Слънчицето още грее, падат есенни листа, МАЙ-чето палува у дома

• 11 888
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
Днес наистина беше един прекрасен ден!    Nature Sunny
Жалко че срещата не се е осъществила  Sad
Ние ходихме на село и Митето се налудува на воля. Тази вечер заспа рано изморен от игри.
kar4ita малките са големи сладурани  Heart Eyes
Лека вечер на всички!

# 256
мамила, бяхме на този вход, който е от към симеоновско шосе ... аз и за вас гледах, но пък като не сме се виждали и може и да не съм ви познала  Blush

ние утре ще водим иван на ясла, станаха изследванията, не съм ги носила, направо утре. та да раздвижа малко темата ... как върви адаптацията на тези които ходят вече Simple Smile и като за първи ден освен 1 чифт резервни дрехи, памперс, вода, друго трябва ли да се носи ? аа ... и някъде прочетох за почерпка за лелките ... какво мислите за това, аз май не съм много за такива работи, ама знам ли  newsm78

# 257
Мойта мадама привикна с яслата точно за 1 месец (бяха ме предупредили че може и по-дълго да продължи). Първите 3 дни - нищо интересно и беше влизаше сама ... после рев ... аз не бях много мекушава - гушках е, успокоявах е, но я оставях там (без я насилваме) - залъгвах ме я с играчки, с други неща които и бяха интересни. В яслата и оставям вода и сок, комплект резервни дрехи, обувки с които да ходи вътре, и гледам поне по 3 памперса да има. Казаха ми че мога да и занеся и някаква любима играчка или нещо друго (ако има такова) да се успокоява. Тези неща стоят в шкафчетата (всяко дете си има такова). За почерпката - аз ги черпих щото предния ден мадамата беше навършила 1 годинка. Не знам сега симпатягите като са тръгнали на годинка и няколко месеца дали им е било по-лесно или трудно ....

# 258
ние сме на антибиотик, утре на кнотролен преглед...ушите възпалени, налепи по езика и гърлото
то не бяха писъци, не беше чудо. уикенда ни пропадна - бяхме планирали с таткото на бански сами без деца
вече се оправяме, живна човека ама не посмях да рискувам с антибиотка и сега съжалявам, че го отбих

# 259
Еееее Данче, били сте на другия вход Joy

Ние от два дни сме с температура - ту има, ту няма- къде с панадол, къде сама си спада и течащи очи. Водих я на доки и се оказа комплициран случай- ние с таткото правим опити да сме болни, а при нея са зъбки. Много трудно ги вади милото ми Sad

Пак нещо зацикли темата newsm78

# 260
ми аз няма с какво да се включа.
децата са ок. ходят на ясла/градина;
вече 3ти ден нямам поръчки и почвам да издивявам. направо се чудя хората какво си правят уикендите. практически, предадох поредния си текст в петък и днес вече ми беше ужасно скучно поради безделието и нищо-не-правенето.
в сряда ще ходим на стройко да купуваме уреди;
другия петък пък ще почват с монтажа на кухнята.
и това е май е всичко. както се вижда, има няколко неща, които на тоя етап силно вълнуват тия дни. яко съм зациклила на вълна кухня, уреди за вграждане, цифри, калкулации и прочие. просто нямам нищо интересно за споделяне.
а, рд на петра идва и като направих списъка със задължителните гости, т.е. приятели, се оказа, че децата ще са над 24, а възрастните - къде 50. и тва цялото нещо у дома трябва да натикам някак  ooooh!

# 261
Ми то и аз май нямам нищо за казване.  Confused Нещо ме е налегнала някаква гадна меланхолия и злоупотребявам с шоколад с портокали на Милка.  Rolling Eyes

Милинката Мила бързо да се оправя!  Hug Колко зъбчета станаха вече?

Калата и той да оздравява!   Hug Май повечето деца се разболяват скоро след отбиване!?

Майче, таз бройка си е за клуб бе жена!  Shocked Ти направо изби рибата!  Shocked

# 262
ба, много! едни и същи са и ми висят от 2 месеца вече. надявам се до 2 седмици да отметнем проблема, че ми писна в преправна кухня дасе въртя - ся нали ползваме оная, дето беше от времето преди юнския ремонт - тя си беше за друга стая, с други парамети и т.н.

а за отбиването - хай - време му беше. ако беше задуържала, трябваше до пролета да откараш - нали есен и пролет се отбивало. не че аз не отбих лятото и зимата  Mr. Green

# 263
аз много исках да отговоря на дан4ето, но нещо не ми се правеше от работа, пък вечерта вкъщи ми беше ултра изморено Blush стискам палци да му понесе супер на ванката Wink

ася, хай, децата се разболяват и без отбиване, споко Confused Mr. Green

мира се чувства все по-добре на яслата Heart Eyes плаче при влизане, но при излизане вече не Praynig Heart Eyes вчера се зати4ала към ивайло, ама с доволни отворени към всичко ново и забавно очички Flutter Heart Eyes пупупупупупупу Praynig Heart Eyes днес за първи път ще спи там по предложение на сестрите в групата й - ох дано нещо не се сбърка в адаптцията и начина, по който подхождат и всичко е наред Praynig Heart Eyes тя нали още първия ден си заспа в легло, после пък един път заспала, както си играла на един стол Mr. Green та дано и с обедния сън всичко е наред Praynig Heart Eyes

# 264
регнах се и с ника си за 1 ден  Wink  добавям си една запетайка след 'подхождат'  Mr. Green

# 265
Ниночка и да ми беше отговорила, едва ли щеше да има полза.
Заведохме го, но всичко стана толкова бързо, че докато се усетя и го взеха вътре. Забравих да кажа, че има вода, дали да оставя бибероната, да питам туй онуй ... поне разбрах в 12-12.15 да отида да го взема. Не плака изобщо, за разлика то децата вътре, които мощно ревяха и викаха мама мама. И му стана интересно (много му е интересно когато някой плаче, на мен дори ми се смее с глас), отделно доста играчки се видяха отвътре и съм по-спокойна, че ще се заиграе. Само 1 път се върна към Злати, но като го взе лелката, никаква съпротива. Надявам се да му хареса.

За отбиването - Иван точно го отбих и се разболя, та стигнахме и до антибиотик. може би им отслабва организма по някакъв начин и стават по-податливи. отделно беше покрай рд-то му, педи каза, че все нещо изниква покрай рождените дни на децата. ама когато и да е, все е кофти  Sad Та хай и аз мисля, че добре го отби ... хайде да се оправя бързо младежа  Hug

# 266
дано все да не плаче, ама те копират едно от друго, мира взела да се тръшка по дупе, явно яко гледа, както и се научи да плаче мама мама мама, а преди хич не беше така  Crossing Arms  Heart Eyes

от вода няма нужда - те им дават Peace за биберон всяка ясла си има различни становища Peace за резервни дрехи е по-добре повече от един чифт, а за памперси също: аз нося към 5 да си стоят там да не ги мъкна всеки ден Peace

# 267
Да драсна и аз един два реда.Уж сме добре.Баткото в неделя имаше малко Т.Дадохме "Панадол" и вчера реших да го оставя вкъщи , но той подивя и днес пак на градина.Нека добре да се пооправи и започвам с "Респивакс"-а , дано има ефект от него, че ми писва цяла зима от болести.А най - лошото е ,че децата се мъчат.Лек ден на всички.

# 268
Нашата одисея продължава- поредна безсънна нощ, температури и т.н., както си му е реда. Зъбките ни са 4, но скоро май ще се похваля поне с 14 Laughing. Венците са много подути и се чака да избиват.

Има и друго освен зъбките, което  не ни дава  да спим. Наскоро бях споделила за нашата мечта за къща с двор- е, тази мечта е на път да се осъществи. Малко се отдалечаваме от Сф, но и в това виждаме плюсове засега. Абе с две думи- отиваме на село Laughing, но свободата, въздуха, климата, природата и всичко останало ни карат да смятаме , че избора ни е правилен. В крайна сметка ще сме на 15-20 мин. от хаоса. Няма да стане сега веднага, н още ви държа в течение.

# 269
Здравейте на всички,
от вчера се върнах на работа, но си издействах две седмици да си тръгвам към 13 на обяд за да си взимам бебо от ясла и да се разхождаме наа хубавото време.Любо след 4 дни вкъщи, заради неспиращиъте му сополи, днес доста добре понесе прекрачването на "училищния" праг. Естествено се разплака горко, но направих само 2 крачки след затворената врата и той спря моменталлически щом е видял децата и играчките. Днес няма да го оставям да спи там, но от утре се връща към режима. Мисля, че му харесва.
Аз оставям поне 2 пълни комплекта дрехи за смяна, чаша с вода или сок, биберон, играчка, мокри кърпи и памперси давам там, пък те ме информират, когато са на привършване. Също съм занесла гърне, термометър, гребен.......май е това.
Силно се надявам скоро да свикне съвсем и да влиза самичък и с настроение в яслата, за да не тръгвам на работа с лошо чувство в сърцето. Определено много се разстройвам от сълзите му и виковете: Мамоооо,, тати, баба......бу бау и коте, абе вси1чки вика на помощ. А в яслата не виждам причина да не му хареса, играят, пеят им песни и със сигурност е научил поне две игрови песнички, забелязвам напредък, но да видим как ще тръгне новата седмица.

Съжалявам, че не се присъединихме към срещата в неделя:)))

Общи условия

Активация на акаунт