Яслата (11)

• 21 969
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
Нашата докторка вчера ни препоръча Езберитокс за подсилване на имунната система,но нямах време да ида до аптека,да го потърся и прочета какво представлява.

# 106
Здравейте,още сме малки за ясла на 1.4 месеца сме,но живот и здраве догодина по това време ми се иска да се пробваме и ние на ясла.Можете ли да ме светнете как става записването,или още е рано?

# 107
Ние започнахме на 15.9.2008 в частна ясла. На година и 10 месеца сме. Първия ден беше много зле - ревал повече от час и половина след като го оставихме, не ял нищо, спал само един час и то защото бил изтощен (в къщи спи по 3-4 часа следобед). Директорката каза от първия ден за цял ден да го оставим. След това всеки ден малко по малко започна да се адаптира - започнал да яде, да спи повече да си играе, много танцувал с музикалната. Хубавото до тук. Втората седмица се разболя - след като свалихме температурата го оставих още два дни вкъщи докато се възстанови напълно. И така беше на градина само в четвъртък и петък, но е изкарал все едно му е първи ден. Тази седмица ходи само понеделник и вторник и пак много плакал, нищо не ял, спал много малко и оттогава е вкъщи, защото малко по малко започна страшен ад. Пищи постоянно, не дава да го съблека и облека, не дава да го гушна, изобщо коренна промяна. Не реве със сълзи, а пищи и така поне един час, без да мога да го успокоя. Преди беше много весело и живо дете, постоянно усмихнато и много енергично. Сега като излезем се държи само за мен и не тича, не си играе. Къпането преди беше голямо удоволствие за него, играеше си с рибки, пръскаше - сега едвам успяваме да го изкъпем, само рита и пищи. През нощта се буди много често и почва да рита и да пищи. Вкъщи решихме да не ходи повече в тази градина. Много се притеснявам, че е преживял голям стрес, въпреки че се опитах да го подготвя, да му обяснявам предварително колко ще е хубаво и че ще си играе с други деца...
Имало ли е такава промяна при вашите деца, реват ли по всяко време или само като ги оставяте? Посъветвайте ме какво да правя - колко време да изчакам преди пак да го пусна на ясла? Мисля да направим консултация и с детски психолог - препоръчайте ми някой специалист в София.
Благодаря ви предварително.

# 108
majka , при нас има само една видима промяна след ходенето на ясла- като я кача на мивката да мия дупето, започва да реве истерично,да рита с крака и да се опитва да скочи настрани.До сега не съм имала такъв проблем. Други промени в поведението и настроението,за щастие,не съм забелязала,ама то и аз как да забележа,като я виждам само по час-два вечер Sad Но питам майка и тя казва,че се държи във всяко отношение-хранене,спане,игра, бъбрене - както преди.Дано.

Не знам какво да те посъветвам.Аз лично в момента съм пред голяма дилема дали да продължаваме въобще да я водим на ясла,а да не я оставим изцяло на грижите на баба й,която за целта ще трябва да напусне работа,но по-лесно ще се справя с това,отколкото със стреса и тормоза за детето на ясла.

# 109
Здравейте
Ние тръгнахме на ясла от началото на тази седмица. В понеделник ни казаха да отидем към 12.30 часа и ако е спокоен да го оставим цял ден - и така и стана. Първият ден ми казаха,че е плакал до към 10ч., спал е на обяд,но нищо не иска там да яде. Вкъщи си похапва доста добре, прибираме се от яслата към 16.30ч. и до 19.30ч. не спира да яде - постоянно нещо ще гризе. Притеснявам се, че в яслата постоянно искал да си лежи в леглото и не искал да става от там, а аз вкъщи не мога да го накарам да поседне и за минутка, постоянно е в движение. Имам чувството, че на лелките така им е удобно - оставят го да си лежи там и не му обръщат внимание. За тези 4-ри дни в 2 от тях като отида да го взема, ми казват да изчакам, за да му сменят памперса. Имам чувството, че го сменят само за пред мен, (от сутринта до следобяд са сменили само веднъж памперса). Вчера отивам да го взема и гледам през прозорчето всички деца са седнали на столчетата и си ядат закуската, а моето дете го нямаше. Казах им за кого съм дошла и те го изведоха от спалното помещение - той е бил там съмичък. Но днес беше просто върхът - пак ми го доведоха от леглото и то със събути гащи, тъй като като са отишли да го вземат от леглото и разбрали, че е наакан. Попитаха ме дали аз ще му смена памперса или те, защото много плачел. Естествено че ще го сменя, поисках на лелката само да ми даде мокри кърпички, защото нямах в мен. Махам наакания памперс и какво намирам в него - едната стелка от обувките, с който ходи в яслата. Незнам кога са му сменили памперса и колко време е седял с стелката в него, не искам и да си помислям. И как ще се адаптира бързо детето като му е стелката на дупето. Не искам и да си представям как е плакал днес. През цялото време догато сменях памперса лелката беше до мен, и веднага започна да се оправдава. Утре съм решила да говоря с старшата сестра. Надявам се да има положителен резултат.

# 110
фъстъчка, в държавните рядк осе събира пълна група от 25 Peace но може и да не й хареса смяната на обстановката Rolling Eyes но може пък точно това да й хареса Hug

# 111
Привет пак от нас,

4 дни вече рев... Днес като ме видя на вратата изпищя и подскочи, извика "мамааааааааа" и ревна още по силно отколкото като излизаше от групата.
Като чета за тези хигиенни проблеми и толкова ми домъчнява. На мен много би ми докривяло, ако детето не е избърсано, а ако са се получили и кожни раздразнения - незнам направо. Моята щерка за сега си е чиста, но тя ака сутрин като стане в гърнето (иначе си е с пампаерс) и в яслата отказва категорично да се храни.... Иначе ги слагат на гърне, но винаги си е с памперс от нейните и е написано името й на него Simple Smile Явно ги пишат като ги събуят. НАправо им се чудя на тези лелички как смогват.
Стискам палци на всички да минат бързо през този адаптационен период.

# 112
  • София
Махам наакания памперс и какво намирам в него - едната стелка от обувките, с който ходи в яслата. Незнам кога са му сменили памперса и колко време е седял с стелката в него, не искам и да си помислям. И как ще се адаптира бързо детето като му е стелката на дупето. Не искам и да си представям как е плакал днес.

Shocked ъъъхххъъъ???!!! Shocked
Как се е озовала стелката там, поне нещо опитаха ли да скалъпят?
Честно, не знам какво да кажа....
Аз бих отишла направо при директорката, и за по-силен ефект, бих размахвала писмена жалба в едната ръка. Ако няма резултат при нея, ще има в общината сигурно.
Ужас.

При нас все така не-свикващо вървят нещата, или поне не, както аз си ги представям.
Сутрин реве, после се успокоява, изяжда си всичко. Така ми казват като я взимам, и сигурно е така.
Но, ето тази вечер майка ми дойде да я гледа, понеже бяхме на някакво мероприятие от фирмата на мъжа ми. Като е заспала Ема, ми се обади и почна да ми обяснява, как това не било същото дете като преди, как е ревала като сме излезнали, дори е повърнала, въобще не е искала да се успокои. И пак се почуствах виновна, че си подлагам детето на това. От друга страна, дали сега или след половин година, пак ще го минем този период.
Абе, като цяло не знам и аз вече какво да мисля, само стискам зъби и се надявам, да не и останат някакви травми големи и подмолни след акцията "Ясла".  Tired

# 113
мира също плаче много повече, ако изляза от вкъщи и тя разбере на момента: това, мисля, е нормално... от страх  Cry Heart Eyes

# 114
Махам наакания памперс и какво намирам в него - едната стелка от обувките, с който ходи в яслата. Незнам кога са му сменили памперса и колко време е седял с стелката в него, не искам и да си помислям. И как ще се адаптира бързо детето като му е стелката на дупето. Не искам и да си представям как е плакал днес.

Shocked ъъъхххъъъ???!!! Shocked
Как се е озовала стелката там, поне нещо опитаха ли да скалъпят?
Честно, не знам какво да кажа....
Аз бих отишла направо при директорката, и за по-силен ефект, бих размахвала писмена жалба в едната ръка. Ако няма резултат при нея, ще има в общината сигурно.
Ужас.

Естествено, че започна да се оправдава жената - той много плачел, постоянно искал неговите си неща (дрехи и обувки) да са постоянно до него. По цял ден си седял в леглото (явно много му напомняло на неговото легло вкъщи) и си играел с неговите си играчки.

Тази сутрин като го заведох казах за вчерашната случка на сутрешната смяна и ги помолих да бъдат по внимателни - те през цялото време клатеха глава разбиращо. Ще видим следобяд.

# 115
Момичета , срещнах в тази тема въпроси за прибирането на децата от яслата - по точно за часа на прибиране ....Снощи когато отидох да си вземам детето ме изкараха някаква кръстоска между майка и изрод че идвам да го взема в 5.40 и по  този начин съм го стресирала и то не било готово да стой по толкова време .Попитах ги дали е плакала - не била , яла ли е - да , спала ли е - да , но не си играела с децата .Тя винаги е била такава , дори и с мен , дори и по детските площадки .Никога не си е играела с децата , такова дете си е , това при мен няма нищо общо с яслите , определено .Мога да се закълна .
Почувствах се зле и сега ми е мъчно .
Даже мисля да пусна тема  този под форум , за да събера повече мнения за това е ли редно така да се държат лелите , аз ли съм в грешка . Tired
Вие как мислите ..... Thinking
За стелката в памперса съм потресена , определено . #Crazy

# 116
  • София
За стелката в памперса и аз съмпотресена, не мога да си го представя дори нагледно, а те не били знаели, е как са го сменяли този памперс ...
Вили, аз също съм безкрайно изумена как всички деца се взимат в и около 16 ч в нашето ОДЗ, в 16.45 вече е заключено, родителите на тези деца в къщи ли си седят, направо не знам. В момента аз мога, тъй като още не съм на работа, но скоро въобще няма да имам тази възможност. Ами да ме извинят, но ще им се наложи да поработят до нормалното им работно време.
Вчера всички деца ОТНОВО бяха навън по ПАНТОФКИ, дори и без якета, точно отивах да си взема детето и те започнаха да им обличат връхните дрехи. Не знам от колко време са били навън, но по пантофки ... И този път имаше следи по дрехите от ядене Simple Smile но детето ми яде с лявата ръка, а те го насилват да яде с дясната, днес им казах да го оставят да се храни както на него му е удобно, щом иска с лявата, нека да бъде с лявата. А в менюто днес за следобедна закуска беше вафла Боровец или нещо такова  #Cussing out

# 117
Куки не се учудвай на менюто. Миналата година бяхме в 93ОДЗ и най редовно за   закуска имаше вафла, филия с течен шоколад или кифла с шоколад. Другото редовно за следобедна закуска беше банан. Ами да ме прощават ама моя син тогава беше на година и нещо и един банан го ядеше ей така между другото и в никакъв случай не можеше да го нахрани или поне да го задържи сит от 15.30 до към 18 часа когато го взимахме. За жаждата няма смисъл да го коментирам изобщо.
Тази седмица бях на родителска среща в новото ОДЗ(47-мо в Люлин) и там казаха, че менюто за всички ОДЗ-та било едно и също и се снабдявали от една и съща фирма, като самото меню се изготвело на ротационен принцип. Едната седмица го измисля едно ОДЗ, следващата друго ОДЗ и така.

# 118
За 4-те дни в които ходи забелязах, че изнесеното меню на вратата се разминава с това което им дават - в понеделник пишеше плод за десерт за обяд, а сестрата ми каза, че всеки понеделник имали компот. Вчера пишеше айрян, а са им давали боза за следобяд, и предните дни имаше някакво разминаване в обявеното и това коео им дават, но вече не си спомням.

И ние се справяме по добре с лявата ръка, отколкото с дясната и още първият ден им го казах и, че нямам нищо против да е така и да не го насилват с дясната, но дали са ме чули и са го взели под внимание - вече незнам.

# 119
За взимането на децата и аз ходя в 16-16.30 да го прибирам, но съм в отпуск точно затова.Казах на сестрите, че като започна работа няма да мога да го прибирам в 16.30 и те ми отговориха, че няма проблем, до 6.30 (най-късно) трябва да го взема.Но в 16.45 ОДЗ-то да е затворено Shocked Shocked Shocked

Общи условия

Активация на акаунт