НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 265
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Тинка,количката е супер,въпреки ,че аз съм фен на Куинито,но както са казали опитните мами-трябва да ни е лека и удобна.
Рози,страхотно космонавтче и аз имам поръчка от 19.09 с бебешки неща,но нямам известие от пощата ThinkingМай ще трябва да се обадя и да проверя.

Хот лейди,аз също съм мислила по този въпрос и смятам да го слагам в космонавтче завито с одеало,от тези тип порт-бебе и отгоре с тази покривната част от количката.Смятам ,че така ще му е топло на бебо,ама въпреки това мисля,че на момента най-добре се преценява  bouquet

# 121
Рози страшно космонавтче.
Разгледах албумчето.Много хубави снимки на Бубето, Нелчо и Мартуша.
Аз да питам възможно ли е да вдигам кръвно.Тази нощ такова сърцебиене, та чак лошо ми стана.Стягаше ме в областта на гърдите.Днес ми е едно замаяно, леко ме наболява тиквичката ( а мен никога не ме боли глава) и пръстите на ръцете ми са едни такива отекли и надути.А за краката да не ви говоря.В понеделник доки ми го мери 110/70-нормално. newsm78
Лора ама ти и в багажника на колата.Аз смятам като му дойде времето да ползвам татито за носач и евентуално за шофьор.Макар че аз не се возя.Или карам или пеша Crazy
Ми в багажника... щото татковците са едни паники, и ако бебочка тръгне да излиза непредвидено, може да забрави за багажа и да ме закара в болницата без нищо  Grinning

Еличка, високо кръвно преди раждане и в последните седмички е нещо нормално, но трябва да се наблюдава. Обикновено на всички им се вдига кръвното налягане на родилна маса.

Рози, много е сладък гащиризона за бебка, и аз купих един подобен, розовичък, но моя е с два ципа. За изписването мисля е идеален, ако ще е в столче за кола...

# 122
Аз да питам възможно ли е да вдигам кръвно.Тази нощ такова сърцебиене, та чак лошо ми стана.Стягаше ме в областта на гърдите.Днес ми е едно замаяно, леко ме наболява тиквичката ( а мен никога не ме боли глава) и пръстите на ръцете ми са едни такива отекли и надути.А за краката да не ви говоря.В понеделник доки ми го мери 110/70-нормално. newsm78

Ели, аз редовно получавам сърцебиене. Първо-възможно е да е от увеличеното количество кръв-забравих статистиката, но не е малко. Това е заради бебето. После ще се нормализира. Като го усетиш и започне да те притеснява, задръж дъх колкото можеш. Обикновено се забавя. От това е и дискомфорта в гърдите-сякаш мястото е изгнило. (е, не чак толкова силно)
Иначе съобщиха за силни изригвания тези дни и това също може да е причина за дискомфорт и главоболие.
За отоците-ти си ги знаеш-ще минат след някоя друга седмица Grinning

# 123
  • София
Момичета, някъде из темите се говореше за стрии и кремове. Някой сеща ли се кога е било да прочета, че съм в истерия. Вчера забелязах стрии от долната страна на гърдите , а съм сигурна, че преди 2 дни ги нямаше  Cry

# 124
Момичета, някъде из темите се говореше за стрии и кремове. Някой сеща ли се кога е било да прочета, че съм в истерия. Вчера забелязах стрии от долната страна на гърдите , а съм сигурна, че преди 2 дни ги нямаше  Cry
Понеже не съм много сигурна...... newsm78
Пробвай с НОЕМВРИ идва, наближава, коремчето на мама расте, а тя все повече надебелява!
или една две теми преди или след нея.
А иначе ако не се мажеш с нищо, аз ползвам Мустела и нямам за сега, но нали всичко е относително... Hug

# 125
  • София
Здравейте  Hug  Искам да ви питам някой знае ли дали е влязло за гласуване това за 13-те месеца (май толкова бяха) платен отпуск по майчинство или само ми се иска да е така  Mr. Green

# 126
http://www.mango.pl/products.php?akcja=spd&dzial=0&id=513&poz=

За това тук чух, че ги махало нацяло.

# 127
Е, няма - не съм се отървала от гадните гъбички.  Cry Изписаха ми Полижинакс. Дано помогне!
Розичка, врасналия нокът е нещо ужасно. На мен предната бременност ми се бяха възпалили и на двата крака големите пръсти. Само хирургическа намеса помага.

# 128
Здравейте, момичета!  preggo preggo

Няма да изброявам какво ме боли,  #Cussing out понеже списъка е дълъг.  smile3515
Важно е, че вече е октомври и края наближава.  smile3508

За секциото само ще кажа, че това е операция, а след операция обикновено има сраствания...  smile3516 А дали само циганките раждат естествено е спорен въпрос!  smile3534 Аз лично одобрявам секцио само по медицински причини, но всеки си знае.  smile3521

Момичета от няколко дена чета в чужбинския форум теми за къпане на бебето. Там обясняват, че педиатрите(по света) съветват да не се къпе бебето всеки ден(поне първите месеци).  newsm12 Вие на какво мнение сте? Всеки ден ли ще къпете бебетата(първите няколко месеца)?

# 129
За раждането - и аз съм на мнение, че секцио бих приела само по мед.причини. Преди да ме оперират два пъти на гърдата и аз си мислех, че ще раждам само секцио, но сега след операциите съм на друго мнение.
Днес ходих до санитарната аптека на попа и си взех еднократните чаршафи и превръзки за родилки - големи и малки. От еднократните гащи нямаше, казаха ми в аптеките при родилните домове  newsm78 .А някой писа, че от тази аптека си е купил от въпросните гащи. Да не би на попа да има и друга санитарна аптека?
Юле за къпането и аз съм чула, че на запад бебетата не се къпят всеки ден. Е може би не се къпят със сапуни всеки ден, а по един - два пъти седмично пък другите дни само се мият с водичка. Но аз си мисля ако бебето е лятно в тия жеги как да не го изкапеш всеки ден? А и все пак нали му се правят разни масажи, маже се с кремчета и т.н. ако не си го измил как ще го мажеш?

# 130
Аз няма да къпя бебка всеки ден 3пъти седмично смятам да я къпя така съм процедирала и със Криси така ще процедирам и с бебка.
Аз бих приела секцио само по медицински причини.

# 131
Най-сетне форумът ми разреши да пиша  Mr. Green Иначе само чета, а страницата за писане не ще да се отвори; Сега се надявам да успея и да публикувам написаното  Mr. Green

Розичка хич не ги слушай съветниците. И около мен все такива - за свеки и нейните "4 деца съм родила" вече упоменах, но и баща ми не пада по-долу - голям фен се оказа на секциото и само ме предупреждава какви ужасни неща ще ми се случат, ако продължавам да настоявам да родя нормално. Колкото и да му обяснявах, че тук избор нямаш и секциото е само по медицински причини, нищо не отбра от дума. Да съм ходела да намеря някой очен да ме пише за секцио  Joy Но  Naughty след операцията не му се връзвам ако ще и най-смахнати неща да ми говори; Новото е за кърменето - да седава задължително и АМ, защото било по-лесно за храносмилане  hahaha Joy

Ели не можеш ли да помолиш някой да ти премери кръвното, в аптеките мисля се навиват.

Ох, още исках да пиша и забравих..; Съвсем в куха лейка съм се превърнала  ooooh!

# 132
Момичета, прочетох при октомврийките май за ЕБХ - естествена бебешка хигиена. Не бях чувала досега за такова нещо. Да не се ползват памперси едва ли не от самото начало, бебето подавало сигнали и можело да разбереш и да го занесеш над тоалетната. Така бързо се приучвало на хигиенни навици и..... много още.
Нещо не ми се вярва,вие какво ще кажете?

Valya, за ЕБХ можеш да прочетеш в книгата на Василена Доткова "Близо до бебето". Там има подробно обяснение, ако се интересуваш. Изобщо надслова на  книгата е родителство по лесния начин в хармония с природата. Това е въпрос на нагласа - аз лично смятам да опитам, защото едно време например като е нямало памперси, това си е била масова практика - аз например съм спряла да се напишквам много рано, а сега до 2.5 - 3 години, че и повече го правят. Но пак казвам - това трябва да се приеме като вътрешна философия на майката - май много философски прозвуча.

# 133
Момичета имам въпросче относно педиатрите.
Ако съм си избрала педиатър, който не работи със здравна каса как стоят нещата.Трябва ли да си избера и такъв по ЗК или има някаква възможност да запиша детето при "частния"?

# 134
Бележка по отношение на раждането - днес моят доктор ми разказва как при планирано секцио му се е случило бебето да започне да излиза нормално и си се е родило по естествения път. Така че никога не се знае - бебето само ще си покаже как му е добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт