Кипърски брилянти + БГ диаманти (15)

• 26 559
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от мен. Нов ден-нов късмет!
Хубавата новина е, че днес е последният работен ден и тая седмица се изниза. Утре -  разходка до Платрес, в планината. Разказаха ми за много добра кръчмичка в едно село, май се казваше Пали Педи. Собственичка била една словенка, която готвила великолепно. Някой да е ходил, да е чувал?
Доли

# 181
Добро утро приказливкииии  Hug
Деси, чудна закуска ей така най-обичам навън....пфууу красоти.Катето пак ще пита къде  е сервирана закуската...... Laughing Много ще и допадне а и това прилича на пирожки .И аз ти писах на лични.А за Гери освен да се радваме и да я поздравим-друго не остава.Пожелавам и скоро и те да се съберат цялото семейство ......и сестричката ти да отиде там ,да помага каквото може на младото и така амбициозно семейство  Peace
Шанкулче,   Crossing Arms вземи си думите назад.Аз се бях замислила за теб ,къде изчезна???? Имаш си и приятелка я кажи коя е????  Flutter Дано скоро си оправите компютърния проблем .Как е малката кукла? Научи ли някоя и друга дума на гръцки?
Дани, така и се пада на тази ``колежка``  baby_neutral За пореден път се убедих във истенноста на БГ поговорките,в случая важи ``Който гроб копае сам пада в него``. И друго ,като съвет може ли????? Още преди 10-12 години имахме разговор с мъжо на тема проблемите на работа............Аз по принцип съм `искра` паля от раз........Може и пожар да стане.... Crazy Но след този разговор се споразумяхме прекрачим ли прага у нас -------служебните проблеми остават отвън.Говорим около 5-10 мин-как е минало що е ако има нещо интересно...но до тук!От там нататък вечерта е наша---готвене,гости,излизаме.........филми....каквото ти дойде на ум  но не говорим за работа.Та исках да ти кажа,че се изучих ако нещо извън дома ме е вбесило си го грапсам......./сещаш се къде/  Crazy Евала на тези ежедневни и преходни проблеми не бива да отдаваме значение.  Hug Извини ме ако съм била многословна.Само споделих моята практика.
Павлинчеееее, и ние се гордеем стеб.  Hug Толкова си мила и така ти се лее словото........нещо ,което на мен не ми се отдава с лекота.  А за Люси-сещаш ли се как в началото искаше да си ходи....не било там нейното място...беше изпаднала в някаква  депресия.... Tired Та писахме ,говорихме......а тук,а там.на работа.И сам самичка!!!!И хоп-хоп...постепенно се отърси и вече,гони върховете  Hug Признала съм я..... PeaceТака трябва да бъде: падаш-ставаш,поизтупваш се горе главата и продължаваш  Hug
Хаайййййййде сега лек и усмихнат ден на всички  Hug
Блондич,Мастерче,celestin мноого сте бързи заедно сме писали  Hug   bouquet  Hug  Heart Eyes

# 182
  • София
Добро утро мили дружки!

Много сте приказливи тези дни.... Heart Eyes

Мастерче, това сайтче е страхотно! Направо златна мина!
А с упражненията ще има да почакаш.... hahaha Тръгвам на фитнес чак другата седмица. До тогава никакви физически натоварвания. Joy

Жуже, предложението ти за толкова допълнителни часове се отхвърля на първо четене! Naughty Joy Все ще си намеря нещо да върша и пак няма да ми стига времето. Хората казват, че всичко е въпрос на организация. Та май нещо ни куца в таз насока... Blush
Да поздравиш Люсиенчето за назначението и по принцип!

Доли, добре си дошла и ако искаш може да се регистрираш! Peace

Шанкулова, не само се сещам за теб, ами дори се чудих дали е свикнала малката принцеса с дечицата  и с гръцкия вече.

Дани, всеки си получава заслуженото или както Жужка е споменала, пословиците и поговорките са отражение на живота ни в повечето случай или "На каквото си постелиш на такова ще легнеш! Та добре, че сега ти е по-спокойно и не й обръщай повече никакво внимание на тази кукувица.

Деси, пак страхотна закуска!  bouquet

Блондичке, прегръдки за теб чакаме добри новини!

Павлинката,
с това публикуване и аз доста често имам проблем и затова вече по навик преди да дам публикувай си копирам поста. Като се бъгне давам пак нов отговор и само пействам.

Хайде стига съм писала, че ще изпиша темата....Кати, де се дяна....Хайде, ела разкажи какво ново пир вас. Мислих си, ако ще организирате рождения ден в къщи, ТЕО къде ще го сложите. При толкова хора и деца сигурно ще му се завърже езика после. #Crazy

Весел ден и до после!

# 183
Муци, благодаря ти за "добре дошла" -то. Аз се регистрирах много отдавна с ник CELESTINE. Това е името на моята четиригодишна дъщеричка. Ако схвана как се прикрепят снимки тук, ще сложа една нейна, за да ми видите маминото диване сладко.
Доли

# 184
  • Larnaca, Cyprus
Здравейте най накрая се логнах в тая БГ мама ееййй два дена здравето ми взе .... smile3511 smile3511
Мастерче много се радвам че рожденния ден е минал добре мама доволна татко още повече ти пък съвсем еееехееее чудеса Peace Peace
Буболинка тая детска градина Агапулес е най ужасното нещо коет оможе да ти се случи ...добре че новата ти е харесала все пак аз между другото откакто Шанкулчето спомена че търси не съм забравила и разпитвам но уви нещо няма доволни мами или градините много са се променили или обслужването  newsm78 след дъблоко проучване стигнах до извода че държавните имат много по хубава и голяма база от частните детски тъй че трябва и там да хвърляте по едно очо Shocked
Доли(Селест) Добре дошла  bouquet....еее само толкова ли ще ни кажеш за теб че щерка ти се казва Селест еее кажи още нещо ако незнаеш аз тук съм Мара подробната трябва всичко да знам newsm53...а  как се слагат снимки на първата страница на темата Муцка е обяснила виж в инфото..... Peace
Дани Жужка хубаво го е казала Който копае гроб на другия сам пада в него много правилно и подкрепям с две ръце и два крака Laughing
Жуже недей мила така с тва време все искаш повече ..... Mr. Green..я си представи че си бременна и вместо девет месеца колко ще го носиш newsm78 newsm78..е не аз не искам Sick Sick
Деси чудесна закуска да да задължително ще попитам откъде  е изгледа да не е от вашта тераса на някоя виличка  Hug...или аууу чудесна е ей така като си сидна там и всичко ще изпапкам ухааааа smile3521....Герито е почнала работа в магазина а БГ училището се открива утре тъй че очакваме новини и оттам ..... Peace..чухме се по телефона вчера още не сме се виждали ама и това ще стане ....... Naughty
Муцка за рожденния ден Тео ще е затворен в спалнята заедно със всички дрехи дето са за гладене и с други там временни неща дето трябва да се поскриват от джъткащи насам-натам дечица.... Mr. Green
Тая сутрин беше много смешен защото го икарах малко на припек.....отсреща пред къщата ни има училище че там дечицата излезли и правят сутрешна зарядка а учителката им свирка със свирката знаете как се свири упорито и настоятелно и ужасно нахално и той милия като се ядоса и като почна да свирка след нея ей голяма работа ви казвам а пък днеска се уплаши от една котка където стоеше и го разглеждаше много любопитно .....изгоних я аз де ама милия посра се отстрах ... Sick
Блонди оставих те за накрая теб но това не значи че си маловажна а просто че ти обръщам специално внимание та ..........дано всичко да мине добре и татето да се оправи скоро  Peace .......сега май ти ще си виновницата за евентуално заминаване май  newsm78 и още един повод да привикаш любимия за подрепа при теб сега ........кво става неговия татко твоя татко нещо май хич не ви върви .....ух направо се натъжих Sad...я иди запали една свещичка така да се успокоиш и да си поговориш дори и наум с този който трябва bishop

# 185
Ето ме и ме-е-е-н.   surpriseuu
Жужи на кого му стига времето?И аз все се оплаквам,че нямам време.
Мастерче шофирането му е маиката,само с шофиране се става шофьор. newsm01
Блонди кураж миличка и позитивно мислене,след всяко зло идва добро.Това е закон.  Hands Thumbsup
Кати кои клоун ще викате?
Муци преинсталирах го,засега върви добре.От 2-3 дена яко правя рамки,но колко да успея за 4 часа.
От по другата седмица излизам отпуска за преместването.И след като свърши и то се надявам да имам повече време.
Шанкулче детската градина се казва Паперела,а госпожата Таса.Намира се в началото на Ливадиа (Агии Анаргири).Не знам дали те устройва,но аз съм много доволна.Днес от сутринта малката викаше: "При Таса,при Таса"
а вчера следобяд минахме през Агапулес да платя за колкото време е била там,докато спрях колата  малката започна да плаче,като влязохме вътре още повече.И както винаги децата гледаха телевизия. newsm77Яд ме е на себе си smile3511 newsm61,че 1 месец я подлагах на това smile3512.Не исках да отварям тема,само им казах,че като отиде там започва да плаче като на зоколение,а на новата още като си отвори очите сутринта иска да ходи и като я прибирам на обяд не иска да си тръгва.
Ако те интересува кажи да ти пратя телефона.
Лек ден и приятен weekend на всички Kissing Heart Flowers Bouquet lovekiss

# 186
Като заговорихме за рожденни дни... След месец дъщеря ми навършва 5 години и искам да й организираме парти. Знае ли някой подходящо място в Лимасол?
Доли

# 187
 Joy Joy JoyКате, сега да очакваме Тео да започне да свирка......Но не пропускай предложението ми!!!!Научи го да кукурига  Whistling Laughing А колкото до бременноста тя   Thinking нека си остане 9 месеца  ooooh! Месеците и дните да коригираме  и така по-бавно ще остаряваме  Wink /календарно/
Буболинке, аз имах същия проблем с градинката.Ходеше на най-близката до нас/за мен удобно/рев та рев,унил,пазарлъци......трагедия......По стечение на обстоятелствата,го преместихме в базова детска градина/далечко ми идва сега/нооооо коренна разлика...иска да ходи -дори,когато е болен.Има си приятелчета,заниманията са къде -къде по-добри ,двора е огромен с борове ,зеленина ,пясъчници,пързалки..всичко.Поне 1-2 пъти в седмицата имат куклен театър или някакви сценки.Вчера/ за пример /са имали концерт---пял им детски песнички Хайгашот Агасян 5 за тях и 1-а за госпожите  Wink Laughing а те танцували  Laughing  Crazy Много е важна средата!....Да не говорим,че всеки ден нещо майсторят коридора е изпълнен от техни творби и у нас носи..........Имаше възможност да го преместя отново по-близо до вкъщи,но той беше категоричен``Искам си на МОЙТА ХУБАВА градина``.След това изказване изобщо не си помислих,как и къде ще е по-удобно за нас.Важното е,че той се чувства добре а и аз  сама виждам за какво иде реч   Wink   Peace

# 188
Момичета, докато сте започнали темата за детската градина, ще се възползвам да попитам, дали някой може да сподели нещо за училищата в Никозия... Предполагам, че и при тях има разлика в качеството на обучение, на загриженост от срана на преподавателите... Питам, защото си мисля, че и без друго ще поставим детето в нова, непозната за него среда и ще трябва да изостане с една година (ако живот и здраве наистина дойдем да живеем в Кипър), та поне да направим всичко по силите си, тази среда да е добра. Да ви призная, чувствам вина, по отношение на детето си. Знам че ще свикне (поне се надявам), но сигурно стресът ще е огромен. А за себе си въоще не искам да започвам да говоря...
Кати, мисля, че много правилно си решила да го затвориш горкото животинче, защото ако види всички дечица, които естествено ще искат да го пипнат, дръпнат и т.н. сигурно ще загуби ума и дума...
celestin, добре дошла и от мен!
Муци, благодаря ти за съвета! То беше редно да се сетя и сама, ама...  smile3538
Жужи, Жужи, питаш ли го моят мъж с това мое говорене... Сигурно сега си почива от мен...  Joy
А колкото до Люси, всичко си спомням... Тя милата сама си знае какво е преживяла, но ето... справи се...  smile3501
Всъщност мисля, че всички се справяте чудесно. На едни им е по- трудно, на други по- лесно, но се справяте. Браво!   bouquet  newsm10
Блонди, искам да ти призная, че като решихме, че ще си търся билет за да съм в Кипър за празниците, все ми беше в главата да ти споделя, защото бях сигурна, че и ти имаш подобни идеи, ама се въздържах за да не решиш, че съм много нахална да ти се меся...
Май се поувлякох...  Embarassed

# 189
  • София
Муци, благодаря ти за "добре дошла" -то. Аз се регистрирах много отдавна с ник CELESTINE. Това е името на моята четиригодишна дъщеричка. Ако схвана как се прикрепят снимки тук, ще сложа една нейна, за да ми видите маминото диване сладко.
Доли

Ами обърках се  #Crazy Mr. Green Гледам Доли - гост после Селестин- регистриран
и реших , че не са едно и също лице!

Кати, най-после се появи и ти!  bouquet ти що споменаваш
бременности разни, а?????? newsm78 Heart Eyes

Жужи, чудесно е , че сте намерили "Вашата детска градина"

Буболинке, дай нещо да видим, де...Ей, че си  Praynig

Последна редакция: пт, 17 окт 2008, 13:25 от Муци

# 190
  • Larnaca, Cyprus
Буболинке ще викаме клоуна Нино гледах го на един рожден ден и на нашия по предния беше и съм се смяла от сърце аз представете си наред с децата и се кефя...... Party Party
Селестин не познавам много града но като имам предвид възраста на дъщеря ти имаш две възможности в Мас Доналдс .....или в има едни детски клубове  с мнооого топки и меки играчки затворени с мрежи обаче как се казват незнам ходила съм на такъв рожден ден преди доста време ..... Peace.....или в детската където ходи носиш тортата с апаратчето и пластмасови чинийки и вилички и сокчета и така пък после в къщи само вие си празнувате.... Peace...ако не ме спреш скоро има да изброявам до утре....охооооо Party
Жужке гледай сега тва за кукуригането няма да се забави ще дойде от само себе си щото срещу нас има едни къщи там си имат петел че кукурига към пет пет и половина обаче Тео става във шест тъй че надали го чува обаче не се знае.... newsm78.......а пък моя гласец не става да му кукуригам ще се получи едно кукуригане... Confused Confused
Павлинката те децичата Клоуна ще дърпат бе що горкото пиле по вероятно си представих друга картинка Тео крещи и сере от страх а ние стоим на пресния въздух и ядем торта Sick
Муци и аз в първия момент така помислих обаче видях долу подписано писмото на Селест от Доли и веднага ми светна БГ реотана.... Peace....твоя май ще е загорял Joy hahaha

Момичета извинявайте че все съм на рожден ден вълна обаче с наближаването и ме хваща една паника ужас..... #Crazy #Crazy
АААААА Щях да ви казвам и друга клюка значи вчера свърши ми крема за лице и отивам до една аптека да си взема нещо хубаво така бях решила да се поохарча както трябва и си харесах на Виши един дневен .....нощен и стикче за около очи мноооого съм доволна от снощи ги ползвам обаче ефекта направо е супер усещане супер миришат интересно и на децата им се харесаха дори се бяха залепили до мен да ми миришат бузките...... Laughing Laughing
Айде похвалете се и вие какво ви се случи вчера без увъртания и премълчавания всичко ще науча аз ейййй..... Heart Eyes

# 191
Здравейте отново мацки!

Муце, ей ме на точет smile3519  Ходих значи до болницата и естествено не ме пуснаха да го видя вътре в интензивното, но излезе дежурният лекар и ми каза, че татко е стабилизиран и ще го проследят още малко, но ще го изместят /вероятно още утре/ в обикновеното кардио-отделение... Е, това може да се брои за добра новина.., ама аз засега не бързам да се радвам много... Rolling Eyes

Кате, нали и аз това казвам - че тоя път аз ще съм виновницата... Смятах да ви го съобщя в последния момент, когато вече си стягам куфарите.., ама това може и да не се случи скоро.., та моят човек като се върна в Кипър още при първият ни разговор ми каза, че заради прекалено дългото си отсъствие ще трябва поне 2-3 седмици да работи извънредно защото го натискат да си приключи стари случаи.., но след това като влезе в по-нормален график на работа ще  ме вземе за колкото време искам там /естествено за него е невъзможно да вземе нов отпуск близките месеци и явно му увря главата, че единствения начин да се видим е аз да отида.../.. И тъкмо миналата седмица ме пита как ми звучи датата 22-ри октомври за заминаване.., пък аз му казах че не е от най-подходящите дати, Whistling  щото не мога да си позволя повече от 10 дена отсъствие, пък точно тогава ще ме нацели в най-неподходящата ми седмица от месеца.. Laughing.. /сещате се кво имам предвид/... и се спряхме на една дата в началото на ноември. Той е направил вече резервации за билети...   И сега аз не смея да му кажа за татко.. Sick.., поне докато нещата не добият ясни очертания... Офффффф! ooooh!

bouboulino , надявам се тоя закон "след всяко зло идва добро" да сработи най-сетне и за мен, че ми се свърши душичката от напрежение.. Sad.., да не говорим че ми се е изчакало чакалото Blush...
Пък за реакцията на малката сладкишка при вида че отивате на старата градина.. Sick.., какво да ти кажа - не се упреквай прекалено за тоя месец - не си могла да знаеш предварително че така зле ще й е там, пък и повечето деца си плачат известно време в началото докато се адаптират при постъпване в ясля/градина... Забрави го тоя период и се радвай на това, че сега слънчицето ти наистина отива в слънчево настроение при Таса Hug

Павлинка, а ти за кои празници по-точно говориш, че нещо не загрявам май... newsm78

# 192
Хубава идея, Кате. Тези дни ще проверя в близкия Мак Доналдс какво предлагат за рожденни дни. Забелязах, че тук има традиция рожденникът да прави малки подаръци на гостите си. Селестин - щерка ми, редовно се връща в къщи от детската градина или от рожденни дни с дреболийки. Вие практикувате ли го това? И какво друго трябва да зная за кипърския маниер на празнуване на детски рожденни дни?

# 193
  • Larnaca, Cyprus
Блонди не се шашкай отсега има време щом е за началото на ноември но ако видиш нещата че недай си боже не можеш точно на датата по добре му кажи за да може да отложи полета за още малко да не изгори златото от чакане на летището пък кака Блонди кърши ръце в Бг и се чуди как да му каже ..... Twisted Evil.....ако не си решила номер да правиш де... Naughty..тогава може и така Wink Wink.....Блонди не ме слушай взех да изкуквам напълно това беше в кръга на шегата разбира се че ще можеш да отидеш дори ако кажеш на тати със сигурност ще уздравее много по бързо и дори ще дойде да те изпрати на летището Peace
Селестин да така е тук рожденника купува малки сувенирчета за гостите си .....има едни магазини  тук в Ларнака се казва Пергамос там продават най различни глупости за рожден денски партита от свирки шапчици салфетки покривки чашки балони и.т.н. до подаръчета има най различни неща ако има такъв магазин иди там Peace....Друго като обичай няма обикновенно големите гледат да похапнат нещо пък малките да се налудуват на воля успееш ли да угодиш на всички рождения ден ще бъде сууууупееееер.... Peace Peace  bouquet

# 194
Блонди не се шашкай отсега има време щом е за началото на ноември но ако видиш нещата че недай си боже не можеш точно на датата по добре му кажи за да може да отложи полета за още малко да не изгори златото от чакане на летището пък кака Блонди кърши ръце в Бг и се чуди как да му каже ..... Twisted Evil.....ако не си решила номер да правиш де... Naughty..тогава може и така Wink Wink.....
Joy   Joy   Joy
Естествено знам че се майтапиш Hug Пък и докато нещата са на етап резервация имам време да отлагам за да видя до къде ще я докараме с татко.. Rolling Eyes... Ако наистина работата се закучи, а то ще се разбере до седмица-10дни, тогава вече няма как - ще говорим за отлагане... Ама хич не ми се иска... Tired Face...  И то не заради друго, ами защото отлагането само по себе си не е гаранция за нищо в моя случай - нито родителите ми ще станат по-млади и здрави, нито мога да прогнозирам Лора в какво състояние ще е за да посмея да им я оставя...  На няколко пъти ми е идвало да му ги намекна по-директно тия неща /щото само леко съм ги отбелязвала/- че при мен обстоятелствата могат да се усложнят във всеки един момент.... Ама какво да създавам излишно напрежение по между ни и да му внушавам един вид чувство на вина че видиш ли "ти сега отлагаш поради проблема с баща ти, ама може да дойде ден когато и аз да се видя принудена да отлагам..."  Всъщност предполагам че той много добре се сеща и сам...  Абе каквото има да става ще става... Надявам се на най-доброто все пак...
------------- Пък ходенето на църква да си поговоря с "Когото трябва" го направих още вчера сутрин, след като стана ясно че татко пак го вземат в болница... И продължавам да си говоря с "Него" непрекъснато... в мислите си... Дано ме чуе и откликне...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт