Яслата (11)

• 21 969
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
Sisku, това за вафлите и бозата в 93то сериозно ли? Аз вече се оплаках тук за филията с течен шоколад.

А иначе един татко от нашата група ми обясни, че децата вече били големи, панкреасът им можел да преработи шоколада и нямало проблем  Shocked

Мимок, ще те запозная с една майка на близнаци от вашата група, но още не са тръгнали, защото нямат всички ваксинации.

Green Dawn, наблюдавай си детето внимателно, вчера на обяд от вашата група върнаха 2 приятелчета на Наско с разтройства. Според лекаря на едното не са само зъби, а има и някакъв вирус.

# 121
Сериозно е. Другият хит в закуските е халва с масло размесено имаше и някакво име сладък пастет или нещо от този сорт.

# 122
  • София
Но в 16.45 ОДЗ-то да е затворено Shocked Shocked Shocked

Не цялото ОДЗ, яслената група. ОСтаналите деца си играят навън и някои групи гледам, че с апо 10-ина и повече деца

А за шоколада ... директорката ни беше уверила, че нама да има, ама тая вафла с какво е, да не е с плодове, мед и мюсли. А халвата - вчера за следобедна закуска е имало филия с халва, моя син такова нещо не е ял до сега, но сестрата каза, че си е закусил. Но няма начин, ще има такива неща, но нали скоро се очаква да има нов рецептурник, дано се вземат под внимание вредата на някои храни и изришно да се забранят в детските заведения и кухни

# 123
Исусе, пази децата ни!!!!!!

Чета и се ужасявам все повече!
Оказва се,че нямам никаква подготовка за това,което може да ни поднесе яслата!

Ива е много болна днес.Нощес вдигна Т. Кашлицата и хремата не дават вид да се влияят от лекарствата и стават все по-мъчителни.За пръв път детето ми е болно и не съм на себе си.

# 124
Бавачката, която гледа Лена един месец работи в ОДЗ и ме увери, че там най-редовно дават вафли за следобедна закуска на всички от едногодишни до 6 годишни  ooooh! Като говорих с директорката на яслата, която ще посещаваме, тя каза, че в яслите не дават никога такова нещо, но спомена, че родителите носят бисквити да си хапват децата. Еми какво искате тогава. То ясно, че пакет бисквити е 80 стотинки, а килограм плодове 2-3 лева, но как може да казват, някои родители, че е скъпо да носят плодове вместо бисквити и докато си говорим вадят пакет цигари и запалват  Tired за цигари има за плодове няма - приоритети, ходи им обяснявай  #2gunfire
И за ранното вземане сме си виновни ние. Всички мрънкат, но си намират начин и съм виждала яслата затворена в 17.50 часа. На майка от нашата ясла са казали, че до 18.20 най-късно детето трябва да е взето, но май искат до 17.30 да е опразнено. Ще ми се Лена да не остава сама в 18 часа, но освен да напусна работа друг изход не виждам  ooooh!

Амели, дано се оправи бързо човечето  Praynig а и всички болни ясленчета.

# 125
  • София
...родителите носят бисквити да си хапват децата. ...

Е то може ли да се носят храни в детските заведения, нали е забранено? Как става носенето, през кухнята или в групата? Аз още не съм много наясно как седят нещата в нашата градина, но много ми се иска да се включа в настоятелството или каквото има там и да се опитаме да издействаме свежи плодове за децата. Другата седмица каката тръгва на градина при малкия и тя чинно ще ми докладва какво има за ядене (различава ги за разлика от сънът ми) и ще видим дали отговаря менюто от таблото на реалното такова, както и за количеството.

Amelly бързо да се оправя детенце, останалите болни миници също  Hug

# 126
  • София
annaanna,  37 ОДЗ ли имаш предвид, защото моят син е там на ясла в група "Патето Яки"?
Да докладвам с 2 думи за днес като втори ден в яслата - Марти въобще не плака, даже тръгна да си отваря и да си влиза сам в групата. Дано и за напред да е все така спокоен.
Аз силно се надявам положението с храната да се подобри... За вчера разбрах от сестрата, че за закуска е имало филия с масло и мед и прясно мляко. Марти до сега прясно мляко не е пил, нито мед е опитвал. За сега всичко е ок, но предвид това, че алергия може да се прояви и по-късно ще се наблюдаваме...

# 127
Здравейте мами,

Идвам да потърся мнение в темата за 03 ОДЗ - Патиланско царство в София. Моят син днес беше трети ден там, но съм крайно озадачена.. Няма да описвам, че тръгна със желание и спокойствие, което днес вече не е така. Имам едни разтреперан, невротичен младеж. Това, да речем, е стандартното привикване.
Въпросът е за сестрите, които гледат децата там. Няма да изпадам в подробности, само нещата, които най-силно ме впечатлиха.
Сестрите в нашата 1-ва яслена група викат ужасно много, като казвам викат имам предвид ВИКАТ. Всеки път, когато отидем там ситуацията е като в някаква лудница, където се крещи, врати се тряскат и пр.
После крещят на децата. Това го чуваме като чакаме отпред да вземем нашия син по обяд. Детски рев, придружен с "Отваряй устата, ма!" не ми се струва нормален.
Трето, днес мъжът ми беше потресен, че си крещели една на друга и се обиждали: "Нямаме да ме учиш ти мен, ма, простакеса" (цитат).

