много впечатляващо, сигурна съм че ще е така, ама мойта приятелка ме гласи и за шаферка, та не знам какво ще да е точно Laughing Сега отиваме двете с нея и още една приятелка да проучим къде да е сватбата и всички ритуали преди това и да си поживеем малко, че наистина мина горката през ада тази година и има нужда да се видим и да поотпусне малко.

Неда ,какво гледахте?

За пастата, ненедент редувам с вадемекум розов, от време на време каквото има в аптеката взимам. Гледам да е без флуор по принцип. И аз мисля да ги водя на зъболекар моите скоро, не за друго, ами да свикват. А вашите на очен лекар водихте ли ги вече? Чух че било добре да се заведат децата към 3-годишна възраст newsm78

Петенце, тя и баклавата си е турска Laughing Ама освен да им забъркам едно мляко с ориз, друг бъларски десерт не мога да се сетя newsm78

# 253
  • София
mishlentze гледахме "Бабината питка" с участие на Мими Иванова/лисичката/, не беше класическата приказка. Добре че оправихме с теб фекалните проблеми, че ос...ме темата. Embarassed
Сещам се за халва и едно сладко от рози, което също действа разхлабващо. Ако не го харесат мароканците го върни на мишките. hahaha Шегата на страна, продават го в малки красиви прозрачни бурканчета отпред със снимка на рози, тематично се връзва с нашата страна.
petenceto казват, че буквата К е с магнетична сила, та няма лошо- прекрасно решение за заряд, а третото може да е Неда/кратко ,ясно и съдържателно/  Joy. М/у другото бебката е страхотна - имате ли вече кандидати или да подаваме заявка. Peace
Бодливка, гледката е страхотна, дано скоро оправят този лифт.

# 254
Неда, разсмя ме искрено, викаш да одрискам и мароканците Joy Сега се сетих, че съм носила от това сладко от рози в Испания на познати по поръчка, може да потърся, права си Heart Eyes Не знаех, че има слабителен ефект. Бай дъ уей днес Ники си хапна халвичка, може да му дойде добре Joy

Извинявам се на всички, че оспамихме с фекални проблеми темата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт