НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 253
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Хаиде и аз да се включа в среднощния моабет. Като раждала мама и живееща в Англия мога да кажа следното: kогато ми донесоха бебето веднага след раждането, милото не беше мито ама хич ooooh!. Беше си с кръвта по главичката, ушичките, ръчичките и т.н. Както и да е, аз после у дома обстоино си я изкъпах още на другата вечер (тъи като тука може и на същия ден да те изпишат ако всичко е наред, мен ме изписаха на другия ден). Но никои никога не ме е съветвал да къпя бебето си през ден или пък даже хич Naughty. Започнах къпането от първата вечер - всяка вечер разбира се. Никога не съм мила дупето след всеки памперс - винаги съм я бърсала с мокри кърпи. Детето ми никога не е имало подсечено дупе, червенини или нещо от сорта. След първия месец и аз я подсушавах със сушоара. Не съм мазала дупето и с разни кремове и пудри само за "всеки случаи". Може би тука някаде дават такива съвети, но със сигурност не си длъжен да ги спазваш. Аз като маика знам едно със сигурност, водичката и ежедневната баня са важни за бебетата, тя ги успокоява и бебчетата ни растат здрави и калени smile3521.  А за англииско знам, че тук изключително много се държи на кърменето и естественото раждане. Като ви чета, за пореден път се убеждавам, че нашата мила родина е пълна със всякакви абсурди ooooh!.
Хаиде сега да бягам че пак укаснях. Лека нощ мили момичета с тумбачета  love001

# 151
lida, не съветват ли верникса/мазното бяло покритие на бебчето след раждането/ да не се мие, а да се изчака да изчезне само... На мен от сега ми обясняват на курсовете да не къпя бебка веднага, не и в първите дни, докато се забелязва верникс, а да изчакам. Само дупето да мия/почиствам след смяна на памперса.

Прави сте - съвети много, от всеки, но всяко бебе е различно, на едни кожата е по-чувствителна, други са по-издържливи, някои се подсичат лесно, други - не, няма стандарт.  Flutter

Е, хайде лека и от мен... пък дано да успея да заспя...

# 152
Добро утро на всички коремчета.

От мен кафенцето днес.

Никак не можах да спя тази нощ. Легнах в 2:00, станах в 4 за дежурното WC и до сега  1countingsheep
Луда работа.

Приятен и спокоен ден на всички!

# 153
Добро утро!

Мими благодарско за кафето - ние днес със сина ми се поуспахме, ама то след снощната разходка Grinning

Пепе къпането по няколко пъти на ден, дори и два пъти не е полезно, нито необходимо. Бебенцата, а и всеки човек има ПОЛЕЗНИ бактерии, които живеят по кожата и я пазят. С честото къпане тези бактерии изчезват и може да стане податлива на алергии и инфекции, а бебешката кожа е много нежна. Може би и това е оправданието да не се къпе малко бебе всеки ден.

# 154
  • София
Добро утро!
От днес вече официално съм болнични.  newsm44 Последните дни на работа ми беше доста тегаво и всичко ме изнервяше. Компетентни познати ми казват, че ще ми писне за нула време, но аз си имам предостатъчно задачки и забавления. Днес ще ходя да си купя лична амбулаторна карта, че докато бях на работа все не успявах да хвана работеща книжарница по поликлиниките.

Вчера ми излязоха резултатите от изследванията. Всичко е ок, но пак имам гъби  Twisted Evil Сто пъти ги лекувах вечеее. Дано ги избия тоя път, че не остана време. Продължавам си и с желязото и всички други хапове.

# 155
Добро утро момичета,
Иве, благородно ти завиждам, но ще издържа още една седмица на работа.
За къпането не мога да взема участие, а мога само да чета и да събирам мнения.

Момичета я да кажат боледуващите по колко парацетамола могат да се пият на ден, че май наистина нещо не ми е добре и като нищо ще ме лпне гадния вирус.

# 156
Здравейте. Как сте мами. Теди аз пия Panadol Baby по 2хапчета на ден.

# 157
Здравейте, мами!
Относно къпането на бебето - каката я къпехме всяка вечер с бебешки сапун и след товаи правехме масажа, отделно се е налагало някой път и през деня да е измия (зависи как е свършила работата в памперса  Wink )
teodora 24, аз пих по един три пъти дневно в началото на бременността обаче, ако има значение.

# 158
Теди парацетсмол може да пиеш през 4 часа, ако имаш Т - независимо дали си бременна или не Wink Иначе сутрин, обед и вечер.
Мен лично много ми помага в начален стадий на разболяване .
Всички болни да оздравяват, че като дойда да ви разтрия newsm66

# 159
Благодаря ви за бързите отговори, значи ще си пия 3*1 на ден.

# 160
  • София
Добро утро,

Хайде на закуската!  Ох, как ми се приядоха кроасанчета.... Mr. Green

Някоя от мамите с опит чела ли е книгата на Д-р Спок?  Чета всичките коментари за кърмене, къпане итн но ми се струва, че или ще трябва да си ги принтирам за да ги препрочитам като ми дотрябват, как да запомня толкова подробности????
Мъри, сигурна съм че има златна среда и като дойде бебка ще я намерим заедно  Hug

Иве, честит болничен да си почиваш и мързелуваш на воля Mr. Green Аз също не мога да стоя в къщи, миналата седмица 5 дена бях вкъщи докато бях болна и накрая мъжът ми каза, че започвам да гледам свирепо hahaha

Хайде, приятен ден да свърша малко работа и да бягам после на фризьор, да пробвам прически, че да съм хубава в родилното  hahaha Joy

# 161
Мамитаааааааааа болна съмммм newsm45
Гърлото ми е червено и ме боли и  сигурно ще ми се появят налепи,нямам думи.Много ми е гадно.
Съжалявам за написаното,но исках да споделя с вас.
Лек и успешен ден и много здраве.

# 162

Добро утро,милички!
Закуската от мен!
Ели твърде е възможно да вдигаш кръвно,дано не съм права,говори с док за това,аз съм със супер ниско кръвно по принцип,но миналата седмица два дни поред ми се случи - сърцебиене,недостатъчно въздух,ужасна болка в главата и то в тилната част,и като си го измерих бе неадекватно високо поне за мен,почивах два дни и се оправих,но ти сподели на твоята доки за това засобствено успокоение!
 Elleee за 13 месеца майчинство - всичко още е на ниво проект,но трябва да го гласуват към края на годината и да е факт от 01.01.2009 г. и със сигурност ще сме заварено положение и ние ще намажем - поне се надявам Mr. Green
Утро  направо ме свърши тоя врастнал нокът,в понеделник бях при педикюриската ми и тя не успя да се справи или поне го освободи до някъде и днес ще ходя до аптека да си взема ихтиол или нещо такова,че се възпалява адски лошо,едва вървя просто....... newsm78 преди години хирург предложи да го премахне,но отказах и си намерих тая мацка ,която винаги се справя с положението досега...... Cry
Шамс много ме досмеша за АМ и по-лесното храносмилане  Joy Joy Joy
Бубе в Бебчо наистина е много приятно добре че ми каза за гащурките,и сутиените ще видя,макар че аз си харесах в Триумф много приятни сутиени по 35 лв,но чакам още малко поне до 36 седмица,за да не се разширя още и да ми е малък после.
Теди и аз зная от моята доки - парацетамол 3 х 1 максимум за деня!
Весел ден на всички!

# 163
  • София
Добро утро момичета кокичета!!!
На мен ми е едно заспало newsm46 Sleeping smile3524  sleepuu и дори кафето не помага  food010.
Вчера имахме гости и като се хванах, чистене, готвене, пране и сега съм скапана. Днес ще се почива яко Laughing
Лек ден на всичкиииии  Hug

# 164
Добро утро! Аз едва станах. Вчера не си направих труда да полегна през деня, ходих и по разходки и резултатът - и в 10ч сутринта не мога да стана.

Болните, умерено с парацетамола! Наистина върши работа, но знам за случаи, в които предозирането му е опасно. Защо не опитвате с осцилококцинум? Аз веднага изсмуквам по една 'тубичка' (не знам как да го нарека). На листовката си има инструкции как да се приема при първи признаци, как в напреднал стадий, и как профилактично. Хомеопатично е и не вреди на мама или бебе. А с парацетамола просто си сваляйте температурата с по-умерени количества.
За гърлото - прополки за смукане. Има едни капки Цитросепт - безопасни са, но мноого горчат. Те са за имунитета и общото състояние. Всичко това е обсъждано като средства с наблюдаващия ме лекар, така че е подходящо за нас.

Общи условия

Активация на акаунт