Как броите на колко месеца е бебето ви?

• 13 169
  • 163
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Каква тема само!  Laughing Аз също си казвам навършените месеци само, в случая - 5 м и половина. Това с "карането" на еди-кой-си месец или година никога не съм го приемала, пък ако ще и да е вярно.  Simple Smile

# 61
аз по принцип в такъв случай казвам че бебето е на 5 месеца. не ги броя дните, но така или иначе за мене е 5 месеца и половина.

# 62
според мен кара шестия

# 63
Това е направо смешно. Не искам до обидя някого, но дори не е логическа задача. Просто застанете пред календара и отбройте месеците. Моето бебе е родено преди 5 месеца и малко и сега кара 6ти, за това казвам, че е на 5.

# 64
  • На тиха улица
5 месеца и 13 дни си е средата на 5 месец, и още няма навършени 6 за да се броят 6. newsm78 поне така мисля аз

И аз така мисля.

# 65
5 месеца и 13 дни си е средата на 5 месец, и още няма навършени 6 за да се броят 6. newsm78 поне така мисля аз

И аз така мисля.

#Crazy А как тогава, според вас, се ражда в деветия месец, като и той всъщност не е навършен (освен при преносване)?! Замислете се малко.
Тънката разлика е в предлога или в глагола.
Както аз съм в 13-та седмица от бременността Heart Eyes Но съм на 28 години и карам 29-тата.

# 66
  • Варна
На 5 месеца и 13 дни според мен, бебето е на навършени 5 1/2месеца , и кара 6-тия. Отговорих с 3-та опция.

# 67
Не може да си в средата на нещо, в което дори не си навлязъл. Естествено, че на 5 месеца и 13 дена бебето е на 5 и половина. Месеца.
Иначе може да кара 6-я, може да кара и тир или трамвай  Laughing  Peace

# 68
На 5 и половина  Peace

# 69
  • BG
Според мен кара 6тия месец бебето.

# 70

и аз така броя на навършен месец....същото като при големите казваш, че си например на 32 години навършени като питат възраста а не, че караш 33та...ще я караш като я навършиш.

# 71
След като няма навършени 6 месеца детето си е на 5 и това е. Все едно като те питат на колко си години да отговаряш - ми карам ...-тата. Много ясно, че отговаряш с навършената година.

# 72
  • Варна
Кара 6-тия разбира се! Как може да е в средата на 5-я, при положение, че ги е навършило 5? Същото е и с класовете в училище, някой беше дал пример по-напред- като е учил човек 5 години и половина, кара 6-ти клас, не 5-ти. Направо невероятно върху какви очевидни казуси се умува Whistling

# 73
да кара 6ти месец ..има разлика да кажеш на 6 месеца е и кара 6 месец Whistling верно за какви работи сме седнали да умуваме.
Ами като е новородено нали се казва "на 2 дена е"  не кара 1ви месец newsm78

в крайна сметка няма значение-който както му е удобно така да се изразява по-важното е децата ни да са живи и здрави! Hug

# 74
  • Пловдив
На 5 месеца и половина.Т.е кара 6-тия.

Общи условия

Активация на акаунт