НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 266
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от мен!
Едвам смогвам да ви изчета.И пак нова тема...страшни сте.....

welcome добре дошли на новите мами.

На болните бързо възстановяване.

Да споделя и аз - До преди 3 седмици имах болки в областта на опашната кост,но май когато малката се обърна спря да ме боли..затова пък ме почна срамната кост, което ми създава проблем преди всичко в легнало положение.Зора е докато се наместим в удобна поза, после спим сравнително добре.
Все още нямам коластра, пъпчето ми не е изпъкнало, но пък имам тъмна вертикална линия през корема.

Моя мъж само ми се смее, когато се "разхождаме заедно"- била съм като пате,което се бори за титлата слон..Добре, че поне проявява разбиране и не ми дава да носи нищо, по-тежко от 1-2 кг.Много им е лесно на тях, нали не им тежи на тях и не ги боли това или онова.А качването на стълби си е просто постижение всеки път.
Сега съм се хванала да разтребвам гардероба, за да направя място за нещата на беба.Изпрала съм 2 перални бебешки дрешки,които ни даде сестрата на мъжо.

Сега мисля да се поразхода, докато е хубаво времето.

# 91
Само да уточня че според акушерката  терминът ми е  на 4.11 а на линейка е друга дата, незнам что така се полу4ава ама не мога да я поправя. Когато въвеждам първия ден на последния мензис то автоматично ми дава 3.11. По добре върнете ме на 4.11.

# 92
Като ви чета се успокоявам, че не съм само аз с тези болежки. Моя пъп ту се прибира, ту изпъква, но линията си я имам.
явно от тези болежки и от бързото уморяване съм станала доста раздразнителна, защото милото снощи ми вика кога ще раждаш вече, че да не ми се караш толкова много  Mr. Green

Нелчо, болничните ги превеждат във вторник и в четвъртък виж си хубаво в сайта на НОИ, коя дата пише за превод, защото той може да е обработен, но да не е преведен. За въпроса пиши ако искаш на лични, ако мога ще ти помогна.

# 93
Тонеска благодаря за успокоението! Hug
Да ви питам мамите решили да раждат естествено имате ли моя проблем? Всеки е тръгнал да дава акъли,дори и собствената ми майка да съм раждала секцио и да съм се отървяла без болки #Cussing out вече много ме ядосват,какво ми се месят,аз ли съм виновна че допускам незнам........ Cry
Иринка добре дошла при нас! Hug
Линия и аз си имам,а пъпа ми е така ситуиран,че и да иска не може да се покаже Mr. Green

# 94
Благодаря на Тонеска за отзивчивостта!

Еличке, това с бебевалежа мноого ми хареса.

Да ви кажа, аз май нямам срамна кост Wink или поне не от тези, дето болят Grinning. Чак ме накарахте да се замисля къде е главата на момата след като не напира върху тази кост newsm78 Иначе си е обърната надолу.

# 95
Привет и от мен!
Видяхте ли че първото декемврийско бебе се е родило вече.
Аз от понеделник излизам в майчинство Grinning. Днес като ходих до банки и др. институции ме видя една позната и започна да се хили много гадно, все едно бременна не е виждала Close и ме хвана много яд.

На мамите с прегледи днес -успех! newsm10

Розичка, относно раждането, най-добре се консултирай с лекаря си, той ще вземе най-правилното решение за теб и бебето.

# 96
Розичка това със секциото никога не съм го разбирала Rolling Eyes
Защо хората си мислят, че след едно раждане боли повече, отколкото след една операция  Shocked защото секциото е точно това
И преди съм изказвала мнение, че подкрепям секциото само ако е по медицински причини Naughty

# 97
  • София
Ханче, линия и аз имам ( но е много, много бледа), а пъпчето - и моето не е изпъкнало изобщо Simple Smile!
Розичка, на мен не са ми говорили така, ама съвета ми е - просто им казвай, че ти си решила и не желаеш никой да ти се меси Naughty! Мисля, че така ще си решиш проблема най-бързо Laughing!
Gilian, май вече всички сме като патета Laughing!
Хот лейди, аз все още не съм си купила количката, но мисля, че може да се сложи отдолу нещо, което сметнеш за подходящо Simple Smile!
Момичета, както ви бях писала аз се бях спряла на количка на Куини. Но веднъж влязохме в един магазин и страшно много ми допадна една друга количка. С таткото направо се влюбихме в нея - много е лека и маневрена, сгъва се много, много лесно и освен това е доста изолирана. Абе,  с една дума - перфектна Laughing! Сега ще ви я покажа. Споделяйте мнение Hug!
http://www.adria2001bg.com/index.php?m=320&category=126& … System&lang=1 - харесах светло синьо със сиво

# 98
  • София
Розичка,
я не им се връзвай и ги прати някъде другаде да дават акъли.Аз също съм се настроила за нормално раждане ( ако и малката така мисли, че сега е с дупето напред ).В карайна сметка последна дума има доктора. Но при положение, че природата си е напрвила естествен изход, защо трябва да се реже?!!! Пък и доколкото знам, при равни други условия, след нормално раждане се възстановява по-бързо.

# 99
Ей ся ви се накарах  newsm66  People No Good
Що за настроения.Я се порадвайте на свободата и на хубавото време.Болките ги игнорирайте, че след месец ще си спомняме с носталгия за това време.
Рози на такива дето много акъл дават им разписвам пътния лист на момента.То не стига, че в момента сме достатъчно объркани ( особено тези, но които ни е за първи път) ами и те.И моята майка се опита да дава акъл, но на секундата беше секната.Свекървата и тя.Пак ще ви напомня написаното от Тинка за интуицията.Сигурна съм, че всички ще се справим добре с предстоящите задължения.
Сега погледнете слънцето, любимия ( ако е до вас), погалете коремчето и се усмихнете.Живота е страхотен, а на нас ни предстоят толкова много положителни емоции. preggo Two Hearts dance

# 100
Розичка, нормално раждане с епидуриална - това е най-доброто решение.  Аз така смятам да раждам.  Отначало и мен искаха да ме объркат,че секциото е по лесно, но вече не се потдавам.

# 101
  • София
Ей ся ви се накарах  newsm66  People No Good
Що за настроения.Я се порадвайте на свободата и на хубавото време.Болките ги игнорирайте, че след месец ще си спомняме с носталгия за това време.
Рози на такива дето много акъл дават им разписвам пътния лист на момента.То не стига, че в момента сме достатъчно объркани ( особено тези, но които ни е за първи път) ами и те.И моята майка се опита да дава акъл, но на секундата беше секната.Свекървата и тя.Пак ще ви напомня написаното от Тинка за интуицията.Сигурна съм, че всички ще се справим добре с предстоящите задължения.
Сега погледнете слънцето, любимия ( ако е до вас), погалете коремчето и се усмихнете.Живота е страхотен, а на нас ни предстоят толкова много положителни емоции. preggo Two Hearts dance
Абсолютно съм съгласна с теб. На всеки, който още от сега се опитва да ме поучава казвам : Това бебе ще расте девет месеца близо до моето сърце, затова най-добрия начин за отглеждането му е този, по който ще го отглеждам аз самата! И с това приключвам Peace. Това, че някой има 1 или 2 или 5 деца не му дава право да си мисля, че аз трябва да слушам него. Смятам, че всички ние сме достатъчно образовани и интелигентни и ако не знаем нещо ще го научим, ако имаме нужда от съвет - ще попитаме. Аз лично съм питала няколко пъти майките с опит ( Феъри, Комарче, Лайтблу, Тонеска и т.н.) и не се срамувам да питам. Аз съм преценила къде и кого да попитам Laughing! Но имаме приятелски семейства, които имат деца вече и постоянно ми дават някакви съвети ( по принцип има неща в отглеждането на техните деца, с които никога не съм била съгласна) и се опитват да ми се налагат. Ами много се дразня - нищо не им казвам, ама после ме е яд Crossing Arms!

# 102
Благодаря ви милички,това е и въпроса,че цяла бременност прокламирам за естествено раждане,дори без епидурал/доста четох против епидурална упойка и нормално раждане и е мое мнение,че ще я избегна/,а те продължават ,особено ме дразнят защото вече съм решила и да даде Господ наистина да се развие всичко както трябва - бебка вече се е и обърнала с главичката надолу.Та се изпокарах с доста хора и то много близки,а не съм така конфликтна по принцип!
И да ще се доверя на инстинкта си със сигурност!    bouquet

# 103
  • София
Браво!!
само така.

# 104
Здравейте и от мен.
Днес бях на ЖК ние с бебчо сме добре-килограми пак не съм наддала.
hana30 , и моето пъпче не е излязло и нямам тъмна линия.
Розичке ти най добре усещаш кое е правилно за теб.Родих дъщеря си по нормален начин без упоика(тя се роди 3750),и сега също се надявам да родя тъка.Бях с много вътрешни шевове и 4 външни ,но след като ми свалиха конците бях ОК и се възтанових много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт