1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 874
  • 285
  •   1
Отговори
# 15
[desi], и Стефан използва името си вместо 'мен" и 'аз'. Не знаех, че е проблем.  Confused Според мен тези неща си идват с времето, когато децата си усъвършенстват говора. Другото, което забелязах е, че не може да членува новонаучени от него думи.

# 16
Анту, едва ли е проблем - ако детето ти е общително и говори много едва ли е нещо което трябва да те притеснява.
А и много деца не са научени да не говорят в 3то лице - а не че имат проблем. Аз съм виждала много майки примерно делят бонбони и казват Едно за Мама, едно за Стефан, а не едно за мен, едно за теб. Или примерно като ти бърка в чантата да му кажеш - не пипай, това е чантата на Мама, вместо - това е моята чанта. Или примерно да му кажеш, че това е играчката на Стефан, а не твоята играчка.
Докато 2 годишното дете се приема за нормално да говори в 3то лице, за 3 годишното което говори така, това е вече някакъв много тревожен знак за проблем. Но неможеш да очакваш от дете на което говориш така, да се научи от самосебе си да говори правилно - в такива случаи проблема не е в детето  Laughing А и имаме време до 3 годинки - много ще ни се променят децата дотогава. Ти просто си го поправяй като каже "Дай на Стефан" - "Дай на мен" (или дай ми)
За членуването мисля, че е още рано, не съм много наясно - поне на английски им е рано да членуват. Това което се прави е да се повтаря изречението вярно след детето - примерно като каже - Самолет лети, да му кажеш - Точно така, самолета лети.

# 17
Виж ти, хич не се бях замисляла.  Shocked В действителност казвам 'това е на мама, това е на Стефко'.  ooooh! От днес сменям тактиката, много ти благодаря!   bouquet За членуването му казвам, когато трябва.
А вчера прасна много интересно множествено число на думата "мляко" - децата в яслата изпили всичките МЛЯКИ (или млякита, не помня много).  Joy  Joy  Joy

# 18
Хехе, много са сладки като говорят така Simple Smile

И ние имаме бисери - примерно като казва мое- моя и т.н.  (main -  "майн" на английкски) си е измислил думичка между тази на БГ и на Англ. МАЙНА Simple Smile
Понеже неможе да казва "Ф" и го заменя с "П" говори много смешно - Five (файв) казва като Пайп (това е тръба  Joy) Fish (фиш) произнася ПИШ  Joy

# 19

Орхидейке, а вие държите ли още фронта?

ЪЪЪ държиме го яко  не ще да се отказва   сутрин и вечер даже ми вика ДАЙ ЦУНКАМ ЦИЦИТЕ .МНОГОЗ БИЧАМ ТЕЗИ ЦИЦИ ПАПАМ ИМА КУСНО МЛЯКО Embarassedна  въпроса до кога тя ааааааа(и върти глава) до после hahaha Joy

# 20
# 21
Едно бързо включване от мен.Заглавието е чудесно Grinning Ние сме добре,нямахме нет една седмица затова съвсем се затрих.А и нямам секунда време вече.Слизам от колата след работа и майка ми ми връчва Християна и така.......Нещо взех да си мисля че се нагърбих с много тежка задача Tired
Ние проблеми на тема говорене нямаме,даже толкова се е усъвършенствала,че на моменти се чудя откъде и идват бисерите.Един от днес (то не е смешно,ама..) Ровичка се нещо в пясъка,съседчето идва до нея и тя му казва "пепи,ти се махни от мен иди на улицата да те сгази една кола" ooooh! #Crazy Shocked Потънах в дън земя ви казвам,майката на детето там до тях беше.Възмути се жената,каза и че не се говори така,ама нашта хич не я отрази Blush
И такива ми ти работи....

# 22
Дес,вярно не е хубаво така да се говори,но детето още не знае какво е това да те сгази кола Wink

Neda как е Камен,много малко пишеш-немаш време а?!
[desi] права си,аз на Ади й казвам винаги-Това не е твое,или това е мое.Или като влиза в стаят леля си й казвам:Излез мамо това не е нашата стая.Но и тя си казва искам в нашата стая.
По принцип тя много рано проговори и сега такива изречения прави ooooh!
Днес ми се обажда по телефона и ми вика:Мамо аз ядох баничката дет ти ми я остави,ама мамо много вкусна беше тя.

И аз да кажа бисерче на Ади.
Предната седмица бяхме в майка ми и аз слага мда вечеряме,Ади идва при мен в кухнята и пита:
Мамо ,кой тропа отгоре,каджето ми ли?
А аз така Shocked
На две години ми говори за гаджета #Crazy
Аз тая дума не съм я казвала в къщи.

# 23
Виж ти, хич не се бях замисляла.  Shocked В действителност казвам 'това е на мама, това е на Стефко'.  ooooh! От днес сменям тактиката, много ти благодаря!   bouquet За членуването му казвам, когато трябва.

Леле .. и аз правя точно същата грешка  Embarassed и не съм се замисляла даже...
Все казвам :" и на Мими ябълка" или  "ето я мама , мама се върна от работа "  и т.н.  Embarassed Rolling Eyes Ще си взема бележка и аз оттук нататък  Sick
А инъче сме научили кое е ляво и дясно краче , ръка..но ги бърка понякога...и числата само до 3...ама и тях ги бъркаме понякога... Embarassed
А нощем не се напикаваме , ама по веднъж я изпишквам (когато се разбуди през нощта) Онзи ден не се разбуди нощем и не се изпишкахме - и после видях че се е напишкала в леглото... Ама аз  постилам от тези хартиените постелки (дето в родилното искаха да постиламе на леглата си ) и така пазя леглото  Wink

# 24
Мимито & Светла и аз постилам от тези чаршавчета,но много перем ако се напикава.
Така или иначе аз пускам през ден   по едно бяло и по едно цветно пране и да ти кажа много е това.Пера само нашите дрехи/на тримата/

# 25
  • София
"пепи,ти се махни от мен иди на улицата да те сгази една кола" ooooh! #Crazy Shocked И такива ми ти работи....
hahaha Joy ох Дес, умрях си от смях  Laughing (и мъжа ми се смя дори!) А пък жената какво се сърди - само някоя неопитна майка би се разсърдила на това!

И Вики има смехории, тя пък примерно понякога обърква словореда и е казвала "вземи го сиGrinning И родовете понякога, примерно: "ние двете с тати ...'
Ами, нормално е вече да чуваме думи, на които не сме ги учили ние0 отвсякъде запаметяват вече, примерно чувала съм Вики да си играе с куклата и да й казва: 'ох Мими, колко си смотана' - това със сигурност не е от нас  Simple Smile

# 26
[desi], много свежарски звучиш! Радвам се да те видя да пишеш тук.
За пампите сме, като вас. Сега поръчахме стълбичка със седалка за тоалетната...това му се видя интересно. За говоренето - сме по-зле май. Не съм сиурна, че знае 400 думи.  Grinning

# 27
  • София
а, и аз това щях да питам [desi] - ама вие броите ли ги думите, та знаете и бройка? Много 'багер'  ми се струва това бре! Може би защото Вики си е по-приказлива отдавна, та затова не съм й се впрягала  newsm78

# 28
Броях първите 15  Embarassed думи. Сега не го броя, ама определено не са толкова колкото ми се иска... Аз имам детенце което проговори на 4 годинки, затова малко съм вманиачена какво трябва да могат да правят и колко да говорят на определена възраст.... постоянно си сверявам"часовника" със терапевтите за това и постоянно питам за това как се стимулира, онова как се научава... Embarassed Embarassed Embarassed не ми обръщайте внимание много  Embarassed
Сега в момента закусва и говори така "Ти рейнин атсайд" (see raining outside), Кек финиш(cake is finish),  Кек бая лякар (това е наполовина развален английски, наполовина развален африканс) - много било вкусно  Joy

# 29
Деси, мани го това "да те сгази кола" - безобидно е.  Laughing Аз какво да кажа Стефан снощи като повтаряше "гати кола (хола)"  newsm78 Не знам в какъв смисъл го каза, не съм сигурна какво каза, но така звучеше и го повтаряше доста. Може ние с баща му да сме се изпуснали нещо, уж внимаваме как говорим пред децата. Embarassed
А днес сутринта Мацо се катери нещо по леглата и Стефан го напътства: "Дигай дупето, дигай, дигай!"  hahaha
[desi], и на фариканс ли има дума "бая"? И значи "много"?  Shocked Всъщност аз май не знам къде живеете...  Blush  Blush  Blush

Общи условия

Активация на акаунт