НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 235
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Привет и от мен!

Ели, и аз имам  сърцебиене, а в началото на бременноста бях с много ниско кръвно, чак се притеснявам да не е нещо сърдечно.

Относно килограмите направо ме е срам, в момента съм +11 т.е 60, а стартирах от 49кг, последния месец много качих, а уж не ям много и  постоянно съм в движение, сега като излезна в майчинство сигурно ще стана цял  smile3535

И аз смятам да се възползвам от програмата "Баби и дядовци гледат внуче", свекито е пенсионерка, но много не се надявам, обикновенно парите които отпуска министерството са ограничени и едва ли ще има за всички.Миналата година приеха и друга програма с която можеш да си наемеш безработно лице (може роднина и пенсионер) регистрирано в Бюрото по труда, но всичиките ми приятелки които опитаха да се възползват от нея неуспяха, защото нямаше отпуснати средства от министерството или бяха за няколко бройки.Най-сигурния начин е бабата да се води на работа няколко дни и след това да се прехвърли майчинството на нея.

Като ви слушам за тези гъбички направо ме е страх да ида в понеделник на ЖК, аз от гъбички и разни бактерии се лекувах цял месец, а сега имам усещането че пак съм хванала.

Тонеска, списъка е супер!

# 211
  • София
Да се отчета и аз след прегледа - бебо се развива супер, завъртял се е и ми лежи от дясната страна, така че засега мога да раждам нормално, тесен ми бил таза, но пък връзките можело да бъдат разтегливи.  newsm44 Само за първа страница ще подменя инфото - няма да раждам в Тина Киркова, а в Света София - на Мазнейкова. Доки ми каза да не купувам нищо, от мен се искало само да си нося документите и да присъствам.  Mr. Green

# 212
Здравейте момичета! preggo

Мерси за закуските. Вие спряхте работа и се започна само кафета и закуски,  hahaha а после коя колко е качила. Embarassed  badscale

При нас е голям студ  cold , а до преди няколко дена беше лято.   Crazy Добре, че ни пуснаха парното иначе и аз щях да се строя в отбора на болните  ooooh!  и да привикам Тонеса за масаж.  newsm66  Joy

От всичко написано по темата за къпане съвсем се омотах, но той бебо ще ми покаже какво да правя.  Mr. Green

Янорен, за стволови клетки момичетата писаха в първите теми.(Ако искаш пусни на търсачката.) Аз в момента мисля, дали да съхраним или не. От няколко дена чета всичко в Интернет по темата и ми се струва, че минусите са повече от плюсовете.  Тук цената не е непосилна даже е сравнително ниска.

Темичка, колежката на мъжа ти сигурно има сериозна причина да загуби бебето. Ако всичко е наред бебето има шанс да живее нищо, че е родено в осмия месец. Ако при теб засега всичко е наред не виждам причина да се притесняваш и да не се отдадеш на покупки.  newsm71

Илка, за изписване комплекта гледам, че включва пелена, костюмче(панталон и блуза), шапка, ръкавици и шушонки(или нещо подобно на терлици).
Бабите, нали им е първо внуче, та пратиха подаръци от България.  Сега имаме дрехи не за едно, а за две бебета.  Joy

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 18:39 от Yuliya2008

# 213
Да наистина и аз споделям Вашето мнение за покупките предварително, че щом всичко е ок няма проблем. Но заради милУто май ще склоня да капарираме поне количката и леглото, когато вляза да раждам той да ги вземе. Иначе другите нещица смятам да си понакупя от тях. Вчера изживях истинско удовлетворение от първите си покупки и не смятам да се лиша от тези прекрасни емоции от пазаруването за бебчо. Иначе за колежката на мъж ми (той снощи се "изпусна" пред мен за нея) имала е преден аборт в 4м. и сега мъртво роден плод в 8м, така че мисля, че там проблема е доста голям и преди всичко немарлив наблюдаващ АГ спец. предвид анамнезата.  Но това е друга тема, от която настръхвам и се вбесявам на такива "специалисти".
Момичета благодаря за добрите думи, но не смятам да падам духом, защото бубичката постоянно си ме подритва и съм спокойна за него когато ме рита. В доста случаи ме боли от тези ритници, но не се оплаквам, а само се усмихвам и успокоявам, че той е добре  Hug  love001

# 214
  • София
Кой се беше притеснил, че нищо не е купил? Елате да ни видите нас! Имам всичко на всичко обмена карта + 2 нощници  Wink Ама нали най-важното винаги е с мен, в тумбака - няма страшно, няма как да го забравя   Joy

Ама вие наистина от както половината сте в майчински вече и голям лаф моабет му дръпвате. Нямате изчитане  Crossing Arms Чешете езиците сега, че после като се появят дребосъците и има да пърхаме около тях и за нищо друго да не остава време.   Heart Eyes

Аз до сега гледах снимките от изписването на племеницата ми и ... толкова малка ми се струва.  Shocked Тя верно, че беше 2 кила и половина, ама ... едно мишленце мъничко, сладичко ... Та от там видях горе-долу с какво е облечена и имам вече идея. Смятам сама да си стъкмя комплектчето за изписването. Другата седмица ще се поразходя по магазините да видя с какво разполагат. Аз дори не съм влизала в бебешки магазин ,различен от MotherCare - от където ще ни е кошарката и Premaman - където си харесахме количката.  Така че, да не съм видяла да се оплаквате, че имате само това или онова  Naughty Аз дори и идея какво се продава по магазините и на какви цени нямам Whistling

По този повод - дайте съвет къде из София да отида да зяпам хубави дрешки на прилични цени? Но да не е Илиенци, че до там не мога да накарам таткото да отидем   ooooh!

А кой пита за триколката на Чико? Аз лично много я харесвам. Не съм й правила кой знае колко обстоен преглед, но до колкото съм я виждала ми вдъхва доверие. Е, то сигурно е защото много прилича на Jane Slalom, което е нашия избор ... така че съм малко пристрастна  Wink

Айде лека вечер от нас с бебка!
Аз отивам да творя вкусотии в кухнята, че тати ще се върне изгладнял скоро, а нали казват, че любовта на мъжа минава през стомаха, а аз нещо съм настроена ... палаво - ще си правим масаж на ходилата  Joy  Joy  Joy 

# 215
Момичета абе имам един проблем - ръцете и по-конкретно пръстите са ми като изтръпнали - изпускам непрекъснато разни неща - някой има ли такъв проблем - странна работа - почвам да се притеснявам Sad

# 216
Еййй, пишете, пишете, не мога да ви изчета, а само 4 часа ме нямаше.Ходих на разходка с моя приятелка от моето градче и с детенцето й, разходихме се, тя напазарува и се прибрах.Добре съм изглеждала, хихихи, ами повече разходки трябват.
Темичка, мисли си само за хубави неща, опитай се да сипредставиш бебка, как ще я гушкаш, къпеш и т.н
За тантум верде съм изключила, много е добро, има и бонбонки, също така разтвор за гаргара за болничките, бързо да оздравявате.
Тонеска, списъчето е много добро.Не е ли нужно и направление за хоспитализация като тръгнеш да раждаш, може даго добавиш в списъка, ако е така. И аз абсолютно нищо не съм купила до момента, като влезна в деветия ще купя някои нещица, ааа имаме само батерии за бебефона.Всичко друго е подаръци от вуйчо и вуйна и две мои приятелки, които пратиха колети.От къде купихте дигиталния термометър.
Вале, аз също не съм видяла леглото, което ще ни подарят, таткото ще се занимава с въпроса, ще го видя в къщи.
Днес видях такова хубаво памучно одеялце пухинко, не синтетично, но само в розово, а струваше 20лв, евтинко ми се стори.
аз още като купувах за племеника подаръци бях на мнение, че тези комплекти за изписване от 100 части не са добри и взехме гащеризон с шапка, пътъци и одеялце.
Денчо, питай доки, отоци имаш ли, колко често ти се случва това изтръпване.
Диданка, относно болничния че ще ти се издаде по-късно мисля, че ще изгубиш само няколко дни обезщетение, нищо повече.
Хот лейди, супер че бебо се  е обърнал и е добре-
Срещнах мои градски из центъра, питат ме как съм и казвам че след няколко дни влизам в девети месец, а едната казва ооо моята бубка на 14я ден от деветия реши да излиза, а била седалищно, имала планово секцио за 20то число на месеца и й направили спешно.ама наистина не остава.
Илка, хубави дрешки има в Захитекс в лозенец, до кръста, на улица Бигла мисля че се намира.
Бубе, около мен много бебета, някои вече са на 3г, инфо много.Всички казват о, ти си най-подготвена, нокато ми дойде на главата и кой знае каква паника ще съм.
Тонеска, защо и шише е нужно за болницата?
Хайде ще се ориентирам към дивана, да ми сложи милото антибиотика в очичките, че пак забоцкаха.Шегува се, че ще ми спира интернета да не ме болят очите и съм щяла да бъда доволна Laughing Laughing Laughing
И да ви кажа, случи се нещо нечувано.ОТ НОИ ми преведоха пари за болничен за септември месец, счетоводителката се чуди как така е станало и че за първи път чува за такова нещо, защото още не е превела осигуровки за септември-Може би защото болничния е с начало 30.08, а това е почивен ден.Знам ли, имала съм късмет и аз веднъж newsm78 Изненадах се, получих и уведомление на мейла, приближаваме се към Западааааааааааа Joy

# 217
Здравейте и от мен мамита!!!! Hug Hug Hug
Темичка,Илка и аз като вас нищо не съм купувала,не ми дават, но съм в процес на агитация и май ще ми се отвори парашута smile3508... поне съм капарирала количката,креватчетата и кошчетата за кола, че нали сме малко по сложни(х2) Rolling Eyes та таткото се нави за тях!!!
Тонеска, списъка е супер!!!! Hug
На мамите ходили на преглед: Все така хубави новини!!!!!
За килограмите:че не помня дали съм писала вече Embarassed аз съм +11(на корем) Crazy
Ели, за сърцебиенето и при мен от време на време се случва и си мисля,че е от кръвното....

п.п. Имам нужда от съвет....Днес почина най-добрият приятел на мъжленцето ми и мой естествено smile3518 , и със сигурност няма да заспя лесно,че много се притесних за него и за бебетата как ще са,но просто не мога да спра да го мисля, а и нали нищо не е желателно(или по-точно забранено) да се пие, та се чудя какво да правя,че май ще си откарам до сутринта...

Съжалявам за тъжният пост,но не знам кой да питам(като изключим док за който е вече късно)....

# 218
Den4o, аз имам същия проблем. Изтръпнали са ми пръстите на дясната ръка, а като спя да не ти казвам как се събуждам, направо без ръка Shocked. Това е от самата бременност. С малката нямах такива явления, но сега... Много неприятно чувство, но така ще е до като не родим живот и здраве Peace.

# 219
Norass, забравих да ти отговоря, тука в Aнглия не са ме съветвали такива неща, а и дъщеря ми се роди изключително чистичка, дори не е имала от онези бели нещица по главичката. А междо другото ти в Англия ли си?

# 220
Norass, забравих да ти отговоря, тука в Aнглия не са ме съветвали такива неща, а и дъщеря ми се роди изключително чистичка, дори не е имала от онези бели нещица по главичката. А междо другото ти в Англия ли си?
Не, във Франция съм...
На мен ми казаха ако има верникс да не го махам, но това покритие си изчезва само в първите два-три дни, доколкото знам...

За дъщеря ни бях накупила много дискове на Моцарт и друга релаксираща подбрана музичка за бебета, а сега се разрових и в нета дали няма нещо интересно. Ако някой се интересува и иска да пуска на новороденото музичка, ето тук малко -

http://puzkarapuz.ru/muzyka/dmuz/11649-babydream.-tr228ume-s2522 … mechty-vol.3.html

http://puzkarapuz.ru/category/muzyka/

Значи - руските сайтове препращат другаде и свалянето е по-трудно, но там има за сваляне от rapidshare.com
Как става - намирате линка на рапида, натискате на фрии усер, после има отброяване на секунди. Като свърши отброяването може да изпише направо дънлоуд в едно синьо кръгче, или да изпише код и поленце за изписването на кода, и след това дънлоуд. След натискане на дънлоуд бутона започва свалянето на компютъра ви. Музиката е в архивчета, разархивира се с дясна мишка - на всеки комп има опция за това.
Някои от албумите са с по два линка - 1 и 2 част. Понеже се сваля от безплатната опция, за отварянето на втория линк трябва да се изчака някакви минути - то си пише колко...

Сега си свалих едно албумче и много ми хареса музичката  Heart Eyes

# 221
Здравейте. Как сме тази вечер? За пазаруването и на мен не ми дават да пазарувам предварително, само количката и леглото нищо-друго. Ама аз съм дала списъка с нещата който искам на щерката и в кой магазин съм ги гледала и те с баща и ще ходят да ги вземат после Криси ще помогне на баща си с прането и гладенето че той миля е много зле в в това отношение. 

# 222
Мисля че няма по-голямо удоволствие за една бъдеща майка от това да приготвя и подрежда нещица за своето бебе... Не разбирам онези, които съветват да не се прави и купува нищо до раждането. Така се отнема голяма част от ентусиазма, от допира... а радостта на майката е най-важното докосване до плода. Никой абсолютно не може да ми казва кога да купувам и защо и какво. Даже оплетох доста дрешки, освен че накупих всичко, което исках. Е, понякога се налага да се съобразяваме с финансите на семейството, но ние с вас сме в 8 месец... до сега средствата за бъдещото мъниче би трябвало да са подготвени.
Така че - моя съвет е - не слушайте никого а се подготвяйте както ви съветва сърцето.
А и след раждането пазаруването май няма да е вашия избор... понеже с шевове, болки и кърмене едва ли някоя мама ще намери време да обикаля магазините, да избира, да сравнява цени... а лично на мен ми се иска аз сама да съм избирала и приготвяла първите нещица за моето дете.
Ами нещата от първа необходимост... които ще си трябват в първите дни...

А ако се случи нещо и се прибера в къщи без бебе, винаги мога да върна покупките или да ощастливя някоя бедна мама, която може би няма пари за такива. В този форум има не една тема за помощи... Има и домове.
Но така разсъждавам аз...

Абе вие слушате ли италианска музика? Simple Smile - Поздравче -

http://www.vbox7.com/play:a4695350

# 223
Здравейте момичета.
Мина доста време от последното ми влизане тук.
Чета ви редовно , но просто до сега нямах силата и куража да ви пиша......
Е престраших се.....
Рагледах албумчетата , попрочетох каквото успях.....
Смях се с вас, и си поплаках , олекна ми , поне за малко.........
Искам да пожелая късмет на всички ви , успешен финал и много щастливи мигове с вашите бебета.
Радвам се че ви познавах и споделях с вас , радвам се че бях част от вашия отбор , дори и за кратко........
Гушкам ви всички , бъдете
щастливи Hug Hug Hug Hug

# 224
Здравей Хриска.Радвам се че пишеш.Много мъчно ми стана за теб и се надявам някога да можеш малко да преодолееш мъката си. Hug Hug Hug
Как е красивото ти момиченце?Расте и хубавее сигурно.Много целувки и на двете ви.

Общи условия

Активация на акаунт