Есенен дъждец ръми-ЯНУАРЧЕ кротко в маминка си спи

• 22 156
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Ех Доня, паксменай-ранобуднитестеб.
Барбаронче,  много добре се развива твоя бебок. Една приятелка роди в 28 седмица и бебето й беше 1,200. Казаха й, че е в норма като по книга. Моя малък мъж  е 820 грама и същое ОК в развитието си
За килограмите - вечната  мъка. Качила съм 8кг от началото. Остават ми още 3 месеца. Колкото и да качвам, няма да си бия рекорда с Кети -23кг. Но определено се пазя и внимавам какво ям. То ясно, че се сваля после, но стриите … мерси викам аз на тази екстра
Киша,  аз съм казвала много пъти, че съм кърмила до 2 и половина. Но винаги много съм се дразнела точно на това, което споделяш и  ти. Някакъв фанатизъм ги обхваща майките от кърмаческия…. Кърми, кърми,кърми до абитуриенската
Зозима, сега ще ти обясня какво значи при мен на всяка цена,  като не искам да тълкуваш думите ми като заяждане. Просто споделям опита си, анека всяка майка си вземе решението си засебе си. Аз моето вече съм  го взела.   bouquet
 Всяка майка има безсънни нощи, но понякога става фатално, както се получи при мен  През нощта кърмих по 5 пъти, имала съм случаи и по 8. Наистина много бързо, за по 2 до 4 минути, но достатъчни да ми разбиятсъняипоследасе въртя и да не мога да заспя. Към година и половина се разредиха значително. Започнах работа с нощни смени, но твърдо исках да продължа да кърмя. Резултата – не спане в работата, не спане у дома и …. Стигнах до там, че не можех да заспя въобще. За една седмица имах 4 часа сън. С всевъзможни методи, билкии хомеопатия го докарах до 2-3  часа на денонощие. Боже, каква радост беше това за мен. Една година се борех с този проблем. Не може да си представите какви ми бяха станали нервите. Само като ме погледнеше някой в очите с разбиране за проблема ми и аз започвах да ревя в истерия. НЕ ГО  ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО!!!! Ето това за мене на всяка цена-цена съня ми. Сега мъжът ми е казал, че той ще обслужва бебето през нощта и няма дами позволи това да се повтори. Даже Кети като беше болна миналата седмица, той ставаше през цялата нощ. Не отричам, че няма нищо по-добро от кърмата, но аз тази цена втори път не искам (да не казвам няма, защото е много силна дума)  платя. Не може да си представите през какъв АД минах
За оргазма – моял екар ми е казвал, че секса  не е забранен,нобременитене го практикували. Така и  неразбрах какво казва
За колата маска – и с Кети и сега си правя постоянно и не мисля да спирам. Болката не е такава,че да предизвика раждане,но аз сама не мига, ходя на козметик. Дажекато Випрочетох ми стана смешно, защото точно преди двадниустанових, чене виждам вече състоянието си под корема, та питах мъжът ми дали съм готова за кола

# 91
  • София
Хайде и аз в групата на ранобудните Simple Smile
Като се замисля...и аз засега съм свободна за двете дати newsm78Ако не изникне нещо в последния момент...
Жени, вчера на лекцията точно това питах докторката - как аджеба да се справим с това нощно хранене, защото при нас продължава и до ден днешен #Cussing out Ами не трябвало на всяко проплакване на бебето да ставаме и да кърмим...Така то просто задоволявало сукателен рефлекс, а не глад. Аз като се замисля-скачах веднага, за да не будим тате, че той има нужда от почивка-аз поне си полягвах с бебето и през деня. И ако бебето станело в 1 и 15 да речем, да изчакаме и да го нахраним в 1 и 30...Така се измествало храненето. Е, да. Но ние пробвахме един път-човека си спи. Баща му го държи прав, а той спи-е а нахрани го де...И до сега си става в 3 и в 6...В 3 пием вода, но в 6 си търси чицето(млекцето). Сега покрай яслата се мъча да го отуча от сутрешното мляко, за да може да си закуси там. Но той толкова е свикнал, че изпада в истерия, води ме до хладилника и си го търси...
Айде да ходя да правя закуска...че да поддържаме стройната фигура hahaha

# 92
  • Пловдив
Добро утро мами!
Доня Коприва-мерси за кафенцето и закуската-страхотни са Laughing
Пловдивската среща-11.10-събота-14.00 ч. в Сентрал парк/градската градина/ако ви е удобно разбира се.Позволих си да напиша часа и заведението,но ако икате да е другаде-само кажете къде Peace
Аз до сега съм качила 6 кг.които май не са много,но се чувствам тромава и дебела.За ядене-ям каквото ми се яде и доста месце/аз съм си месоядна/,но по малко и често,че иначе като ми се подуе корема-ужас.За фигурата ще мислим на пролет живот и здраве,сега бебоците са важни.
Весел петъчен ден ви желая! smile3525

# 93
  • София
Добро утро на всички ранобудни мами!

Доня коприва- стахотно изкушение си "постнала" !

Аз вчера по неволя направих   Joy" ден на отворените врати" във Втора Градска...т.е.  Паднах пред офиса  Sad   и по най-бързият начин отидох до там ( най-близо ми е )да видят дали всичко е о.к.

Бяха мн. любезни- успокоиха ме, че природата го е измислила добре и бебо е защитен- ако нямам болки и кървене- всичко е наред. Аз обаче настоях да го огледат пак, както и да видят плацентата.....

Заговорихме се със сестрата, която приема в спешният кабинет относно ангажирането на екип, лекар и т.н, помолих я да  ми препоръча ......Много ме озадачи, като ми каза, че на всеки препоръчвала да НЕ си ангажира лекар и екип  : "защото всички са добри и дори и да си ангажираш лекар, ако има нещо да става- пак ще стане. Всичко е въпрос на късмет." ...... После ме покани да остана малко при нея и да си побъбрим и аз се възползвах да я поразпитам за всичко което ме интересува. Мн. любезни бяха( надявам се не, поради факта че си платих), направо не мога да повярвам!

На излизане, даже ми подариха две бебешки списания Laughing  

Е, разбира се на 16.Окт...пак сме там на "дни на отворените врати" Laughing

# 94
Добро утро и от мен!
Доня Коприва, страхотна закуска, май ще карам свеки утре да прави палачинки за закуска....../В това отношение мн слуша! Peace/
Evjeni, Доника, Големи проблеми сте имали #Crazy, дано този път не е така! Praynig Аз като ви слушам първият път съм била голяма късметлийка!  - изключително безпроблемна бременност, лесно раждане, много мляко, още след 40 ден от само себе си започнахме да прескачаме храненето в 3 през нощта.....
Дано и сега е така Praynig, ама бременността ми сега е по- различна - имах страхотно гадене до 5 месец...
Много усмихнат ден на всички!  bouquet

# 95
Момичета, аз понеже късно се присъединих към вас..... от прочетеното разбрах, че е добре да се лежи на лявата страна. В началото беше така, но сега никак не ми е удобно и всеки път като се събудя съм или по гръб или на дясно.
Може ли някой да ми обясни за какво става въпрос, че не ми се четат сега вс теми.... Rolling Eyes
Благодаря предварително! Heart Eyes

# 96
Добро утро и от мен!  smile3558
Доня Коприва, супер закуска си спретнала рано-рано! Аз кафе не съм пила от месеци - заради кръвното, само го душа - така обичам аромата на хубаво кафе! Както си вървя по улицата, като се размина с някой, който си е купил прясно смляно кафе или мина покрай такъв магазин, ... ставам като по анимационните филмчета - дето миризмата ги води за носа. newsm53 Бях пробвала една глътчица веднъж от едно особено ароматно кафе на приятелка, но се разочаровах - на миризма беше по-добре, отколкото на вкус  newsm62.

Биляна, аз при предишната бременност това за лежането и спането на лявата страна го разбрах една седмица преди да родя - смених си наблюдаващата лекарка като влязох в деветия месец и новата ми лекарка ми го каза. Доколкото си спомням - причината е, че при лежане на лявата страна важен кръвоносен съд се облекчава и това допринася за по-доброто кръвоснабдяване на бебето. Аз лично - понеже много обичам по корем да спя, все още успявам от време на време да се обърна в позиция, отдалеч подобна на лежането по корем, но вече предимно на една страна спя, по гръб също не ми е удобно - сякаш нещо ми пречи на нормалното дишане.

При нас днес е мъгливо и сънливо - ммм, само да си лежиш на топличко, с някаква хубава музичка и да зяпаш през прозореца как жълтеят и падат листата... От една седмица такъв мързел ме е подгонил, направо ме е срам от мене си.
Весел и усмихнат ден, момичета!

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 09:40 от idimi

# 97
  • Варна
Малее, много сте активни тази сутрин!
Аз да ви се "похваля" - вчера получих такива зверски контракции - сигурно около 20тина за 2 часа и ходих в Майчин дом, където ми закачиха система. Искаха да оставам до сутринта, но аз нали съм видане, та мъжа ми ме взе  в 3 часа през ноща - поне да се наспя в къщи. И сега пак нанаово нош-па и магнерич. Уфф, момичета с тези контракции, ужас, само да не взема да родя, рано-рано...!

Да се пазите!

# 98
Мим пази се и слушай лекарите. Ако трябва да лежиш в болница, не се пазари. Здравето на бебо е най важно в момента, стискам палци да се размине лошото

# 99
Добро утро на всички ранобудници!

За БУРГАСКАТА СРЕЩА имаше две предложения за 14,30 и 11,00 в зимната градина на хотел България. За мен часа няма значение, но нека и другите да дадат мнение за да се организираме.

Бургазлийки знаете ли за строежа на тази болница http://ozelenitel.com/blog/92
 smile3558 newsm26

# 100
Добро утро, момичета Hug
Тази седмица ми е много напрегната в работата, добре че днес е петък. Много неща сте изписали за няколко дни. Simple Smile
За кърменето - ами много искам да кърмя, дано да нямам проблеми. По този повод съм решила да си купя комплекта "Естествено начало" на Авент (онзи с помпа, стерилизатор и шишета и биби). Само трябва да проверя размера на стерилизатора и дали ще се събере в микровълновата ни.
За гъбичките - ами много се притеснявам, особено като четох разни статии какво могат да причинят. В сряда съм на ЖК и ще говоря с доки.
Килограмите - напоследък спрях да се меря всеки ден и да гледам истерично кантарчето. Реших по-спокойно да я карам, колкото кача, толкова. Е, внимавам какво ям, но и често прегрешавам с шоколад  Embarassed
Приятен ден от мен, ще се включа пак по-късно  Heart Eyes

О, Мим, сега прочетох за контракциите. Пази се много и си почивай. Heart Eyes

# 101
  • София
Ами не трябвало на всяко проплакване на бебето да ставаме и да кърмим...Така то просто задоволявало сукателен рефлекс, а не глад. Аз като се замисля-скачах веднага

...с нощното ставане и ние имахме проблем до към 2 год.- Синът ми, обаче се будеше за вода....на нощ сигурно съм ставала по 10-12 пъти #Crazy направо ми се разби сънят.....Но правилно ти е казала лекарката- НЕ трябва веднага да скачаме, като се размрънкат. То това си го докарах от прекалена загриженост- скоквах на всяко мрънкане и предлагах вода. На нощ пиеше по  много вода- и съответно пълнеше догоре памперса.

Преди време ( като за първи път) се притеснявах за раждането и всичко около него, майка ми ми казваше " Раждането е нищо пред гледането на дете"...ама аз не и вярвах, като си мислех само за красивата страна на нещата......Обаче несготите, неволите, недоспиването, липсата на време за себе си,  притесненията дали си взел правилното решение са си постоянно и всеки един ден е борба.
****Извинете ме за лиричното отклонение*****

# 102
  • София
Ей, Бръмче, пази бе жена  Hug Абе тя много добре ти е казала акушерката. Аз лично съм чувала много добри отзиви за лекарите там. Като ни минавах на визитация имаш въпрос-задаваш и така...Ако не трябваше пак секцио да раждам хич нямаше и да го мисля-кой се падне там той..., но в тази ситуация предпочитам да си ме реже един и същ доктор hahaha Свекърва ми всеки ден ми мели, че един път не сме отишли след операцията да му благодарим, а ей го на 13 кила си ги мъкна всеки ден и да чукна на дърво-нямам проблеми...Е, напоследък по-малко се носим-само го повдигам в случай на нужда, но...Дано и сега да остана само с добри впечатления Simple Smile На 16-ти ще се видим там и ще разгледаме.
Зозима, как беше вчера?
Мим, и ти се пази, че с тия контракции-лошо Sad
Биляна, била си случила на бебе Joy Моля се и аз сега да извадя малко късмет, че две вампирчета, будуващи нощем на куп множко ще ми дойдат Simple Smile
Да ви се похваля-вчера ни монтираха парапета на входната тераса. До 1 през ноща работи момчето, но си заслужава. Сега мъж ми ми е обещал засичка и столчета и ще си пия кафенцето на теферич, както се казва Simple Smile

# 103
За нощното ставане, аз и до днес ставам минимум по 3 пъти на нощ за да го завия, ама го правя механично, на сън, така че това че е спокоен не значи, че аз съм.... но разбира се не е като да те събуди рев...
Питам това за лежането на лявата страна, защото вчера ми казаха, че така по-лесно щял бебо да се обърне с главичката надолу -  newsm78. То всъщност е рано да се притеснявам, ама.... Blush

# 104
Доника, ще ти идвам на гости. От мен кафето, от теб - теферича.  Joy
Мим, дано всичко вече е минало и да не се повтаря!
Бръм, и ти големи премеждия си имала! Важното е, че всичко е наред сега!

За срещата - избирам 8 ноември. Поне за момента нямам ангажименти за тогава.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт