Огън служба не остана!ОКТОМВРИЙКА ще е мама!

• 14 128
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Лаурен, има влажни кърпички за кърмачки, за почистване на гърдите, без отмиване са и безвредни за бебетата. С тях ще си спестиш хамалогията с постоянното миене и няма да пресушиш зърната, както със сапуна.

# 166
Дзак, аз досега се цедих и май съм единствения кукумицин тук.  Mr. Green

Барабинка Hug! Най-накрая се появи, много те мислихме! Дано се оправи бързо проблема с възпалението! Разкажи какво се случва, че никой не е застрахован от този проблем! Да нацелуваш малкия сладур от мен! Hug
shikimiki, възпалението е гадно нещо. При мен се получи от това, че не успявах да изцедя хубаво едната си гърда и се получи застой на мляко. И мисля, че се сдобих с тази гадост благодарение на така хвалението помпи в комбинация с липсата на бебе, което да се грижи гърдите да не остават пълни. Сега след като свършим с кърменето се цедя на ръка! Всичко друго е фъс работа. Поне когато има проблем. За съжаление стигнах и до антибиотици, но се надявам всичко да се оправи. Инат трябва тук, не молитви... То и затова нямам време за форума. Денят ми минава в кърмене, цедене, и после пак кърмене... Поне успявам да ям чат-пат и да спя по час-два.

Барабина,, понеже забелязах че си родила доста преди термин и то в Майчин дом Варна, разкажи моля те Бебо имаше ли проблеми заради това по-ранно раждане, стоял ли е в кувьоз и ще опровергаеш ли митовете които се разнасят във форума че Майчин дом нямал кувьози и не можели да се грижат за по-рано родените бебенца? 
Пуканке, не искам да опровергавам никого във форума. Надявам се, че когато някой е писал нещо, то е било от собствен опит. Бебето проблеми нямаше, писах вече, че раждането мина нормално. Просто беше малко недоносен и малък на килограми. А това, че в Майчин дом нямало кувьози... не знам как да го коментирам. Явно моето не е било в кувьоз, а в една голяма стъклена кутия с две дупки отпред и разни джаджи по нея  Crazy. Такова нещо може да напише само някой, позовавайки се на агенция ЕЖК(Една Жена Каза)  Wink. Аз лично видях, че има два кувьоза. Или поне толкова се ползваха, докато бяхме в болницата.

Cappucino, Дамян го изписаха с боди с дълъг ръкав, комплектче блузка и ританки, шапка и порт-бебе. Носех чорапчета и ръкавички, но така и не му ги сложиха. И аз исках да е с гащеризон, но той е толкова малък, че се губи из дрешките. Затова занесох друго комплектче, а не първоначално предвиденото.

# 167
Момичета, ако знаете как щяхме да се наводним преди малко  ooooh! Отидох да си измия зъбите преди лягане и както завъртах кранчето, то явно се превъртя и започна да тече ужасно силно, мивката се напълни за 30 сек. и започна да прелива. Добре, че мъжът ми не си беше легнал още и дойде да помага, че нямаше да се справя сама. След 10-15 мин. неуспешни опити да завърти кранчето, за да спре водата ни осени мисълта з да спрем водата от крана, който поддава вода до целия апартамент. Не знам как не се сетихме по-рано (вероятно заради паниката и това, че моя беше изпил няколко бири), но вече си представях как цяла нощ висим над мивката и сменяме легените един след друг. Честно казано изживяването не е от най-приятните и като имате предвид, че нито нещо някога се палило вкъщи, нито пък се е наводнявало и съвсем нямам опит в такива ситуации. Е, сега съм по-спокойна вече и отивам да спя да не направя още някоя беля.  Confused

# 168
Поствам най- добрата везна, на която съм способна в момента:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255825&pid=8053272
 Joy Blush Crazy

Lauren,
поздравления за усърдието, устискай още малко, и кърмата ще се орегулира, и малкият ще суче по- бързо... "манджата" ще ви е винаги и навсякъде подръка, изобщо рахат работа... щом дотук сте стигнали- няма да се предавате я Wink...
Когато приключвате със сукането, изкарвай зрънцето с малък финт през ъгълчето на устничките- недей да дърпаш направо, да не би да те насинява при ваденето, ако не пуска лесно си мисля... или пък просто още са ти нежни гърдите... знам ли...

Бях чела някъде, и напълно съм съгласна, че един от най- големите стресове в живота на човек е именно връщането в къщи с бебето... изчакай един месец и ще видиш колко нормално ще ти се струва всичко...

Децата много взимат, но и много- много дават и ни правят по- добри, отколкото сме били преди тях...

Лека нощ от мен и спокоен, и ползотворен ден на вас!!!

Аз да питам, че се сетих, Даринааааа, как си? Четеш ли ни?

# 169
БарабинкаHug с теб съм!!!

# 170
Добро утро милички, гледам че ни гони доста голямо безсъние  ooooh!
Lauren аз мисля, че трябва да се радваш щом имаш кърма, бебето се храни и заспива спокойно. Малко е кофти сигурно с хигиената за която говориш, но мисля че можеш да се справиш с това. Ако бебето суче само от едната гърда в момента и се наяжда, незнам дали е най-правилния начин да изцедиш другата с помпа  newsm78.
Пък и стомахчето на бебето е все още много малко, от следващия месец може да се наложи да се храните и от двете гърди. Имаш нещо толкова ценно, не се отказвай да си кърмиш бебенце. Най-лесно е да им мушнем шишето с АМ в устата.
Ама и аз  ooooh! без никакъв опит давам съвети.  newsm12
Но ти желая търпение и успех

# 171
Браво на Мими smile3501 продължавай с движенията,колкото повече се движиш толкова по бързо ще се възстановиш.За кърмата не се тревожи на много жени който раждат за първи път и то секцио кърмата им слиза до 3-4 дни.Пожелавам ти да имаш много къма и да кърмиш адашчето поне 1 година newsm10 breastfeeding newsm51  love001И да ви се оплача вчера бях на колсултация и от миналата седмица до сега съм качила още 2 кг smile3516вече съм 60кг smile3518 А моя дундю се е наместил добре и си дебелее вече е около 3500кг.Ами това от мен за сега. newsm51  love001 txtloves

# 172
Браво на Мими smile3501 продължавай с движенията,колкото повече се движиш толкова по бързо ще се възстановиш.За кърмата не се тревожи на много жени който раждат за първи път и то секцио кърмата им слиза до 3-4 дни.Пожелавам ти да имаш много къма и да кърмиш адашчето поне 1 година newsm10 breastfeeding newsm51  love001И да ви се оплача вчера бях на колсултация и от миналата седмица до сега съм качила още 2 кг smile3516вече съм 60кг smile3518 А моя дундю се е наместил добре и си дебелее вече е около 3500кг.Ами това от мен за сега. newsm51  love001 txtloves

Мими, а казаха ли ти колко ти е височината на матката/фундуса/ при тези кг на бебо?

# 173
Lauren МИЛА напълно те разбирам аз с първото бях като теб.ЗЪРНАТА МИ БЯХА СТАНАЛИ ЦЕЛИТЕ В РАНИ И МЕ БОЛЯХА УЖАСНО.Имах чувството че това да кърмиш е най-голямото наказание на света.Чувствах се меко казано отвратително като трябвахе да я кърмя.И на 28 ден след много тормозене и ревове от моя страна реших че немога да издържа още едно кърмене за нищо на света и я почнах на Адаптирано мляко.И след време разбрах че това е било голяма грешка.МНОГО ПО-ТРУДНО БЕШЕ ЗА МЕН ДА Я ХРАНЯ С АМ.Но като се роди Елизабет бях твърдо решена че ще я кърмя пък каквото и да ми коства това.И така добре че съм голям инат Елизабет сука 1г и близо 2 месеца.И я отбих понеже вече имаше зъбки и много ме хапеше.Като се роди Вики също имах проблеми с зърната но въпреки това я кърмих 11месеца.Желая ти да превъзмогнеш всичко негативно и да кърмиш съкровището си колкото се може по-дълго.Стискам ти палци newsm17 newsm51  love001

# 174
Крисси може и да са ми казали обаче аз като си видях килограмите и изпаднах в ужас и непомня никакви мерки,ама нямал изобшо намерение да излиза за сега Grinning

# 175
Крисси може и да са ми казали обаче аз като си видях килограмите и изпаднах в ужас и непомня никакви мерки,ама нямал изобшо намерение да излиза за сега Grinning

Питам защото и при нас има нещо пододобно ooooh! Незнам да се смея ли ...ама пък когато му е кеф на бебо тогава.Те си знаят децата.Успех и леко раждане ти желая Hug

# 176
PUKI спокойно бе мила имат си всичко в Майчин дом за да се грижат за по-малки бебешоци.На една комшийка бебо беше 6 дена там в ковиоз защото имаше проблеми.Дано не се налага ама си имат.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 10:25 от mimi_ic

# 177
Добро утро, кукли!
Честито на мама Невчето! Hug
Момичетааа, вчера станах ЛЕЛЯ!!! Имам си племенничка с чудното име Дария! Толкова съм щастлива, че просто не мога да го опиша Grinning Grinning Grinning newsm68 newsm44 newsm44 newsm68
Лаурен, първия месец е така, после се нормализират нещата, а пък и ставаш по-опитен PeaceСпомням си отначало всичко ми беше, като в мъгла, вършех всичко хаотично, но послееее... създаваш си някакъв режим и действаш без проблеми!
Цитат
Няма страшно щем нещем ще излязат скоро newsm51  love001
Скоро се бях замислила, че никоя жена не е останала бременна, така че... Joy ще се ражда ей, рано или късно! Те хубавите работи стават бавнооо Crazy
Никози, честито ти момченце! Ще сме мъжки майки ей, това звучи гордо hahaha

# 178
  • София
честита рожбичка на Невчето, да е жив и здрав малкия Иван!
Lauren, спокойно, мила, не се изнервяй! Не е лесна работа кърменето, но е най - доброто за децата! Като е казала Софко преди мен, малко търпение и кърмата ще се регулира! Радвай се, че малкия е лакомник и пълни памперсите, сит е и спинка спокойно! На мен също ми писва да я държа по 1 час на гърда ( особено нощем, просто заспивам с нея на ръце ), понякога ме разиграва като яде малко заспива и след половин чес се буди пак гладна и пак почваме процедурите, но няма друг начин! Прегръщам ти и ти желая търпение!
Сладурки, аз ако ви я доведа Рая вие ще ми изядете детето както сте и се заканили  Joy Joy Joy иначе как ми се иска да съм с вас! Пишете ме като присъстваща духом на лекцията  Wink Галче,  Hug  Heart Eyes разчитай на мен  Wink
Сев, къде си?

# 179
  • София
Тедико, да ти е жива и здрава племенницата, да расте красиво и умно дете   bouquet
Честит малък юнак на Невчето!!! Да е жив и здрав, да носи само радост на мама татко Hug

Общи условия

Активация на акаунт