През НОЕМВРИ при теб ще се явя, но ще поритам още малко засега!

• 14 255
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Ех, че времееееее...Вече два пъти излизам с песа за по 40-50 мин. първия път беше сутринта,така хубаво ме наваля, за кой ли път съжалих, че нямам гумени ботуши, то и животинчето беше вир вода милото. Сега пък тоя вятър - бррррррр, добре че имах две качулки, та спасих ушите Simple Smile На мене времето не ми пречи, стига да не вали и аз да съм навънка,ама по-лошото е, че като си седя по цял ден вкъщи само хлопам с вратата на хладилника и нагъвам разни неща  Embarassed Embarassed Embarassed и после се оплаквам, че съм дебела. ама така ще е, още малко и после дупе да ни е яко Simple Smile
Докато не съм забравила - tonesa, ако можеш да редактираш, ще раждам в МД-софия, тия дни го реших окончателно. ДАЙ Боже, всичко да е наред!!!
Тука търсих една тема - за мами с тесен таз, които са родили нормално, сега пак ще я потърся,ако някой я види, може ли да ми я прати на линк, че явно съвсем съм изглупяла, щом една тема не мога да си намеря...
Лек ден на всички  Hug

# 121
Боже проспах си живота днеска - хм вече в деветия - странно чувство, то всеки момент момент мога да си гушна бебораната дет са вика Laughing
Малко е плашещо!
Ама, че сънлив ден!
Остана ни да си купим ваничката със стойката и матрака и край!
Боже дано на всички раждането да мине леко и безболезнено, и да са живи и здрави всички ноемврийчета Praynig
А някой знае ли колко струва изследването за алергии към упойки в алергологията?

# 122
  • София
Ох времето е само за спане newsm46 smile3524!!!
Имам ужасни киселини от сутринта Sick, но пък и апетит имам Shocked

# 123
Ето ни и нас!
Ние спахме блажено до обед почти.Легнахме към 1.Ставах само 4 пъти, но тази сухота в устата....писна ми от нея, чак ми залепва, пия вода през нощта и това не помага.
Шамс, честито 9то квадратче.Май и ние вече сме в деветото квадратче.Съвсем наближава, а ми се струва че има много време.Утре мисля да купя поне за мен някои неща и за бебо нещичко, че срамота...егати и спокойствието.
Саса, крайно време беше да се кротнеш.СТига толкова работа, после ще работиш цял живот.Внимавай как стъпваш и при мен напоследък сякаш краката ми пречат, доста често се спъвам....
Да ви кажа снощи бях като прахосмукачка в кухнята, отворих хладилника n пъти....такъв апетит, такова чудо....
Денчо, честит девети месец Simple Smile
Тонеска, няма да се даваш.Лимонче, вит С ампули и много чайчета.
Някой знае ли колко е нормално да бъде пулса при бременни?

# 124
Здравейте и от нас.И тук един студ  cold
И аз тая нощ почти не мигнах.Получава се един порочен кръг:
киселини- ставам да пия сода, после така ми се пишка, че не е истина.И така цяла нощ.
Тонеске, много готино четеш. hahahaЦяла нула да изпуснеш.
И нашето бебоче тия дни е много активно, може би вече е порастнало доста и му е тясно.

# 125
Здравейте сладуранки,аз днес си получих колета от кака с дрешки за бебка,направо са страхотнии,пратила ми е и ваничката на племенничката-да ми е жива и здрава кака,че ми помага Hug  Heart Eyes Мацки вече 2ри ден ми е тежко на корема,чувствам че малката е много пораснала и ми натежава и опъва яката.Снощи ми разказа играта,дано не се повтори и тая,че хич няма да спинкам.Много съм объркана вече,не ми се иска да излиза по-рано от ноември,ама хич. Naughty
Креватче още не сме купили,но мисля към средата на месеца да взземем и тоалетните принадлежности,това остава.
Целувам ви и спокойна нощ,да спинкате и стискайте крачета,никакво излизане на бебоците,докато не достогнат термина си  Hug

# 126
  • Пирдоп
Здравейте всички. Днес пак ходихме при Алекс и късно се прибрахме, нямам много време да ви изчета, карам по диагонала. И двамата с таткото влезнахме, вече сме 1700кг. От утре вече няма да сме в кувьоз, вадят го на количка и ще ходя всеки ден да го храня.
Това в устата му е сондата за хранене. А от утре ще се храни на биберон, а останалото количество, което не го изяде с биберон, ще го дояжда със сондата.
Момичета тези, които са решили да раждат в МД София, ако имат въпроси да питат, ако мога да помогна, съм насреща.
Лейдибейби, относно инсулина -  моите стойности 2 месеца преди забременяването бяха 433. До тогава пиех сиофор, след резултата започнах глюкофаж, който пих до края на бременността. След като забременях в 4 месец трябваше да направя ново изследване на инсулин, проинсулин и обременяване с глюкоза, но веднага след взимането на първия час кръв, аз прокървих сериозно и направих много силен кръвоизлив, та прекратихме всичко и директно в патологията.
Общо взето Тодорова ми каза тестено, сладко, пържено, плодове, газирано , сокове да ги сведа до минимум. Каза да наблегна на зеленчуци, червено месо и риба, а от плодовете кисели ябълки.

# 127
Здравейте и от мен

Мери-много се радвам за Алекс ,страхотен сладур е,нека бързо да наддава и скоро да сте заедно вкъщи

Шопи-честита ти шоф.книжка,лека и безаварийна   car003

При мен падна голямо пазаруване,но все още нямам количка и креватче
Ще снимам и ще покажа новите неща за бебо.
Утре съм на преглед-стискайте палци всичко да е наред.Бебо така силно ме рита ,че имам чувството,че ще ми счупи някое ребро Simple Smile

Да ви се оплача-вчера толкова силно ме стегна корема,че заплаках от болка и така си продължи около 10-20 мин.Знам ,че не е нормално да е болезнено на този етап,много се изплаших,ама днес се чувствам по-добре.

Мамчета,не се давайте на хремата,на всички болни-скорошно оздравяване

Лека нощ

# 128
Мери, страхотни новини  Hug

Момичета, какво мислите за крема за подсичане Penaten? Някой ползвал ли го е? Препоръчват ми го силно и мисля утре да си го взема...

Утре след обяд най-после и аз съм на преглед и ще си видя пак фъстъчето...  Heart Eyes

# 129
Браво на малкия мъж Алекс, много добре се справя.
Ели, защо не пробваш за киселините стопацид.
Хана, честито покупки. И нашият бебок обича да ритка в ребрата ми.Вече все по- ясно се вижда как се движи и плува, но краченца не се виждат и петички, явно гръбначето и дупето са на преден план.
Дидипипи, колко е хубаво да си имаш кака или батко и да пращат подаръци за племениците Grinning
Лейдибеби, на теб защо ти правят тези изследвания за глюкоза и т.н....знам че в другите държави ги правят задължително, но тук.....все едно не са чували за тях.
Лора, една приятелка ползваше пенатен и беше доволна.
И да ви кажа явно от пулса така ми претупква и ми става зашеметено.Днес много пъти мерих кръвното и пулса и той стигна до 147, та малко се притесних, но след 20 мин лежане се нормализира.Знам, че при бременност се ускорява, ама чак пък толкова.....
Аз сега се изкъпах, лепнах си една пилинг маска и по-късно ще се суша.Не ми се ляга рано, а и не мога да заспя.Плюс това съм самичка, тати е на работа.
Юле, бях виждала в някакъв сайт колички Грако в Америка до $300, можеш да потърсиш.
Хайде лека ви нощ, спете спокойно и сладичко без много да ми ставате! Heart Eyes

# 130
  • Бургас
Мери страхотни новини!  Hug Хайде скоро у дома, с малкият Алекс в ръка! newsm10 smile3521  love001
Лора - този крем е марка с традиции и има много добри отзиви за него, но донесен от друга държава! Продуктите в България, доста се различават по качество от тези в ЕС (говорим за едни и същи продукти на една и съща марка). Това го казвам от личен опит с козметика - донесена от Италия и купена тук Crossing Arms! Иначе и мен са ме гледали като бебе с "Пенатен" крем и майка ми казва, че не съм имала проблеми! Така че ако си сигурна в качеството купувай го без колебания! Hug
Лека и спокойна вечер на всички мами! Hug

# 131
  • София
Много сте бързи.... човек да не излезе извън София за уикенда  newsm78  Аз ходих при мама на гости в Гърция и още в събота ме заболя гърлото  newsm61   а сега усещам и леки сополки май ...... Хич не искам да се разболявам  newsm45

Mary Ch.  много се радвам че всичко си идва на мястото при вас. Алекс е страхотен  Hug Heart Eyes Желая ви всичко хубаво на всички ви Simple Smile

# 132
Здравейте всички по късна доба  Hug

Мери, много ти е сладко момчето, а ти си герой голям! Нека тревогите и притесненията отиват вече към края и скоро да се гушкате трима в къщи. Ама страхотно ти е момченцето, не ми изглежда малко, добре оформен бонбон е!  Heart Eyes

На всички други ви желая щастливо добутване до заветната дата, която си избере беб, ама да е в доносения период и леко раждане  Hug

За болката в срамната кост и таза аз мога да ви кажа какво знам, това е когато бебето се носи по-височко. Значи: повече почивка, движенията изцяло съобразени с бебето, плавни, седене с разкрачени крака и заставане в тази поза, когато ви боли там, специални упражения може да правите за 'отваряне', така че да слезе по-надолу бебето - няма страшно, няма да тръгне да се ражда преди да му е дошло времето.

Моето ми е много ниско и коремът ми не е никак голям (а и някак отесня с намаляването на водите, което ставало след 7я месец за сметка на растежа на бебето) та чак постоянно чувам подмятания, че ще родя малко бебе  #2gunfire Ами да си говорят, равносметката ще я направим накрая, а сега не ми се занимава да се обяснявам. Но да ви кажа момичета, никак не ми тежи корема, не ми пречи на почти нищо, единствено много често се стяга и тогава го усещам моето вътре само като кокали или камъни, корема ми става един такъв неравномерен и необъл, чак ми става жал за момченцето ми, но пък нищо не зависи от мен като стане. Макар че... понякога дори леко се затичвам, съвсем леко, но и това не ми тежи, карам си още колело и то немалки дистанции... всички от Бг ми се чудят, а за тук е нормално. Иначе като се преработя в къщи с домакинска работа и изобщо физически като се попретоваря, целия ми кръст и тазобедрените стави отказват все едно съм някаква стара кола бракма и тогава като легна веднъж, дори не мога да се мръдна. Но понякога така върви ежедневието, че е почти неизбежно. Също возих на колелото навсякъде цял месец 10г. ми син, че беше със счупена ръчица. Не ми тежеше, само вечех обяснимо грохвах. Всъщност досега най-тежкото изпитание си ми остават качването на стълбите, 3 етажа стръмни вити.  

Бебко се домогва до ребрата ми вече, но не успява много с набезите си, наистина ми е много ниско, акушерките казаха, че е вече на старта в родилния канал и няма никаква вероятност да се обърне в странна поза. Долу под линията на и без това ниско стоящите ми гащи се усещат шаващи ръчички много често, защото момчето обича да си ги държи до лицето. Изобщо, там на тясното се е сгушил по свое желание, там е и плацентата, не ми е ясно как си е намерил място, ама на...Натиска ме понякога силничко в пикочния мехур и често 'разорава' задната/вътр. част на корема с всякаквите му там органи, но не ми е проблем. Някъде около 2кг или малко над е... с големия ми син имах подобен неголям корем и се роди 12 дена по-рано 3 350/51. Та сега ми е любопитно. Лееко ми влияят подмятанията и всеки ден се гледам хубаво в огледалото и си оразмерявам корема във въображаеми изчисления колко точно е голям бебко... общо взето същата история отпреди 10г. На кантара последно бях 9 отгоре и в този сезон нищо не ми се е подуло, нито виждам да съм качила някъде другаде, освен на корема, ама и апетит нямам огромен, ям нормално, даже като небременна съм се тъпкала с храна, а сега изобщо не мога. И в това отношение повторението е абсолютно.

За бебо почти всичко е налице, остават ми малко неща... тия дни да си поръчам по интернет най-накрая слинга (те все едни базисни цветове и ми е много трудно да избера - кафяв или тъмносин) + една блуза за кърмене. Купих си няколко нови дрешлета, ама са такива, че сега ми стават, но и не са непременно бременни - ами то време не остана, ще ги нося и после - една рокля с бяла якичка на риза, една друга шарена, която ще става за кърмене и нещо като тънко плетено палтенце от вълна без подплата с качулка. И едни шалчета в добавка. Понеже е черно, така със сложена качулка мога да мина или за монахиня  Joy но първо да изчезна тумбака ще трябва  Laughing, или малко така Фашън ТВ, че съм си до последно скулеста.

Козметика аз ще ползвам само Weleda. Те и за тук идват скъпички, но цялото семейство от доста време вече така или иначе използваме само биологична и органична козметика (все си търся на поносими цени и горе-долу се намира), а бебешките си ги купих при едни намления от 20%. За бебенце всъщност не е нужно кой знае колко къпане и мацотане и определено в самото начало пък най-малко. Дори препоръката тук при нас е като се роди да не му се маха белия слой, защото има защитна функция, която е предназначена и за след раждането. (Май този слой изчезва предимно при преносенените бебета.)  Така с него се повива, а той до ден-два си попива в кожата. След това още няколко дни до седмица да се мие/къпе само с вода и чак след това се ползват препарати, по мъничко...  Peace

Какво друго... то не е много за хвалене, щото никога не се знае, но сега си давам сметка, че за всичките месеци досега не съм ни настивала, ни съм била хремава даже - нищо. Вчера се замислих, понеже бях в контакт с едно малко детенце, което повърна на два пъти, втория път с малко кръв милото и тогава ми светна, че може да е някой от онези коварни грипове... но все пак съм оптимист и не се кахъря. Каквото има да става, ще става. Аз залагам на това, че ще съм здрава и този ми оптимистичен дух през цялата бременност май ме прави несломима... абе дано.

Бъдете здрави, пазете още няколко седмички тумбаците и почивайте добре, мили скорошни майчета.  Heart Eyes Hug

И сладки сънища от мен  Heart Eyes baby_neutral

# 133
  • Попово
здравейте буби  Hug
за козметиката- и аз исках веледа, четох добри мнения из форума, дори се опитах да склоня систъра да ми прати от Германито, ама нещо се ослушва и се задоволи с пенатен, ама нейсе за след това  Mr. Green иначе и тошко го изгледах до към годинката с крем за подсичане с цинк на пенатен и мек душ-гел за коса и тяло на същата марка + пудра и крем за лице на бюбхен. в началото душ-гела го капвах във водата за миене или къпане, а по-късно вече към 2-3 месец започнах да го капвам на ръката си и да го обтривам, крема с цинк само когато дупарата е позачервена, виж кремчето за лице го ползвахме при всяка разходка за бузките. през лятото му мажех ръчичките и откритите части на тялото с еусерин защото много "изгаряше", но то е до различната кожа на всяко дете  Peace така че, обобщено козметика- пенатен, бюбхен, еусерин.
puh golqm =   202uu
хайде да не се отплесвам рано- рано, че сандвичите за Гого ще изгорят.   
хубав ден ви желая  Nature Partly Sunny

# 134

Общи условия

Активация на акаунт