Есента е вече тук, АПРИЛче все прави нещо напук

• 13 723
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
Татянка, когато Рая се оправяше от вируса с разстройството беше по същия начин. Около седмица след спирането на разстройството като се изхождаше имаше и кашесто и нормално. Лекарката която я лекува ни предупреди, че трябвало повечко време докато се регулира стомахчето и ни посъветва да внимаваме с храната поне седмица-две след спиране на диетата

# 136
И аз така знам, че поне седмица-две трябва да продължи диетата, но не винаги го спазвам  Blush

# 137
  • София
На Вальо са му винаги кашести и меки (аките), ако станат твърди, значи върви към обезводняване.

Татянка, ако малката изглежда и се чувства добре, не виждам смисъл да се притесняваш. Ти най-добре си я усещаш. Тук нашето педи препоръчва разни капки и таблетки с лактобацили за по-продължителни стомашни проблеми, но някак не мога да преценя доколко имат ефект.

А Валката хич не се подобрява, все така му е лошо и даже преди малко почна да кашля и да му хрипти носа. Нещо взех да се притеснявам, че май е доста по-сериозно от стомашен вирус, или пък го тръшват няколко гадости наведнъж.  Sad

# 138
Добро утро, момичета  Hug

Слагам по едно ароматно капучино за всички и дано днешния ден е по-добър от вчерашния   bouquet

Ренка, миличкия Вальо. Пиши как е днес.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 08:49 от Nadeto

# 139
  • София
Добро утро!

На болничките пожелавам бързо възстановяване!

Момичета, как бихте ме посъветвали да постъпя? Знаете/ или не/, че Мати го приеха в градината по второ желание като в градината по първо/ намираща се под блока ни и тази, в която ходеше Лора/ останахме 3, а после и 4-ти чакащ цяло лято. Мати тръгна преди 2 седмици на градина и е много добре там/ да чукам на дърво/, плака само един ден, лелите са много добри и пр. С две думи - доволна съм за сега от нещата! И изведнъж се освобождава място в градината пред нас, първото дете не го заема, а мин.седмица се освобождава още едно! Следствие на това сега сме първи чакащ за там! Та въпроса ми е: как бихте постъпили, ако изведнъж ви приемат на по-удобното място- бихте ли си преместили детето?

# 140
  • София
Добро утро!

Наденце, мерси за капучинцето  Hug

Вени, каквото и решение да вземеш няма да знаеш какво изпускаш и какво печелиш. На твое място ще съм в същата чуденка. Настоящата ви градина много далече ли е от вас? Ако управата, персонала и базата са що годе добри - не бих го преместила, но ако градината пред блока ви, със сигурност знаеш, че е по-добра - ми мести го. Ако трябва преброй + и - за едната и другата градина и решавай, Милен какво мисли по въпроса? И пак ще кажа, дали ще вземеш правилното решение няма как да го знаеш.

За багажа в яслата - сега съм се сетила, че исках да отговаря на Смин - пи нас неудобното е не, че дрехите ги слагам в малък сак, а че всеки ден ми го дават и всяка сутрин обратно го връщам. Нямам достъп до шкафчетата, за да го подреждам и зареждам аз, всеки ден си нося до вкъщи пантофите, чистите и мръсните дрехи, на сутринта обратно, като сложа и дамската чанта и става весело  Crazy Ще поговоря тези дни като тръгне пак на ясла някакси да си улесня транспортирането от яслата до вкъщи, сега не мога да си позволя да пазарувам и 1 кг картофи, а отстрани изглежда, че идвам от Централна гара, не от детска градина  Crazy

# 141
  • София
Данче, градината пред нас се води по-елитна, в смисъл, че има басеин. Като база не мисля, че има разлика. Освен близостта, остават и сантиментите. Иначе като разстояние настоящата е на 4 трамвайни спирки, а сега дори трамвая не върви. Лошото е, че като го няма Милен да ни закара, става сложно, а той пътува! Ето този месец няма да го има сумарно повече от седмица! дано да пуснат трамвая вече!

# 142
Данче, при нас положението с багажа е същото, те са на втория етаж и гардеробчетата им също, а ние ги оставяме на първия и те ги качват горе и аз по този повод се шегувам, че поне не ми се налага да купувам втори чифт пантофи  Mr. Green

Вени, не знам какво да те посъветвам, освен да влезеш да потърсиш отзиви във форума от яслата и градината, защото все пак и занапред ще е там, където го запишеш. Вярно че, разстоянието е от огромно значение, но аз направих грешка или не, няма как да разбера  Thinking първо го приеха в една група, а аз на третия ден го преместих в другата група, за да е с неговия приятел заедно. Не са лоши госпожите, но не ги извеждат колкото другите, а предишната му група са постоянно навън, което аз то предпочитам, но пък иначе са готини. Така, че ти решаваш  Peace Може на едното място да са добри в едно, а на другото в друго, дано само да вземеш правилното решение.

# 143
  • София
И аз съм капучиното пред компютъра, а малкия наоколо разрушава  Mr. Green

Вени, прецени си всички ЗА и ПРОТИВ, както те е посъветвала Данчето, помисли къде имате повече приятели дечица, а и дали искате да преживеете наново периода с адаптация в новата ДЯ.

Данче, много смешно ми стана като си представих картинката- в едната ръка със сака, в другата носиш Стасик, и захапала найлоновото торбе с картофите... Само една кошница с плодове ти трябва на главата и ще е идилията пълна.  Laughing
На нас ни дават раниците с резервните дрехи само в петък, и то, ако ги искаш. Иначе, ако има нацапани, ти ги връщат в торбичка и ти на другия ден си носиш само каквото е нужно. Занеси найлонови торбички и говори с тях да ти слагат мръсните дрешки там, за да не мъкнеш целия сак.

А Валката не е много добре - покашля, текнаха му тази сутрин и едни чудни, зелени сополи; иначе тича и руши, но на всеки 5 минути спира и казва, че му е лошо и почва да преглъща  Cry после, като премине пристъпа, пак хуква и така...  Sick

# 144
Добро утро!

Данче, много кофти така, при нас си има шкафчета и затова не го отчитам като проблем носенето на много багаж, но ако трябваше всеки ден да го мъкна  Thinking
Наде, как е Стенли днес?  Praynig
Ренка, дано бързо се оправя Валката  Praynig
Вени, аз бих го преместила  Peace Най-хубавите ми спомени от детската градина са къпането в басейна и ледената пързалка  Crazy Но и това, че е близо си е от значение  Peace

След малко пак ще пиша...

# 145
  • София
Вени, така като разказваш и аз бих склонила на преместване, но все пак и какво ти е вътрешното усещане е от значение. Иначе и на нас яслата ни е 4 спирки и ходене пеша.

Ренка, зъбите са ми много слаби иначе са ми свободни и мога с тях да нося я картофки, я нещо друго  Mr. Green Онзи ден Ст точно картофи ми поръча да купя, казах му "ок, главата ми е свободна, мога да ги пренеса като ги сложа отгоре"  Mr. Green Иначе в сака съм сложила различни пликчета, въобще може да се реши този проблем, но не е типично за нашите географски ширини, знаеш, на почит са затрудненията и незаинтересованото отношение  #Cussing out

Наде, и аз питам - как е душанчо днес? За къпането имам идея-съвет - като го изкъпеш с хладка вода и свали Т - ок, но когато не я сваля, не продължавай с къпането - логиката ми - охлаждаш тялото насилствено и затова Т отново се повишава, а даже и повече от колкото преди банята.

# 146

Наде, как е Стенли днес?  Praynig

Малко по-добре, за сега май няма Т, но снощи пак имаше и то 38.5, затова колкото и да не исках почнахме АБ  Tired Не знам защо се чуствам като провалила се майка като се стигне до АБ  Confused Но само да се оправи, че милото се измъчи. Тази нощ спахме уж по-спокойто, че нямаше Т, но се будеше с писъци и не можехме да го успокоиме и казваше, че го боли гърлото и почна и да кашля  Tired

Данче, права си, точно затова охлаждам съвсем малко, да е приятно за стоене, но тя спада от водата, а после пак се дига, а и главата остава топла  newsm78 Много странно. Дано не се налага повече де, а и това ми го е казвал лекар  Rolling Eyes

Данче, вече си те представих с тия шалове увита като в Индия и с кошница на главата  Joy Joy Не че и на мен не ми се налага де, но сега нали с теб се подбъзикваме  Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 10:27 от Nadeto

# 147
  • Варна
Привет, момичета!
При мен големи неразбории...в същност както винаги. Още са ми дали заплатата, вече една седмица закъснение, дори не си прави труда да кога Twisted Evil Ще ходя на интервю днес, да видим какво щепредложат. Едната колежка излезе вм айчински, другата напусна. Ще имам нова колежка чак на 15ти, но пък се надявам да съм си заминала малко след това. Имаше и проблем със здравните осигуровки, но се оказа софтуерен и засега поне изписва, че имам права, но и аз не знам докога след като не внасят СО и здравни, той дори ДДС-то не внесъл за 3 м. ooooh!
Ники все така боледува, имаше стоматит за 2ри път...сега е на ДЯ, но дано изкара повчко време този. Макар, че днес му текна кръв от устата без причина, но да се е прехапал Praynig
Аз имам проблеми нон-стоп, няма лекар, който да съм отишла и да не е изскочило нещо по-сериозно. Смятайте как се почувствах,когато в една лаборатория ми казха, че нямам здравни права #Cussing out добре, че засега се туширапоне това.
С моичкия се караме постоянно, и така...чакам слънцетода огрее и моята улица..
Вени, аз веднага бих го преместила, все имаш години наред пред теб да го водиш във въпросната ДГ. Ники е на ДЯ доста далече от нас и адски неприятно. Аз имах възможност да го преместя но пак в ДЯ и то пак на разстояниеот нас, макар и по-близо и нямаше смисъл, но за ДГ държа да е в кварталната. Писна да се влачим с кола или автобуси!

# 148
Здравейте  Hug

Ох Рени, много ми стана мъ4но zа малкия бандит  Sad  Дано скоро се 4увства по добре  Praynig  Hug

Наде, и Стенли  Hug

Красе, а твой приятел как е след катастрофата? Стискам палци zа интервюто  Praynig

Мерси ви zа отговорите zа акото  Blush Тя ина4е е пуШка, и има въл4и глад. Ще я видя тия дни как Ще е и ако трябва Ще я водя на лекар. Все пак в Турция ходихме на басейн.... Thinking....да не би да е хванала някаква бактерия. ИмаШе там едно моми4енце с една година по малко, с памперс бански беШе в басейна дълго време (4ас), иzлиzаШе, пак влиzаШе, и то беz да й сменят банския  Sick Други малки деца пък голи ги пуснаха...... Милена не стоеШе дълго във водата, но това едва ли е критерии.  Thinking

СноЩи пералнята ни иzдаде багажа, та днес Ще трябва да купим нова  ooooh!

# 149
  • София
Здравейте!

Стискам палци на болничките да се оправят!

При нас положението е нормално, като изключим, че Тони се бие в яслата, ама снощи си поговорихме и дано да ме е разбрал, днес ще видим.

Вени - и аз трябваше да везма такова решение и премерих всички минуси и плюсове и сега е в новата ясла - лошото е че отново започва адаптационен период след близо 6м непрекъснато ходене, но може би е за добре.

При нас в яслата пък ги обличат в някякви си техни пижами, но въпреки това ме карат да нося и наши и не ми я връщат в петък и изобщо странни неща. Има ли и в други ясла да е така???
И друго ми е странно, защо правилата във всяка градина са толкова различни, не трябва ли да са еднакви навсякъде????

И още една питанка - Как научихте децата да си търкат зъбите, Тони ползва четка от 1г, но по-скоро смуче пастата, а не търка. Опитвам се да му покажа, но той категорично не иска. Показвам върху мен как трябва да прави и не и не .... Дайте някакъв съвет!!!

Общи условия

Активация на акаунт