1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 894
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Дес, радвам  се, че я издирихте най-накрая вашата докторка Rolling Eyes Дано подейства бързо биопарокса Praynig

Пепито, дано бързо отмине  икашлицата и от другата седмица да сте готови за ясла Praynig

Аз моите от една страна не искам да ги давам отново понеже вкъщи ми се заържаха здрави, но от друга страна вкъщи едвам се търпи вече всички сме луднали и е едно надговаряне и крещене нон стоп, едвам ми издържат нервичките и раздавам от "специалното бойче" - лаф на Ели, на поразия. То една минута няма спокойствие, хора Crazy Откакто станат започват да плещят, та докато заспят, един през друг говорят. И с бавачката или с баща им като искаме нещо да си кажем се опитваме да надвикаме и двамата ooooh! А те само се дразнят и крещят един по друг.

Като седна да ям/рядко ми се случва да успея/ имам чувството че ми броят всяка лъжица. Веднага се настаняват на масата до мен и започват да ми се бутат в чинията и в чашата и да искат и те, дори и до преди 1 минута да са яли. Днес например имаше една намазана филия с масло, бавачката им беше нарязала, цяла сутрин никой не й обръща внимание, викам чакай да я хапна с малко чубрица. Ей като видяха тия диванета че ям и те да не пропуснат, сбиха се за двата залъка, та вакрая хем не ядох, хем още филии мазах, натъпкаха се с по една цяла филия, хем бяха закусвали преди 1 час Rolling Eyes Ужаас ви казвам Tired

Днеска пък Ники на връщане от разходката пуснал в гащите малко и като идва при мен в стаята и си сяда нашия на леглото да се гушкаме Twisted Evil Излетя с 200, после бавачката го къпа и Ели дойде при мен, след малко се чува смях и пристигат с бавачката, Ники й казал - айде, пикльото отива при мама Joy

Закупих си клеевата тинктура, пише че е 30%, ще давам по твоята схема, Дес, от утре почвам. И коластрата и витамините няма да ги спирам също.

А днес ми дойде музата да ги премеря, Ники е 99 см и 15,600, Ели 1 метър и 15,200. Вашите мерили ли сте ги скоро?

Днес се замислих и за количествата бонбони, които изяждат децата ми дневно. Blush Да ви кажа на ден по едно пакетче желирани си омитат или по едно маоам, ще взема от утре да им купувам по-норядко, че нещо като задължителна покъпка при ходене до магазина са ни станали Sad Направо днес в магазина докато не им купих бонбони не мирясаха, а и продавачката им ги набута в ръцете и докато не ги взеха не ги остави #2gunfire Ще избягвам вече да пазарувам оттам и ще гледам да въведа ред и о-норядко да купувам такива деликатеси Rolling Eyes Иначе не мога да ес оплача, хапват си всичко децата и плодове и зеленчуци сурови много обичат, но с тези бонбони не мога нещо да изляза наглава Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 22:37 от mishlentze

# 76
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро! Hug

Пепито
, как мина разходката със Зара??? Laughing

Дес , дано да мине с Биопарокс и не се налага да даваш АБ на Вяра! Praynig Малката как е , (май беше споменала , че тя повече кашля  newsm78)??

lika, дано с новото лекарство да преборите хремата! Hug

Анту, не се притеснявай , ще се справят хората щом се наемат да го вземат (а и ти им имаш доверие -щом го пускаш с тях  Wink) ! Hug Бързо оздравяване на малките мъже! Praynig

Петенце , къде се изгуби??? newsm78

mishlentze, радвам се ,че всичко е минало и Ники е добре!! HugКакво е това "специално бойче"  newsm78  Joy Joy Joy
За бонбоните и Калоян  ги обича и долу-горе и неговата дневна дажба е такава  Mr. Green
Аз също давам клеева тинктура , коластра и зелена енергия (от два дни де )+ витамини , ноо.... от вторник сме си в къщи с бронхит и колкото да не ми се искаше ще дам днес и АБ -кашля , че чак въздух не може да си поеме и то през нощта  Cry, през деня все едно не е болен newsm78 Вчера след обяда му направих ме една инхалация с Вентолин  и имаше добър ефект , но той не спря да реве и да блъска , та май няма да повторя  Cry
За размерите -в понеделник сестрата в яслата каза , че ги е теглила -17.300 бил , а за височината преди 2 месеца беше 100см.!

# 77
Моя мъник е 10.200кг и 87см.
за бонбоните - и моите деца си умират за тях, ама са им много рядко удоволствие. Обикновено им давам фъстъци или сушени плодове.
Вивка, за инхалциите с вентолина - колкото повече детето се дере и реве - толкова повече лекарство влиза в дробовете. Дори малките бебета ги дразнят и стискат за да реват докато са с маските. Ако не реве - нищо няма да влезе в дробчетата. На тая възраст неможеш да ги накараш волево да вдишат дълбоко и продължително. Това единствено става ако се "дере"(не да скимти ревейки)
за болестите да чукна на дърво - моите мъници не боледуват. Винаги са сополиви като са на градина, ама аз вече това не го броя за болест.  Embarassed и не го и лекувам. От време на време някой го заболява ухото и вдига Т и я сваляме с парацетамол и чакам да им мине от само себе си. За сметка на това съм абонат на спешно отделение  Embarassed
Иначе много обичат да пият лекарства /сигурно щото не им се случва/ - имаме шише с медовина в хладилника и редовно им даваме  Joy

# 78
  • София
Привет и от мен, не остава време за форума, ей!
Аз пак съм пред дилема дали да загърбим яслата и да го метна моя в градината  newsm78 - големи бебета са останали и вместо да дава напред и нагоре е почнал да си лапа ръцете. Много са сладички бебетата , но не спират да реват. Освен това ако остане в тая група май ще тръгнат на у-ще на близо 8 г. - някой на ясно ли е колко групи са в градината?
Много ме ядоса и факта, че някой заможен "загрижен" родител е дарил телевизор, та сега събират по 60 лв.от родител да вземели стойка, ДВД, дискове, кабелна и т.н. В цял свят отричат ранното гледане на ТВ, но тук само и само да им е по-лесно ...и без друго не ги извеждат, сега съвсем. Не съм човек на крайностите и приемам Твгледането за нормално, но не вярвам да спазват някакво разумно максимално време - ще им бръмчи над главите по цял ден. Мразя да нямам право на избор. Подозирам, че затова са "забравили" да ме поканят на родителската среща. Как е във вашите групи?
Камето беше страшно неспокоен тази нощ - нищо чудно да се присъединим към отбора на болните. Може ли да са зъби? newsm78 То рева през 1 час, то се мята, то страшно чудо беше.
И да подсетя, майчета, тече записване за профилактични мамографски безплатни прегледи. Възползвате се!    Hug

# 79
  • Варна
Привееет! Отдавна не съм писала, но се надявам да не сте ме забравили.някой май беше го казал преди време Mr. Green

Ще се опитам утре и вдругиден да вляза за повече време в темата и да ви попрочета. Hug

Ние сме добре. Аз и мъжът на работа, дребчо на ясли, баткото на училище. Само да сме здрави.

# 80
Vivka, тука съм още  Mr. Green

Нямах много време и сега набързо ви прочетох. Поздрави на всички дечица и майки, болничките оздравявайте бързо  Hug Heart Eyes

утре пак ще пиша

# 81
  • там където ме зове сърцето!!!
Петенцето , то не остана , та затова се замислих къде си ?? Hug

Иначе много обичат да пият лекарства /сигурно щото не им се случва/ - имаме шише с медовина в хладилника и редовно им даваме  Joy
Joy Joy
Сещам се едно време щерката(4-5-6 годишна) като симулираше (за да и дам лекарства) , че я боли ту глава , ту стомах и давах вълшебно хапче -Вит.С и всичко и минаваше почти веднага след като го изпие ! Laughing
Деси, знам , че е  най-добре  като се правят инхалации да реве , и не това ме притеснява  Cry, борбата ( той разглоби всички маркучи  , едва задържах и апарата да не падне  )и най-вече ужасът, който виждах в очите му (според психоложката трябва  да избягваме максимално стреса )!Затова и в се чудех какво да правя ! Sad

Neda, дано Камен не се присъедини към болните  Praynig !Имате ли още зъби , които не са избили???Калоян също доста  плачеше и се мяташе като му избиваха последните кътници и то тези отдолу !В нашата група също има ТВ , кабелна , ДВД-та с детски филмчета , но не гледат много !Даже ми се струва , че го пускат след ставане на децата отследобеден  сън -сутрин почти не остава време! Wink

sea woman, драго ми е да те "видя"! Hug

# 82
  • Варна
За хапчетата ли говоритеее? Laughing  Александър е фен, често го боли "кръста", като се държи за корема. Нашите хапчета са тик-так-белите. Веднага ни минава. Laughing

# 83
  • София
VIVKA Ками има 10 зъба , вашите колко на брой са? А пари събирате ли за групата и по колко?
Взех го с хрема от ясла, два дни беше без сопол. ooooh!

# 84
  • София
Неда, Вики отдавна има 20 зъба - пълен набор  Simple Smile Значи може и от зъби да се е мятал малкия (и аз сега съм на вълнА зъби със Сашко  Tired).
А за яслата/градината - мисля, че отдавна си говорихме - това е и мойта болка. Като гледам как е тръгнало Вики ще завърши средното си образование почти на 21 години  Crazy  Tired Ама нали все набора гледат! Ти нали знаеш, че няма как Ками да го вземат 1 група в градината (щото е набор 2006, а сега там влизат само 2005-та). Поне в Сф е така (пък и сега с И-нет класирането - няма как да се скатаеш), но в по- малките градове може и да се премине по-отрано в градина (питала съм специално за Вики в Ботевград, примерно, сега веднага я взимат в градината). Но ако имаш вариант да го дадеш на градина, мое мнение е, че е по-добре 'да се бута' с големите, отколкото да 'скимти' с малките  newsm78
И в нашата ясла има ТВ - един приемник за 4-5 групи, и на мен ми се ще по-малко да гледат ТВ, ама на лелките като им е по-лесно - така!
[desi], ама ти алкохолец ли има даваш, вече!  Mr. Green
За бонбоните - особено желираните - всички деца са им фенове май, и Вики изяжда по 1 пликче Харибо след ясла - няма как, като гледа другите деца. Тук в нашия парк на всички дечица щом проядат им се купуват много странични храни (аз им викам - 'боклуци'  Embarassed) - непрекъснато се мотаят пликове с царевични пръчки, солети, близалки  Sick, снаксове, чипсове, бонбони, шоколадчета и т.н. Чула съм, че в чужбина майките нямат така навика да купуват такива неща и да дават на дечицата им по парковете - я кажете, мами, какви са ви наблюденията?

# 85
galita,аз никога не съм носила храна навън за Адито.Така съм научена от моя баща/бог да го прости/.И до ден днешен храна не изнасям от къщи.
Анджела обича само Милкинис или Киндерчета,също шок. яйце или кексчета.Нищо друго не си харесва в магазина.Бонбони желирани или бонбон не давам.От бонибона повръща,а желираните ме е страх да не се задави с тях.
Днес да ви разказвам каква сценка ми изигра Ади.
Слагам масата за да закусваме и й казвам да искара салфетки.Тя отваря шкафа и ми вика:'Кой бра /прибра/ това тука,а?Питам,кой бра ,а? /салфетника/
А пък той един смотан пласмасов на баба й и аз се опивам всячески да го разкарам,съм го захвърлила ама тя го намери.
VIVKA разходките със Зара са много добре.Вчера излизаме  и Ади бяга на пред,а аз се провиквам да внимава да не изкочи на шосето и в този момент срещам една колежка и тя ми вика:Пускай кучето и иди хвани детето за ръка. Пък аз й отговарям "А как тъй ние толкова пари дадохне за туй куче"
И днес цял ден ме бъзъкат на работа.
Ади иска вече тя да пазари в магазина.Аз да съм стояла със Зара пред магазина,а да съм й дадяла пари тя да пазари.Днес така и направихме.Но толкова много неща си напазарила нашта хубосница,а мойто мляко забравила,че се връща.

И един виц който ми каза колежка:
Един полицай влиза в аптека,гледа много хора и се прережда.
"20 презерватива за службата"
Дядото който бил на ред казал:"До сега ни бихте,ся ша на ебете"
А една девойка се обадила"Поне  ще ни пазят от забременяване"
Бабата на края на опашката попитала"Чадо,по къщята ли ще ходите или в службата да идваме?
 Joy Joy Joy

# 86
mishlentze, радвам се ,че всичко е минало и Ники е добре!! HugКакво е това "специално бойче"  newsm78  Joy Joy Joy
За бонбоните и Калоян  ги обича и долу-горе и неговата дневна дажба е такава  Mr. Green
Аз също давам клеева тинктура , коластра и зелена енергия (от два дни де )+ витамини , ноо.... от вторник сме си в къщи с бронхит и колкото да не ми се искаше ще дам днес и АБ -кашля , че чак въздух не може да си поеме и то през нощта  Cry, през деня все едно не е болен newsm78 Вчера след обяда му направих ме една инхалация с Вентолин  и имаше добър ефект , но той не спря да реве и да блъска , та май няма да повторя  Cry
За размерите -в понеделник сестрата в яслата каза , че ги е теглила -17.300 бил , а за височината преди 2 месеца беше 100см.!

Вивка, дано бързо се оправи детето, и моя ми прави пристъпи нощем като е болен и знам за какво говориш. Последно му взех от тези волуматик уредите за вентолина и той също е на спрей. Пръска се през волуматика 1 път и детето диша дълбоко 10-тина пъти. Според алерголожката му спрея вентолин бил много по-добър от другия, ама не знам и аз вече Rolling Eyes

Аз имам от зелената енергия също, но си я пия само аз като ми вземат съвсем огъня децата или като станат много ано сутринта, та да ми дойде енергията. Децата имам чувството, че ги превъзбуда, а моите и без това са диви и двечките, та няма нужда повече и го спрях Laughing

И понеже питаш за специалното бойче - Елена така го е кръстила, иначе по народному си е чисто плясване по дупето, ама напоследък трудно ги нацелвам, много опитни са станали в бягането Laughing

Да ви кажа честно май повече заплашвам напоследък и предупреждавам отколкото да посягам, ама ми се случва, де.

Онзе ден бавачката и Ели ходили н разходка, докато сме били на операцията и влезли да се купи бавачката кафе от магазина и я питала пред продавачката дали иска сокче - не, кифличка - не, бонбонки- не, и тогава я питала какво иска, а нашата хитруша се ухилила и казала че иска от специалното бойче Joy Естествео на излизане от магазина започнала да иска всичко...

Друг път пък искала да вземе една бутилка вода отнякъде и бавачката й казала, че не е нейна, а тя заявила че си е нейна, бавачката я питала къде пише и тя взела бутилката и показала етикета и прочела - Вода Ена /Ники все още й вика Ена и тя така се самоидентифицира/ Crazy

Неда, в нашето ОДЗ нямаме избор - никой преди да навърши 3 не може да мине в следващата група, а сменянето на групите е само веднъж годишно, така че ще си налягаме парцалите още една година искане не искаме. Моите така и така си боледуват, та явно е тази година няма да се задържат там и без това, а пък вече в групите на градината пише, че отсаствия се приемат само по основателни причини и май наистина е по-добре да си изкарат болестите сега, пък се надявам догодина вече а е отминал този кошмарен период вече Rolling Eyes

За парите в групата - миналата година събирахме по 50, предната година пак са събирали по 50, имаше една майка  с дете февруарче и сеи бяха отвисяли 2 години в яслата, та тя ме осведоми. Тази година сигурно пак по толкоз ще събират. Но много боледували децата и сега даже са събрали 7-8 деца от двете групи заедно, толкова малко посещаемост имало #Crazy Та и родителската ни я бавят, като ходих да питам при старшата ми казаха, че ще ми се обадят newsm78

Моите днес ги водих в зоопарка и си изкарахме чудно, само дето този път тигъра ни дебна все едно плячка дебнеше и падна едно скачане по решетките, та си изкарахме ангелите, но пък видяхме маймуните и отново са впечатлени от червените им задници, барем вземат да научат що е то червено ,че ми писна да обяснявам вече Rolling Eyes Моите цветовете никак не ги познават да ви призная, вашите познават ли поне по 1 цвят вече без да налучкват?

Пепито, вица си го бива Laughing

# 87
mishlentze Ади не познава цветовете,постоянно ме пита но не ги познава.
Забравих да пиша преди 1 седмица мерих Адито 1 метър и не повярвам,а майка ми каза че защо да не е 1 метър.Сега като чета ,значи не греша.За кг- 16 кг е  с някоя дрешка.

# 88
  • София
Ох, разбира се,че и нашите зъби са общо 20. Толкова съм уморена, че ги записах както ги броих от долу. Плаша се напоследък от себе си. ooooh!
Ками използва като думи всички цветове и пита, но не ги различава, налучква и често бърка.
На мен ми казаха, че може на 2,8 г. да отиде в група, но не съм сигурна в източника.
С тези наши януарчета се оказва,че ще почнат у-ще на 7,8 г., така ли?

# 89
Редно или не - Борил го ограничаваме в ежедневието от към бонбони и други "екстри".
Купили сме много малки пакетчета желирани бонбони - примерно 5-6 да са вътре и така спасяваме положението, когато е много напечено. Или даваме в особено заслужени моменти. Понякога и черен шоколад или сладолед от някакъв плод. Единственото, което никога не му отказвам са плодове...хм, значи и сладоледа не би трябвало да му отказвам...ще си взема бележка за щастие на дребното.  Laughing ...
Ако ходим обаче някъде с приятели или пък на гости (или имаме)  - му е разрешено всичко. Или почти. Wink Също му даваме 2-4 пълнозърнеси бисквити с ябълки и стафиди.

Изключение е наистина при нас някой малчо да яде на площадката. Което на мен много ми харесва. Иначе трябва да препускаме да купим нещо и на Борил.

За цветовете. Преди няколко месеца го карах да ми дава еди какъв си цвят кола. Каза ги без грешка. Сега не се занимаваме редовно с цветове и той понякога си измишльотка, като го питам, за да го оставя на мира. Иначе казва "виж, розово цвете" , знае червен и зелен светофар и т.н. Но все си мисля, че им е рано да ги разпознават отлично.  Rolling Eyes

Винаги са сополиви като са на градина, ама аз вече това не го броя за болест.  Embarassed и не го и лекувам. От време на време някой го заболява ухото и вдига Т и я сваляме с парацетамол и чакам да им мине от само себе си.
И ние така. Ходи ли на забавачка е все сополив и кашля. Просто е неизбежно на тази възраст. Добре че тук не ги връщат за такива неща. Иначе въобще няма да ходи сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт