Есента е вече тук, АПРИЛче все прави нещо напук

• 13 714
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Айде и аз на отчет. Завърнахме се вчера, но Емчо не беше добре и търчахме от самолета до Вита. Обзавел се е с отит след италианския вирус, който го събори последния ден.
Бяхме в Милано... Случихме на прекрасно есенно време и няколко дни обикаляхме из града и околностите му. Ще се отчета с малко снимки, да видите защо толкова ми хареса там Simple Smile
От Милано си купихме апарат aerosol за инхалации. Приятелите ни ни го препоръчаха. В Италия ни обясниха, че като се роди детето се купува такъв апарат и често педиатрите изписват инхалации - щом има сополи или кашлица започват с инхалациите. Дори, когато синът им имал симптоми за бронхопневмония лечението било инхлации по 10 пъти на ден, а не антибиотици. По принцип антибиотик се изписвал в много редки случаи и то само ако детето е в болница. На Емо му хареса и от вчера редовно правим процедури с новопридобития уред.

На всички болнички  Hug Hug Hug

# 181
Renkata,милият Вальо  Sad,бързичко да се оправя и да не се повтаря  Praynig И аз взимах спрайт за повръщането,пробвай  Confused

Добре съм,момичета!Благодаря   bouquet
Премина долу горе гаденето  Grinning,тоест все още го има ама от време на време  Grinning .Този месец ще разберем пола вече,защото предният път го видя гинеколожката,но не бе много сигурна и реши да не казва  Whistling  Mr. Green Ето ми го коремчето  Mr. Green,беше по надуто ама нещо спадна като започнах да хапвам кивитата  Rolling Eyes и честото ходене до wc

Дея-Мария е добре,подготвям я за бебето,беше на етап "Мими /така си казва тя/,не ще бебе "  Naughty "Мими бебе на мама",но сега започнахме да гледаме малките бебета и тя е супер впечатлена и вече иска  Grinning ,ама ме кара от сега да ходим да го взимаме  Mr. Green "Мими дала ам-ам на беби" /Мими щяла да дава за папкане на бебето  Mr. Green/  и "Мими ооо на беби" /тоест ще го гушка/
Все още ни е беден речника  Mr. Green
Не иска да ходи на градина,аз исках да я пращам защото мисля,че ще и е по интересно там,но тя не ще защото щели да я бият децата  Tired

Отгоре на всичко я е хванал голям срам,крие се зад мен ако някои иска да я закачи,не иска да я пипат  Rolling Eyes
Имам и проблем със страха,понеже гледа постоянно кучето Скруби ду/което както знаете го е страх от всичко/ и е решила ,че и нея я е страх от всичко и постоянно като види или чуе нещо по непозната и вика "Маме,Мими стах"

Има ли ги при някое друго дете нашите проблеми  Rolling Eyes И как се справяте  Rolling Eyes

ra4e ,добре дошли  Hug 

Искам да питам-всички ли ще поръчвате от тези сайтове  Rolling Eyes И аз мога ли евентуално да се включа само с 1-2 неща  newsm56

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 20:00 от Дея`

# 182
Дея, какво коремче видя  Laughing.
 Преди време бях писала за проблема със срама, но тогава никой не сподели да е минал през същото. От лятото се започна , ама страшно нещо. Не само криене зад мен, но и рев , особено от мъже. Даже като ходехме до пазара , през цялото време си криеше главата в количката, щото естествено щъкат хора около нас. На морето в ресторанта плачеше , защото я гледали.  Не беше виждала чичо си цяло лято и като дойде да гости се скъса от рев един час - сраам ме е , сраам ме е  ooooh! Сега не мога да кажа , че вече не се срамува, но определено е по-добре. Просто съветвам хората да не й обръщат внимание , докато свикне с тях.

Смин , сега поне оценяваме нощния сън. И на мен  повече от две години не ми се беше случвало да спя непробудно.

Краси, не хаби нерви, да сме живи и здрави наистина , пък другото минава и заминава.

Раче, искам снимки  Praynig А вече при вас ли си е Емо?
 За инхалациите знам , че не се прилагат на своя глава. Не знам дали е вярно , но можело да стане по-лошо, ако има някакви бактерии в гърлото да кажем и да отидат към дробовете. Има логика, но дали е така  newsm78.

Да ви разкажа  една случка днес - замествах една колежка в по-горен клас. През пет минути звъни някоя майка на детето си по телефона да го пита нещо. Направо полудях, направих забележка , че е редно да знаят кога е междучасие и тогава да звънят. Това добре, но 10 минути преди да свършат часовете звъни телефонът на един хубостник, говори нещо , става и тръгва. Била дошла майка му и той тръгвал. Е , много ми дойде и ги наприказвах едни, сигурно съм много гадна.
Нормално ли ви се струва тази майка да не може да изчака 10 минути . Не стига , че ми прекъсна часа , но и той въобще да не проумее , че това не е редно. Разбирам да е нещо спешно , извънредно, но това явно е практика. Защо така възпитаваме децата си не знам   Thinking. Или може би на мен ми се струва , че не е редно , знам ли вече и аз да не превъртях в тая работа.

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 22:11 от Mayflower

# 183
Дея, точно за теб си мислех днес, че отдавна не си писала  Laughing То не че аз съм писала скоро, де.

Аз днес най-накрая разгледах сайтовете (добре е, че ги сведохте само до 3  Crazy ) и си избрах първия. Много мислих и реших, че на Иво най-добре ще му дойде едно Лего. На плеймобил не вярвам да се застои дълго и да му привлече вниманието, той някак си не е фантазьор. Твърдо стъпил в реалния свят. Но архитектурата му се удава забележително добре, затова ще му вземем едно дупло с много части, да си строи неговите кули.

Ренка, Иво изкара през пролетта нещо подобно. После много дълго време не можеше да задържа храна, сосбено като се качи в кола. Натриевия цитрат помага, освен това лечебна хумана и най-важното - първите 24 часа храната трябва да е полутечна и кашеста (най-добре само хумана и преварена вода) и я даваш по 1-2 лъжички през 5 минути. Така стомахът я задържа най-добре и няма да се обезводни. Коремните болки ще отминат сами. Чайчето му го давай неподсладено и пак - по 1-2 лъжички през няколко минути. Свещичките против повръщане са не само ефиаксни, но и опасни. Казват се вомакур, аз ги взех, но като прочетох упътването ме достраша и не сложих нито една.

Туйто от мен, отивам да лягам.

# 184
  • Русе
Добро утро,

Дея, минавай по-често на отчет! Hug

Аз ползвам свещички Вомитусхийл (хомеопатични са май) за повръщане - и съм доволна. За Натриевия цитрат противоречиви мнения съм чела (сигурно е добър за електролитния баланс, но на Преслав, примерно, му се гадеше от него и ефекта беше по-скоро обратен - то и в листовката пишеше за гадене май  newsm78). Спрайт-а, ми харесва като идея, обаче... Sunglasses.
За болки в стомаха, ако кажете още илачи, ще е супер... Rolling Eyes. Тези стомашни вируси са мого коварни - Преслав ми се влачи миналата есен 2 месеца с "постинфекциозен гастроенетерит" - раздразнени черва, и най-малката настинка го удря в корема.  Sad

Тина, какъв е тоя ужас?!? Shocked Не е ли забранено да са с вкючени телефони в час? Naughty

Раче, чакаме снимките... Италия ми е слабост. Sunglasses

Лек ден от мен!

# 185
Добро утро, момичета   Hug

Дея, радвам се да те видя отново тук  Hug Ама къде го видя корема  newsm78 Много сладко ми звучат коментарите на дечицата за бъдещите бебенца   Heart Eyes Като разберете пола, да пишеш, че тук залози се правят  Mr. Green
Тина, ама това е безобразие  #Cussing out Тези майки са за бой, не го разбирам това нещо. На какво възпитават децата си не мога да разбера, че те са велики и никой не може да им каже какво да правят ли  ooooh!
За повръщането чух, че топла и обезгазирана кола също помагала, но не съм го пробвала, но това със спрайта ми звучи добре.
Юлче, кажи защо ти се сториха опасни, моля те  Rolling Eyes Не съм ги купувала, но да знам.
Аз май също клоня към легото, че сега имаме от Мега блокчетата и той строи кули, къщи и .... много се забавлява и ще му вземем май това  Thinking
Раче, добре дошли на родна земя  Hug Дано на Емо бързо да му мине и да му се радвате вече като сте си тук заедно  Heart Eyes Разказвай на дълго и на широко и снимкииииииии  Mr. Green

Момичета, как приспивате децата  newsm78 Стенли ляга и докато не дойда да му прочета или разкажа приказка не ме оставя на мира  Mr. Green ама вече ми се изчерпа репертоара, сега ще ходя да си взимам всички детски книжки от стария апартамент и ще имам доста за четене  Joy

Лек и успешен ден.

# 186
Наде, Кало заспива само като има някой при него или по-точно заспива като се гушка в мен или баща му на нашето легло и после го пренасяме на неговото, като докато заспи иска да му разказваме приказки, напоследък е фен на мечо пух и аз си измисля истории с мечо пух и той много се кефи Simple Smile Незнам кога ще доживея да си заспива в креватчето, но за мен е по-важно детето да е спокойно като заспива и мисля, че като му дойде времето няма да иска да се гуши и ще си заспива сам Simple Smile

# 187
  • Варна
Ники обикновено към 21.30 става махана баща си чао и отиваме да спим. Ляга гушва ме и заспива за 2-3 минути. Нарочно не чета приказки, то иначеотиде 2 часа заспиване.
Много ми е скучно нещо на работа, и заплата няма още....

# 188
Добро утро  Sunglasses

Милена от 2 дена си идва при нас когато се е наспала  Heart Eyes ...та сега ве4е трудно се иzлежаваме (камо ли други неЩа  WhistlingWink

Тя си zаспива сама. НаШият ритуал е да 4етем книжка (Наде, не ме питай колко книги имаме, трябва да снимам 4е не е zа вярване, ето миналата събота купихме 6 нови  Crazy ), после аz с нея пея песни4ка, с баЩа й пък каzват лека ноЩ на вси4ки плюШковци, едно по едно, гасим лампата, целувка, лека ноЩ  Wink Напоследък след това си хвърля вси4ките игра4ки от леглото и реве, но като отиваме и ги върнем в леглото, вси4ко е окей. После тя си прикаzва и пее докато zаспива  Wink Това може да отнеме цял 4ас.

И аз мога ли евентуално да се включа само с 1-2 неща  newsm56

ЗаЩо да не може пък?  Rolling Eyes

Иz4еzвам на ваксина  Confused

# 189
Здравейте!
Раче, чакаме снимки от Италия!
Я раздухай какво слагате в инхалатора, колко струва такова чудо и каква марка е.
Дея, направо каква е тази дъска, момиче?! Joy Я бързода порасва това коремче с едно здраво бебе вътре! Hug

Моля ви за мнение! Вчера ми казаха за кашлица да счупя няколко ореха, да ги сваря с люспи от лук в една тенджерка, да прецедя и с мед да му дам чай. И така аз направих тази отвара, дадох му 60 мл и след половин час се почна такава зверска кашлица цяла нощ, че повърна, Саш се изнесе в детската да спи, аз варих тенджера с лайка и сода, за да изпаряваме в стаята...изобщо беше някакъв кошмар. ooooh! Като започнеше да кашля по половин час не спираше и се мяташе....С майка ми говорихме и решихме, че най-вероянтно е направил реакция към меда.
Някой правил ли е такъв чай и може ли орехите да са направили белята?
Иначе е на Зинат от вчера, а установихме, че парацетамол не сваля нашата Т, затова сега вече само Нурофени и аналгини можем да ползваме.

# 190
Аги, Панадол май при никой не действа и то при висока Т. А Нурофена внимавай, защото може само на 8 ч да се дава, не по-често.
Течния аналгин също не е полезен, да не кажа, че е забранен за деца под 12г възраст.
Пробвай свещички на Ефералган, при нас действат и са в зависимост от възрастта на детето.
За кашлицата съм почти сигурна, че не е от меда, а по-скоро от орехите  Thinking

# 191
Аги, колко му е температурата?

# 192
Добър ден и от мен  Hug
Хубаво ми е като съм се наспала и навън пече слънце  Mr. Green
Ренка, златна си   bouquet Тъкмо си мислех как да направим с Алекс (мислех да го оставя на майка да го гледа), но ако е хубаво времето ще дойде с нас на концерт, той и без това слуша по-силно музика от мен, а и Таря не е Металика  Sunglasses Мдаа. имаш една бира от мен  Hug как е Валката?  Praynig

Раче, уелкъм бек, и аз чакам снимките от вас, но и чакам да се похвалиш с новинка за 2 чертички  Flutter

Деич, страшно тяло бре мадам, евала  Hug Естествено, че можеш да се включиш  Peace

Тина  Shocked Shocked Shocked После децата били такива или онакива, е как няма да са с такива родители  Close Twisted Evil

Наде, на цица  Mr. Green Но доскоро искаше да го гушкам, а сега държи да е на неговото легло (доста е здраво явно, издържа ни и двамата  Crazy Mr. Green)

Аги, не оставяш ли Тони поне малко да се справи с температура и т.н?  newsm78 В смисъл имунната му система да има малко работа и тя  Peace А за бабините илачи ...мноооого съм против, има достатъчно добри сиропи (билкови и не)  Peace

Ето и малко снимки от нас от последните дни.

# 193
  • София
Май при всеки е различно-Соня пък много добре се повлиява от Панадола, а пък свещичките Ефералган  почти не й действат. Rolling Eyes

Аги, нямам идея от какво е направил тази реакция - или от орехоте или от меда. Ял ли е досега такива неща?
Аз лекувам кашлицата на Соня с чай от дюлево семе. Иначе чисто билков сироп е Хустагил- само от мащерка . Пих го сега като бременна и съм много доволна.

Соня заспива сама, но преди това ни разкарава да й носим "прясна водичка", салфетка, че има сопол, после и се ака или пишка, после й се е отвило крачето и така, докато накрая заспи.
Сега откакто е на голямото легло редовно пристига при нас през нощта и казва, че се е наспала. намърдва се между нас и заспива моментално. Mr. Green
А да не говорим как ме стряска като изведнъж ми заговори до мен през нощта. Много безшумно се придвижва, но понякога кучето почва да я ръмжи. Mr. Green

Тина
, какви са тия ужаси дето разказваш. тия родители съвсем полудяха. Shocked

# 194
Мен помните ли ме:)
Главата ми бръмчи и не съм ви чела много. но ми липсвате.
Няма да ме има следващата седмица, затова  Рени ако не ме дочакаш ти желая едно много леко раждане с един прекрасен резултат на края.

По последните теми мога само да кажа - Шошка я мажа с Хустагил мас, защото сиропите трябва да и ги наливам насила и доста добре и се отразява. Още един глас давам за Спрайта при повръщане и добавям маслинки.

Общи условия

Активация на акаунт