Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 30 242
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета
Спорти много е вкусна и сладка новата тема  Party  Мерси   bouquet
Мароканско Кате  Hug Hug Как си ти ? Болни са моите близначета  Cry този път и аз се разболях, ужасен вирус, не съм се чувствала толкова зле от години  ooooh!  Лекуваме се тука, и така....
Жасмин и аз съм от старите духчета  Mr. Green Какво прави твоето слънчице  Heart Eyes
По таблицата на мен ми излезе , че съм живяла в Пакистан  Simple Smile
Кате тъкмо щях да те питам дали не знаеш защо Деси не пише  newsm78 Купи ли си обувки ?  Магдето са добре, онзи ден се чухме по телефона, не пише защото има проблем с компютъра. За Дуа не знам  Thinking  а Иман мисля че по назад беше споделила , че и нейното момченце е болно, надявам се вече е добре .

# 46
Шехи,за политика става дума  Mr. Green  наследила съм страстта на татко  Heart Eyes
 ето това копнах от нета за книгата:

Описание:Нивга не скланяй ти глава, да не ти пука, сърце, да не ти пука. Плачът ти да не се чува, да не ти пука, сърце, да не ти пука. Сабахаттин Али нивга не склони глава. Без страх защити възгледите си в своите творби и статии. През краткия си 41-годишен живот той не само дари турската литература с едни от най-стойностните произведения, преведени на световните езици, но и пожела свобода и независимост за своята страна, пожела тя да бъде модерна държава. Живя с мечтите си за тези ценности. Плати за тези мечти в Странджа планина, където бе задържан при опит за бягство в родната му България, и убит след един живот, прекаран в затвори и заточение. В този роман Хъфзъ Топуз в специфичен стил и основавайки се на документи, описва трагичния живот на Сабахаттин Али от младежките години до жестокото му убийство. То се счита от автора за първото политическо убийство в модерна Турция, което все още не е разкрито до край.   

Сабинке, не я знам Деската Sad  Оздравявайте с дечицата  Praynig
Обувки не купих, не ми се даваха 265лв за едни есенни  половинки  Money   Обаче си купих шлифер и дънки ( и от двете нямах нужда, ама мразя да съм с празни ръце)

# 47
Наде  Hug Мерси, че се сещаш за моя милост, нали знаеш как е като те грабне ежедневието с много работа  Confused

Либра, лек път и да разказваш после Peace

Олди , хубава темичка, но си искаме и разказчетата  Grinning

Да направя само уточнение за книгите на Халед Хосеини, Надето мисля че имаше напредвид "Ловецът на хвърчила"- тя е филмирана, аз я дочитам в момента...а Олди спомена другия му бестселър "Хиляди Сияйни Слънца"  Wink

rafaela и аз се запалих по тези таблички, оказа се че съм много древен дух и съм живяла в Асирия, Атлантида или Майа  Simple Smile

Сабинка, да се оправяте и вие!

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 15:28 от AniSim

# 48
Ами чакайте да уточня и аз - чета и двете книги - Слънцата на бг-ски,Хвърчилата на английски.Теди,не е трудно да се чете на английски,поне на мен не ми е  Blush Ани Не знаех,че някоя е филмирана,но честно казано,не си представям,че ще е така силен филмът както книгата. Задължително ги прочетете (който не ги е чел още).
Близнаци и другите болни - пожелавам ви да оздравявате бързо.Има вирус наистина,а лошото е,че повтаря.Пийте много течности и витамин С. Praynig
Кате,много ме заинтригува с тази книга  newsm78 Не те виня,че не си си купила обувките...Аз има нужда,но нямам време да ходя по магазини.Обаче,ако цените са такива,мерси  Naughty

# 49
за въпросната таблица :в миналото готвач в следващия живот пак готвач значи за сега ми е дадена почивка (можеби за това не мога да готвя и каквото и да се опитам да направя не се получавав) Simple Smile

# 50
  • София
Шехи, скъпа, аз те питах по-специално за стила на "The kite runner" на английски,а иначе на  компа имам свалени на  английски доста книги. Когато съм свободна в службата, си уплътнявам дупката  или с четене и писане във форума  или с четене на някоя от тези книги онлайн/когато във форума цари тишина и никой не се появява/.Напоследък съм хванала за ушите  " A Clergyman's daughter" на Оруел, ама нещо не ми спори много...Преди това  прочетох 1984 и Animal farm, отново на английски,ама бях по-свободна като че ли и нещата ставаха далеч по-бързо..Ама какво да се прави, много ми е плътна програмата май. Party Wink

# 51
ти пък Сани нищо ли не си запомнила Sad, затова сигурно ще те пратят пак на тази длъжност докато се научиш Simple Smile шегувам се....
аз съм била някъде из северозападните щати, което ми напомня за един от моите странни сънища, когато сънувах, че съм жена на военен и живеехме в някакъв порт, нямахме деца (вероятно не съм можела да имам). един ден мъжът ми дойде и ми каза, че ме напуска защото някъде има друга жена, от която има две деца след това бяхме на гарата и той се качи в един от тези парни влакове и тръгна а аз много, много плаках....
сигурно затова в този си живот съм наблегнала на децата, не че пак не останах сама Sad

# 52
Привет на всички!
Вчера случайно попаднах на публикация в тема от вашето общество. Каквото можах, прочетох (нета тук е мн слаб и ми е доста трудно да разглеждам Вашите постове, както и мн др стр от Бг), но... далеееч не можах да прочета всичко Simple Smile Мн сте активни и ми станахте мн симпатични Simple Smile
Да се представя, колкото е възможно. Аз съм Веси. Не съм арабска снаха, всички в семейството ми са българи. Но си позволявам да пиша в темата Ви, просто защото 2 год от живота ми минаха в Кайро и вече втора година съм в Кабул. Има мн неща, свързани с арабското и персииското, които живо ме вълнуват Simple Smile
Помислете и преценете, дали ще ме допуснете в уютното Ви общество и ми кажете дали мога да посещавам вашето виртуално кътче.
С поздрави от Кабул, Ви желая хубави есенни дни!

П.п.
Щях за малко да забравя да Ви поздравя с шекер-байряма! Мубарак! Мисля, че тук така казват "честито" Simple Smile
Бях вчера на гости и, както винаги, ометох няколко порции с Кабули-пилау Simple Smile

# 53
Теди,разбрах те,бе жена.Нямам съмнения в английския ти никак.Просто казах,че въпросната книга аз лично я чета лесно.За други книги на английски не говоря - има и по-лесни,и по-трудни.Аз не изгарям от желание да ги чета в оригинал,но като ги имам,по-добре да ги чета,а не да харча пари за преведени на бг-ски.Иначе те поздравявам,че си сваляш и ги четеш на компа.Аз нямам такива навици  Blush
леле божке,Веси, как няма да те приемем!Тук има голямо египетско лоби (нали Рали,Либра,Лили,Амал Надя,Абра..изпускам ли някой),пък да не говорим,че в момента точно "вашите" книги обсъждаме и мен лично живо ме вълнува какво става там!!!Добре дошла!!

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 18:04 от Old Sport

# 54
Еси тука всички са добре дошли, стига да имат  интерес към арабската култура и традиции. Има мами живеещи в арабски страни, женени за араби, има мами с любов към арабски страни и много девойки Wink
Ние тука тъкмо побъбрихме за книгите на афганистанския писател и ти хоп Simple Smile на вратата
Разказвай за живота там .... самата арабска тема е почната от една мама, която тогава е била в Кабул Simple Smile Дивана, но незнам къде е тя сега Sad

# 55
  • София
И от мен- добре дошла, Веси!  bouquet
Шехи,ако проявяваш интерес, мога да ти ги препратя по мейл въпросните книжки.Orwell специално се чете лесно и в оригинал.Опитах се да намеря и "Ловецът на хвърчила" в такъв електронен вид, ама ударих на камък.. SadКато реализирам живот и здраве командировката до Баня, ще ми я покажеш, нали.. Wink Wink Party

# 56
Селяямммм  Hug
Наде,добре върви за сега.. но много има за учене... с Ажда се каним в събота вечерта да ходим на Бели денс ,да видим какво ще стане  Simple Smile
Сподели после каква си била в миналия си живот  Wink
Как ми се чета и на мен някоя книга,ще взема и аз да мина покрай Пингвините ....
Вчета открих някаква нова група от 3 момчета(от Египет) може да сте я чували ..Seneen
http://www.youtube.com/watch?v=IMvDQ7micHs
много нежно пеят!   bouquet
Ра сигорно я знаеш!  Peace
Либра,приятно прекарване!!  Hug

Hug

# 57
Веси,Добре Дошла!!   bouquet

# 58
Теди,не само ще ти я покажа,ами и ще ти я дам.Ти само ела!Много мило,че ми предлагаш Оруел,но засега ще се въздържа,защото чета 4-5 книги едновременно  Crazy
Браво,Наайра,да се разкършите подобаващо!

# 59
Блг Ви, момичета!!!
Относно книгите - "Ловецът на хвърчила" го изчетох на един дъх, мн плаках и даже в къщи мн странно ме гледаха. Даже сина ми, като има нещо по-жалостиво по ТВ-то, ми казва, ревеш ли? Simple Smile Чакам да ми дадат слънцата скоро. За живота тук, мн малко бих могла да Ви разкажа, за съжаление... Тук има рестрикции за движението на чужденците и аз попадам в тази група. Вчепатленията ми са доста оскъдни... Докато преди година можехме да идем до Баглан, относително безпроблемно, сега дори в самия Кабул не е препоръчително да излизаме. Особено аз. Бяла съм мн и съм като маймунка в зоопарк. Доколкото видях, Nafasima (нека ми прости, ако бъркам името) е свързана с Афг. А момичетата, свързани с Египет са доста повечко. Би ми било приятно да се опознаем, както и с всички Ви, есстеф-ствено Simple Smile
Поздрави!

П.п. Nadia, не знам дали Ви е казала Дивана, какво значи думичката, която ползва за ник-нейм Simple Smile аз си я превеждам, като "лудетина", но значението е малко по-стряскащо Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 17:12 от esstef4e

Общи условия

Активация на акаунт