пак за Лондон

• 102 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Потърси пътеводител на български за Лондон. Има такива издания, едното съвсем ново. Не пиша подробности, защото можеш да намериш сама в електронните книжарници или на място в по-големите ще ти помогнат продавачите. Вътре има преведени карти, цени, хотели, кръчми, забележителности....
Приятно изкарване! Това е градът, където можеш да се връщаш до безкрай, никога няма да видиш всичко, което си струва...

Иначе информацията в мрежата за този град е безкрайна, зависи какви езици ползвате...

# 31
Транспорта до 16 год е безплатен,но във вашия случей мисля,че ще е платен защото няма как да извадите на детето ойстер карта за безплатно пътуване с автобусите,а с влака е 1 паунд за всички зони след 9.30 т.е. офф пик (вашите приятели могат да ви извадят детска седмична карта ползвайки за доказателство ойстер картата на друго дете,но ако ви проверят трябва да сте готови с отговора-Забравихме ойстер картата в къщи.)
Във всички станции на ВЛАКА,не метрото има малки книжки където има оферти "Купуваш един,вземаш един билет"(2 билета на цената на един за определени атракции),важи само ако пътувате с влак и трябва да можете да се разберете с кастъмър сървиса т.е. трябва ви поне малко език за да си попълните формата която ви дадат.Въпросите са елементарни,влк. адрес,името на станцията от която пътувате ... Аз съм ползвала тази оферта за Мадам Тюсо,Саенс музея и ботаническата градина. Ние живеем до станция на влак,но мисля,че никакъв не е проблема да имате адрес под ръка и да кажете,че живеете на него.

# 32
Дао, като ти четях поста си помислих абе що не вземеш да дойдеш с нас като гид:) Страхотна си, Много мерси за всички линкове   bouquet

# 33
  • Пловдив
През Юни бяхме с дьщеря ми на гости на майка ми и баща ми в Лондон. Майка ми беше оранизирала предварително маршрут за всеки ден, но разбира се тя познава града много добре.
Ние двете пьтувахме в абтобусите и метрото с Остер карти, зареждахме си ги през два, три дни на определените за това места, а дьщеря ми пьтуваше безплатно - на 7 години е.
Посетихме изброените по-горе от момичетата забележителности, но бяхме почти месец в Лондон. Мисля, че не прочетох да е споменат Natural History Museum  newsm78. Намира се близо до Бьлгарското Посолство, входа е безплатен и определено ще бьдете впечатлени и Вие и детето. Ние прекарахме половин ден вьтре и на дьщеря ми това и беше любимото място  Heart Eyes Адски много се впечатли. Другите й любими места бяха Аквариума и Мадам Тюсо. Ние предимно се движехме с автобуси, за да може да разглеждаме града, но пьк щом сте за кратьк период от време с метрото ще спестите доста време.
Хародс сьщо ще Ви е интересен, а от там и ще разгледате и Оксфорд стрийт.
Относно Лондон Зуо, ние о пропуснахме и ходихме на Зуото до Лутьн, там е страхотно, защото е като на сафари - простира се на голяма площ и някои от животните се разхождат около теб, има много забавления за децата, но за него си трябва кола. Предполагам и Лондон Зуо е интересен обаче.
Желая Ви приятно прекарване  Hug Аз сьм влюбена в Лондон и се надявам скоро пак да го посетя. Следващата ми набелязана цел е постановката "Цар Льв"  Peace

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 00:02 от soff

# 34
Препоръчвам ви една лека разходка из Canary Wharf. Няма да Ви отнеме много време, но пък е красиво и приятно!

# 35
ето още един сайт за лондон на английски, но нещата са описани доста схематично и ще се ориентираш:
http://www.top10london.co.uk

Dao, специални благодарности за този линк (и целия ти пост по принцип) - много е полезен, поне за мен Hug

# 36
  • No Line On The Horizon
Ние бяхме за 6 дни в Лондон, но без деца. Основно ходехме пеша, макар че си бяхме купили Ойстер карта.
Квартирата ни беше до Ковънт Гардън.
Първи ден - Trafalgar Square, Биг Бен, Парламентът, Уестминстърското абатство, паркът St James`s, Бъкингамския дворец, разходка по Оксфорд стрийт, но не успяхме да стигнем до Marble Arch.
Втори ден - Уембли, Камдън.
Трети ден - Temple Church, St Paul`s Cathedral, London Eye.
Четвърти ден - Royal Observatory - Greenwich, Tower Bridge, The Tower of London.
Да те предупредя, че разходката по Темза до Гринуич отнема доста време. Ние тръгнахме към 11 ч., разгледахме обсерваторията и на връщане, вече беше станало към 17.00 ч. слезнахме на Тауърд бридж, за да го видим, заедно с крепостта. След това отново се качихме на корабчето, защото имаш право да слизаш и да се качваш и се върнахме до Биг Бен, от където се бяхме качили на корабчето.
Пети ден - The British Museum, Marble Arch, Hyde Park (но не можах да го разгледам изобщо).
Шести ден - National Galery. Полетът ни беше следобяд същия ден.

Отчитам като грешки следните неща - първият ден, докато бяхме на Trafalgar Square можехме да разгледаме Националната галерия. Ако бях сама нямаше да отида в Камдън и Уембли, за мен това беше загубен ден.
Когато бяхме до катедралата St Paul не отидохме да видим моста Милениум и Тейт мюзеум.
Съжалявам, че не разгледах музеите до Хайд парк и не се разходих из самият парк.
Но няма нищо, тъкмо ще имам другия път какво да гледам  Wink

Ето и снимки http://picasaweb.google.com/eventfull.bg/2531012008#

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 15:41 от fros

# 37
  • София
fros, чудесна програмка сте имали и наистина оптимална, съгласна, че камден и уембли на фона на останалото се губят
soff, историческият музей всъщност е British Museum
minion4e, доходило ми се е пак до Лондон, но ще си пасувам:))) иначе и на мен ми мина мисълта за гид (в рамките на шегата, разбира се:), надявам се наистина да сме ти максимално полезни и да си спретнете хубава екскурзия; каквото и да става - действайте си спокойно и според това как се чувствате най-добре, убедена съм, че ще имате и други възможности да посетите града,
Шехина, радвам се, че и ти си открила нещо полезно тук:)
Хубава вечер на всички!

# 38
  • Пловдив
Dao, имах предвид Natural History Museum, сьжалявам не бях точна  Embarassed :
http://www.nhm.ac.uk/
Определено мисля, че за децата там е много хубаво и е с образователна цел  Wink

# 39
  • София
Dao, имах предвид Natural History Museum, сьжалявам не бях точна  Embarassed :
http://www.nhm.ac.uk/
Определено мисля, че за децата там е много хубаво и е с образователна цел  Wink

Да, и природонаучният музей е идеален за хлапета:)

# 40
  • No Line On The Horizon
Това музеят с динозавъра до Хайд Парк ли е?

# 41
За дечица определено Леголенд ще е много интересно, но за съжаление по това време на годината е затворено.

# 42
  • София
Това музеят с динозавъра до Хайд Парк ли е?

отдавна не съм ходила и не си спомням динзаври, спомянм си, че имаше някаква истерия около чарлз дарвин и теорията на еволюцията, но да - намира се на няколко преки от хайд парк, май в южна посока близо до кенсингтън в зоната означена със SW (south-west) - югозапад по пощенския код

# 43
  • Пловдив
Фрос, точно този е музея  Simple Smile

# 44
  • No Line On The Horizon
Мерси, да знам другия път къде да го търся тоз динозавър  Joy

Общи условия

Активация на акаунт