НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 269
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
 wavey
Привет и от мен!!!
 smile3555ей вярно, колко съм заспала, съвсем бях забравила за онова гадното течение, че ще се върне веднага, ама нали 7 месеца вече го няма .....и забравих що е туй Joy
Мамчетата, които искат да смучат нещо за гърло, понеже минах по тоя път, само ефизол или Стрепсил с мед и лимон / другите видове-не/. Опитане тов метод на лечение, на бебо нищо му няма. Аз пак да кажа ако съм пропуснала миналия път, бебетата ни вече са оформени и растат само на маса.
Колкото за ходенето-моето вече си е тип ПАТЕ newsm53 много си ме болят кокаляците, ама така е  newsm53
 Розичка Hug Peace Всеки има право да ражда както си иска, това е твоя живот и на твоето бебе. Следващия път, когато някой те тормози по този въпрос му кажи тези думи и го остави да говори каквото си иска, няма смисъл да се затормозяваш да му истъкваш повече доводи. Кажи им като зараждат те да раждат както решат, но да не се месят в твоето лично пространство  smile3513
mama didi72   браво за добрите резултати   bouquet

# 106
Мама Диди пожелавам ти отново леко раждане и бързо възстановяване както на всички нас ,да се похваля дойде ми поръчката от 19.09 от Ла Редут много съм доволна,космонавтчето е страхотничко.

# 107
Хайде един бърз запис и отивам да чета интересни и само хубави новини  Joy

# 108
  • София
Рози, космонавтчето е страхотно!!!! Относно раждането и мен все още ме питат. И то по-скоро обичат да констатират - Нали ще раждаш секцио...като кажа не, коментарът е ще ходиш да се мъчиш като циганките???? Но аз все още не виждам смисъл, засега всичко е наред, защо да не се опитам да родя по отредения начин??? Ами зорлем ще ходя да ме режат?
Мамите, които са решили да раждат секцио, да не ми се обиждат, това си е лично за мен, всеки преценява как е най-добре за него и за мъника!  Hug

За ЕБХ и на мен ми се видя малко краен метод. Представих си как ще седя и ще дебна бебока Thinking
Ще си я гледам с памперси, като дойде време, ще се учим на гърне.

На всички отиващи на консултация само хубави новини да донесете!!!

# 109
Вале това бе обидното изречение и за мен,майка ми ми казва - Само циганките раждат нормално вече #Cussing out Откачих направо,много пощръкляха тия хора бе!!!!

# 110
Irinka83-добре дошла в отбора  Hug
Сега на отчет бяхме на ЖК ,мама е добре чакаме само резултатите от микробиологията и се надявам да са ОК  Praynig ...само имам една чуденка от 2месеца бебка се беше обърнала на долу с кратуната ,а сега изненадаааааааааааааа  #Crazyглавето и е точно под ребрата на мама е как става това  newsm78 всички натака ,а ние на опаки  Mr. Greenбе луда работа.Реших ,че няма да се ядосвам и квото сабя покаже  Whistling
За пъпчето моето е като мерник така се е развъртяло  Sick ,а линия нямам Party
Така аааа и едно въпросче - дадоха ми болничния лист и аз сега трябва да го дам в работата нали ?И после какво трябва да се направи ,че аз съм много скарана с тия неща  newsm78

# 111
Здравейте мами-тумбалани! preggo
Най-накрая да се появя и се надявам да съм по-редовна. Свършихме с ремонта на двете спални-нашата и детската. От днес съм в болнични и се надявам да имам време за покупките на бебето и на мамата за родилното. Четях ви от време на време и научих доста полезни неща от които ще се възползвам, така че благодаря на всички. Днес бях на ЖК-обикновените процедури- всичко е наред с бебето. За килограмите:+12кг.,за болежките-не се оплаквам, е от време на време, но то си е нормално, общо взето се чувствам добре. На всички болни- бързо да оздравяват, на здравите- да не се разболяват, малко остана до края и трябва да имаме сили за чудесните нови предизвикателства които ни очакват. На всички нови мами welcome  На всички които са имали празници- честито на патерица. На първото ни бебе- да е живо и здраво и само да радва мама и тати. Сега ще ви оставям, че отивам да си прибирам първокласничката от училище. Чао и  kiss от мен и беба.

# 112
Алоо, не се връзвайте. Раждайте си както ви сърце иска. Колко години са минали от ражданията на 'компетентните'. Мен пък вчера ме попитаха защо не си вземем една обикновена количка за 100 лв ами сме се хвърлили на такава от 450 Shocked-човекът беше мъж и дъщерите му вече са ученички Grinning А за раждането-ще раждам секцио, но пред мен никога не е стояла дилемата естествено или секцио. Цял живот съм знаела, че така ще трябва. Хубавото при вас е, че имате избор Wink

Розичке, прекрасно нещенце. Дори и розово много ми легна на сърце Grinning
Качила съм малко снимки на покупки и подаръци в албума-да го позаредим де. Сложих ви и един актуален корем в другия албум. Хайде снимайте ги порастналите коремчета.

Мими, ето ти едно пояснение http://semeistvo.rozali.com/konsultant-desi/p5904.html

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 15:30 от Бубе

# 113
Бубе голямо мерси  Hug то хората са си го написали ама кой да чете

# 114
  • Попово
Вале това бе обидното изречение и за мен,майка ми ми казва - Само циганките раждат нормално вече #Cussing out Откачих направо,много пощръкляха тия хора бе!!!!
  ooooh! тъпо! а и конците вече сами си падат Wink след самото раждане има гинекологичен преглед от 7мия до 15 ден се прави, и след това на 40тия при док който ти е следил бремеността. не съм раждала секцио, и да ви кажа честно не мисля и да го правя ако не се налага по мед. причини, защото при вагиналното раждане каквото и да е за 5-6 дни си пушка, в смисъл че го няма пост оперативния дискомфорт... разбира се секциото си има и добри страни, то и за е това личния избор Simple Smile

# 115
А този преглед от 7мия до 15тия ден кой ти го прави?Бубе-много полезна информация, само не съм сигурна дали всичко е точно така все още, но ще питам нашата счетоводителка  Hug

# 116
Да ви се похваля - приготвих си двете чанти за болницата вече и са в багажника на колата даже. Grinning
Малко избързвам май, но знае ли се...

Майчета, раждането, когато е по избор, е най - добре. Но не винаги е...
За онези, които като мен нямат избор и ще бъдат рязани, само ще кажа, че направено добре, едно секцио не предполага никакви неразположения или болки и прочее. Всичките ми приятелки родиха секцио и имаха болки два дни. И по-рано описах - няма шевове за махане, няма марли а със спрейче се прави върху разреза филм и едната даже се изкъпа цялата почти веднага след като излезе от упойка. Това - във Франция. Седят в болница два дни и половина и се прибират в къщи. С пълна упойка се прави само, много лекари напоследък са абсолютно против епидуралната, независимо от вида раждане, заради риска от засягане на важни нерви и осакатяване на майката.
Но... какво е и какво не е, ще ви кажа, когато се прибера от болницата. Поне при мен няма страх от секциото... никакъв. Защото ги виждам така родилите тук как бързо се възстановяват и забравят даже. А разреза е няколко сантиметра в окосмената част ниско долу, съвсем малък/мускулите са еластични, разтягат се/ и мита за тежка операция и бавно възстановяване вече е доста старичък...
Единствения проблем който съм забелязала е, че корема не се прибира като ластик както се случва понякога с нормалното раждане, а се искат няколко седмички за да се възстановят срязаните тъкани и мускулчета...

Хайде без страх и с повече кураж за такова или онакова раждане, защото така или иначе ще се случи  Hug

# 117
Рози страшно космонавтче.
Разгледах албумчето.Много хубави снимки на Бубето, Нелчо и Мартуша.
Аз да питам възможно ли е да вдигам кръвно.Тази нощ такова сърцебиене, та чак лошо ми стана.Стягаше ме в областта на гърдите.Днес ми е едно замаяно, леко ме наболява тиквичката ( а мен никога не ме боли глава) и пръстите на ръцете ми са едни такива отекли и надути.А за краката да не ви говоря.В понеделник доки ми го мери 110/70-нормално. newsm78
Лора ама ти и в багажника на колата.Аз смятам като му дойде времето да ползвам татито за носач и евентуално за шофьор.Макар че аз не се возя.Или карам или пеша Crazy

# 118
  • София
Здравейте. Ето и аз на отчет най-после. В понеделник бяхме при д-р Марков на ФМ. Останах очарована от него - много мил , всичко обясни от главата до петите разгледахме бебка. Тя беше много намръщена и той като въртеше уреда по корема ми, тя още повече се мръщеше. Видях (както и на предната ФМ) този път ясно си личеше физиономията и мисля,че много прилича на мен - бузи, нос, чело и уста  newsm78. Тежи 1840 гр, доки каза че сме с няколко дни напред, но всичко е окейско.

За болките ....никоя не ми е чужда момичета. Миналата нощ например ми беше кошмарна, на никоя страна не можех да лежа, права и седнала пък въобще, още по-болезнено ми е като искам да се завъртя докато спя. Корема напоследък много ме стяга, ще трябва да питам докторката утре на редовната ми ЖК какво да правя.

Tinkatink количката е супер, тази марка ми е насърце, но цените им не Simple Smile Иначе аз май твърдо искам да ми е с цяла дръжка.

# 119
  • София

Рози, спокойно мила, Аз им се връзвах до едно време, вече ми е все тая.....нека да си говорят.  
Иринка, добре дошла  Hug

Аз все още нищо не съм приготвила, нито за мен нито за беба, че таткото ме изненада снощи докато се чудехме как да разместим за беба. Ние сме в гарсониера но с два компютъра и никой не си дава неговия, като в интернет клуб сме общо взето. Имало вероятност да се местим в двустаен ама още не е сигурно...май в последния момент ще правим ремонт, местим мебели итн....фул екстри.

Общи условия

Активация на акаунт