Все още не смея нищо да твърдя. Моля, ако някоя майка, чието дете е в нашата група/ясла и има наблюдение да ми даде някакво мнение. Имам позната, чието детете е в същата ясла, но в друга група при други учителки. Много е доволна.

Аз не мога да си представя моето дете да седи в обстановката, която ви описах по цял ден. Но ми се ще да си направя извод такава ли е ситуацията по принцип (или пък сходна) или просто ние итеглихме късата клечка?

# 128
Здравейте, отново. Записвам се и в тази тема.
Алекс вече трети ден ходи на ясла. В сряда бе до обяд, без да хапва там. Вчера обядва и го оставих да спи, но спал 40 минути и ми се обадиха да го взема, че плаче. Днес обядва и го прибрах.
В общи линии само първия ден плака по-малко, тоест вече към обед, когато му се доспива. Вчера е плакал на почивки, а днес - по-малко от вчера. Дори около половин час е гледал куклен спектакъл. Като го заведох сутринта се разплака, но после спря. Сестрата каза, че дори опитвал вече да се заиграва с играчките и децата, което си е напредък. Хубавото е, че си хапва добре там.
Притеснявам се малко за понеделник, защото през уикенда ще забрави. Но ще видим, ясно е, че началото ще бъде трудно и за двама ни.  Grinning
Моля по-опитните от вас да споделят някакви трикове за по-безболезнено оставяне. Днес занесох две играчки - една от вкъщи, позната, и една нова. Влезе в стаята с тях. Какво обаче друго бих могла да пробвам?  Hug

# 129
Да се отчетем днес
Днес към 12.30ч. ми се обадиха от яслата на малкия да отида да го взема, защото бил с 39 градуса темепература.
Веднага звъннах на татито, защото ще отреагира по-бързо от мен. Прибраха се заедно към 13ч., Бобчо целия гореше.
Но пък изяде с желание порцията супа от детската кухня, изпи чаша мляко и заспа.
Според сестрата в яслата температурата била от стрес, тъй като нямали болни деца, нямал зачервено гърло, не кашлял, нямал сополи.
дано се оправи бързо

# 130
Ох направо вече нямам нерви, 3 седмици ходи на ясла и не иска да спи на яслата. Вчера спа 50 мин и ми го дадаха че се събудил и заплакал. Е днес дори не пожелал да легне. Просто се чудя веча какво да обеснявам и как да си сдържам нервите.
Дано свикне скоро, че наистина ще полудея. Днес дори не пожела да спи и вкъщи

# 131
И ние да се отчетем Rolling Eyes
Днес пак беше голям рев ,но като го звемах след 1ч беше спокоен и видимо не беше ревал скоро Simple Smile Но аз занесах любимото му филмче и дали е заради това и сестрата не знаеше.Каза че пак щял да отиде.Ще видим в понеделник-ще занесем и книжки с Франклин да имат да си четат Peace

# 132
Да ви кажа- чета и направо се чудя какъв е персонала в тези ясли? -"ревал, ревал -ела си го вземи". Ами те за какво са там - нали да ги успокоят, да ги занимават...
Понеже при нас няма яслена група, я пуснах на детска още на 1г 11мес (попълних допълн.декларация, че съм съгласна).
И бам #2gunfire -от първия ден -до вечерта -и мисля, че това е най-правилното нещо, което направих.
И не спеше, но са я занимавали, после почна да подражава на децата. В началото баба й я вземаше около 16,30ч, но после почнахме "да заключваме" детската, от което е мн.щастлива Grinning.
Много от децата са хремави или кашлят- виждам по шкафчетата АБ -сестрата ги дава когато трябва... но какво да протестирам- кой работодател ще търпи да отсъстваш през 3-4дни, а пък в крайна сметка - нали така си изграждат имунитет Confused , а пък и вирусите са навсякъде - не само в яслата.
На всички нови - бърза адаптация Hug

# 133
Да ви кажа- чета и направо се чудя какъв е персонала в тези ясли? -"ревал, ревал -ела си го вземи". Ами те за какво са там - нали да ги успокоят, да ги занимават...
Така е. И на мен ми се къса сърцето и ми иде да ревна с него. Но, според мен, сестрите трябва да се опитват да го успокояват, а той да свикне с това, че те са тези, които могат да го успокоят през деня. На някои сигурно им се струва чудовищно, но и аз мисля, че това е начинът за по-бърза адаптация. Смятам, че иначе детето повече се мъчи, защото свиква с това, че на обед, или когато се разплаче, мама ще дойде да го вземе.

# 134
Предстои ни да тръгнем на детска ясла. Днес ходих в яслата, за да видя какви изследвания и консумативи да приготвя. Озадачих се, че ни искат Васерман, тъй като личната ни лекарка каза, че изследването било отпаднало. Искат ни и 5 бр. лигавници и хавлия- 1 бр. Адаптацията щяла да бъде постепенна - 1час, 2часа и т.н. Няма краен срок, даже ме "успокоиха", че имали деца, които от 4 мес. били ходили в яслата и още не били свикнали. Shocked Нямам думи.
Има ли краен срок на т.нар. "адаптационен период"? Страх ме е, че ще ни влачат с месеци, през които детето все "няма да е свикнало", защото може би на персонала там ще им бъде по- удобно. Или иначе казано- по-малко деца - по-малко работа.

Общи условия

Активация на акаунт