НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 257
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Розичка гащеризончето е мнооооого сладурско Heart Eyes
Тинка количката е много хубава Peace ако си нямах количка може би и аз бих се спряла на такава Grinning
Юле ами ако не го къпем първите месеци всеки ден - кога бре  newsm78 Гоги съм го къпала всеки ден до година и 2 месеца. След това започнах на 2-3 дена.

Аз да се похваля - с Гоги такава разходка му спретнахме, че сега всичко ме боли - като излезнахме в 4.30 та чак до 7.30 и това време постоянно ходене и тичане - то не е като да излезнаш и да си ходиш нормално пък като се измориш да поседнещ да си почиваш. Малко зор видях, ама да използваме времето, че след 2-3 дена студ и дъжд пак ooooh!

# 136
За къпането и аз четох, че 2-3 пъти седмично трябвало да се къпе бебето. Разбира се, дупето и крачетата подлежат на миене всеки път, когато се наложи. Вероятно имат предвид миенето с шампоан на тялото и главата. През зимата вероятно наистина ще е по-добре, макар и ние да сме на печка с дърва и ще бъде доста топло в стаята.

Днес стигнах до магазин Бебчо на Студентска. Просторен, има доста неща, а и продавачките са си взели бележка (тук във форума нали ги насметоха) и не ходят много по петите ти. Просто са любезни и отзивчиви. Та там си купих гащи за еднократна употреба (само не знам дали ще ми станат, че взех най-малките) и кърпички за гърди. Имаше хубави сутиени за кърмачки по 20 лв.

# 137
annidm колко ти излезнаха тези превръзки и чаршафи, че утре и аз мисля да мина да знам колко да си взема, а и като брой колко ми трябват  newsm78
за къпането нямам какво да кажа, така или иначе от вас сигурно щях да търся съвет  Hug

# 138
Здравейте мами  Hug   Леле лелееееееее колко имам да чета .С това мое отсъствие цял месец,ама така е с това велико местене от София във В.Търново.... ама ще наваксам.Всичко най най от мен и само хубави емоции

# 139
Миме аз купих 10 чаршафа от най-големите  и два пакета превръзки - големи и по- малки по 20 бр. в пакет всичко струваше 10,30 лв.

# 140
Здравейте! днеска бях на преглед: бебчето е добре изоставя с няколко дена,но не е фатално, май по дребничко ще се роди.
Лекарката ми каза че с мойте показатели трябва да раждам нормално и да не се излагам със секцио.
Малко ми остана а почни нищо не сме купили, само няколко бидита и пижамки. Всички ми казват че на бебо ще трябват хавлиени или плюшени дрешки за вкъщи но по магазините няма пълно зареждане на зимните дрешки и ще се наложи да изчакам.
Варненки, моля споделете от къде пазарувате за бебо, къде има хубав избор и на сносни цени?

# 141
Ели, аз ще ти отговоря, понеже и мен ме вълнуваше този въпрос. Със сигурност основния ни педиатър ще е частен, той ни е и семеен приятел и един от най-добрите педиатри в София. Но той ни препоръча да си запишем и някакъв по ЗК, защото според него някои ваксини и не знам още какви изследвания (скенери спомена и още нещо) ще ни излязат без пари или почти без. И още нещо спомена, но бременния мозък е наистина нещо страшно ooooh!. Та накратко - нищо няма да ти струва да си имаш един по ЗК, официален, а да си ползваш и плащаш на този, на който имаш доверие.

# 142
Здравейте момичета.
Имам въпрос някой знае ли как са според вас тези изследвания (обремененост с глюкоза):

Глюкоза-3 кратен профил *
 Профил Виж по-долу   референтни стойности- Веноз. от 3.8 до 6.1, Капилярна от 3.5 до 5.5

Глюкоза първа 3,98 9:00ч. вен. кръв
 mmol/l Веноз.

Глюкоза втора 6,96 10:00ч. вен. кръв
 mmol/l 

Глюкоза трета 6,01 11:00ч. кап.
 mmol/l

Пуснала съм и за инсулин (но второто не е готово - мисля че единия, който е готов е преди да пия глюкозата а втория е след 120 мин. и не е готов:roll:)

Серумен Инсулин референтни стойности 3.0 - 25.0 на гладно
18.15 mU/l 0 min

Ама се притеснявам че ако на гладно ми е 18.15 не искам да си мисля след тая глюкоза - даже не съм сигурна дали трябва два пъти да се взимат стойности , понеже тази от лабораторията също се учуди защо два пъти , но в крайна сметка ми взе два пъти - но сега си гледам резултатите и под този който съм дала по- горе пише за втория че не е готов но седят от страни същите референтни стойности и пак пише на гладно че са.Ама нали все пак са след глюкоза .Съжалявам че ми е толкова несвързан поста ама така е като човек не знае кво става.

# 143
Благодаря на мамите писали по темата къпане.  Hug Аз нямам идея и само чета в Интернет.  Crazy Винаги съм знаела, че бебе се къпе всеки ден, но след като попрочетох по темата се замислям.  Thinking Все пак не ми се вижда логично да го мажеш с олио единия ден, а на другия да го къпеш, защото това олио трябва да се махне, а междувременно бебето да развива алергии към разните сапуни и мазила.  Crazy Има време за още размисъл и четене.  hahaha

# 144
Едно бързо включване от мене!!! Толкоз съм скапана, че едвам седя и се сгъвам пред компа Sad
Тази нощ получих зверско схващане на крака,ама не от тия, при които като си направиш стъпалото на контрашпиц ти  минава, а по-нагоре, между прасеца и задколянната свивка. Даже в момента ме боли. Мъжа ми каза, че ми се е обърнала жилата Shocked За първи път ми се случва. 9 години съм тренирала художествена гимнастика и такава болка не съм изпитвала. Сега вече и аз минах към отбора на ходещите като патета  Laughing Ама няма да се откажа, всеки ден движение и така.
За секса- ние не сме практикували откакто видях двете чертички, човеко доста се мъчи,ама аз не се давам, пък и то вече и да искам май не може  Laughing Казала съм му,че след Нова Година ще го мислим това, така че май съм го подготвила. Иначе почти не съм имала желание през тези 8 месеца. Най-важно за мен е бебо  Embarassed
Гледам, си говорите за къпане и дрешки, аз още нищо не съм чела и купувала, за сега не мога да се включа към вас, само ще ви чета.
Утре пак ще пиша, че съм на ЖК от 11:30, ще докладвам при първа възможност след като се върна!!! Лека вечер, пожелавам ви да поспите и да ви е удобно леглото!!!

# 145
Добре дошли на новите мамички!
Относно раждането и аз съм за нормално, а пък каквото дойде.Днес бях на курс за бременни, запознах се с други настоящи и бъдещи мами и със Сонямари.Беше интересно, акушерката разказа подробно как протича едно секцио...И нашият юнак като заподскача, въртя се като пумпал, една мама го галеше с ръчичка и той се представи подобаващо GrinningСлед това походих 40мин пеша и съм доволна от себе си.За къпането-в Англия ги къпят през ден, на мен ми е странно, иначе дупенцата не ги бършат с кърпички , а с памучни тампони и с водичка.Препоръчват първата седмица да не се ползват сапуни и шампоани, само водичка.Аз смятам нашия бебок да го къпем всяка вечер.Ааа скоро чух, че трябвало да се къпе бебето преди залез слънце, ами то като сменят времето и като се стъмва в18 часа,хихих.Ели, запиши детенце и на педиатър по ЗК, за да използваш всякакъв вид направления.
Рози, невероятно е това ескимосче.Аз един ден се порових в сайта, има хубави артикули на нормални, дори ниски цени.
Не запомних много от всичко писано, извинете ме моля.Ще гледам снимки сегичка!

# 146
Лейди аз съшото изследване правих, но не са ми същите референтни стойности, затова за съжаление не мога да помогна. Може би да питаш в проблемно, в темата с хиперинсулинанемия  newsm78

# 147
  • Попово
за къпането- Генчо ми е роден на 9.11 къпех  го сутрин след спането към 9ч. и вечер към 18ч. лятото и по-често, кажи речи на всяка смяна на пеленките, че се опикаваше до уши. Тошко е на 30.03 и го къпех сутрин, обед и вечер до към 7-8 месеца а след това сутрин и вечер, а това лято 3-4 пъти дневно Confused може и да е грешно, но друго си е да мине през вода детенцето, а вече кой както свикне  Simple Smile
гинекологичните прегледи след раждане- правят се от доктора който ти е водил женската консултация, като се предполага че същия те е израждал, и са безплатни... разбира се винаги имаш избор да отиеш при когото искаш  Naughty

# 148
annidm много мерси, аз мисля че тези ще са напълно достатъчни за болницата, пък ако има нужда от още вече ще има кой да купи.
Ох аз до сега се мъчих над една курсова работа и вече мноооооооого си мечтая за сънчо  smile3507, но бебчо май не мисли така  newsm30 разхожда се по корема ми  Flutter
Хайде от мен лека вечер и да спите спокойно smile3524, които още не са в царството на сънищата де  Wink

# 149
Цял ден ходя като сомнамбул и спя права а като дойде това време ми се отварят очите и няма заспиване...  Sad

За къпането да споделя и аз мнение - мисля, че няма да къпя цялостно бебка всеки ден, поне в началото, а само телцето, вечер, късно, защото процедурата е приятна, релаксираща, а масажа - леко уморителен за бебка и мисля ще спи по-добре. Дупето и въобще от кръста надолу - на всяка смяна на памперса. Няма нищо по-хигиенично от чистата вода и сапуна и никакви лосиони, млека и мокри кърпички не могат да ги заменят. Ако не е паднало пъпчето май няма да мия с течаща вода, а с голям памучен тампон, натопен в топличка вода по дупето, гънките, шията, под мишничките... и после подсушаване със сешоар за да няма останала влага и подсичане после.
За есенно-зимно бебче къпането постоянно може и да е рисковано ако няма отлично отопление/в началото те не могат да регулират телесната си температура и изстиват бързо/, но къпане веднъж на няколко дни е нехигиенично, според мен. Раждалите мами ще кажат - първите изпражнения на детето, когато още се чисти са лепкави, черни и ако остане нещо от тях... а даже с крем и памук трудно се почиствали, ако засъхнат.

Ау, пак прекалих  Grinning ама нощтно време ме хваща една приказливост... а никой у нас не ще да ме слуша, понеже им се спи  Grinning

Корема ми почти постоянно е стегнат, даже нищо да не върша и това ме шокира... а нямам никакви болки.

Общи условия

Активация на акаунт