пак за Лондон

• 102 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мдааа, Лондон   Heart Eyes  Завиждам благородно на авторката на темата. Не цитира кога заминавате, но от свекърва си знам (тя живее в Лондон от 12г ), че от 01.12. вече е украсено навсякъде и е като в приказка, Коледна приказка.
Що се касае до препоръките, ще дам и моите   Embarassed 
Като начало да кажа, че и ние бяхме с дете - на 2г и половина Simple Smile  - и много от нещата му се харесаха - напрмер Аквариума (още говори за него) - обезателно идете, не е и много скъпо; Лондон Ай много му хареса, но според мен е излишен разход...
Аз видях чудесни препоръки, хубави планове, но нека имаме предвид, че става дума за доста пари. Не искам да обиждам никого, разбира се, но Лондон е една от най-скъпите дестинации. Няма музей или атракция, която да е по-евтина от 10 паунда! (Като изключим Природонаучния музей, до който почти винаги има експозиция на нещо - като бяхме ние имаше пеперуди - и няма как да не се изкушиш да ги видиш, а това струваше 6 паунда Simple Smile Ако парите не са проблем, горещо препоръчвам Исторически музей, Музеят на Мадам Тюсо, Мюзикъл... Ако имате време идете на мюзикъл - невероятно изживяване е , а билети продават почти на всеки ъгъл в Центъра. За Зоопарка мога да кажа, че са 10паунда на вятъра. Наистина е по-добре да се иде на сафари, но за тази цел трябва цял ден, а това за 4 дни е ограбване Simple Smile  Аз бях в Уиндзор, останах със зяпнала уста! Но пак е далеч от Лондон и доста се пътува. Там е и Леголанд - признава, искаше ми се да влезем, но билетът за възрастни беше 35 паунда , а за детето - 26... Скъпо Sad
Аз бях силно привързана към Ковънт гардън Simple Smile - закъдето и да тръгнехме гледах да минем "ей така" оттам Simple Smile  Много емоционално заредено място, влюбих се в него Simple Smile А Биг Бен е такъв красавец...Никоя снимка не може да го представи така добре, както това да го видиш на живо Simple Smile
Тауър е задължително да види - много история, много е интересно вътре, там са и прототипи на короните на всички владетели, както и златната мантия на Елизабет, с ковто е била коронясана.. Абе, много е интересно Simple Smile
Хайд парк е чудесен, въпреки, че сега ще е доста влажно и няма може би да успеете да усетите атмосферата на почиващите в/у тревата хора, да седнете да пийнете по бира до мемориала на Даяна ...
Но за St.James`s Park - аз нямам думи. Той се намира точно до Бъкингамски дворец (също безплатна атракция, но за мен поне не чак толкова интересна...). Като приказка...
Що се касае до шопинга, който ви се иска да направите - има и много скъпи магазини, има и по-евтини, та чак супер евтини Simple Smile Единият е на Oxford Str. близо до Marble Arch - един от входовете за Хайд парк, откъм Speakers Corner (в гайдовете го пише) - казва се Primark Simple Smile  Голяма лудница е вътре - ако издържиш, ще си купиш нещо Simple Smile Но за шопинг е нужен цял ден. Препоръка лично към дамата: по Oxford има магазини "Perfume" - продават много евтини парфюми, на неверояни промоции... Другото място за парфюми е Boots - има ги почти на всеки ъгъл Simple Smile
За гайд мога да кажа, че задължително е нужен - ние си бяхме взели на български още от тук, хем и да се подготвим малко за това какво искаме да видим. В него има освен няколко думи за всяка атракция и кратък текст как може да се стигне до там, много полезно. Освен това почти навсякъде има диплянки, на които има подземния и наземние транспорт. Подробна мрежа с името на линиите и станциите. Ще се ориентирате бързо, не се притеснявай Simple Smile  Аз скъсах 3 такива диплянки за 18 дни Simple Smile  Все ми беше в ръката Simple Smile
Е, аз не съвсем в телеграфичен стил, а малко по-романтично казах, кое мисля, че си заслужава за първо посещение на Лондон. Пожелавам ви хубаво време, приятни емоции и дай Боже да е само първото ви посещение Simple Smile

P.S. Извинявам се за дългия постинг   Embarassed

# 46
Ето ви още един полезен сайт: http://www.visitlondon.com/
Вярно, скъпо е в Лондон, но пък 90% от галериите и музеите са безплатни. Това го няма никъде по света.И са претъпкани, така че далеч не се налага човек да плаща за специалните експозиции. С едно ходене (дори и за цял ден) не могат да се разгледат изцяло Националната галерия и Британския музей, за други да не говорим. Peace
Ето и нещо коледно: http://www.viewlondon.co.uk/christmas.aspx
Коледната украса се слага още през ноември  Peace

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 11:34 от Old Sport

# 47
  • София
далеч не се налага човек да плаща за специалните експозиции.

Така е, но мисля, че е човешко да си помислиш "Айде, какво пък толкова. До тук съм дошъл"  Simple Smile  И ще посетиш и специланата експозиция Simple Smile  Което не означава, че казвам да не се ходи в музеите. Ние за 18 дни в Лондон само един ден не сме ходили по атракции и забележителности Simple Smile И също се съгласявам с Old Sport, че особено в Историческия няма начин да се разгледа за по-малко от 5 часа и то без особено да се зачиташ. АКо се зачита човек може да иде и цял ден Simple Smile На мен лично ми беше най-интересно в галерията, която изглежда като библиотека... Там изкарахме с мъжа ми и свекъра 2 часа Simple Smile

# 48
  Голяма лудница е вътре - ако издържиш, ще си купиш нещо
E щом е толкова евтин ще го посетя, а за издържане - душа българска така не се дава. Wink

# 49
Ще издържиш, ще издържиш, като видиш цените  Money Само няколко примера ти давам: супер топли и мекички пижами - 4 паунда, халати - 6 паунда, пуловерчета по 4-5 паунда, якета - от 8 паунда нагоре, топли ботушки - 8 паунда...айде да не продължавам  Mr. Green Имай предвид, че се чака средно около 30 мин пред пробните и имаш право да премериш 8 неща максимум.Ако имаш повече, трябва да се наредиш отново на опашката (нещата с долнище и горнище ги борят за 2).В кошницата ти може да има повече неща, които нямат нужда от мерене - оставяш си я в пробната и ти казват номер, после си я получаваш обратно.
На втория етаж са мъжките, детските, артикули за дома (като например комплект от 5 хавлиени кърпи с различна големина за 2 паунда  Crazy) както и обувките, чанти, шапки и т.н.

Фанита ме подсети,че в музеите и галериите има магазини за сувенири, книги и т.н. Средствата от тях се позлват за поддържане на съотвеното място. От Нац. галерия например можеш да купиш много красиви разделители (не се сещам за бг думата  Embarassed) за книги с отпечатани на тях известни картини, има и интересни детски неща.Изобщо - добро място за купуване на дребни подаръчета от Лондон (то основно с такива подръчета се връща човек, че е бая скъпичко, както вече констатирахме  Money)

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 19:53 от Old Sport

# 50
  • София
А за сувенири - моята препоръка е наистина да си вземате от музеите. Отново са скъпи, но поне като се знае каква е съдбата на тези пари не ти толкова кофти Simple Smile  Не че не си накупихме и от магазините за сувенири... Но не си струва, да знаеш - почти няма сувенир, на който да не пише Made in China or Taiwan Simple Smile  В Winsor имаше Made in UK - но нека не цитирам на какви цени Simple Smile
Ще разкажа един куриоз във връзка със сувенирите Simple Smile  Бяхме в Primark точно до Marble Arch, до който има два такива магазина, точно на ъгъла... Сметката в Primark за три торби беше 68 паунда, а от сувенирния магазин 72 за една торбичка   Shocked
Тъй че, ще възкликна и аз "ще издържиш, ще издържиш" Simple Smile

Разделител - divider - за мен най-красивите бяха в Tower of London, London Bridge и в Westminster Abbey, но всеки с вкуса си Simple Smile 

# 51
Фанита, bookmark имах предвид аз и се чудех как е на бг-ски, а не на английски  Mr. Green Да си отбелязваш с него докъде си стигнал с четенето на някоя книга  Peace
Сувенири - и в магазините на Бъкингамския дворец - красиви метални кутии с чай и бисквити - не са прекалено скъпи - от 5-6 паунда нагоре  Peace И там се знае къде отиват парите - при кралицата  Joy

# 52
момичета, относно този Примарк на Оксфорд стриит вярно ли е че до 11.30ч. нямало такава навалица/може да избереш по-спокойно/? Като разгледах сайта им видях че са открили нов магазин на 51high sreet north - това е близо зо Баркинг - квартала в който ще сме. Та може и него да посетя, да се надяваме че няма да се тъпчем  там като на битак.

# 53
Дали ще има навалица в Праймарк е божа работа.Но не е чак толкова страшно,защото е голям магазин,така че спокойно.Пък като има калабълък е още по-забавно даже - особено ако спреш за малко и само наблюдаваш, много е смешно острани - всички са като зомбирани без значение от националността и възрастта си Joy Не знаех,че има и друг магазин.Ако ти е по-близо, атакувай него!  Twisted Evil

# 54
  • София
Дали ще има навалица в Праймарк е божа работа.Но не е чак толкова страшно,защото е голям магазин,така че спокойно.Пък като има калабълък е още по-забавно даже - особено ако спреш за малко и само наблюдаваш, много е смешно острани - всички са като зомбирани без значение от националността и възрастта си Joy Не знаех,че има и друг магазин.Ако ти е по-близо, атакувай него!  Twisted Evil

Така си е. Ние с мъжа ми като влязохме, решихме, че няма да можем да се намерим после Wink. Но пък никой не видях да се натиска за пробна, всеки навлича каквото може в движение и ако става, влачиш Mr. Green. То и аз така направих. А на касите въпреки че опашката беше невероятна, не съм чакала повече от 5 минути. Върви много бързо. Изобщо няма страшно.
И между другото аз такова пазаруване не съм виждала никъде досега, с голямо настървение грабят мадамите.  Whistling

# 55
Според мен стоките купени от Примарк са с по лошо качество от турските които се продават по бг пазари. Също "Примарк" е верига от магазини и не е задължително да отидете в този на Оксфорд стрийт.
Аз бих препоръчала шопинга да се направи в Дебенамс- всеки четвъртък имат оферти а в момента заради по ниската покупвателна способност на хората имат 50% намаление на цените на определени стоки почти през цялото време.
По хай стрийт Кенсингтон има страхотни,много скъпи магазини които имат почти постоянни разпродажби и тогава цените са им поносими.Същото е и с Джон Люис (има такъв близо до Оксфорд съркъс стейшън)
На 30/11 открихме най големия шопинг център в Европа - Westfield. Разположен е на площ от 40 декара и има "от пиле мляко".До там се ходи с централ лаин (червената линия на метрото),Шепъртс буш стейшън.Вечер работи до 10 часа.

# 56
  • София
работила съм в дебенъмс и той наистина си е класен магазин, както и джон луис и селфриджис, примарк не съм ги чувала, но в крайните квартали съм попадала на подобни магазини, които предлагат евтина стока, спомням си, че си купих едни летни чехли за два паунда и на втората седмица се продъниха и ги хврълих, обувките ми от кларкс за 45 паунда вече ги нося 6-та година, по-удобна обувка на ток не съм имала, а и хората имаха 42-ри номер:))) просто давам пример за съотношенията цени/качество, щото за боклук и 2 паунда не си струва да се дадат, човек ако се разтърси може да намери качествени неща на поносими цени, евтини не, но поносими...

# 57
  • Пловдив
Сьласна сьм с Дао напьлно  Peace
Примарк веригата са нещо като нашите магазини с китайски стоки за 1 лв. Обикновенно дрехите, обувките и всичко останало се мятат по земята, всеки дьрпа, хвьрля ... Мен ако питате по-добре да си купиш нещо от веригата Теско например /там сьщо има дрехи, обувки, пижами, бельо и т.н./ на ниски цени, но доста по-добри са като качество от Примарк. А иначе ако говорим за евтини магазини в ерията Ханслоу е пьлно с такива, там обаче живеят предимно араби, мюсулмани, индиици и като цяло не е много приветливо, Примарка в тази част е много голям.

# 58
Сигурна бях,че ще се стигне до дебат относно Праймарк.На мен суетата не ми пречи да си купувам дрехи за всеки ден от там и изобщо не съм се разочаровала от качеството. Нищо не ми се е разпаднало досега.
А ако ще изтъкваме кой какви скъпи стоки си бил купил - не е това темата. И аз съм за обувки от Кларкс, но пък имам и супер пантофи от Праймарк за 3 паунда и съм си много доволна даже. Изобщо не бих сравнила техните стоки с евтините китайски или турски.
Тук се дават предложения, а кой и къде ще си пазарува е въпрос на личен избор, желание и финанси. Peace

# 59
Как е правилно да се произнася: Примарк или  Праймарк?

Общи условия

Активация на акаунт