Фотошоп - 3

• 33 633
  • 529
  •   1
Отговори
# 330
Radostche, фона е готов, не съм обработвала. Радвам се, че ти харесват  Simple Smile
daniela nikolova, ако имаш предвид тази, която прилича на марка - аз ако нямам готова такава или не ми се търси си я правя много лесно с кръгла гума. Правиш една точка, после задържаш Shift и нова гума, където свършва бялото в случая. После на другата страна на рамката по същия начин. Дано ме разбра.  Peace

Иначе от мен още една. Снимките са стари отпреди година и съм ги ползвала вече, но си ги харесвам и пак ги рамкирах:

Аз по принцип не си позволявам да коментирам, но всичко, което творите е прекрасно   bouquet

# 331
Добре дошла , Кали, и двете ти рамки са много красиви - Браво !
Хера, кажи сега каква рамка точно искаш да сложиш : бели очертания около снимката или нещо като в рамката на jana_ например?

# 332
  • Стара Загора
Като начало бяла.
Благодаря

# 333
Като начало бяла.
Благодаря

1. Отваряш снимката на която искаш да сложиш бяла рамка.
2. Долу в лентата с инструменти има 2 квадратчета с цветове. По подразбиране първият е бял , а зад него е черен. Първият цвят се нарича Foreground color, вторият Background color. Уверяваш се ,че предният е бял. Какъвто е цветът там такъв цвят ще ти стане рамката. Променя се като кликнеш върху него с мишката и избереш цвят от палитрата!
3. Отиваш на Image-> Canvas size
4. Появява се прозорец
5. Прибавяш към стойностите за Width i Height едно и също число. Например ако си имала Width 640 и Height 480 ги правиш Width 650 и Height 490 ( тоест прибавяш по 10 пиксела по височина и по дължина, която ще даде като резултат по 5 пиксела от всяка страна)
6. Кликваш ОК и си готова Wink
7. Ако ти се струва малко или много с Ctrl+Z отменяш направеното и пак към точка 3.

# 334
Втори вариант за бяла рамка на снимка - и въобще ще се увериш сама, че повечето неща във фотошопа могат да се случат по няколко начина - ти сама ще си избереш предпочитания по - нататък Peace
И така...отваряш снимката.Стъпваш на слоя на снимката - десен бутон - блендинг оупшънс. Като се отвори новия прозорец, търси  къде в падналия списък отляво е "Строук" - слагаш отметка и снимката ти се обкантва с гаден ален цвят. Така ти е заложен  . Търси из прозореца къде е кутийката с гадния ален цвят и цъкни върху него. Отваря се ново прозорче - палитра. В самата палитра цъкни върху бялото. ОК.Обкантването трябва да се смени от гадно алено на бяло. Потърси някъде да има плъзгач - Size - оттам си задаваш дебелината на обкантването. Има си превю отстрани и ще можеш да се ориентираш за това какво си постигнала. ОК - като ти хареса.
Ще ме прощаваш, че така на голо обяснявам, ама нямам шоп на служебния компютър Heart Eyes

още нещо се сетих сега...трябва да потърсиш - пак там и едно малко падащо меню - да смениш какво точно да е обкантването - външно, центрирано или вътрешно. Ако сложиш "аутсайт", бялата рамка е с леко заоблени ъгли.При "инсайт" ъглите са остри Peace

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 15:35 от ma cherie

# 335
Да и този вариант работи, но само ,ако искаш бялото да е равномерно от всички страни, но ако искаш повече бяло отдолу например , за да заприлича, на полароидна снимка, или пък бяло само от едната страна на снимката  трябва да използваш Canvas size и да посочиш в коя посока да ти се прибавят новите пиксели със стрелкичките (Anchor)  Peace!

# 336
Цитат
Цитат на: Fifffitoo в вторник, 14 октомври 2008, 17:12
Момичета, имам едно въпросче. Има ли някъде сайт в който да си побликувате готовите рамки и такива невежи като мен просто да лепват отгоре една снимка на тяхното дете. Все пак и нашите децата заслужават такива красоти. Каква вина имат , че майките им са нескопосани   Crying or Very sad Сигурно ще ми предложите някои линк от фотошопската библиотека, където има такива готови рамки , но не са така хубави като вашите.
Здрасти колежке Mr. Green Тези хубавите рамки са правени собственоръчно от момичетата/момчетата. За такива като теб и мен - готови рамки. За другото трябва - четене, учене и не на последно място талант Crazy

Е само това ли  newsm78. С четенето и ученето иди дойди, ама с таланта как ще го докараме не знам  Blush
И все пак ако някой се смили над моята душица pate82@abv.bg   bouquet

# 337
  • Варна
Привет мацки!
Направо съм визхитена от новия кит на  Дам, браво момиче:
Ето какво измайсторих с него:

Благодаря ти Дам! Hug

# 338
Ей и аз да кажа един път нещо  Mr. Green Аз я правя по трети начин. Избираш слоя на снимката -> Edit -> Stroke ->
появава се този прозорец

от width избираш колко пикс. (дебелината на рамката) а от color може да си промениш цвета  Peace

# 339
И аз го правя от Edit -> Stroke.
Хера, другия вариант е да си създадеш нов документ с бял цвят и да го пейстнеш като нов слой съответно под снимката. Може да си го въртиш, режеш, и каквото решиш, за да стане по оригинална и разчупена рамката.

# 340
а най лесния начин е:правиш си нов слой,селектираш си един правоъгълник и го заливаш с бяло.После можеш да го правиш каквото си искаш/разбира се слоя трябва да е под снимката.

# 341
Да и този вариант работи, но само ,ако искаш бялото да е равномерно от всички страни
Абсолютно си права!  Hug

Румка - шедьовър ! Разгледах и новата ти галерия в shabby pickle designs, ама заради проклетия английски, ще те хваля тук  bouquet

jana_ готини елементи Wink

Ани, пратих ти снимката за ремонт Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 16:41 от ma cherie

# 342
Румка  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

ma cherie
ето това успях да сътворя.Ако не става ще се помъча още

# 343
Ани, браво - резутатът е зашеметяващ! Ще се радвам да обясниш как е постигнат!

# 344
Руми, много красиво.
Пък на мен последния коледния кит на Дам ми иска някаква парола и така и не можах да го разархивирам, Дам и този ли е защитен или да го дърпам?

Общи условия

Активация на акаунт