отслабване със сиофор

• 249 984
  • 711
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря Ви, момичета:-) Търпението, никога не е било мов силна страна, признавам си...Simple Smile Обаче, този път няма мърдане...трябва да се вкарам в релсите:-) Чак не мога да повярвам, как преди 2 години направих целия цикъл на Дюкан !!! Охххх, толкова добре изглеждам, а и чувствах тогава...ама пусто чревоугодие !!! Сега поне в къщи с мъжо сме на един режим, той е с висок холестерол:-) Аз преди готвех много и все засукани манджи със сметана, запъжени...мани-мани...Наистина е хубаво, когато всички се хранят здравословно в къщи, така изкушенията са по-малко.
Много се надявам скоро , да се похваля с резултати !
Успех на всички и много усмихнат и слънчев ден !:--))

# 241
Предписаха ми Метформин.След раждането напълнях с над 30 кг и още се  боря с тях.Правиха ми 3 часовия тест с глюкоза и всичко е наред ,слава богу!Дадоха ми схема как да пия хапчетата,10 дни имах голям апетит,подуване на стомаха и ги спрях.Какво ви е мнението?

# 242
  • София
Сесилия, лично мен ме притеснява факта, че ти е изписам Метформин, при положение че /слава богу!/, всичко ти е наред с глюкозата! Очевидно факта, че си с наднормено тегло е бил достатъчен за предписване на препарата. Аз също имам подуване на стомаха, пия Глюкофаж вече 20 дни. Имах болки в стомаха около седмица и намаляване на апетита, но и двете отминаха като апетита ми отново е голям...Гледам да хапвам на често, за да не преяждам. А как ти е инсулина, защото може да ти е наред глюкозата, а да имаш проблем с инсулина?
Момичета, да ви се оплача...откакто спрях почти всички въглехидрати, реших че мога поне да пуша по някоя цигара на ден...и днес пак получих екстрасистоли...смачках и изхвърлих кутията, както го направих и преди година, когато пак ме плашеха едни такива прескоци в ритъма...
Желая Ви, хубав и слънчев ден!
Аз все още нямам промяна в теглото... newsm78

# 243
Буба64,доктора каза изрично,че нямам проблеми,но да пия Метформин 3 месеца  Rolling Eyes .Аз реших ,че е "престъпление" ,щом вси4ко е ок да пия,въпреки че кутията я имам в къщи.Ще отида при друг ендокринолог.Остави цигарите,с нищо няма да ти помогнат,миризмата на мен ми е ужасна.Гледай да си спокойна,оставяй повече време за себе си.

# 244
Буба64,доктора каза изрично,че нямам проблеми,но да пия Метформин 3 месеца  Rolling Eyes .Аз реших ,че е "престъпление" ,щом вси4ко е ок да пия,въпреки че кутията я имам в къщи.Ще отида при друг ендокринолог.Остави цигарите,с нищо няма да ти помогнат,миризмата на мен ми е ужасна.Гледай да си спокойна,оставяй повече време за себе си.

Може би не е искала да те притеснява,  ако само инсулина е завишен не се води че има проблем, но е добре да се вземат някакви мерки. Може да си споделиш резултатите от изследванията., така наизуст не може да се каже имаш ли проблем - нямаш ли ..    Hug 

Буба64, само цигарите ли провокират тези екстрасистули при теб?!  Питам понеже личната ми установи и на мен нещо подобно ..  newsm78

# 245
Изследванията ги чакам да пристигнат,но след тях говорих с доктора и изрично повтори ,4е нямам проблем заради който да пия метформин,но.....

# 246
 Rolling Eyes  Аз пак не можах да схвана. Изписали са ти метформин преди да са ти излезли резултатите, така ли ?!

Цитат
Правиха ми 3 часовия тест с глюкоза и всичко е наред ,слава богу!Дадоха ми схема как да пия хапчетата,10 дни имах голям апетит,подуване на стомаха и ги спрях.Какво ви е мнението?

Това 'всичко е наред' е малко относително понятие. Аз мисля, че не е редно да спираш лечение, което ти е предписано от лекар. Евентуално може да обсъдиш с него по телефона  притесненията си или направо да си смениш лекаря ако имаш някакви съмнения в неговата компетентност.

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 15:44 от g23l

# 247
Излезли са,но доктора не ми ги даде.Поисках да ги пратят по пощата или имейл.Ще търся мнение и на друг ендокринолог.

# 248
Преди да потърсиш друго мнение, може да си споделиш резултатите тука / като ги получиш де/. Във форума със сигурност ще получиш повече информация, от който и да е лекар ..   Peace

# 249
  • София
g231 според мен екстрасистолите при мен са провокирани от цигарите, такива са ми наблюденията. Първия път когато ги получих бях и много ядосана и повиших кръвно и пулс, но тогава не бях диагностицирана с Хашимото. Цял живот съм била с тахекардия, пулс 100-120, пиех бета -блокери, имах и завишено кръвно. Едва тази година се разбра, че може би проблема ми с щитовидната жлеза , който казаха е отдавна, може би е причина за проблемите ми със сърцето. Днес бях абсолютно спокойна, с нормален пулс и кръвно, само с цигарка в ръка 4 за деня...така че за мен е ясно - те са причината:-)))

# 250
Здравейтеееее!  newsm51
И аз имам екстрасистули.... Получих така наричаната от мен "аритмия" когато бях бременна, но никой лекар не можа да установи от какво се получава, пък ми включваха и холтер и т.н. Важното е че всичко това приключи добре, защото се бях притеснила за бременността... После като че ли този проблем ми отшумя, докато не ми откриха Хашимотото и и при увеличаване на дозата на тироксина пак започнаха тези неприятни прескачания  Weary Аз тогава реших, че съм се предозирала и си спрях хормона.... на своя глава... и ми мина.... Сега обаче отново си пия хормона, отново отвреме на време, да не кажа дори често, имам прескачания и вече незнам какво да правя  newsm12
А за килограмите.....покрай тези дъждове и калища спрях ходенето от няколко дена и сега просто ме е страх да се кача на кантара... Ще станат три месеца откак пия Сиофора, но няма голям ефект само от него при мен  smile3518 А и на мен между другото ми е изписан за теглото, ПКЯ и цикъла, без да има проблем със захарта и инсулина.../засега, да чукам на дърво/ И се чудя дали само не се тровя по този начин .......

# 251
Sisaven , на теб са ти го назначили заради ПКЯ, чела съм че много жени с тази диагноза в последствие развиват и инсулинова резистентност.  Явно са ти го изписали превантивно. И е по-добре от сега да овладееш килограмите, че после става още по-трудно.   Hug

благодаря Буба64,  мислех тия дни и аз да си купя една кутия цигарки, но ме накара да размисля ..  Tired

# 252
  • София
Според мен, колкото повече лекарства се приемат, толкова кашата става по-голяма...Ето например, метформиновите препарати масово се изписват за  нормализиране на цилъла, а при мен той винаги е бил редовен, та чак досадно, закован на 31 ден, сега обаче ми се случи нещо, което не е типично. Юли ми дойде 2 пъти, през 21 дни... newsm78...та не знам...
Sisaven, как бих се уловила за думите ти, като заклет пушаааааач:-))) Но си знам, че при мен не дозата на тироксина , а точно цигарите са причина за екстасистулите, така че g23l , нека забравим за цигарите....Simple Smile))
Май, ще се окаже, че просто на всеки лекарствата действат по различен начин...Аз продължавам с разумното хранене, фитнеса 3-4 пъти седмично, а от днес ще включа и йога, че съм нервна от факта, че не отслабвам:-)))
Много усмивки и хубав ден момичета !  bouquet  bouquet  bouquet

# 253
И на мен като че ли ми се обърка цикъла от метформина, но продължавам да го пия.   Thinking

А цигарите ги отказах преди около 4 години, но отвреме на време като ме стегнат нервите си купувам по една кутия ..  Embarassed

# 254
Аз също имам подуване на стомаха, пия Глюкофаж вече 20 дни. Имах болки в стомаха около седмица и намаляване на апетита, но и двете отминаха като апетита ми отново е голям...Гледам да хапвам на често, за да не преяждам.
...
Момичета, да ви се оплача...откакто спрях почти всички въглехидрати, реших че мога поне да пуша по някоя цигара на ден...и днес пак получих екстрасистоли...

Момичета, аз направих 20 дни прием на Метформин, да припомня, изписан ми заради инсулинова резистентност.
Лекарката ми беше казала първите 10 дни да го пия по едно хапче вечер и между другото,
доста добре го понесох. Овладя ми се апетита, желанието за сладко рязко намаля.
Но, след като от 11-я ден увеличих дозата на 2 хапчета на ден, изведнъж започна да ми става зле на стомаха,
въпреки че го приемам стриктно по време на хранене и никога на гладно. Освен това, започнах доста на често да огладнявам,
желанието за сладко отново се появи. Плюс всичко това се поду и стомахът ми.
Реших, че дозата не е правилна и исках да се видя с лекарката, но се оказа, че е в отпуск до края на месеца. Тогава, на своя глава,
отново намалих дозата на 1 хапче на ден и отново се чувствам добре.
При някой друг случвало ли се е това след увеличаване на дозата и какво са ви посъветвали лекарите?

Буба64, долкото се запознах е приложението на лекарството, не ежелателно такова изключване на въглехидратите от храната.

Общи условия

Активация на акаунт