Закусват ли децата ви преди да отидат в детската градина

• 9 649
  • 137
  •   1
Отговори
# 60
  • на път
На детските витаини пише изрично да се приемат на гладно обикновено. В къщи има 2 модела и двата са с такава инструкция  newsm78

Що се отнася да похапването преди градината се старая да го избягвам. Ако настоява давам плод на гладно сутрин за да мине през "голямата" тоалетна в къщи и да не го мисля дали се е обслужил качествено (да не се оплаква после че го сърби ... д-то).
Госпожите казват, че изяжда по 2 закуски ако има възможност. Не е пухкав, но е шугав и емоционален - явно гори.

# 61
Пие 1-2 чаши мляко. В нашата градина сами си носят нещо дребно за закуска, там им режат плата с плодове и имат мюсли-бюфет, всеки се обслужва колкото и когато иска.  Peace

# 62
по принцип не закусва. давам витамини с чаша вода и най-много две бисквити, ако много замрънка.
На гладно ли даваш витамините? Аз съм пила така преди време и ми ставаше доста зле на стомаха после.  Confused

баси, честно, изобщо не се замислих  ooooh!
витамин С на таблетки, той ги харесва, даже ги дъвче  Rolling Eyes
ще трябва да променя нещата.

Аз помислих, че някакви комбинирани даваш, може с витамин С да не е проблем на гладно. Но пък по принцип нали витамините се усвояват най-добре с храната.  Peace

# 63
  • Mediterraneo
Не закусва и не похапва нищо.Яде в градината (оделен е въпроса колко яде,че е една злояда)...

И ние сме същата картинка.

# 64
Алекс много рядко закусва в къщи.

# 65
и дъщеря ни закусва винаги в къщи, защото закусваме всички заедно, а и ходи в 9 часа. Обикновено е кус-кус, баница, попара, козунак, филийки с масло+нещо, овесени ядки и 1-3 чаши мляко. От лелята в градината знам, че понякога и тя сяда на масите за закуска, заедно с другите деца /когато е от "любимите" й неща/. Хапва се детето. Иначе, от градината не са имали коментари дали да закусват или не - просто ни питат сутрин дали е закусвало или не /виждала съм родители да молят лелята да "настоява" пред детето за закуската/. Явно зависи от градината - но всеки си преценава децата - бисквитка,мляко, плод - защо не. При нас "грижата" е със слетобедната закуска - в 15:40 - не яде почти нищо - пие си айряна и толкова. Хапва към 17, като я взема и после вечеря в 19 без проблем. Различни са дечицата и подхода не може да е един. Само да са здрави.

# 66
ПОнякога е нервна сутрин и плаче/глад, евентуално/- давам бисквита за по пътя. Ама да седне да яде вкъщи- не. Ако не й харесва закуската, да чака обяда!

# 67
  • Разград
Никога детето ми не е закусвало преди да отиде на ДГ. А пък и той ставаше в последния момент и няма време за закуска.

# 68
  • Има много детски смях.
Много рядко ако си поиска бисквита й давам.
Закусва в градината.
Ако давам витамини- на гладно!

# 69
  • София
няма какво да им казваш на госпожите, а и до 9 часа има време да огладнее от 7.30.
Не вярвам да го прави напук, по-скоро му харесва този навик, свързва го със ставането за градина и толкова. А и дори да не яде там, какво да направиш, не е фатално, жалко е да хвърлят закуската, но много по-важно е да иде весел, отколкото да не изхвърлят 100 грама закуска.

Много добре ми подейства написаното Simple Smile Вероятно наистина е някакъв "ритуал" преди тръгването.

А витаминките и аз ги давам сутрин на гладно. Пие Саностол, но на тях не пише дали има значение преди или след хранене.

# 70
  • в зоната на здрача
И двете ми деца не са закусвали преди детската градина.
Ставали са в 8,в 8,30 излизаха и в 9 се паркират на масичките за закуска. Wink

# 71
Когато беше на ясла, понякога пиеше адаптирано мляко в къщи- просто казвах на лелите да не я мъчат със закуската защото те ги принуждават да ядат.Сега, откакто е в градината закусва там.Понякога си иска нещо преди да е тръгнала- не й отказвам, но си мисля че е по- добре да закусва с всички деца.Въпрос на навик е и на разбиране от страна на родителите.

# 72
  • Добрич
Зависи от настроението и. Реши ли, че сутринта иска да яде няма как да бъде разубедена. Тая седмица едната сутрин у дома изяде две парчета пица за закуска преди градината. Дъщеря ми е капризна за храната и ако нещо не и харесва просто не яде. В градината не винаги харесва храната и ако иска да хапне нещо у дома сутринта не я поощрявам, но и не я спирам категорично. Гледам до колкото е възможно да бъде ограничено количеството на храната. През по - голяма част от годината обаче сутрин я води баща и на градина, защото аз излизам преди тях, а той разрешава почти всичко, което детето иска.

# 73
Не, закусва в градината ако хареса закуската. Иначе у нас пие чаша топло мляко с мед.

# 74
Давам закуска,защото става рано.Хапва малко и после казва,че яде и там.

Общи условия

Активация на акаунт