Есента е вече тук, АПРИЛче все прави нещо напук

• 13 717
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аги, чая от орехи е единственото, с което си лекувам кашлица в последните 5-6 години, нищо друго не ми я облекчава. Аз не слагам мед и люспи от лук, з-то не обичам подсладен чай, а от вкуса на разварените люспи ми се гадеше - може и при Тони да е от това.
Аз пак да кажа, на Вальо веднага му се пресича кашлицата от сироп Синекод, само че вчера видях, че в листовката пише, че е за над 3г.  Thinking

Момчето ми днес е нов човек - не му е лошо и постоянно иска да папка. Чайчето от анасон определено се отрази добре.
Ей, да сте живи и здрави, че казахте за спрайта, де да знаех по-рано, ми си измъчих детето с тоя натриев цитрат, от който му се гадеше още повече.  Peace

Вальо си има нов ритуал за заспиване - нарежда си няколко коли до стената, бръмчи известно време, после ги завива да им е топло, но през 1-2 мин ги отвива да види, дали са още там  Mr. Green Обикновено към 10-тото отвиване и завиване заспива.  Laughing

Тина, това с телефоните в час винаги ме е побърквало. Close Аз не си позволявах никога да говоря по телефон, докато бях даскалче, не позволявах и на учениците си! А пък това, да ми излезе ученик от часа, щото майка му звъннала, че е отвън, просто никога няма да стане! Ако ще излизат - пишеш отсъствие задължително, дори и 2 мин да остават до края на часа; ти носиш отговорност за тея деца, и ако им се случи нещо по време на твоя час, познай кой ще си го отнесе  Wink И не им се давай на малките гадинки - ако веднъж видят, че минава номера, ще ти се качат на главата.  ooooh!

# 196
Ами днес не съм давала нищо температуросвалящо, понеже има 37,8, все пак не е висока. Но с 38,3, а вчера след следобедния съм с 39 малко ми дойде вповече и му дадох. Майка това и каза - в болницата пролетта за температурата парацетамоловите не са действали. Само нурофен му действа и ако качи мноого висока Т, давам Хексалгин. С тях няма  и нужда да се прекалява, понеже действат засега винаги. Чакам и Аб да задейства. Все пак да не го тъпча излишно с лекарства. Включвам сега Тусавит сироп, понеже е билков и смятам, че няма да му навреди.

Сварих му само орехи, без мед, малко захар му давам в него, но както и с Вени говорих, може би трябва по 1-2 лъжички, а не цяла чаша да изпива.

Слагам лайката на котлона да опарявам къщата с нея. Peace

# 197
Ренка, аз никога няма да позволя това да се случи в моя клас, но явно колежката не е успяла да се наложи. Но мен ме изумяват родителите . Слава богу , вече 4 випуска, все са били разбрани хора, с много малки изключения.
Днес друг проблем ми се стовари на главата, едно от най-кротките деца като изпадна в транс и започна да говори за Господ, как който не вярва ще изгори в пламъци, ще отиде в ада, трябва да се молим за избавление и някви такива  Shocked. И това го разказва на децата , които гледаха много стреснато. Намирисва ми на някаква секта и съм в ужас. Казах, че няма лошо да вярваш в Господ  и  ако искат родителите на съучениците й ще им разкажат и не е нужно тя да го прави. А тя направо крещейки заяви , че това било нейната мисия. Какво да правя? Цял ден гледам да я държа до мен , за да не доближава децата, но не мога физически само на това да разчитам. Естествено в училището няма психолог  Twisted Evil , а аз не съм специалист , за да знам как е най-правилно да постъпя. Ще говоря с техните, но явно и те са такива и как да им обясня , че това не е редно?! Много ме е страх да не повлияе на някое дете, а те са толкова невинни и е толкова лесно . А, и се молеше под баскетболния кош, казах и да си се моли в църквата , а не в училище. Много е страшно . Наистина приемам всякакви съвети, това ми се струва , че е най-трудната ситуация, с която трябва да се справя в работата ми досега. Имала съм една ученичка съботянка, евангелисти, но никога не съм ги виждала в тази светлина, няма такива крайности. Силно вярващи са , но никога не са говорили за това .

Аги, бързо да оздравява  Тони  Hug. Съвети не мога да ти дам , кое правилно , кое не, защото много вярвам на педито и каквото каже изпълнявам и е действало досега. Мъжът ми например като се разболее без антибиотик не може да мине, нямало е такъв случай. Лятото беше три дена с 40 градуса температура - аналгини, други разни -  не пада. Накрая пак АБ.  Чувствал , че няма да му издържи сърцето още един ден . Така че различни организми, в някои случаи е неизбежно и по-добрият вариант е по-сериозното лечение.

Ема утре се прибира и съм много , ама много щастлива. Толкова време не съм я виждала и нямам търпение да я настискам. Точно си говорихме вчера , че сега е времето да я научим да заспива сама. Защото сега ритуалът е ляга и  баба й да я гали , докато заспи, което може да е след един час. И мен беше започнала да ме кара, но сега вече било страшно според баба й. Ще пробвам метода на Татяна и дано се получи.

Енви не трябваше ли вече да се включи  newsm78, да ни поразкаже малко , снимки да покаже.

# 198
Ренка, Синекода не е ли за подтискане на кашлицата и не е ли вредно да се подтиска, нали уж това е реакция на организма, за да изхвърля секретите и да не се натрупват в дробовете?
На нас педиатърката ни го е изписвала, но с уговорка да се дава само в супер екстремни случаи, когато кашлицата е прекалено силна и пречи на детето да спи. Аз съм го давала само веднъж, но Кало тогава наистина беше зле. Не можеше да спи, тъкмо се унесе и се закашля и така милия не можеше да мигне, а беше супер изтощен ...

# 199
  • София
Какви са тия страхотии за Господ и такова държание - ужас какво ли ни очаква???? А за колко големи деца става въпрос, че нещо не съм разбрала?
Радвам се, че довечера ще си вземеш Ема и да я настискаш и от нас!

За спането - Тони си спи в неговата стая, но заспива само с мен, лежа до него без да приказвам около 20 мин и е готов. Е, преди това задължително има приказка, носене на играчките в леглото ит.н, но проблем ми е че преди 10 - 10.30 и дума не може да става за лягане!!!!

Наде, защо не се похвали, та днес щях да се задавя - закусвам си аз и чета сп. Моето дете и изведнъж една позната физиономия - голям сладур е Стенли.

Лек ден от мен!

# 200
Днес друг проблем ми се стовари на главата, едно от най-кротките деца като изпадна в транс и започна да говори за Господ, как който не вярва ще изгори в пламъци, ще отиде в ада, трябва да се молим за избавление и някви такива  Shocked. И това го разказва на децата , които гледаха много стреснато. Намирисва ми на някаква секта и съм в ужас. Казах, че няма лошо да вярваш в Господ  и  ако искат родителите на съучениците й ще им разкажат и не е нужно тя да го прави. А тя направо крещейки заяви , че това било нейната мисия. Какво да правя? Цял ден гледам да я държа до мен , за да не доближава децата, но не мога физически само на това да разчитам. Естествено в училището няма психолог  Twisted Evil , а аз не съм специалист , за да знам как е най-правилно да постъпя. Ще говоря с техните, но явно и те са такива и как да им обясня , че това не е редно?! Много ме е страх да не повлияе на някое дете, а те са толкова невинни и е толкова лесно . А, и се молеше под баскетболния кош, казах и да си се моли в църквата , а не в училище. Много е страшно . Наистина приемам всякакви съвети, това ми се струва , че е най-трудната ситуация, с която трябва да се справя в работата ми досега. Имала съм една ученичка съботянка, евангелисти, но никога не съм ги виждала в тази светлина, няма такива крайности. Силно вярващи са , но никога не са говорили за това .
Виж, доста неприятна ситуация. Ето това според мен е като при мюсулманите фанатизма. Явно има дълбок проблем в семейството. Относно религията не може да се наруши правото на някого да се моли, пък било и това да е дете. Но вече притесняването на останалите е в нарушение на реда в училище. Милка какво мисли по въпроса? Защо не се обърнеш към нея? Тя да си ги извика на среща. Ти ще прочетеш малко материали за детската психика и религия. Може да вземеш една детска Библия и да отделиш време за разговори на тази тема ако трябва. Но това е друга линия, на първо място трябва да се говори с директорката и родителите.

# 201
здравейте и от нас  Hug
Леле кви са тия страхотии, Тина
ние сме си вкъщи и от понеделник се нядявам вече на тръгнем пак на детска.
Някой дава ли от имуностимулаторите, препоръчаха ми едно риболон май беше  Thinking, та мисла да го почвам
Ние със спането сме много зле, заспива при нас на спалнята, местим го после и по някое време прескача и пак при нас и това е от известно време.

# 202
Добро утро  Hug

Днес 4акам новата си пералня с нетърпение, 4е от понеделник не съм прала и можете да си представите какво пране се е натрупало  ooooh!

Ау, Тина, много деликатна ситуация  Confused  Горкото дете, то е ясно 4е само повтаря каквото 4ува постоянно. Според мен говори с детето на саме и го питай дали не го е страх от предстояЩия (според него) апокалипсис. Сигурно Ще каже да, тогава му кажи 4е и другите деца ги е страх и 4е не иска да ги плаШи. Отделно трябва да се говори и с психолог и с родителите, но zа таzи цел бих говорила първо с директора на даскалото, поискай помоЩ  Peace

Хайде днес да опредилите от къде Ще се поръ4ва  Peace

# 203

Хайде днес да опредилите от къде Ще се поръ4ва  Peace
Танче, може ли линк към страниците им с някакви прИмоции? Ако има такива. Нали правят намаления.

# 204
  • София
Деси, абсолютно си права, прочетох внимателно листовката на Синекода и пише, че подтиска кашлицата. Днес ходихме до педиатърката на контролен преглед и я питах за сиропа, тя каза, че ни  го е дала, з-то на Вальо гърдите са чисти, а кашлицата е от стичащите се в гърлото сополи. От друга страна, разбрах, че масово го изписва на децата, и вече не знам  да го давам, или не.  Rolling Eyes

Тина, ужасна ситуация! А педагогически съветник нямате ли в училището, при нас имаше един много готин дядка, който се занимаваше с такива проблеми. Дано скоро да се намери решение, че представям си, как ще се отрази на другите деца и на теб!

Наде, медийни звезди ли станахте със Стенли?

Пете, аз не давам никакви имуностимулатори. Много майки от квартала дават Есберитокс, чух добри отзиви и за хомеопатичните капки Имунокинд.

Татянка, да си я ползвате новата пералня със здраве и да не ви се разваля!  Wink

# 205
  • София
Привет, момичета!
Тия дни съм малко заето и затова не пиша!

Само за сайта - мисля, че анкетите за това бяха да се види от къде болшинството иска да поръчва! Така че да приемем резултата и да действаме! Само да кажа, че аз лично бях за втория сайт!

За спането - добре че имаме кака та тя върши работата с приспиването - иначе като я няма се налага аз да лягам на нейното легло, докато заспи! А по едно време, но за кратко следобяд заспиваше сам, ама ...сети се пак да иска с мене!

# 206
А какъв е реzултата от анкетата? Аz не го виждам понеже не съм гласувала  Rolling Eyes  А реШихте ли дали Ще е от един сайт или от 2?

# 207
След като Жени ми каза, че е объркала - вместо за 1вия е гласувала за втория сайт - то резултатът е:
liesesbach - 5 гласа
kinderbutt - 3 гласа
spielzeug - 6 гласа

Въпросът е от колко страници ще се поръчва?

# 208
Ами аз клоня да поръчваме от 2 сайта... Защото в последния, който е събрал най-много гласове, няма голям избор от Лего...
Между другото, в първия сайт Лего Дупло е все с намаления.

# 209
Дали няма да е най добре всяка да каже от къде иска да поръ4ва, от кой сайт и дали само от един или от 2. Както иzглежда в момента, от Лайzелсбах Ще имате около 5? доставка на 4овек, правете си сметката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт