Дъжд вали и вятър вее, а АПРИЛчето се смее!!

• 13 881
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
Честити месечинки на всички бебета родени на 5 -ти ,да са много послушни
Сисее аз имам една познатана която бебчето има  точно такива зачервявания,поне доколкото се вижда на снимката и педито и каза че било от това че много си лапа ръцете и слюнките и било се замърсило там мястото ,за близо 1 седмица  мина всичко .

Аз имам едно питане напоследък гледам че Габи когато си вири краката нагоре много си ги кръстосва един върху друг ,според вас това нормално ли е и вашите бебета правят ли така,защото съм чувала че това показвало че имам нещо като глисти  Thinking

# 76
  • Popovo
Добър ден   bouquet

Сладка мама, радвам се, че се включи с новини за Дари.

Кафето - с мляко или сметана и захар. Сутрин не мога без него, понякога си правя и след обяд.

И Гого казва срички, понякога уцелва точния момент. Един ден го държи баба му, а той се върти като пумпал в ръцете и и си удари нослето, разплака се и аз го взех, като почна да нарежда " ба-ба-ба-ба. А когато му се спи много или е гладен плачейки казва мам- ма. Разтапям се направо.
А за пълзенето хич го няма. И опити не прави даже. Когато е по корем се върти като часовникова стрелка, ако не може да стигне някоя играчка хленчи да му се подаде.
Колкото до режима, като гледам вашите май ние изоставаме.
6:00 кърма
9:00 кърма
10:00 пл.пюре 50 гр.
12:00 зел.пюре 125 гр + кърма/през ден жълтък
15:00 кърма
16:00 пл.пюре 50 гр
18:00 кърма
21:00 кърма
и през нощта кърма, по 3-4 пъти
часовете са ориентировъчни

Днес тук времето е много студено и вали, няма разходка.
От утре съм записала Гого на детска кухня. Като за начало ще взимаме само зеленчукови пюрета, защото от купешките яде само морков с картоф и тиква с картоф.
Има ли някоя друга мама, която ще ползва услугите на кухня?

magi, не съм чувала за нещо подобно. Не съм и обръщала внимание дали Гого ки кръстосва.

Честити месечинки на всички родени днес.

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 15:33 от koketka

# 77
А и щях да ви казвам,че свалих 7 кг. с Дюкан за общо 3 месеца. 10 дни 1 фаза - 2,5 кг., 30 дни 2фаза-2,5 кг. ,50 дни 3 фаза-2 кг.

Ако сте видяли снимките ни от морето в албума ни "априлки" там съм -5 кг от почването на диетата,а след това свалих още 2 кг.Сега съм 51(толкова не съм била от 5 г. когато забременях с Борис), а започнах на 58.

Трябва много воля и много риба да се яде. newsm10

# 78
 Благодаря ви момичета.  Hug
 Ето и обещаните от мен клипчета на Кръсти как пълзи: http://vid.data.bg/l43n8ct6#vid
 http://vid.data.bg/0pxncxyx#vid
 http://vid.data.bg/3qndaocu#vid

Честита 5-та месечинка на Боян и Цвета и половин годинка на Лидия, Филип, Живко, Константин и Александър!    Tada bdbaloni  Tada

sisee, дано на малчо му размине и да не се влушат нещата.  Praynig  Дано не се разболее.  Praynig Praynig
 Аquariel, честита ти бърборанка.  Hug Много е сладка. Да я нацелуваш от мен.  lovekiss  Кръсти пък изобщо няма признаци да говори. Той само бръмчи.
 veni-b, да е жива и здрава майка ти.   bouquet
 galivo, малко по-късно, ако някой не ме изпревари ще ти кача снимки на тези одеалца. Наистина са много пухкави и топлят.

Оффф, щях да пиша още нещо мЪ забравих...  newsm78

# 79
ЕЕЕ, браво, Анилинда! Как само пълзи момчето! Супер е!

# 80
Привет! Честити месечинки на празнувщите бебчата!!! Само здраве им пожелавам!!!
Галиво, ето испански одеалца. В къщи имам 2. Едното е вече на 4г. 6 м. много съм доволна.
Браво на Кръсти!

# 81
  galivo, ето испански одеалца:   А ето ти и линк, но така със снимки надали ще добиеш някаква представа. http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1669   Peace

П.П. Опссс, cow ме е изпреварила  Embarassed

# 82
Привет от мен в тоз мрачен ден!

Sisee, не мога да видя хубаво от снимката, но не ми прилича на АД. Много често подобни обриви се получават от много целувки по бузите на бебето.
Alokazia, имаш перфектно място за плодовото пюре - в 16 ч вместо да даваш сок, дай 50-60 мл пюренце.
Milenni, стискай зъби още малко - какво се мъчиш да се измъкваш от кърменето - я вземи пример от оная женица - тя 3 години устискала, ти за 7 месеца проблем правиш Laughing
Reiana, изчисти си кутията бе маце! Искам за одеялата да се изкажа на ЛС
Galivo, ето кой не е внимавал в час когато бяхме бременни. Laughing По едно време бяха много обсъждана тема тия испански одеяла - имам чувството, че не остана бебе дето да не е търкало дупе в такова одеало...
Helenblondy, не съм казала, че не може да се суче със зъби - всичко може! Казах, че природата не е предвидила подобно нещо - ако искаше да е така, зъбите щяха да ни никнат на 5 годишна възраст! А заради подобни отношения майка - дете,(като тия дето описваш) психоаналитиците няма да останат без работа.
Поздрави!

# 83
Еххааааа Анилинда страхотен е Кръсти! Направо не мога да си представя Габа как ще лази и тя. Да ти е жив и здрав малкия герой! Супер е! Пу-Пу!

Сладка мама  Hug Дари колко е порастнала и се е разхубавила  Hug

Янче направо ме разби мила  Joy hahaha Много готин сън. ДАНО ДА Е ПРОРОЧЕСКИ!!!  Praynig Mr. Green Hug Абе и аз не се сетих за тия испански одеалца, хем съм виждала по магазините. Май ще си взимам едно, щом сте доволни  Peace

Сисе радвам се че Дани днес няма Т Wink

Ето малко въпросчета:

1.Да ви питам , аз спрях да стерилизирам шишетата за сокче и вода. Не е ли рано? Вие стерилизирате ли още?

2.Аз съм направила игрална "площадка" на Габи на леглото...вие къде? Гледам че повечето на земята. Какво постилате отдолу? И ние май ще се пренасяме там  newsm78

3, Това което ме притеснява е че като вземе да лази Габа, незнам с какво да чистя пода, за да може свободно да си лази там. Тъй като никъде нямаме килими- нарочно са махнати за да не събират прах...Аз чистя с ДОместос и моп гъба целия апартамент, имаме паркет, балатум и в коридора си е плоча такава обикновенна. Моля ви кажете вие с какво чистите преди да пуснете децата отгоре?
[/color]

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 16:46 от Aquariel

# 84
  • Бургас
Честито на всички месечинковци  bouquet  bouquet  bouquet
Ванче, ще чакам включване следващия път Laughing
Аз имам такова одеалце с цип, само че българско; струваше 19лв. и съм много доволна. Такова имах и за Илчо /патешко жълто беше Laughing/, което беше порядъчно използвано и от Илчо, и от щерката на сестра ми. Много е меко и пухкаво, и много топли, тази зима ще го използвам за завивка Peace
Ето тук се вижда горе-долу добре:
http://www.goldie.snimka.bg/album.php?album_id=233930&pid=5525104
Браво на Сладка Дари Grinning
Кръсти е страхотен Heart Eyes
Акварел, аз не стерилизирам вече.
Нещо щях да пиша още, ама от тази сода с лимон ми прокисна мозъкът и забравих Whistling

# 85
  Благодаря, благодаря.  newsm03 Тъпкано да ви се връща. щ
 Aquariel,
 1. Аз отдавна не стерилизирам. Изварявам шишетата веднъж в месеца само.  Peace

2. Ние се изместихме вече на земята.  Mr. Green Като сме долу при баба ползвам един стар, но естествено чист юрган /който бях махнала за клипчетата Embarassed/, а като сме си горе пак едно олекотено двойно юрганче, което вече не ползваме. Че ми е съвестно така да го пускам детето да играе дирекшън там където и ние тъпчем.

3. Аз чистя с Mr. Proper, но като го свърша съм решила да сменя с нещо друго, че ми писна. Пък му е и само рекламата май. Не съм много доволна.

# 86
-тука бихме първите 3 месеца..ПЕНТАКСИМА'' и после чак 9 месец в рамото.

Ася, за БЦЖ ли говориш?
незнам какво е това БЦЖ-но явно третата хепатитна се бие при вас в 6 мес.,а при на в 3 мес.значи ги имаме за сега.по картончето видях че следващите 3 васксини в рамото,но в БГ е различно.мерси за отговорите  bouquet

# 87
  • Някъде на път....
Ето малко по-нови снимки и от нас!  Hug

Петър и Габриела:

Габи с роклА:

# 88
ася 20 и аз се сблъсках със същия проблем тук в бг.В щатите БЦЖ не се бие,а в бг още при раждането.БЦЖ е за туберколоза.Незнам дали при вас се бие БЦЖ но тук била задължителна,защото тук туберколоза има.

# 89
В щатите БЦЖ не се бие,а в бг още при раждането.БЦЖ е за туберколоза.Незнам дали при вас се бие БЦЖ но тук била задължителна,защото тук туберколоза има.
Щооо? Там няма ли такава болест? Интересно..  newsm78

t_ilieva, много са ти сладки дечицата. Пу-пуу

Оффф, айде спирам, че днес на всяка манджа - мирудия.

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 17:47 от anilinda

Общи условия

Активация на акаунт